• 9.379.193 stemmen

Met onder meer: Kumiko Asô en Akira Emoto

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot Zebraman

Shinichi Ichikawa is een basisschool-docent en heeft het niet gemakkelijk. Op zijn werk verloopt alles niet zo gladjes, zijn vrouw heeft een verhouding met een ander, zijn kinderen belanden continu in de moeilijkheden en hij is zelf geobsedeerd door Zebraman - een superheld uit zijn kinderjaren met een eigen tv-show. Wanneer er een invasie van buitenaardse wezens op stapel staat besluit Ichikawa terug te slaan in zijn zelfgemaakte Zebraman-kostuum.....

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zoals hierboven al gezegd, veel leuke scenes afgewisseld met langdradige en saaie tussenstukken.

Heb me in ieder geval wel kapotgelachen met die aliens. Ze zagen er echt hilarisch uit. Verder veel leuke parodieën op een genre dat bolstaat van de clichés. Gelukkig weet Miike wel genoeg over-the-top te zijn, zodat het in tegenstelling tot Kill Bill wel grappig blijft.

Al bij al aangename film, met enkele zeer memorabele scenes, maar niet consisent genoeg. Wel vreemd dat deze boven Gozu stond. Die was toch enkele niveau's beter. 3.5*

avatar van neo

neo

De paraodie die Miike hiermee maakte is nou niet bepaald bijzonder te noemen, ken genoeg andere als deze met een superheld. Dan zou je best mogen zeggen dat dit nergens op slaat. Soms erg leuk, maar vaker vervelend.

avatar van otherfool

otherfool

Niet leuk en veel te lang, er zijn betere combinaties denkbaar...

1,5*.

avatar van Baggerman

Baggerman

Vrijdag op MTV gezien. Grappig en waarschijnlijk zal ik vast wel wat subtiele typische Japanse humor gemist hebben.

Dat stomme liedje (Zeburaman, Zeburamaaaaaaaan!!) bleef irritant lang in mijn kop hangen!

Vermakelijk genoeg voor 3,5 *

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film begint erg sterk, Miike op zijn best. Absurde situaties en dialogen maken dat het geheel erg droog wordt maar helaas wordt de toon wat serieuzer en krijgen we veel lange saaie momenten. Iets waar ik niet op zta te wachten bij een film met dit onderwerp.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een Miike heb gezien. En ik moest Zebraman toch nog in de collectie hebben. Zebraman was weer iets helemaal anders van Miike en misschien ook wel nog voor de kleintjes bestemd maar bizar blijft het nog wel. Zebraman valt ook helemaal niet tegen en je vermaakt je gewoon van het begin tot het eind van de onzinnigheid. Verhaal slaat natuurlijk helemaaaaal nergens op maar dit soort films kijk je ook alleen voor de geinige onzin. Sho Aikawa speelde weer erg leuk als Zebraman (tevens zijn 100ste filmrol) Zebraman begint als een doodnormale schoolmeester die uiteindelijk de wereld moet redden tegen buitenaardse wezens.

De aliens zijn dan ook lekker goedkoop gemaakt met computeraninaties dat je overduidelijk kan zien. Maarja. Ook in de Making of van Zebraman te zien had Miike en de acteurs gewoon veel plezier met het maken van de film. En dat zo'n film dankzij de onzinnigheid toch een topper is geworden en een nieuwe mijlpaal in Miikes regi-leven.

Afin, was een zeer geslaagd filmpje die voor zoals de Miike fans als de superhero-fans leuk is.

avatar van Kraay

Kraay

Ik heb nog nooit zo gelachen om kostuums, maskers en buitenaardse wezens. Vooral die enorme "rechthoek" waar nog net een hoofd uitstak, die opeens opzwol en zebraman met een enorme schaar greep.

En dan ook nog een bizarre "epische" soundtrack, die bestond uit "Zebuuuuraaamaaaaaan, Zebuuuuraaamaaaan, Zebuuuuuuuuuraaaamaaaaaan....." Echt dubbel gelegen. Het hele personage Zebraman is sowieso onvergetelijk.

Jammer dat er het eerste (anderhalf) uur erg veel saaie scene's zijn. De film had nog wel wat gemakkelijker gemogen, misschien met nog wat meer beelden van de oude uitzendingen. Ook hadden er meer gevechten tegen monsters bij gekund. Het eindgevecht duurde ook te kort.

Vanwege enkele scene's een keurige voldoende. Al zie ik Miike toch liever andere films maken. Binnenkort eens naar Odishon kijken.

Edit: Na het lezen van Sinterklaas' recensie misschien eens achter de 2-disc SE aan. Die is toch ook door Asiamania uitgebracht?

avatar van Zinema

Tegenvaller.

En alweer van Miike..

Deze parodie zou best leuk kunnen zijn, ware het niet dat de saaie tussenstukken enorm irriteren. Als dan de humor ook nog eens niet weet te werken, en de actie veel te dun en veel te laat is, kan geen enkel flubber-monster dat nog rechttrekken.

Gaap..

Twee sterretjes.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk weer.

Ik moest na de foto's achterop de hoes sterk denken aan The Power Rangers, en na ergens in het begin op de tv een vreemde mix tussen de Rangers en The Ring gezien te hebben, bleek me gevoel daarover dus juist.

Aantal saaie stukken, maar die worden ruim goed gemaakt door een aantal erg vermakelijke scenes die je voorgeschoteld krijgt en het feit dat Miike daar lekker over-the-top mee gaat.

avatar van Erwinner

Erwinner

Best een unieke film dit. Had wel wat moeite om er doorheen te komen, had dan ook een 3.0* in m'n kop zitten. Maar er zitten wat mij betreft veel grappige campy onderdelen in waarna je je een week later afvraagt ; wat heb ik nou allemaal voor gekke dingen gezien? Maar voorál, was dit toch weer een bizar sfeertje of niet??

Over een paar jaar douw ik hem lekker weer in de Dvd lade, zo'n film is dit dus.

Toch héél jammer van het tempo, soms lijkt de tijd stil te staan o.i.d. desondanks blijft er een een uniek smaakje achter.

3.6* tot dusver.

avatar van mister blonde

mister blonde

Leuke film weer hoor. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alle films van Miike (trouwens pas 8 gezien tot nu toe) leuk vind, maar vaak ook niet meer dan dat.

Dit was hartstikke leuke onzin en bij vlagen hilarisch. Echt los gaat het niet helemaal helaas en dat valt me een heel klein beetje tegen van de koning van de overdrijving. Maar goed, aan de andere kant maakt ie alleen maar op zijn minst leuke films, tot nu toe. 3,5 sterren en dat begint een beetje een vertrouwd cijfer te zijn voor hem.

avatar van Montorsi

Montorsi

Idioot zoals alleen Japanners dat kunnen.

Er hangt een soort van quasi-serieuze toon over de film, terwijl het natuurlijk compleet debiel is

Kan het niet helemaal uitleggen, en er zitten natuurlijk veel opzichtige stukjes humor in, maar ik vond het vaak grappiger als het compleet droog en redelijk serieus gebracht werd. Neem al de eerste keer dat het Zebraman-pak aangetrokken wordt Maakt het niet continu erg grappig, maar wel bij momenten sterk en wel continu droog op een bepaalde manier. En de liedjes niet te vergeten.

Leuk verhaaltje ook, al is het grootste pijnpunt de speelduur, duurt allemaal net wat te lang. De sfx vond ik niet zo'n probleem, wel vond ik dat die aliens echt slecht gedesigned zijn, zagen er echt verschrikkelijk uit.

Mooiste vond ik nog wel de dialoog:

- 'Did you practice on flying?'

Yeah!

- 'For how long?'

10 days..

Ze-bu-raaaaaa.... Ze-bu-raaaaaa....

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Leuke onzinfilm, niet constant even boeiend, duurt ook eigenlijk net iets te lang, maar wel erg vermakelijk. Ook alweer mijn 20e Miike ondertussen, morgen volgt Zebraman 2. Hopelijk net zo vermakelijk, maar wat minder wisselvallig.

Kleine 3,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke ongein van Miike. Ben over het algemeen geen fan van z'n werk - dit is ook pas de 2e voldoende die ik uitdeel, maar dit soort filmpjes zorgen er dan weer voor dat ik toch wel weer eens een poging waag aan één van z'n films. 'Ôdishon' blijft de beste, maar deze Zebraman kan er ook mee door.

Grootste minpunt is dat Miike niet genoeg creatieve, grappige en vermakelijke scénes uit z'n mouw kan toveren om deze speelduur op te vullen. De film duurt dus gewoon wat te lang. Gelukkig kent de film een aantal érg komische en WTF-momenten om hier een voldoende aan uit te delen.

avatar van black swallow

black swallow

De film wist me niet vast te houden.... vond 'm een beetje flauw. Zette hem halverwege uit om de volgende dag verder te kijken... en keek hem uit; hoewel ik steeds geplaagd werd door het idee dat ik wat beters te doen had.

Het kan aan smaak liggen natuurlijk en humor ligt altijd wat ingewikkelder dan psychologische kwesties, enge dingen en geweld... - als de soort humor niet overkomt - is het meteen mislukt.

avatar van Black Math

Black Math

Flink wat jaren terug gezien en gisteren weer eens bekeken. Het blijft een heerlijk flauw concept, een zebra als actieheld, en de film heeft ook echt z'n momenten. Met name tijdens de cheesy liedjes: "zebura, zebura", en als zebranurse voorbijkomt. Wat jammer is dat het tempo vaak erg laag ligt. Was de film compacter geweest, was het geheel een stuk beter te verteren. Als ik daar de CGI,die erg matig was, bij op tel, kom ik toch op een onvoldoende uit. 2*.