• 9.406.941 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (2.008.492)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb 'm eindelijk gezien, en ik vond het een super sterke thriller.

De acteurs laten echt op een goeie manier de menselijke emoties zien.

Je komt al snel helemaal in de film, de sfeer is perfect!!

Het einde is verbazend maar geweldig!!

En nou jah het is altijd leuk om naar Brad Pitt te kijken!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11942 berichten

Echt zo'n totaal niet boeiende film. Saai, niet spannend, wel goede acteurs, maar het kon me gewoon niet grijpen, in tegenstelling tot het latere en veel betere Saw.

avatar van Werwolf

Werwolf

BlueJudaskiss schreef:

Films > Toplijsten en favorieten > Seven of Saw?

avatar van meyerke

meyerke

vond deze film niet zo overdreven mooi, het was duidelijk dat de regisseur de beelden 'braafjes' wilde houden en dus de nadruk zeker niet ligt op het gore. na de reacties gelezen te hebben op deze site, had ik er toch meer van verwacht. het script zal wel mooi en goed in elkaar, maar vond de acteurs nogal flauwkes acteren.

avatar van Werwolf

Werwolf

Vond je Morgan Freeman ook 'flauwkes acteren'?

Ik vond hem wel geloofwaardig overkomen..

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

meyerke schreef:

van mij krijgt ie 2.5*

dat de regisseur de beelden 'braafjes' wilde houden??

Ik vond het anders toch niet zo braafjes. Volgens mij zijn er genoeg voorbeelden. Je krijgt misschien niet altijd alles te zien, maar dit is toch echt wel allesbehalve braafjes.

De acteurs flauwkes acteren? Kevin Spacey kwam er misschien niet al te veel aan te pas, maar hoe hij die rol speelt, echt subliem!

Morgan Freeman en Brad Pitt acteerden nochtans ook heel goed maarja, tis maar wat je goed vindt...

avatar van Halcyon

Halcyon

Avitas Sibannac schreef:

dat de regisseur de beelden 'braafjes' wilde houden??

Volledig mee eens. Ik vond er trouwens meer gore in zitten dan genregenoten als Silence of the Lambs of The Bone Collector.

avatar van Anarchist

Anarchist

zeker geen slechte film maar echt speciaal vind ik hem ook niet

***

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

meyerke schreef:

van mij krijgt ie 2.5*

Ik vond 'm idd ook niet erg goor hoor.

Ik had ook meer enge en vieze dingen verwacht.

Het plot is uiteraard wel geweldig en over de acteurs ben ik het niet met je eens, want ik vond Keven Spacey heel geloofwaardig overkomen, ik kreeg echt de kriebels van hem.

En Brad en Morgan waren ook goed bezig.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Vreemd dat ik bij deze film nog niet gepost heb zal ik maar even doen dan, alhoewel ik niet veel nieuws toe te voegen heb aangezien ik ongeveer hetzelfde vind over deze film als de meeste members .

De cast acteerde geweldig zowel Morgan Freeman als Bratt Pit, Gwyneth Paltrow en Kevin Spacey die ondanks dat hij een niet al te grote rol had echt geweldig acteerde (kreeg net als Rianneke_Dan de kriebels).

Alleen het acteerwerk al zou een willekeurige film al goed maken.

Verder was er een grimmige en creepy sfeer waar de locaties en decors erg goed zijn uitgezocht.

En het plaatje werd ook nog eens prachtig gefilmd

Wat blijft er over ? een aardig verhaal met een meesterlijk plot wat dus wordt verhoogt naar 4,5*.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

De beste 'serial-killer' film aller tijden (in mijn ogen)

Zeer sterk verhaal met een geweldig eind.

Mag ook wel eens gezegd worden dat Spacey één van de beste acteurs ter wereld is!!

avatar van TrickYRickY

TrickYRickY

In mijn ogen een superfilm met het ijzingwekkende einde.

avatar van starshine

starshine

Ik vond het wel een goede film allen het einde als hij die dader dood schiet vond ik heel vaagh .
Ik geef hem 4,5 * , een echte aanrader

avatar van timmem

timmem

deze eerste keer toen ik het einde van deze film zag sprongen me echt de tranen in de ogen. Geweldige rollen van Morgan Freeman Brad Pitt en kevin Spacey. misschien wel de beste misdaad film ooit gemaakt.

avatar van code9

code9

Voor de vierde keer bekeken en geprobeerd om m'n aanvankelijke irritaties te negeren - met gedeeltelijk resultaat.

M'n kritiek dat ik de moorden niet goed uitgewerkt vind blijft overeind. Wel begrijp ik dat het gezien de beperkte tijd die een film heeft wel op deze manier móet - althans, als je voor een dergelijke diversiteit aan modus-operandi kiest. Hoe meer moorden er gepleegd worden, des te sneller worden ze er doorheen 'gejaagd', en Se7en lijkt me nu niet echt bedoeld als een verkapte slasher-movie (verkapt in de zin van: je ziet de moorden hier natuurlijk níet gepleegd worden). Nou ja, dit zal een kwestie van smaak zijn. Naar mijn mening haalt het een hoop spanning uit het verhaal weg en erger nog: ondanks de uitgebeelde gruwelijkheid van de moorden wordt het nooit echt eng. In tegenstelling tot wat velen schrijven vind ik het met de duistere sfeer nog wel meevallen (of juist tegenvallen).

De achtervolgingsscène -als ze 'bij toeval' de moordenaar tegen het lijf lopen- is welliswaar spannend en het einde onbetwist schokkend, maar toch kloppen er een aantal dingen niet.Spacey neemt de rechercheurs mee om ze de laatste 2 lijken te laten zien, waarbij het zijn bedoeling is dat hij zelfs het allerlaatste, zevende slachtoffer is. Alleen, er wáren al 7 slachtoffers: Pitt's vrouw én haar ongeboren baby, zoals sommigen terecht al opmerkten. Spacey is dus nummer 8. Het feit dat Spacey het, als hij zich eenmaal aangegeven heeft, letterlijk over de resterende '2' slachtoffers heeft, bewijst dat er wel degelijk een link bestaat tussen het aantal zonden en het aantal slachtoffers. Verder beweert hij in de auto dat hij 'gekozen' is om de zonden te bestraffen. Hij vermoordt eerst een aantal 'zondaars' maar breekt dan met zijn eigen overtuiging door er 'derden' bij te betrekken - de man bij het hoertje en vooral Pitt's vrouw en haar ongeboren kind, die zélf part noch deel hebben aan de 7 hoofdzonden.

Spacey zet een overtuigende engerd neer en Morgan en Pitt spelen redelijk verdienstelijk - maar niet echt bijzonder. Se7en is zoals ik eerder schreef niet slecht, maar het verhaal wil me -op het einde na- maar niet pakken. Aan de andere kant lijkt één ster me na mijn vierde kijkbeurt toch iets te weinig, dus verhoog ik naar

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Zeer overschatte film. Vergezocht, onrealistisch, niet eng.

avatar van Mark86

Mark86

pablo petresco schreef:

Zeer overschatte film. Vergezocht, onrealistisch, niet eng.

Hij is ook niet eng bedoeld, en wat is er onrealistisch en vergezocht?

avatar van vdc

vdc

code9 schreef:
maar toch kloppen er een aantal dingen niet.

Spacey heeft 7 zondaars gestraft. Welke "schade'" hij daarbij ook moest aanrichten.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Goede film, alleen jammer dat het einde behoorlijk tegenviel na alle berichten over het oh zo 'sublieme, meesterlijk, fantastische, (vul ophemelend woord in) einde'

avatar van KrisV

KrisV

Niemand kan ontkennen dat het einde verrassend, schokkend, dramatisch en, in tegenstelling tot wat toen toch de hollywood traditie was, . geen happy-end . Wat viel je dan eigenlijk precies tegen aan het einde ?

avatar van offermans

offermans

Er is zeker een Amerikaanse snelheid in het verhaal. Moorden worden niet goed uitgewerkt. Toch ben ik onder de indruk van het verhaal. Het geacteer is op behoorlijk niveau, zelfs goed te noemen. De wendingen van het verhaal zijn leuk en verrassend. Kortom een 4. Oke ik twijfelde even over een 3,5.

avatar van Brammaretto

Brammaretto

Brammaretto schreef:

Na het zien van Saw besefte ik dat ik Se7en misschien toch wat hoog had staan. Deze blijft nog wel in me top10 maar daalt van plaats 3 naar plaats 8. Ga hem binnenkort wel eens herbekijken of dat misschien een iets te grote tuimeling is.

Inmiddels herzien. En ik blijf mijn mening.

Op 8 staat ie voorlopig goed.

avatar van sateck

sateck

ik vond hem wel leuk, maar meer dan dat echt niet...

het einde was in mijn ogen voorspelbaar...

avatar van fabianvip

fabianvip

goede film met een ''slecht'' einde. is weer eens wat anders dan altijd maar een goede afloop. 4.5*

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vind dit een van de beste thrillers die ik ooit gezien heb. Het verhaal zit goed in elkaar, een krankzinnige, zeer intelligente, extreme christen confrontreerd de zondeling met zijn zonde.

Met andere worden, hij is een psychopaat die mensen op een gruwelijke wijze vermoord. Daarnaast zet hij alles perfect in scène en eindigt de film best schokkend, David Mills's vrouw is vermoord en Mills schiet John Doe dood.

Daarnaast vind ik de acteerprestaties ook goed in de film, de stoere agent David Mills met zijn vlotte babbel en de wijze agent William Somerset, die na jaren werken de wereld ziet als een verschrikkelijke plaats.

Kortom een spannende, goeddoordachte en mooi geacteerde film.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Zeer goeie film, mooie shots, goeie spanningsboog, mooie dialogen. Een film waarbij je standaard na elke scène 'meer' wil weten.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Lichte teleurstelling, had er wel wat meer van verwacht, maar zeker geen slechte film. Goed verhaal, perfecte cast (Kevin Spacey ). Is heel vaak vergeleken met Saw, en om eerlijk te zijn, die vond ik wel stukken beter..

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Goede thriller, beste film van deze regisseur, die verder matige films heeft gemaakt vind ik. Maar hier is het truukje (regenachtige setting, donkere belichting) nog fris. Verder is de relatie tussen Freeman en Pitt wel interessant. Onthutsend einde

avatar van Waakvlam

Waakvlam

Een spannende thriller, maaaaaaaaaar... zodra je de clue weet blijft het dvdtje jaren verstoffen in je kast. Oplossing: Flink wat alcohol drinken en hopen dat je korsakov krijgt, zodat je hem eerder uit je kast haalt.

4 *

avatar van U-96

U-96

... zodra je de clue weet blijft het dvdtje jaren verstoffen in je kast

Waarom? Een film (en vooral deze) rust toch niet enkel en alleen op de clue? Er zijn zoveel andere elementen die deze film meerdere malen herzieningswaardig maakt.