• 9.378.888 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.994.134)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dr. O'Neill

Dr. Santiago

Police Captain

Detective Taylor at First Murder

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

Reinoir

Om die spanning te behouden.

avatar van pumpking

pumpking

Ik wou het net zeggen, hoofd ziet er toch nog heel behoorlijk uit voor in een doos te liggen, is gewoon een teken dat het Mills zijn vrouw is die in die doos ligt, maar het beeld zelf is het beeld waar hij aan denkt.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

chevy93 schreef:
Maar wat voor nut heeft het dan om er een plaatje in te doen die nog geen seconde blijft staan? Waarom dan niet gewoon een shot van een paar seconde waarin hij zijn vrouw ziet lopen iets dergelijks?

´t Is zo ook wel duidelijk dat zijn vrouw dood is en dat hij aan haar denkt. Jouw voorstel ontbreekt het nogal aan subtiliteit; Finchers oplossing vind ik persoonlijk een stuk beter.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Die mini-seconde hadden ze er helemaal niet in hoeven stoppen. Beetje overbodig. Ik snap ook wel dat zijn vrouw door zijn hoofd gaat. Hoef ik niet visueel in a slip of a second te zien. Is dat serieus iets in de filmwereld waar je punten mee kan scoren? Ik vind die onzin maar niks. Verder natuurlijk een topfilm en een geweldige poster die ik thuis ook ingelijst aan de muur heb hangen.

Reinoir

Wat vind je vervelend aan die mini seconde.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

overbodig nogmaals en een soort trucje waar de regisseur mee wil laten zien dat hij net even anders is dan anderen?

Reinoir

Ik vind het niet eens zo'n speciale manier en het wekt ook niet dat idee op bij mij dat hij anders wil doen dan andere. Het is ook maar een fractie van een seconde in een film, die kan niet zo veel kwaad. Als je niet oplet zie je hem niet eens.

avatar van Poppe

Poppe

Als je gewoon oplet dan weet je dat Tracy haar hoofd in de doos zit. Maar ik denk dat Fincher de still niet laat zien als een explanatie, maar eerder om als kijker nog meer geconfronteerd te worden.

chevy93

Offscreen spanning is de beste die er is (behalve als je Leone heet)! Bovendien is er iemand geïnteresseerd in een hoofd en in doos?

Karl van H. schreef:
Daar moet ik je gelijk in geven. Misschien dat het in de film wel geweldig was. Ik kan het me niet meer herinneren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

chevy93 schreef:

Wat is dat met Fincher en die voor het oog onzichtbare beelden. In Fight Club ook al die penis

Ik kan me dit helemaal niet herinneren. Zit dit in elke versie?

chevy93

Je kunt het ook niet herinneren, want dit is voor het oog niet zichtbaar. Althans je kunt niet zien wat voor een afbeelding het is. Overigens verwacht zoiets niet dus grote kans dat niemand het ziet als diegene het niet weet.

YouTube - Fight Club in 5 Seconds

Zet hem maar stil op 0:10

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hee, ik had eerst helemaal niet gemerkt dat je Tracy even zag. Ach ja, het is dan ook maar een fractie van een seconde. En hij is lang niet zo smerig als die van Fight Club?

avatar van Elminius

Elminius

YouTube - Fight Club in 5 Seconds

Zet hem maar stil op 0:10

Hallo, lees aub mijn vorige reactie eens. Het is duidelijk wel zichtbaar voor het blote oog, anders had niemand het opgemerkt.

chevy93

Nee, lees jij mijn bericht eens... Ik zeg toch duidelijk dat je wel iets ziet, maar niet ziet wat het precies is. Daar moet je het beeld voor stopzetten.

avatar van Thom1994

Thom1994

Die Subliminal message zie je duidelijk op het filmpje op youtube.

Raar?

chevy93

In de echte film zal het ook wel zijn, maar dan merk je het niet zo gauw, omdat je dan echt in de film zit en niet op dat soort details let. Nu let je er specifiek op.

avatar van sofripa

sofripa

Absoluut een duistere en soms ranzige thriller die echter in mijn beleving de mindere is van The silence of the lambs. Alsof die fim nog eens dunnetjes overmoest. Niettemin, mede door Freeman, 4 sterren.

AGE-411

Nogal een matige politiefilm. In het begin had ie nogal veel weg van Baantjer, en tegen het einde op een stukje No Country For Old Men.

Ontknoping is behoorlijk zwak en zelf voorspelbaar.
En wie waren nu die 2 lijken?
Zijn vrouw
En hijzelf ?
Maar welke hoofdzonden passen daar dan bij?

avatar van yeyo

yeyo

AGE-411 schreef:
Maar welke hoofdzonden passen daar dan bij?

John Doe benijdde het perfecte gezinsleven dat David Mills leidde (jaloezie) en vermoordde daarom diens vrouw. Mills zondigt op zijn beurt door Doe meteen te vermoorden (woede). Zo is het 'meesterwerk' van de seriemoordenaar voltooid.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

@ AGE-411: Se7en zou ik persoonlijk toch wel als íets sfeervoller willen omschrijven dan Baantjer hoor

avatar van Fr3aK

Fr3aK

Ik heb de film nu eindelijk eens gezien, valt heel erg tegen. Traag en voorspelbaar, ik geef 1 ster voor de macabere sfeer.

avatar van Nand

Nand

In z'n tijd was deze film van een nooit gezien niveau. De manier waarop de donkere kant van de mens naar voren gebracht werd was gewoon nog niet gedaan in die tijd, dus het sloeg ook in als een bom. Nu proberen veel andere films hem achter te doen maar ik vind deze nog altijd de meest geslaagde. Vraag me niet waarom, ik heb hem al 4 x bekeken en ik weet nog altijd niet waarom m'n fascinatie zo groot is. Maar het kan vanalles zijn; Het acteerwerk, het verhaal, camerawerk, algemene sfeer...Allemaal heel goed maar persoonlijk vind ik dit gewoon een topper uit nostalgische redenen. Totaal irrationeel, i know, so what?

yeyo schreef:

1) Stel dat ze niet op zijn eis zouden in gaan om hem de 2 lijken te laten tonen.
2) Stel dat Morgan Freeman zou wachten met het openen van dat paketje tot de onmijningsdienst er was.
3) Stel dat Brat Pitt die kerel niet had doodgeschoten.

In alle 3 die gevallen mislukt zijn plan. Vind het dus zeer luchtig en onrealistisch.
Ook stel ik me vragen bij die kerel die op bed werd vastgebonden.

avatar van Thom1994

Thom1994

chevy93 schreef:

Ja. Je hebt wel gelijk. Tenminste, ik heb het nooit gezien, maar ik denk wel dat het niet zo duidelijk te zien is.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Goede, spannende thriller. Al een tijd geleden dat ik hem zag maar ik weet nog wel dat se7en behoorlijk indruk op me maakte. Brad Pitt in combinatie met Freeman, toch wel een van mijn favoriete acteurs, bleek een goede keus te zijn. Meer durf ik er niet over te zeggen maar ik zal hem zeker ooit eens herzien, als ik mijn ellenlange lijst die steeds maar langer wordt heb afgewerkt.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

AGE-411 schreef:

Aangezien Se7en van 1995 is en No Country for Old Men van 2007 lijkt het me niet dat je Se7en daarop af moet rekenen. Eerder andersom toch?

avatar van H1DD3

H1DD3

AGE-411 schreef:

3) Stel dat Brat Pitt die kerel niet had doodgeschoten..
Bij elke film kan je wel van dat soort vragen stellen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Inderdaad, dan kun je beter geen enkele film meer kijken als je alles wat er gebeurde gaat ontkrachten of ''stel dat'' gaat zeggen.

avatar van stfuympos

stfuympos

Ja, stel dat je de film niet heb gezien :-p

Voor de rest maakte het weinig indruk op me, het eind is echter wel heel sterk maar dat kon voor mij de film niet meer redden.

H1DD3 schreef:
Bij elke film kan je wel van dat soort vragen stellen.

Dat doe ik dan ook. Een andere top250film die er last van had was The Game. Die heb ik geloof ik maar 1,5 gegeven.