• 9.378.647 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.897)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van shiznit

shiznit

Echt een top film vond ik dit en staat daarom ook in mijn top 10!! Alles zat gewoon goed in elkaar en ik heb genoten tot en met het einde van de film. 5*

avatar van Film Fan

Film Fan

Prima film met twee prima acteurs. Verhaal is niet super, weer eens twee cops die op pad gaan, maar men heeft eruit gehaald wat er in zat en dat is knap gedaan door Fincher hoewel hij beter kan (The Game).

avatar van pumpking

pumpking

Vandaag een aardige politiefilm gezien, genaamd Seven.

Er is een goeie "rode draad" doorheen de film, alles werd zo goed als het maar kon uitgewerkt, een eenvoudig verhaal die mooi wegkijkt.

Er is het einde die ik echt verwacht had nadat ik de eerste keer het woord "pakje" had gehoord.

Voor Morgan Freeman heb ik 1 woord: SUBLIEM.

Brad Pitt vond ik tegensteken, het karakter dat hij speelde dan.

Eén van de betere politie-thrillers die ik gezien heb, maar heb er dan ook weinig gezien. Maar voor een achtse plaats? Kom op... Wel een top 250 plaats...

avatar van petersen91

petersen91

een spannende triller met goede acteurs. Ik vond het einde echt geniaal. Ik had zo een einde nooit zien aankomen.

de film blijft echt tot de laatste minuut spannend, waardoor de film nooit gaat vervelen. het tempo van de film is in mijn ogen perfect. Niet te snel en niet te langzaam. al met al een prima film.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

ze zeggen dat het einde zo shockerend was door die kop van die vrouw, maar dat vond ik niet zo shockerend, het zou zo veel shockerender zijn geweest als ze kop hadden laten zien. zeker weten.
toch een aanrader

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

sweinsteiger schreef:
toch een aanrader

Het is niet alleen shockerend doordat mevrouw is onthoofd, maar vooral ook gewoon omk het feit dat ze überhaupt is vermoord. Dat feit wens je de hoofdpersonages niet toe als kijker, tenminste als je enige waarde bent gaan hechten aan Brad Pitt's personage en diens vrouw. [/quote] Het is dus vooral een emotionele shock die je als kijker dient te ondergaan, niet zozeer afgunst vanwege een onthoofd hoofd. Als men dat letterlijk in beeld zou brengen, zou dat afbreuk hebben gedaan aan de impact van die scène.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Grappig eigenlijk, ik had een heel moeilijk te volgen thriller verwacht á la Twelve Monkeys ofzo, maar deze film was aangenaam makkelijk te volgen !

avatar van Thom1994

Thom1994

Seven

Seven is ongetwijfeld een van de beste, en meest populaire films ooit gemaakt.

Ik heb hem eindelijk gezien, en mijn verwachtingen waren erg hoog.

Ondanks dat deze film erg goed was, had ik er meer van verwacht.

Ik verwachtte vooral een heel spannende film, maar dit viel wel tegen, omdat er niet erg veel gebeurt.

Het verhaal is wel goed, evenals de cast, met twee topacteurs, Brad Pitt en Morgan Freeman,

Een plaats in de TOP250 heeft hij zeker verdient, maar ik persoonlijk kan een hoop films noemen die stukken beter zijn dan deze.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Ik sluit me bij Thom aan. Goede film, maar serieus, plaats 8?!!

avatar van flipflop

flipflop

Geweldige film die op vrijwel elk front met vlag en wimpel slaagt. Vooral de laatste 20 minuten zijn, met name door het formidabele acteerwerk van Brad Pitt, briljant te noemen. Beklemmend, huiveringwekkend en filosofisch. Meesterwerk.

avatar van flipflop

flipflop

kan iemand mij overigens vertellen waarom John nou eigenlijk de vrouw van Mills en hun baby afslachtte? Tracy had toch geen van de 7 zonde begaan, (als dat wel zo is, welke dan?) en in principe heeft John dus 1 slachtoffer teveel gemaakt; de baby, ook al was deze ongeboren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Het was natuurlijk een laffe actie (in mijn ogen dan), maar hij wou kijken of David Mills zich schuldig zou maken aan de laatste hoofdzonde (ik kan het me even niet meer voor de geest halen welke zonde dat was). John Doe zegt zelfs nog dat hij David respecteert. Ik weet of dat nog speelde. Volgens mij telde dat aan het einde niet meer voor John Doe. De rollen waren een beetje omgedraaid.

avatar van groente12

• 2005 stemmen

Ik denk wraak ja .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wrath klopt, maar als ik mij niet vergis staat wrath voor violent anger. In het Nederlands toorn.

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Gramschap.

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Ik heb hem vandaag voor de 2de keer gekeken, wat een fopfilm!

Hij blijft het gehele verhaal spannend en ik vind vooral het acteerwerk zeer goed, ik blijf me telkens maar weer verbazen over Morgan Freeman. Hij heeft egt in een paar toppertjes geacteerd, die mede door hem zo goed zijn geworden!

avatar van pumpking

pumpking

Eindscène is ook een persoonlijk doordenkertje, niet? Lang zitten denken hoe ik, of iemand anders zou gereageerd hebben in zo'n situatie.

En zoals hier al eerder vermeld werd, als je waarde hecht aan Brad Pitt zijn personage dan heeft de eindscène een -laat ons zeggen- diepere impak.

Twijfel nog altijd tussen 3.5 of 4.

avatar van Reinoir

Reinoir

Visueel gezien echt vergelijkbaar met fightclub, zeer mooi.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Heb deze vandaag voor de vierde of vijfde keer bekeken en nu pas zie ik een echt meesterwerk in Seven. Voorheen vond ik het al een ijzersterke thriller, maar briljante cinema net niet.

Wat Finchers tweede worp voor mij van gelijkaardige films onderscheidt, is de sfeer. De groezelige locaties worden met enorm veel visuele flair in beeld gebracht en dat zorgt voor magnifieke shots. De vele donkere kamers waar vaak enkel een zaklamp doorheen klieft en de eindeloze regen dopen de stad om tot een troosteloos oord van verderf.

Het verhaal is interessant om te volgen, maar vind ik persoonlijk ook weer niet zó bijzonder. De acteerprestaties zijn dat wel: Kevin Spacey op z'n evilst, Morgan Freeman met een typisch Freeman-personage, maar dan zowat zijn ultieme rol en dan nog Brad Pitt. Af en toe iets te lomp, maar wat een uitstraling heeft 'ie in Seven. Zijn charisma spat hier echt van het scherm.

Sfeervolle politiethriller die wat mij betreft boven al zijn soortgenoten uittorent. 5*

avatar van AGE-411

AGE-411

Woensdag 2 juni om 20:50u op VT4

avatar van spritelight

spritelight

Het hoofd is wel degelijk zichtbaar in een flits, kijk maar op het youtubefilmpje (7:07)

YouTube - Se7en (ending)

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

topper!

avatar van chevy93

chevy93

spritelight schreef:

YouTube - Se7en (ending)

Wat is dat met Fincher en die voor het oog onzichtbare beelden. In Fight Club ook al die penis

avatar van yeyo

yeyo

chevy93 schreef:

Subliminal messages heet dat, deden ze vroeger bij Disney ook al.

avatar van Elminius

Elminius

yeyo schreef:

Subliminal messages heet dat, deden ze vroeger bij Disney ook al.

Als het echt voor het oog onzichtbare beelden zouden zijn, had niemand ze opgemerkt. Subliminale beelden zijn maar een paar microseconden lang, en kunnen letterlijk niet opgemerkt worden door het oog, enkel door je onderbewustzijn.

Dit is dus geen subliminaal beeld, en dat in Fight Club evenmin.

Ik denk trouwens ook dat het geen beeld is van wat er in de doos zit, daar is het veel te proper voor.

avatar van Thom1994

Thom1994

Komt er in deze film "Subliminal advertising" voor?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Elminius schreef:

Precies, Mills denkt gewoon aan zijn vrouw. Je ziet nooit hoe het hoofd er in de doos bij ligt.

avatar van chevy93

chevy93

Maar wat voor nut heeft het dan om er een plaatje in te doen die nog geen seconde blijft staan? Waarom dan niet gewoon een shot van een paar seconde waarin hij zijn vrouw ziet lopen iets dergelijks?