• 9.379.095 stemmen

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Sciencefiction / Fantasy | 136 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Liam Neeson, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 30 september 1999

Plot Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

"Every generation has a legend. Every journey has a first step. Every saga has a beginning."

Wanneer de slechte Trade Federation van plan is om de vredige planeet Naboo te veroveren, moet de Jedi-strijder Qui-Gon Jinn samen met zijn leerling Obi-Wan Kenobi proberen dit te voorkomen. Zij krijgen hulp van de jonge Koningin Amidala, en de Gungan Jar Jar Binks. Tijdens hun avontuur komen ze terecht op de planeet Tatooine, waar ze de jonge Anakin Skywalker tegenkomen. Qui-Gon en Obi-Wan zien in hem een mogelijk Jedi, en willen 'm gaan trainen.

Qui-Gon Jinn

Ja oke

ze zijn allebei suck.

avatar van killzone

killzone

Deze Star Wars film is qua actie en SFX een meesterwerk, zoals de overige delen van de reeks.

Qua verhaal is het geweldig net als de overige delen van de reeks.

Na.... Fantastisch toch? Of ben ik te subjectief omdat ik een grote Star Wars -fan ben.

Al met al een leuke en vermakelijke film van George Lucas.

De film heeft helemaal niets aan kracht verloren qua verhaal, zoals veel mensen dat zeggen. Ze vinden dat het er meer ''verhaal'' moest komen dan de stunts en actie-scenes.

Onzin.... Want ik vind juist dat deze film alles zegt over de hele reeks en dat alles klopt in het verhaal.

Een film die spettert op het scherm, een goede film. Van een meesterwerk kun je zeggen over deze film!!

Maar het is wel terecht dat deze niet de beste film is van de reeks, maar wel een topper onder Sf-liefhebbers.

Het leukste aan de Star Wars-films zijn de personages, de wijze boodschappen in de film en de actie-scenes die George Lucas op een FENOMENALE wijze in beeld heeft gebracht.

Ik kan er niet genoeg van krijgen om te zeggen dat deze saga de BESTE en meest INVLOEDRIJKSTE films zijn die men op aarde ooit heeft gezien!!!

O, ja mijn andere favoriete reeks ''de Power Rangers'' lijkt niet op Star Wars, zoals vele dat zeggen.

Qua inhoud en sfeer wel maar qua personages niet en dat is een belangrijk verschil!!!!

avatar van megaman

megaman

niet de star wars zoals ik het ken. verre van dat!

avatar van thunderball

thunderball

Nee,hoor Killzone je bent HELEMAAL NIET subjectief omdat je een Star Wars fan bent, hoe kom je er bij??!!

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. een van de beste star wars films die er is.

ik vind deze veruit de minste want jake loyd als anakin en achmed best als jar jar binks zorgen voor veel irritatie en de actie scenes vallen toch wel enigszins tegen maar liam neeson redt de film van de absolute ondergang 2.0 sterren

darth skywalker schreef:

helemaal gelijk

avatar van brimbram

brimbram

zeer mooie en zeer goede eerste film van nieuwe triologie

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zonet begonnen aan deze trilogie en moet zeggen had vroeger enkel deze gezien dan weet je niet echt veel van.

Nu ben ik eens wat aandachter beginnen te kijken en zit al aan nr 2 en nu vind ik deze mooier als ik deze de eerste keer zag.

De special effects zijn natuurlijk zeer goed en acteerwerk is ook zeker niet slecht.

Stem verhoogd van 3 naar 3.5 sterren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Geen slechte film, maar in potentie zoveel beter (deze hele trilogie). Jammer dat Lucas er weinig van heeft gemaakt, soms met tenenkrommende dialogen. Normaal geef ik dit 2 sterren, maar heb het toch een punt hoger gedaan omdat het en Star Wars is, en vooral zo slecht is omdat de OT zoveel beter is. 3*

avatar van kit fisto

kit fisto

Slechtste Star Wars film ooit. Maar dat komt omdat de rest gewoon zoveel beter is.

kit fisto schreef:

Niet alleen omdat de andere beter zijn. het verhaal is wel redelijk goed. maar hoe ze het verfilmd hebben trekt op niks.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Tenenkrommend slechte film. Aan het einde had ik het idee dat de film door Disney was uitgegeven. Zeer magerige special effects, matig camerawerk, slap, veel te simpel en niet boeiend verhaal, redelijk acteerwerk, meer een kleuterfilm. De andere films zijn zoveel beter. 1,5*

avatar van Edgar77

Edgar77

Het acteerwerk van kleine Anakin is ronduit slecht!

Padmé wordt goed neergezet en Liam Neeson en zijn leerling Ewan McGregor zijn overtuigende Jedi's... alleen... JAR JAR... Yuk!

Lucas wilde schijnbaar iemand voor de vrolijke noot. Met Jar Jar is dat mijns inziens niet gelukt. Eerder irri dan funny!

De film zelf is een redelijk begin van een steeds beter wordende serie. Het niet te hoog inzetten en dan hopen op klappers met deel II en III. Delen IV, V en VI zijn en blijven natuurlijk de toppers.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Zoals bijna iedereen hier vind ik dit ook de slechtste Star Wars die er is. Liam Neeson, Portman en Ewan McGregor zijn op zich wel goed in hun rollen en de special effects zijn natuurlijk erg mooi, maar die irritante Jar Jar en die kleine en saaie Anakin verpesten deze film compleet voor mij, en wat voelt die pod race of hoe het ook mag heten toch zo geforceerd aan...

1,5 sterren.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Prachtige film, helaas wel de minste van alle Star Wars films.

Niet qua special effects, die zijn top! Maar de film heeft iets kinderachtigs meegekregen door de jonge Anakin, en vooral door Jar-Jar Binks.

Mr.Crow schreef:

Prachtige film, helaas wel de minste van alle Star Wars films.

dat ben ik helemaal met je eens. Anakin was gewoon slecht.

Van de zovele kinderen moesten ze den deze.

En JarJar is zo irritant, hij verpest de hele film met altijd dat geklungel of zoiets.

avatar van Jantje666

Jantje666

ik kan met de beste wil van de wereld dit saaie stuk rommel niet tot de STAR WARS saga rekenen.

De kleine Anakan is te irritant voor woorden (hij is zelfs een direct belediging naar een der allergrootste filmschurken aller tijden: Darth Vader), Jar Jar Binks is eveneens irritant, net als dat vliegende blauwe gedrocht en, wel... de meeste karakters.

En dan die misselijke robotjes... "Roger roger, uh oh!!"

Alles bij elkaar zorgen ze voor een zeer infantiele Disney sfeer, die gelukkig bij de orginele drie totaal afwezig was.

De film mist de warmte van de echte 3 delen.

Lucas verdrinkt totaal in zijn technische mogelijkheden waardoor er uiteindelijk een kille en digitale prent ontstaat, zonder ook maar 1 tot de verbeelding sprekend karakter (ok.... Darth Maul is best cool).

Dat hij na al die jaren slechts met dit wanproduct kan komen, mag als een stuitende teleurstelling worden beschouwd.

1.5 ster:

1 halve voor Darth Maul

1 halve voor het openingsgevecht met de light sabers

1 halve ster omdat de openings track geweldig blijft.

Deel 2 was IETSJE beter maar niet veel.

Deel 3 was dan best aardig.

Dit wanproduct kan ik persoonlijk niet eens meer 1 keer achter elkaar uitzitten, ook geen behoefte aan trouwens.

avatar van killerfreak

killerfreak

mja, vind dit deel toch veel beter dan het 2de deel (maar wel 'slechter' als derde). Herinner me nog dat ik indertijd deze film enorm goed vond. Na een keer of 2 te hebben herbekeken is ie niet zo geweldig als ik eerst dacht, maar zeker nog een goede opener en een 3,5* waard

avatar van pjutter

pjutter

gisteren voor de 3e keer gezien en hij blijft echt 1 van de mooiste van de 6 star wars films.

heel erg mooie beelden, de podrace was erg mooi gemaakt,

en heel de film is erg spannend.

avatar van Martinator

Martinator

de schurk in deze fim (darth maul) is op vader na gwoon de stoerste en liam neeson speelt altijd goeie rollen alleen die jar-jar kan ik wel doodschiete wat een bloedirritant klote beest is dat zeg!

avatar van pjutter

pjutter

inderdaad jar jar is fokking iri

avatar van Johan311

Johan311

Gewoon weer helemaal goed.

avatar van MorrisJ

MorrisJ

De nieuwe films missen de sfeer van de eerste 3. Een doorsnee actiefilm, meer niet. Vergeleken met de oude prachtstukken gewoonweg ongenietbaar.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

killzone schreef:

Deze punten ben ik volledig met je eens als star wars fan. Ik heb het gevoel dat veel mensen gewoon niet open willen staan voor een stukje diepgang in de Star Wars films.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Gisteren alle delen achter elkaar herzien, en voor zover het niet duidelijk was is het dat nu. The Phantom Menace vind ik werkelijk het slechtste deel. Door mijn Star Wars-fanschap, de geslaagde Darth Maul en de mooie effecten kan ik het geen onvoldoende geven, maar ik vind die kleine Anakin werkelijk vreselijk en aan Jar Jar maak ik ook liever niet al te veel woorden vuil. 3*

avatar van VengefulSpartan

VengefulSpartan

ik ben een star warsfan en ik vind dit zeker geen slechte film alleen dat jar jar vlug tegensteekt en dat Darth Maul véél te weinig screentime heeft

avatar van Exploitation

Exploitation

thomzi50 schreef:

Volledig met je eens! Ik denk er precies hetzelfde over.

avatar van dave

dave

heb hem net gezien.. ik moet zeggen dat ik de lightsabre gevechten echt geslaagd vond in deze film, dat is iets wat me echt opviel!

het verhaal op zich viel ook wel mee.. maar wat ik het ergst vond was de intrede van een aantal onbenullige, oppervlakkige maar toch belangrijke personages zoals little anakin( aan wie ik me heb doodgeërgerd, de jonge Obi-one die zich bijna de hele film niet laat zien, de met momenten erg irritante JarJar Binks en Darth Maul, die veel te weinig in beeld is gekomen...

Verder lag ik echt strike met Yoda, die plots een snor had!

Maar voor de rest had ik echt een nostalgisch gevoel. Ik begon die Luke Skywalker, Solo, Prinses Leia en zeker Darth Vader echt te missen!

Het is ook dankzij deze film dat de oudere star wars films betere commentaren krijgen denk ik!

Tot besluit kan ik komen en zeggen dat deze film wel de slechtste tot nu toe is (uit de star wars reeks), maar dat hij zeker niet tegensteekt en zeker een goede sf-film is!

nu kijken naar het tweede deel!

avatar van Musicer

Musicer

Enige lichtpuntje in deze film is de verschijning van Maul. Voor de rest saai, langdradig, veel gezever van Jar Jar tussendoor...

prophecysenaatkoningintaskmaster galaxyapprenticetaxesruimte-operastar wars prequel trilogy hopeful