• 9.379.524 stemmen

Misdaad / Thriller | 127 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Seven

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow

IMDb beoordeling: 8,6 (1.994.398)

Releasedatum: 9 november 1995

Plot Se7en

"Seven deadly sins. Seven ways to die."

Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.

Officer Davis

Dr. O'Neill

Dr. Santiago

Police Captain

Detective Taylor at First Murder

Dead Man at 1st Crime Scene

Workman at Door of Somerset's Office

avatar van The Oceanic Six

Geniale thriller met een werkelijk bizar en geniaal einde zoals bij deze film past!

De film was zo enorm goed in elkaar gezet kwa spanning, sfeer, gore en verhaal...zeer terecht een heel hoog genoteerde top 250 film. Zelden heeft mijn mond zo opengestaan bij een einde als bij deze...

De film heeft alleen na 1x kijken een stuk minder amusementswaarde omdat het einde natuurlijk een belangrijk gedeelte van de film was, en als je dat dan al kent....

Maar ik raad de film echt iedereen aan.

avatar van Gish

Gish

The Oceanic Six schreef:
Maar ik raad de film echt iedereen aan.

Bijna helemaal mee eens, maar het is goed mogelijk om deze film keer op keer te zien, ondanks dat je weet hoe hij gaat eindigen.
Je ontdekt namelijk steeds nieuwe details. Eigenlijk vind ik hem steeds beter worden. Mijn favoscene is als Spacey zich aangeeft bij de politie. Angstaanjagend goed. En ook de bijrol van Paltrow is geweldig.

avatar van maxB

maxB

combi schreef:

dan ben je 1 van de weinige.

ja, het kan ook zijn dat ik hem al eens heeeeel ver terug had gezien hoor maar dan zou het alleen het eind geweest zijn

morgen komt se7en op film1 dus ga ik wel kijken moet hem nog x zien

gijs (-.-)

was die fotograaf die die foto maakte van brad pitt ook kevin spacey?

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ja, dat was hem.

gijs (-.-)

want ik vond dat maar raar dat het me niet meteen opviel, toen die foto was gemaakt.

avatar van missl

missl

goede film, goede sfeer. eng. en een verhaal dat briljant in elkaar steekt.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

gijs (-.-) schreef:

niks raars aan, behalve voor helderziende, alleen vind ik het wel een klein spoilertje!!!

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

geweldige film die je vanaf het begin bij de strot pakt en niet meer los laat.

tot het moment dat de 2 uur voorbij is en je met een geweldig klote gevoel achterblijft (niet om de kwaliteit vd film hoor)

helemaal top!

een dikke 5*

avatar van ockhausen

ockhausen

Een van de beste thrillers/detectives film ooit!

Een 5 zeer zkr in z'n genre.

combi schreef:

ja maar dat ik niet zag dat het kevin was

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

zie je ook niet echt duidelijk.

gijs (-.-)

ik heb seven pas weer gezien en bij dat stukje zag je niet veel van dat het kevin was. maar toen je kevin in het bureau zich zelf zag aangeven wist je wel meteen dat hij de dader was want kevin speelt echt niet voor een bijrolletje in seven

gijs (-.-) schreef:
bedankt voor het aanpassen:P kan nooit zoon mooie zinnen maken haha

avatar van Niels Alberts

Niels Alberts

Prachtige film. Een van de betere films ooit gemaakt naar mijn mening. Wordt ijzersterk in geacteerd en houdt je continu aan de buis gekluisterd. Alleen veegt Freeman qua acteerwerk de vloer aan met onze knappe kop Pitt....

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

De sfeer, de regen, de menselijkheid van Spacey....heerlijk in beeld gebracht. Het mooiste was nog de angst die mijn neef na de film uitsprak. Hij was niet bang voor een enge horrorfilm maar deze film joeg hem angst aan omdat het menselijk is en het je zelf 'bij wijze van' zou kunnen overkomen.

avatar van Evy949

Evy949

Gisteravond nog eens teruggezien en wat mij betreft de beste thriller ooit gemaakt! Uitstekende cast en zeer meeslepend verhaal dat je van 't begin tot het einde boeit. En uiteraard fantastisch einde, wat ik in de verste verte niet had zien aankomen

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Een film met 4 sterren in de krant en een top 10 notatie op Moviemeter mocht ik natuurlijk niet missen.

Over de film heb ik weinig negatiefs te vertellen. Zelfs mijn broer - die het kijken naar een film normaal nooit langer dan een uurtje volhoudt (tis ne raren ) - heeft hele tijd mee zitten kijken.

Vond het een zeer sterke film en inderdaad een van de beste thrillers die ik ooit gezien heb. De manier waarop het onderzoek vordert, de morbide fantasieën van John Doe, de rustige scènes die ertussen zitten... maken er een mooi geheel van. De fout van vele actiethrillers is dat er nergens plaats is voor gevoelens en dat alles enorm snel moet gaan. Hier was er gelukkig ook af en toe plaats voor enkele rustigere scènes (bibliotheek, gesprek Freeman-Palthrow, de spanning opgebouwd in de woestijn...).

Voorspelbaar vond ik de film helemaal niet en dus zat ik de hele tijd op het puntje van mijn stoel gekluisterd!

Zeker een aanrader.

avatar van Yermove

Yermove

Zalige film, zelden zo'n goede misdaadfilm gezien. Hoewel ik brad niet graag zie spelen, deed hij hier toch een goede prestatie

avatar van platesman

platesman

gisteren nog eens gezien en het is me wat tegengevallen.ieders zen gedacht maar ik heb liever een film dat ge moet zoeken naar de moordenaar.hier komt hij zelf naar je toe en dat is me wat tegengevallen.de spanning was dan volledig weg bij mij.bone collector en kiss the girl vond ik dan weer beter maar ieders zen gedacht natuurlijk.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

verdorie, ik had de simpsonsmovie gehuurd om te kijken maar toen zag ik vandaag pas in de krant dat ie er gisteren(nu ondertussen voor mij al eergisteren) op tv was gekomen, wat een pech, deze film wil ik toch zeker eens zien

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige film met een inhoud om "u" tegen te zeggen!

De acteurs zijn van topkwaliteit en ook de spanning is van hoge kwaliteit!

Thriller ten top.

----------->4,5*

avatar van Jamaican

Jamaican

Nooit verwacht dat het zo zou aflopen de eerste keer toen ik deze film zag. Morgan Freeman speelt hier één van de beste rollen ooit. Hier valt niet veel op aan te merken, sterk verhaal, steen goede acteurs en een sterk einde wat ik bij vele films toch mis. 5*

avatar van boeliebab

boeliebab

Zeer goede film, eindelijk weer eens 1 die de sfeer en spanning van Silence of the Lambs goed weet te benaderen. Geweldige muziek ook!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Een hele goede film dit inderdaad.

ik zie veel mensen die de ontknoping helemaal de hemel insprijzen.

Om te beginnen ik zag het ook niet aankomen. Erg goed maar wat het voor mij verpest zijn op dat moment de acteerprestaties van brad pitt. Die laten ineens een hoop te wensen over. Zeker voor brad pitt maatstaven.

Ik heb de film 7 jaar geleden voor het laatst gezien geloof ik vandaar dat ik net even snel het einde heb bekeken en pitt acteert zelfs nog slechter dan dat ik mij herinnerde. Doodzonde zoiets.

Ik geef de film wel 4,5* want hij is gewoon te goed verder.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Pitt acteert juist helemaal niet slecht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Pastichio Rocker schreef:

Pitt acteert juist helemaal niet slecht.

Wellicht hebben hij en de regisseur er bewust voor gekozen om op die manier te acteren, maar ik vind hem totaal niet overtuigend overkomen, de emotie in zijn stem komt slecht tot zijn recht. Het komt te gemaakt over. Maarja niemand zal het daarover met me eens zijn denk ik, alleen brad pitt zelf misschien.

Ik kan er in elk geval niets aan doen, maar hij acteert naar mijn mening op dat moment op Bassie & Adriaan niveau.

De emotie in zijn gelaat is wel goed.

avatar van saw_lover

saw_lover

Veel f*cking geleuter en (weeral eens **zuuuuucht**) een voorspelbaar einde waar iedereen zo druk over doet. Ik had het al zien aankomen vanaf het moment waar...ach, laat maar. Het was gewoon verdomd voorspelbaar ! Geef mij maar Saw

avatar van finitio

finitio

Een van mijn favoriete films.