Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.993.682)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
avdj
Als Brad Pitt niet volledig zou worden weggeblazen door Morgan Freeman had deze film 4,5* of zelfs 5* van mij gekregen. Nu erger ik me regelmatig aan het geforceerde acteerwerk aan zijn kant. Vreemd genoeg vind ik hem een paar jaar later in Fight Club zeer sterk. Natuurlijk is zijn rol een persoon die graag hogerop wil komen maar hij komt niet 'natuurlijk' over bij mij. Verder een geweldig script en dito uitwerking.
psychobabble
Bullshit met een grote b.
Daar sluit ik me aan.
arno74
Net voor de tweede keer bekeken, had het al heel lang niet gezien maar het duurde niet lang voor ik wist waar die over ging (de moorden van de 7 zonden). De eerste keer vond ik het een erg goede film, maar hij leent zich niet zo voor het opnieuw bekijken als je eenmaal weet hoe het loopt. Daarom half sterretje eraf. Maar voor wie het nog niet gezien heeft blijft het een goede film.
herder
Prachtige rol zet Morgan Freeman neer in deze film. Maar deze personage zag ik toch wel voorbij zien komen in zijn opvolgende films:P
maxroelofs
Wel aardig.
Het verhaal komt snel op gang alleen ik vroeg me toch een beetje af waar dit naar toe ging. De zonden stapelen zich maar op en de film doet een paar kansloze pogingen om niet in herhaling te vallen. Ik heb het dan over bijvoorbeeld het aankloppen op zijn deur en de achtervolging die daarop volgt. Geen enkele zonde werd echt geniaal uitgevoerd en haalt bij lange na niet het niveau van Saw. Ik had namelijk wel het gevoel dat dit een beetje lijkt op de Jigsaw kills. Deze is dan wellicht eerder gemaakt alleen als ik naar zijn positie in de top 250 kijk vind ik deze film wel erg overschat. Op het eind proberen ze nog een uithaal te doen naar een geniaal einde alleen dit was nou niet echt verrassend te noemen. Toen de film een uur en 3 kwartier bezig was en er nog 2 zonden over waren wist ik natuurlijk waar dit naartoe zou gaan .
De enige mooie scène was toen ze op het einde in de auto zaten met de moordenaar en je zijn filosofie te weten komt.
Het acteerwerk is matig. Ik moet zeggen dat ik toch echt wel meer gewend ben van Freeman hij speelde de oude ervaren rechercheur zonder veel overtuiging. Pitt speelde al wat beter alleen de moordenaar zelf was nog het beste.
Visueel en qua script is het allemaal niet erg bijzonder. Dit alles maakt dit filmpje gewoon een leuk wegkijkertje voor op een zondagavond.
Justinvdk
Heerlijke film. De cast is natuurlijk om van te smullen met o.a Freeman, Pitt en Spacey. Verhaal is ook erg boeiend met de 7 zonden als onderwerp. Ook een heerlijk grimmig sfeertje de hele film, wat ook erg tof is.
Einde is natuurlijk erg strak, erg goeie scene. Naja, ik vertel niks dat nog niet verteld is dus ik houd het hier maar bij.
aburex
Heerlijke film!!. Al enkele malen gezien en toch weet hij me steeds weer te boeien. Freeman is een echt onderschatte acteur. Ook hier zet hij weer een formidabele rol neer. Brad Pitt is zonder meer goed en het verhaal is om van te smullen. Lekker dramatisch einde
Angelo2
Geweldige thriller, goed acteerwerk, goed verhaal. Een must see voor de thriller liefhebber!
Dirtdiver
Ik vind het acteerwerk van Pitt juist prachtig! Bevat meer genialiteit dan dat van Freeman, die vaak dezelfde rollen speelt.
jerome998
Waar maak je dit uit op? Bij mij staat Freeman bekend als één van de meest gewaardeerde acteurs. (Hij is ook één van mijn favorieten, maar dat terzijde.)
Sergio Leone
Ik denk dat hij dat zegt omdat Morgan Freeman slechts laat doorbrak en zodoende "weinig" klassiekers op z'n palmares heeft staan.. Anthony Hopkins is ook zo iemand. Ondanks enorm veel acteertalent slechts begin jaren 90 en op z'n 54e doorgebroken.
Loki87
Is het wel een thriller? Volgens mij meer gemaakt als een drama/misdaad.
In ieder geval net herbekeken voor de derde keer en een halve ster erbij. Ik vind dat het mooi gefilmd is met snelle shots en veel beweging en strakke muziek. Waarschijnlijk Finchers beste film. Zodiac is trouwens wel een thriller van hem voorzover ik me dat herinner.
Kelsey16
Deze film gaan kijken omdat hij op 10 in de top 250 staat.
Een goede spannende film, alleen begrijp ik de nummer 10 positie niet helemaal, aangezien er wel meer films zijn die dit hebben.
Het verhaal is natuurlijk er goed, en de moordenaar is echt een engerd, zeker in de auto, je krijgt gewoon echt haat voor die man.
Het eind was geweldig, maar inderdaad een aangekondige verrassing.
Al met al is de film zeker de moeite waard, maar op nummer 10 van beste films? Dat vind ik iets too much.
olievol
Sterk verhaal. De moordenaar is ijskoud en zeker een engerd.
De film is zeker de moeite waard.
wood23
ik heb deze film al thuis op dvd en al vaker gezien, zeer goede thriller. kan niet anders zeggen als meesterwerk. het donkere van de film sleept je mee in de gebeurtenissen en een prachtig optreden van Kevin Spacey als seriemoordenaar. Natuurlijk ook Morgan Freeman en Brad Pitt in een van hun beste films. Het einde is verrassend en goed bedacht en totaal niet wat je verwacht. ik zou iedereen die van trhillers houdt deze film aanraden.
MatthijsGr00t
Als ik Se7en een tijdje niet heb gezien dan vraag ik me af of het wel die 5 sterren waard is, maar ook elke keer herzie ik Se7en. En elke keer kom ik tot de conclusie dat de vijf sterren meer dan verdiend zijn want dit is echt één van de beste films ooit gemaakt. Echt werkelijk alles zit in deze film, spanning, misdaad, horror, drama etc. Daarnaast staat het verhaal dat gewoon uiterst sterk is uitgewerkt en naar minimaal vijf kijkbeurten nog steeds erg interessant is. Het acteerwerk van Brad Pitt en Morgan Freeman is ook geweldig. Verder is de opbouw van de film erg goed verzorgd en tilt het de film naar een ongekend hoog niveau! De vijf sterren blijven rotsvast staan voor deze film!
disneystore
Is het wel een thriller?
Zeker wel
Oliebol
Sterk verhaal. De moordenaar is ijskoud en zeker een engerd.
De film is zeker de moeite waard.
K. V.
Nog eens deze thriller bekeken en hij blijft toch goed. Pitt en Morgan plakken op het scherm en de originele moorden zijn ook leuk meegenomen. En natuurlijk een origineel einde.
PROPAYNE
Dit is dé thrillers der thrillers.
Zo maken ze hem niet meer.
iedereen probeert het, niemand lukt het.
Deze moet je gezien hebben!!!!
DEZE MOET JE GEZIEN!!!!
meer zeg ik niet...
Weirdo_W
Geweldige thriller. Wat me vooral bevalt is die heerlijke donkere, grimmige sfeer de hele film door. De depressie druipt haast van het beeld af en het tempo zit precies goed wat mij betreft. Het verhaal is ook gewoon steengoed. Een film als deze vind ik ook gewoon wat minder oppervlakkig als bijvoorbeeld Saw (die niet persé slecht is). 4,5 ster
Goztepeli
Met zo een cast verwacht men dat er uiteindelijk ook een 'goed' film uitkomt. Nou zij hebben de verwachtingen waargemaakt!. Alle seconde's van de 127 minuten genoten.
day-vid
spannende film, einde goed bedacht
irriteerde me wel aan Freeman's rol, dat hij vaak gelijk had, maar die rol vulde hij goed in
Brad Pitt speelde naar mijn mening niet zo heel goed, kwam niet echt overtuigend over
kevin spacey speelde goed, zag wel nbeetje de kevin spacey van The Usual Suspects , de manier hoe hij praat en keek nbeetje dat gestoorde maar toch geniaal zijn.
wel raar om te zien dat films zoals The Bone Collector zelfde genre veel lager scoren
vond de acteurs daar sterker spelen dan hier.
Curriculum
Een religieuze moordenaar die zijn daden op de 7 hoofdzonden projecteert. De dader daarentegen is niet de standaard moordenaar zoals je zou verwachten. Deze individu is intelligent, welbespraakt, psychopatisch, apatisch en kalm. De enige moordenaar die evenaart is Hannibal Lecter.
Ik vernam van deze film toen ik hoorde dat het een "fascinerende" plotwending had. Het heeft een plotwendig, maar erg fascinerend was hij helaas niet.
TeamJacob
Ik heb alleen het laatste half uur gezien. Dus.. een afgehakt hoofd in een doos is blijkbaar leuk/cool? Niet als het aan mij ligt in ieder geval. Slechte film. 1,0 ster
maerk
Als je alleen het laatste half uur ziet dan mis je heel veel belangrijke informatie van de film, en dan komt de klap op het einde ook niet aan inderdaad. Kijk de film opnieuw en plaats dan een beoordeling en ga niet zomaar lage cijfers uitdelen omdat je toevallig net een glimp hebt opgevangen van iets wat je niet aansprak in een film.
stem dan niet.
flugel83
Ik wordt echt strontberoerd van dit soort reacties van je
. Volgens mij zit je gewoon te trollen achter die pc van je want dit slaat toch echt nergens op

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales