• 9.378.285 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.993.897)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Classic!

Zeker een 4,5 waard!

avatar van Blarown

Blarown

net gezien, goeie film, houd je lang vast.

spannend, goed acteerwerk.

beetje bruut einde

beetje bruut einde???

Kevin13

De slechte wint op een manier dat je uren na afloop nog steeds achtervolgt

avatar van misterwhite

misterwhite

boomboompow schreef:

beetje bruut einde???

Hebt ge wel de juiste film gezien.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

moviemafketel schreef:
Ach van winnen kun je niet echt spreken in Se7en. Er zijn slechts verliezers.

Niet mee eens . Moest Pitt Spacey niet hebben doodgeschoten waren er alleen maar verliezers. Om zijn werk te voltooien moest Spacey vermoord worden door Pitt en hierin is hij geslaagd.

boomboompow

maar tegen over is zijn vrouw vermoord, dus nog steeds heeft hij niet gewonnen..

Kevin13

Het gaat dan ook over Spacey...

boomboompow

ooh ja, sorry ik heb het verkeerd gelezen mijn fout

avatar van Rizz

Rizz

moviemafketel schreef:
Ach van winnen kun je niet echt spreken in Se7en. Er zijn slechts verliezers.

Ook niet mee eens, gekke whacko wilde juist dat Brad schoot omdat daarmee zijn 7 zonden waren voltooid, die gast was gewoon gek als een deur en beschouwde dit als een overwinning

avatar van Kisje

Kisje

Blijft voor mij de beste film die ik OOIT heb gezien!

Gewoonweg geniaal....

deze ga ik dus kijken er is goed comentaar over

boomboompow

ik wilde je stemmen kijken om een beetje jouw style van films te zien, maar je hebt nog niet gestemd...maar als je een echte filmliefhebber bent dan ga je deze film volgens mij goed vinden..

avatar van Diësso

Diësso

Fantastische, climaxatische thriller met een topcast! Deze film word ik nooit of te nimmer moe!

avatar van Blarown

Blarown

ja een beetje een bruut einde, bedoel ik jah
met dat pakketjes-busje, die dat pakketje hoofd ''bezorgt''

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Erg goede film. Ik dacht altijd dat Pitt alleen karakters als Troy speelde maar in films als deze bewijst hij het tegendeel. Morgan Freeman is een van mijn favo acteurs. Hij zit altijd goed in zijn rol.

Het verhaal van deze film is geniaal. Het einde kende ik al van een geanimeerd filmpje maar als je het niet aan ziet komen zou het vast wel heel erg goed zijn. Ik vind het einde nu ook gewoon erg sterk.

avatar van huVILEub

huVILEub

Dit is niet de enigste film van Brad Pitt waar hij geen 'Troy' rol speelt. Ik vind hem een erg sterke acteur, die de meeste rollen goed neer zet. En inderdaad deze ook.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Ik vind Pitt juist een van de meest veelzijdige acteurs out there.

avatar van schram101

schram101

Na een herziening mijn stem met een half punt opgewaardeerd. Kan mij herrinneren dat de film voor mij de eerste keer ietwat tegenviel. Begrijp nu eigenlijk niet waarom. De film is ijzersterk in elk shot. De stille momenten zoals bijvoorbeeld waarop je Pitt en Freeman naast elkaar aan hun bureau ziet zitten zijn ondanks dat er niets gebeurd erg boeiend. De moorden zijn grauw en hard in beeld gebracht en dat draagt bij aan het realisme in de film. De confrontatie met de werkelijkheid en het langzaam aan gek worden van beide hoofdpersonen is magnifiek weergegeven. Deze worden dan ook uitstekend vertolkt door Brad Pitt en Morgan Freeman.

Overigens krijg ik na deze film ook ineens trek in een herziening van Fight Club die mij overigens ook wat tegenviel de eerste keer, lang geleden. Waarschijnlijk door Pitt. Die toch echt wel over bijzonder wat acteertalent beschikt!

avatar van luuuuk

luuuuk

Jammer dat het niet zo'n 'feel good' einde is, want nu ben ik de hele avond sip. Maar door de film zo te laten eindigen pakt het je wel meer.

Indrukwekkende film die ik niet snel zal vergeten.

avatar van Bart013

Bart013

Ik vond het over het durende gehele film echt een ontzettend sterke film. De manieren hoe ze de moordenaar op het spoor kwamen (schilderij omgekeerd > vingerafdrukken > bijna dode man Echter vond ik het vanaf het punt dat John Doe zichzelf aan komt geven wat zwakker worden. Naar mijn mening hadden ze hem op het spoor moeten komen, en dan een soort slot zoals deze krijgen (met de dode vrouw van Mill). Dit stukje dat hij zichzelf aangaf verpeste het een beetje voor mij.

Scenes zoals deze zijn tegenwoordig veel verrassender en beter al in beeld gebracht naar mijn mening. Zoals bijvoorbeeld in de (voor nu laatste) aflevering van Dexter. Dit kwam veel schokkender voor mij dan bij se7en. Maar goed, se7en is dan ook al wat ouder.

Ook vond ik de spanning niet al te geweldig in beeld gebracht tijdens de eind scene. Net alsof het nog uitmaakt of Mill hem neer schiet of niet, het leven van Mill is toch al verkloot en de film is toch al ten einde. Het is niet da de moordenaar nou iets bereikt heeft met zichzelf laten neer te schieten. Behalve dat hij zijn eigen spelletje gewonnen heeft.

Maar goed, dit is mijn mening. Omdat ik het merendeel van de film echt geweldig vond, en deze minpunten alleen wat minder. Geef ik de film 4*

avatar van Nomak

Nomak

Bart013 schreef:
Eigenlijk wel, want nu komt hij er makkelijk vanaf. Anders zou hij jarenlang in de cel moeten wegrotten.

avatar van Gish

Gish

Zojuist de scene waarin John Doe zichzelf aangeeft bij het politiebureau uitgeroepen tot mijn beste filmscene allertijden.

LIEUTENANT !!!

kippevelmoment

avatar van chevy93

chevy93

Spoiler?...

avatar van luuuuk

luuuuk

Bart013 schreef:

Hier ben ik 't volledig mee eens, toen ik die doos zag was bij mij ook de spanning eraf.

avatar van groente12

groente12

Ik heb Fight Club gisteren afgekeken die echt super is, dus kon Se7en niet te lang achter blijven. Wat een super vette zenuwslopende film Se7en die ook een interessante onderwerp rondom moorden heeft die nagenoeg perfect is afgewerkt. De film is heel erg rauw en somber in beeld gebracht. Ik voelde geen ene moment op mijn gemak in mijn kamer tijdens ik de film keek, de sfeer was de gehele tijd dreigend. De relatie tussen de personages was ook nagenoeg perfect Vind de scene tussen William Somerset en David Mills' vrouw in de restaurant erg mooi vanaf daar voelde ik gewoon dat er wat vreselijks zou gebeuren. Se7en is mijn derde Fincher(The Game, Fight Club) film en derde film klassieker die iedereen gezien moet hebben.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Prima.

Maar wel behoorlijk overroepen. Op wat licht puntjes na is het eerste uur vrij standaard en is het weer wachten op het einde, die eigenlijk vrij weinig indruk maakt maar toch op een manier wel goed werkt. Ik lees over een bruut einde, nu is dat absoluut niet het geval.

De moorden zijn gelukkig een klein beetje luguber, al valt dat voor de meeste ook nog wel mee. Iig beter dan dat het gros van de genre genoten dit doen. Hierbij komt dat het het vooral moet hebben van de rustigere stukken, zo vond ik het gesprek tussen Somerset en de vrouw van Mills sterk, zelfde voor het gesprek in de auto richting het einde. Behoorlijk boeiend toch wel.

Pitt en Freeman zetten beide een sterke rol neer en weten, in combinatie met strakke storytelling, de film hoog te houden. Wel typisch is dat het me na 20minuten gaat vervelen, om vervolgens toch weer benieuwd te raken en verder te kijken. Dat is opzich een goed iets maar het zou (misschien ligt het ook gewoon aan het tijdstip) iets scherper mogen allemaal waardoor het je net wat eerder grijpt.

avatar van Prudh

Prudh

Tonypulp schreef:
Ik lees over een bruut einde, nu is dat absoluut niet het geval.

Het hoofd van je zwangere vrouw in een doos vinden is niet bruut inderdaad. Vet lache juist!!!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nah geloof me, heb het wel eens erger gezien en iig explicieter uitgewerkt (Denkt meteen aan À l'Intérieur, wat daar met een zwangere vrouw gebeurd..dit is niets).

Hier was het vooral de gedachte die het voor de kijker moest doen en dus eigenlijk op die manier maar vrij weinig met me deed. Best ziek he, gelukkig was ik moe en geef ik dat maar de schuld