• 9.379.846 stemmen

Met onder meer: Kumiko Asô en Akira Emoto

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot Zebraman

Shinichi Ichikawa is een basisschool-docent en heeft het niet gemakkelijk. Op zijn werk verloopt alles niet zo gladjes, zijn vrouw heeft een verhouding met een ander, zijn kinderen belanden continu in de moeilijkheden en hij is zelf geobsedeerd door Zebraman - een superheld uit zijn kinderjaren met een eigen tv-show. Wanneer er een invasie van buitenaardse wezens op stapel staat besluit Ichikawa terug te slaan in zijn zelfgemaakte Zebraman-kostuum.....

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jorick

Jorick

Een best vermakelijke film, maar niet geheel aan mij besteed. Er zaten best leuke scene's tussen, maar er zaten ook genoeg oninteressante en saaiere momenten in. Al met al 2.5*

avatar van mikoz

mikoz

Gister toch nog maar even gekeken en ik verbaasde me toch wel dat ik de film een stuk leuker vond dan eerst , voornaamste reden omdat deze keer om de humor kon lachen , En van sommige scenes ook het nut in zag.

Vandaar 3*

Shame on me.

avatar van speedy23

speedy23

Te lang om echt te boeien. Wat ook eigenaardig is, is dat ik nochtans van alle humor houd, maar deze 'Japanse humor' pakt op mij echt niet. Ik ondervind dat het niet de eerste maal is dat ik niet echt kan lachen met komisch bedoelde Aziatische films. 2*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

mikoz schreef:

Gister toch nog maar even gekeken en ik verbaasde me todch wel dat ik de film een stuk leuker vond dan eerst , voornaamste reden omdat deze keer om de humor kon lachen , En van sommige scenes ook het nu in zag.

Vandaar 3*

Shame on me.

Aangename verrassing mikoz. Voor een leuke thriller raadt ik je Odishon aan en voor weer wat heerlijke over the top humor raadt ik je o.a. ook Gozu, De DOA's, Happiness of the Katakuris, Bizita Q en Koroshiya 1 aan.

avatar van mikoz

mikoz

Naomi Watts schreef:

8. Happiness

En bedankt ik zal ze zeker in me achterhoofd houden

avatar van otherfool

otherfool

Niet leuk en veel te lang, er zijn betere combinaties denkbaar...

1,5*.

avatar van Bas17

Bas17

Tegenvallen naar Visitor Q , die is toch een steuk leuker dan dit, verder dan een glimlach kwam ik bij deze film niet. Terwijl ik bij Visitor Q bij vlagen dubbel lag.

avatar van Reinbo

Weer een mislukte Miike helaas. De film kent weinig goede momenten en veel saaie. Voor iedereen die graag een leuke Superhero persiflage wil zien raad ik The Toxic Avenger aan.

avatar van gondwana

gondwana

vond hem niet goed...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een leuke film met een aantal zeer coole en komische scènes. De film gaat erg cool en parodieeënd om met het superheldengenre en zijn clichés maar bevat op het einde helaas zelf ook aantal wat cliché's. 3.5*

avatar van Urbanoetang

Urbanoetang

het kostuum doet het

avatar van Bazza

Bazza

wat een mafkees die zebraman...

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Heerlijke parodie, heb gelachen om de meligheid en het power ranger niveau van deze film. Wat mij betreft zet Miike hier perfect de juiste sfeer neer. Let vooral ook even op in het begin, die sneer naar The Ring is werkelijk hilarisch!

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

deze film is echt grappig vind ik, en ook eigenlijk een beetje vreemd!!! Daarom is ie ook zo heel erg leuk alleen ik heb hem nog niet in de winkel gezien

avatar van Mescalino

Mescalino

Echt een geweldige film!! Dat hele sfeertje is echt geweldig.

4.5 dikke sterren.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Oei, apparte film, toch erg van genoten. Dacht dat ik een nieuwe ichi the killer zou krijgen, maar het werd wat anders. Maar inderdaad met 2 uur (?) duurt hij toch te lang

3.00

avatar van Baggerman

Baggerman

Vrijdag op MTV gezien. Grappig en waarschijnlijk zal ik vast wel wat subtiele typische Japanse humor gemist hebben.

Dat stomme liedje (Zeburaman, Zeburamaaaaaaaan!!) bleef irritant lang in mijn kop hangen!

Vermakelijk genoeg voor 3,5 *

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film begint erg sterk, Miike op zijn best. Absurde situaties en dialogen maken dat het geheel erg droog wordt maar helaas wordt de toon wat serieuzer en krijgen we veel lange saaie momenten. Iets waar ik niet op zta te wachten bij een film met dit onderwerp.

avatar van klute89

klute89

Wat is dit een maffe film zeg! Maar daardoor is hij ook erg goed, en verdient zeker 3,5*

avatar van jimbo79

jimbo79

leuke parodie op superhelden films die spijtig genoeg te traag begint en op sommige momenten zelfs saai is

het laatste half uur is wel echt grappig en over the top en het feit dat de held een zebraman is is natuurlijk hilarisch

het is niet miikes zijn beste maar ook niet zijn slechtste

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Superheldenfilms lijken alsmaar meer de duistere kant uit te gaan, daarom leek het me leuk om deze nog eens te zien. Zebraman is dan ook zo'n film die zichzelf voor geen meter serieus neemt.

Geweldig hoe Miike er één groot circus van weet te maken. Idiote slapstick, trashy effectjes en klunzige typetjes (met Zebraman zelf op kop) volgen elkaar schaamteloos op. "Hoogtepunt" van dit alles was wel toen Zebraman die aliens (cute gedesigned trouwens) één voor één uit de weg trapte

Voor velen is Zebraman wellicht godslastering, ik heb er iig smakelijk van genoten, 3.5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een Miike heb gezien. En ik moest Zebraman toch nog in de collectie hebben. Zebraman was weer iets helemaal anders van Miike en misschien ook wel nog voor de kleintjes bestemd maar bizar blijft het nog wel. Zebraman valt ook helemaal niet tegen en je vermaakt je gewoon van het begin tot het eind van de onzinnigheid. Verhaal slaat natuurlijk helemaaaaal nergens op maar dit soort films kijk je ook alleen voor de geinige onzin. Sho Aikawa speelde weer erg leuk als Zebraman (tevens zijn 100ste filmrol) Zebraman begint als een doodnormale schoolmeester die uiteindelijk de wereld moet redden tegen buitenaardse wezens.

De aliens zijn dan ook lekker goedkoop gemaakt met computeraninaties dat je overduidelijk kan zien. Maarja. Ook in de Making of van Zebraman te zien had Miike en de acteurs gewoon veel plezier met het maken van de film. En dat zo'n film dankzij de onzinnigheid toch een topper is geworden en een nieuwe mijlpaal in Miikes regi-leven.

Afin, was een zeer geslaagd filmpje die voor zoals de Miike fans als de superhero-fans leuk is.

avatar van Kraay

Kraay

Ik heb nog nooit zo gelachen om kostuums, maskers en buitenaardse wezens. Vooral die enorme "rechthoek" waar nog net een hoofd uitstak, die opeens opzwol en zebraman met een enorme schaar greep.

En dan ook nog een bizarre "epische" soundtrack, die bestond uit "Zebuuuuraaamaaaaaan, Zebuuuuraaamaaaan, Zebuuuuuuuuuraaaamaaaaaan....." Echt dubbel gelegen. Het hele personage Zebraman is sowieso onvergetelijk.

Jammer dat er het eerste (anderhalf) uur erg veel saaie scene's zijn. De film had nog wel wat gemakkelijker gemogen, misschien met nog wat meer beelden van de oude uitzendingen. Ook hadden er meer gevechten tegen monsters bij gekund. Het eindgevecht duurde ook te kort.

Vanwege enkele scene's een keurige voldoende. Al zie ik Miike toch liever andere films maken. Binnenkort eens naar Odishon kijken.

Edit: Na het lezen van Sinterklaas' recensie misschien eens achter de 2-disc SE aan. Die is toch ook door Asiamania uitgebracht?

avatar van IcU

IcU

Teleurstelling. Ongeinspireerde scenes wisselde elkaar af. Erg traag scenario en gewoon lelijke muziek. Het had zeker zijn momenten en charmes, maar de film nam zich zelf op bepaalde punten veel te serieus. Er waren wel mooie shots en een redelijk goede montage, afgezien van het feit dat sommige shots net te lang het zelfde bleven. De effecten waren matig. Zeer matig. Helaas, ik had er meer van verwacht.

Wel leuk dat Flubber ook mee deed.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een film die op alle vlakken teleurstelde, het verhaal was op zich wel leuk en van tijd tot tijd passeerde er leuke scènes maar de film voelde wat goedkoop aan en de kostumering was ook verschrikkelijk, het was zo erg dat het haast lachwekkend werd. Verder was het gewoon een saaie film..

avatar van Zinema

Tegenvaller.

En alweer van Miike..

Deze parodie zou best leuk kunnen zijn, ware het niet dat de saaie tussenstukken enorm irriteren. Als dan de humor ook nog eens niet weet te werken, en de actie veel te dun en veel te laat is, kan geen enkel flubber-monster dat nog rechttrekken.

Gaap..

Twee sterretjes.

avatar van Querelle

Querelle

Beviel goed! Alles werkte hier eigenlijk prima. Verlegen leraar die geen orde kan houden veranderd in een nog sullerige superheld, in één van de meest lelijke superhelden pakken ooit. Erg grappig dus.

personages zijn leuk en de balans tussen sentiment, humor en serieus wordt goed volgehouden.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk weer.

Ik moest na de foto's achterop de hoes sterk denken aan The Power Rangers, en na ergens in het begin op de tv een vreemde mix tussen de Rangers en The Ring gezien te hebben, bleek me gevoel daarover dus juist.

Aantal saaie stukken, maar die worden ruim goed gemaakt door een aantal erg vermakelijke scenes die je voorgeschoteld krijgt en het feit dat Miike daar lekker over-the-top mee gaat.

avatar van Erwinner

Erwinner

Best een unieke film dit. Had wel wat moeite om er doorheen te komen, had dan ook een 3.0* in m'n kop zitten. Maar er zitten wat mij betreft veel grappige campy onderdelen in waarna je je een week later afvraagt ; wat heb ik nou allemaal voor gekke dingen gezien? Maar voorál, was dit toch weer een bizar sfeertje of niet??

Over een paar jaar douw ik hem lekker weer in de Dvd lade, zo'n film is dit dus.

Toch héél jammer van het tempo, soms lijkt de tijd stil te staan o.i.d. desondanks blijft er een een uniek smaakje achter.

3.6* tot dusver.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Begint hilarisch maar het wordt langzaam wat stom met die flubberbeesten.