• 9.378.430 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.897)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dr. O'Neill

Dr. Santiago

Police Captain

Detective Taylor at First Murder

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

Tonypulp schreef:
Nah geloof me, heb het wel eens erger gezien en iig explicieter uitgewerkt (Denkt meteen aan À l'Intérieur, wat daar met een zwangere vrouw gebeurd..dit is niets).

À l'Intérieur is dan ook een Horror/Thriller, dat vind ik wat anders dan wat Se7en is. Naast dat had ik het ongepast gevonden als ze het hoofd hadden laten zien, hoe het nu is past veel meer bij de film.

Bruut vind ik het gepaste woord, maar ieder ze mening natuurlijk.

Tonypulp

Waarom tonen ze dan verscheidene andere slachtoffers wel, maar zoiets niet? Vind dat helemaal niet zo misplaatst. Dat Inside een horrorfilm is neemt natuurlijk niet weg dat ik dit niet schokkend vind

Tonypulp schreef:

Ik heb het dan ook niet over de andere slachtoffers. Ik ben gewoon van mening, hoe het nu in beeld word gebracht .. dat het zo beter past bij de film. Het geeft toch een andere gevoel/gedachte dan dat je het werkelijk ziet. Maar zoals ik al zei, het is mijn mening. Als jij het liever anders had gezien okay.

Tuurlijk neemt het dat wel weg. Een horror film moet schokkend zijn, bruut, noem het hoe je het wil, maar zo is een horror bedoeld. Dan past het bij de film, als je dat hier zou doen vind ik niet dat het erbij past.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ben het met !!!*Lucky eens. De gruwel van de eindscène hoeft niet expliciet in beeld gebracht worden, daar zorgt je eigen verbeeldingskracht wel voor.

Tonypulp

Prima, maar ik ben van mening dat wanneer de gehele film pretendeerd expliciet te zijn met de verschillende slachtoffers moeten ze dat gewoon ook verder doorwerken en dan niet ineens tot de verbeelding overgaan aan het einde Vind het meer een gebrek aan lef dan daadwerkelijk 'laten we het de mensen maar zelf voorstellen'. Het is maar net wat je leuker vind, geen van beide opvattingen lijken me nou echt fout.

Dit einde dient toch ook schokkend te zijn, niet? Zou niet weten waarom ik daar onderscheid in zou maken, vind dat allemaal maar hokjes denkwerk.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Dit einde is toch schokkend? 't Is niet omdat iets niet schokkend in beeld gebracht wordt dat de scène in kwestie niet schokkend kan zijn...

Jawaddedadde schreef:

Zo bedoel ik het inderdaad, bedankt.

Voor de rest laat ik het hierbij.

Tonypulp

Zeg toch ook niet dat dat niet kan, vaak genoeg is het schokkend genoeg om het voor de verbeelding te laten spreken, ontken ik ook nergens, maar wanneer je 1 bepaalde lijn aanhoudt in een film verwacht ik ook dat je zoiets gewoon even flink in je face krijgt gesmeten. Nu vond ik een aantal andere slachtoffers een stuk memorabeler dan het einde en dat is doodzonde.

avatar van Brabantse

Brabantse

Superfilm

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik vind het einde juist het memorabelste van alles.Ik had trouwens niet de behoefte om haar afgehakte hoofd te zien.

avatar van Sp3kkie

Sp3kkie

Dit is echt een film die altijd top zal blijven, zeer goed en voor mij origineel verhaal. De lijken zien er best bruut uit en het idee van hoe ze vermoord zijn is nog bruter.

Ik ben het er inderdaad mee eens dat ik helemaal niet meer de behoefte had om het afgehakte hoofd te zien.

Het acteerwerk in deze film vind ik ook zeer sterk. Brad Pitt vind ik hier ook zeer goed. Hoewel Brad eigenlijk altijd in grote en vaak ook wel goede films speelt vind ik op 1 of andere manier niet altijd dat hij een Top acteur is. Maar in deze film (waarschijnlijk 1 van zijn oudere films) vond ik hem echt top

avatar van belizard

belizard

Geweldige film. Heel goed acteerwerk, een heel erg mooi verhaal en de film was heel onvoorspelbaar:ze bellen gewoon toevallig aan bij een huis, komt John eraan en begint hij meteen te schieten.
Het einde was echt een van de beste dingen in deze film dat het hoofd van de vrouw van Millswerd bezorgd en dat hij zelf onderdeel werd van de zeven zonden ,prachtig gewoon.

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

belizard schreef:

Toevallig was het absoluut niet, kijk 'm nog maar eens...

avatar van belizard

belizard

Het kon hem zijn, het was niet alsof ze al zeker wisten dat hij het was (tot dat hij begon te schieten dan)

avatar van Frens Ronde Pens

Frens Ronde Pens

Nou, zo super vond ik dit niet. Morgan Freeman en Brad Pitt waren goed, maar het verhaal boeide me gewoon niet. Hoe dat iemand dood is gegaan interesseert me helemaal niks als je alleen de dode of bijna-dode te zien krijgt. Het einde was dan wel weer leuk, maar je wist al dat ze met die gek meegingen voordat ze daarvoor gekozen hadden. En als ze dat afgehakte hoofd van die depressieve vrouw hadden laten zien was dat einde een stuk schokkender geweest

en dat die gekke vent die Brad Pitt niet doodschoot toen hij de kans had vond ik wel erg goedkoop

avatar van jacobz

jacobz

Na mijn idee is deze film ook overschat. Niet dat hij slecht is ofzo. Ik denk dat het vooral pubers zijn die deze film 5* geven.

avatar van schram101

schram101

Frens Ronde Pens schreef:

Beetje vreemde reactie. David Mills is een agent dus zou nooit zomaar iemand doodschieten. Dat hij dat op het einde wel doet is daarin een heel ander verhaal.

En je andere punt, ik denk dat juist als ze het hoofd lieten zien het minder schokkend was geweest. Ook denk ik niet dat welk persoon op aarde graag het hoofd van zijn eigen vrouw in zijn handen heeft. Ook niet om John te controleren, want ze wisten toch al dat hij gelijk had.

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Frens Ronde Pens schreef:

goedkoop? Mills paste precies in het 'masterplan' van Doe, zoals de film ook laat zien. Misschien heb je dat wat minder goed begrepen..

SnakeDoc

Ik vind het wel een aardige film, maar vind het een iets te hoog CSI gehalte hebben.

avatar van some_solucti

some_solucti

Eerste meesterwerk van Fincher. De spanning wordt goed opgebouwd, de beelden zijn heerlijk donker en het acteerwerk is op alle fronten geweldig. Het verhaal steekt heel slim in elkaar, en heeft natuurlijk dat geweldige einde. Dat mensen heel graag het hooft willen zien snap ik niet. Gaat het niet om de schok dat het gebeurd is, het draait toch niet om gore? De emotie van Pitt lijkt me genoeg om die scene te dragen.

Het begint al met de intro, die ik heel mooi geschoten vind. Het wordt daarna nog beter, de dood van de vraatzuchtige man geeft de film meteen een donkere sfeer, en als hij dan uiteindelijk opengesneden wordt voor onderzoek en je zijn enorme buik te zien krijgt begin je al wel te snappen dat er in Doe ergens wel iets rationeels ziet. Want dat is het leuke aan de film, hoewel hij "slecht" is, vind ik dat hij op sommige punten toch gelijk heeft. En net dat je een beetje het goede in hem ziet, laat hij de laatste zonde uitkomen. Heerlijk!

De film laat genoeg zijn van de eerdere slachtoffers om te laten zien hoe erg het wel niet is (En de eerste keer dat je luie meneer nog blijkt te leven liet me ook wel uit mijn stoel springen), maar laat op het einde ook zien hoe goed de personages wel niet allemaal opgebouwd zijn. De performance van alle acteurs is goed, en vooral in het laatste half uur laten alle drie de acteurs zich van hun beste kant zien.

avatar van Fredhendrik

Fredhendrik

Ik snap niet helemaal waarom deze film zo goed wordt gevonden, vooral het einde.
De hele film was spannend en ik vond het echt een "leuke" film. In de politieauto naar de doos met dat hoofd erin bekende John Doe dat hij mensen vermoorde omdat ze iets verkeerds deden (prostitutie, etc.) Waarom is die vrouw met die baby dan vermoord? Wat deed zij, of Mills dan verkeerd? Mis ik iets ofzo?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat maakt het voor mij net geen topper!

Je begrijpt toch hopelijk wel dat deze film er veel eerder was dan CSI?

Karl van H. schreef:

Je begrijpt toch hopelijk wel dat deze film er veel eerder was dan CSI?

Ja zo ver was ik wel, ....

Ik bedoel het alleen ter vergelijking.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

SnakeDoc schreef:

Ja zo ver was ik wel, ....

Ik bedoel het alleen ter vergelijking.

Raar argument om het geen topper te vinden door een vergelijking met een TV serie die later is uitgebracht.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik vind CSI maar een laag Se7en-gehalte hebben. Al die hutsefruts tovertrucjes om de misdaad maar op te lossen in een uur. Se7en is een totaal ander sfeertje en er worden geen tovermiddelen gebruikt om in de buurt van de dader te komen. Snap ook niet zo goed welk aspect van een doorsnee CSI ook maar kan tippen aan de spanning in Se7en.

avatar van markel66

markel66

Heb em weer eens gekeken, wat jammer is dat als je het plot weet de film niet zo veel spanning meer geeft.

Doch hij blijft voor mij een van de beste films.

avatar van markel66

markel66

jacobz schreef:

Deze site is naar mijn mening bedoeld om een mening over films te geven en niet over de gebruikers.

avatar van Wiersmeister

Wiersmeister

Dat maakt het voor mij net geen topper!

Deze opmerking raakt idd kant nog wal...

Wiersmeister schreef:

Deze opmerking raakt idd kant nog wal...

Bij deze fellicitaties gericht aan dhr. Wiersmeister met zijn 1e geplaatste bericht na 5 jaar inschrijving en 355 stemmen!

Dat hij net als mij nog veel zinnige reacties mag plaatsen!!!

avatar van some_solucti

some_solucti

Fredhendrik schreef:

Jij ziet het verkeerd. Doe wordt vermoordt om Envy, en Mills vervult de zonde Wrath.