Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.993.682)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
Jawaddedadde
Goede film maar veel te voorspelbaar hoe die zou aflopen.
Weer een helderziende. Hoe kan je nou zeggen dat deze film een voorspelbaar einde heeft? Dit is één van de meest onvoorspelbare eindes in de filmgeschiedenis!
aerts007
?
Ik bedoelde dit op :'Prachtig acterende Freeman (zoals altijd)'
In bv Wanted vond ik hem verre van prachtig acterend.
Gil -Galad
Dat vind ik inderdaad ook zo vaag. Ik geloof niet dat iemand dat einde zag aankomen... Trouwens: De steelcase editie is best wel de moeite waard, het commentaar van Fincher, Pitt en Freeman was leuk
. Ook was het wel een schok om te horen dat het bloed op Doe van Tracy is als hij het politiebureau in komt lopen. Had dat nooit eerder door, maar is wel lekker creepy.
combi
- 20609 berichten
Het lijkt me trouwens ook een onmogelijkheid de ontknoping van Se7en te vergeten.
JacoBaco
Ik heb de film eergister gekeken. Wat gebeurde er ook alweer in de ontknoping?
combi
- 20609 berichten
Ha he he ha ha he ho ha ha he, and I thought my jokes were bad...
!!!!*Lucky
Ik heb de film eergister gekeken. Wat gebeurde er ook alweer in de ontknoping?
Dat is iets wat je niet erg snel vergeet ...
!!!!*Lucky
Ha he he ha ha he ho ha ha he, and I thought my jokes were bad...

doodah
Hilariese
Is hilarisch trouwens niet wat een fout woord om deze film te beschrijven? Zo amusant vond ik het toch allemaal niet.
JC.

AddictedToMovies
hilariese film heb me kapot gelache! nog leuker dan canibal holocaust 4,5*
Heb je dit bericht niet toevallig bij de verkeerde film geplaatst?
hilariese, gelache, canibal
Cursus Nederlands nodig?
Reservoir Dogs
Let he who is without sin try to survive.
Nou ja dan zal ik toch maar een kort stukje typen, want het meneertje hierboven mij wil dat toch 'verplichten'.
Ik wou deze film al lang zien en nu dat het toch vakantie is heb ik al wat meer tijd om naar een film te zien. De acteerprestaties vond ik echt zeer sterk ik heb Morgan Freeman altijd al een goed acteur gevonden zeker en vast beter dan Bad Boy Yow Yow Will Smith.
Morgan Freeman steelt de show het eerste uur, ik vond de film nergens perfect hier en daar kon ik zelf wat dialogen aanvullen voordat ze werden uitgesproken, heb ik de laatste tijd wel meer. De killer vond ik schiterrend en met de eerste ontmoeting wist ik al meteen wie het was ik kon het namelijk goed zien hoe hij liep.
Maar de film moet het vooral hebben van het erg sterke einde, al die psychologie dat de killer eventjes eruit zuigt schitterend.
clockwork72
Dit is ene hele goede film maar dat komt het meeste door Morgan Freeman die gewoon heel goed acteerd in deze film. De spanning die in de film zit weet zich 2 uur lang staande te houden. Alleen hoorde ik van mensen dat het einde echt héél goed was maar dat vondt ik nog wel meevallen. Veder een hele goede film!
JDSsmetje
Iedereen zit hier te discussiëren over deze film terwijl het helemaal niet zo diepgaand is ik ben nog steeds van mening dat deze film way overrated is iedereen zit elkaar te papegaaien.
Ik vind films van Sylvester Stallone nog beter dan deze.
Ik wil niet zeggen dat seven een slechte film is maar dat ie niet in de top 10 beste films hoort.
Moest de film diepgaand zijn zou dat minder commercieel uitvallen en zit deze film niet in de top 10. Ook zouden mensen de film niet snappen en dus ook slecht stemmen.
yorgos.dalman
Sterke, broeierige, intense instant-klassieker. Zo duister dan zelfs het gezicht van Brad Pitt vaak onderbelicht lijkt te zijn. (Cameraman Darius Khondji is een virtuoos lichttovernaar.)
Een van de grootste troeven is dat er weinig feitelijk lichamelijk geweld te zien is, alles wordt gesuggereerd, dat is alleen maar knapper en draagt bij tot de haast ondragelijke spanning. (Zie hiervoor ook bijvoorbeeld The Silende of the lambs.)
Sterk deprimerend slot, Hollywood-oneigen. (Het schijnt dat Brad Pitt heeft moeten vechten om het akelige slot in de film te kunnen houden. En hij had gelijk.).
Fincher behoort filmtechnisch tot de absolute top in Hollywood maar gaat verder op het persoonlijke vlak, daar waar iemand als bijvoorbeeld de immer overschatte S. Kubrick faalt: bij Fincher gaat het nog over mensen van vlees en bloed, er klopt een hart in de duisternis.
riekeletrul
het gebeurd me niet vaak dat ik een film niet uitkijk... bij deze wel. daarom ook geen stem aangezien ik het geheel niet ken. tog voel ik me niet geroepen om overnieuw te kijken.
Karl van H.
Dan rijst toch de vraag... waarom heb je 'm niet uitgekeken?
Jawaddedadde
En waarom heb je deze film niet uitgekeken...? Te spannend...?
imoto mik
In de regen worden briljante scenes gemaakt.
Als ik deze film wil kijken doe ik mijn regenjas aan en denk ik telkens weer,hoe kom ik vannacht weer in slaap.
Iemand weet het eind voor je het eind van de film hebt gezien?
Niet in se7en, zeker weten. En mede daarom 5 sterren.
MNV2
- 1900 stemmen
Only in a world this shitty could you even try to say these were innocent people and keep a straight face.
Zonet voor de tweede keer in mijn leven deze film bekeken, en ik kan me alleen maar aansluiten bij zowat alle mensen al gezegd hebben op dit topic die positief waren over het acteerwerk van Morgan Freeman en Brad Pitt, de sfeer, de settings en dergelijke. Alles was nagenoeg perfect.
Ik had alleen niet door dat John Doe gespeeld werd door Kevin Spacey tot dat ik de eindcredits zag, met zijn 'kale kop' is hij nauwelijks te herkennen. Verder was dit gewoon de beste acteerprestatie van Freeman dat ik ooit al gezien heb, en Brad Pitt was ook weer redelijk sterk, alleen in Fight Club zet hij een betere rol neer. Het einde is gewoon onvoorspelbaar, niemand had het einde kunnen zien aankomen. Enig klein minpuntje is de soundtrack die weinig memorabel was, dat kon misschien ook wel komen omdat ik er niet zo zeer op gelet heb maar het overheerste in elk geval niet.
4.5 sterren
Ricky Roma
Het is dat Spacey in het echt zoveel haar op zijn bol heeft staan.
Nomak
Let er de volgende keer maar eens beter op want de soundtrack is erg sterk en passend.
Pastichio Rocker
Laatst weer gekijkt; blijft een topfilm!
MNV2
- 1900 stemmen
Het is dat Spacey in het echt zoveel haar op zijn bol heeft staan.
Toch nog altijd een stuk meer als in deze film, een vergelijking:
bild
De cast in deze prent is natuurlijk geweldig en alles past gewoon in het plaatje. Spanning is aanwezig en je hebt een boeiend verhaal, wat wil je nog meer !
misterwhite
Ik vond de film wel goed maar voor mij was het niet echt een topper.

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales