Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 3 februari 2005
Bekijk via Netflix
Plot The SpongeBob SquarePants Movie
"Hero. Legend. Sponge."
SpongeBob SquarePants leeft op de zeebodem in een grote ananas. Hij werkt in de fast-food branche bij de Krusty Krab diner. Wanneer de kroon van Koning Neptunes wordt gestolen is het aan SpongeBob om met z'n vriend Patrick Star hier iets aan te doen. Gebaseerd op de populaire Nickelodeon-serie.
SpongeBob / Narrator / Gary / Various (stemrol)
Mr. Krabs (stemrol)
Squidward / Fish #4 (stemrol)
Patrick Star / Fish #2 / Chum Customer / Local Fish (stemrol)
Plankton / Fish #7 / Attendant #2 (stemrol)
Karen / Old Lady (stemrol)
Sandy (stemrol)
Mrs. Puff (stemrol)
King Neptune (stemrol)
Mindy (stemrol)
*Payback_M*
Ik raad jullie allemaal aan om de 4 trailers te gaan bekijken!
Damn wat een verschrikkelijk briljante humor zit er weer in zeg!! *HOGE VERWACHTINGEN!*
Don Gertus
Hoe kan je nou al gestemt hebben de film is nog niet eens in amerika uit. Op imdb.nl staat dat ie in amerika met kerst uitkomt dus die stem mag wel weg
Hij is al te downloaden.
Jordy
Nog nooit 2 minuten van deze serie gezien, dus geen idee wat ik moest verwachten. Niet verveeld, paar keer moeten glimlachen, maar niets bijzonders of (erg) grappigs gezien. Misschien hoor ik niet bij de doelgroep, maar na een paar positieve reviews was ik toch wel nieuwsgierig.
Brammeke
net gezien, het is eigenlijk gewoon een aflevering van 1,5 uur. Met ongeveer dezelfde humor. Gewoon goed dus... erg grappig...
Movie Men Tinus
Kben der klaar voor! Kben der klaaar vooorrrr

4,5 *
dinky
deze film lijkt me heel leuk (net als de serie)
nathan_666
Het gaat dus gaan over Patrick die word meegenomen door een visser naar Florida en Spongebob schiet dan in actie...
(Finding Nemo...)
eigenlijk is dat niet het verhaal.het waseen truc om ons te misleiden
Het echte verhaal is eigenlijk dat Neptunus zijn kroon is gestolen door plankton, en Neptunus verdenkt mr.Krabs ervan zijn kroon gestolen te hebben. dus Spongebob en Patrick ( grappig duo
gaan op avontuur om de kroon terug te vinden.
Captain Pervert
Er zit weer eens een supermelige cameo in van David Hasselhoff, die de laatste tijd zichzelf alleen maar op de hak lijkt te nemen (check ook de film 'The New Guy').
Iedere scène met hem is briljant. Die kop van die gast!!
Film zelf is net één grote Spongebob aflevering, met redelijke humor. Ik vind het niet leuker dan Dexter of Johnny Bravo (om eens iets middelmatigs te noemen) en ik snap dan ook niet waar die plotselinge populariteit vandaan komt.
3 sterren, waarvan het overgrote deel te danken is aan David H.
Captain Pervert
Ik heb nu maar even de hele film gekeken en ik geef er nu 4 sterren voor. Veel grappiger dan ik dacht, maar David H. is nog altijd het hoogtepunt.
AncientRites
davidov
sommige mensen kijken de films via andere (soms minder legale) wegen, maar dat zijn dingen die nooit ten sprake (mogen) komen op MM dus....
AncientRites
Weet er iemand of de Nederlandse versie met de bekende stemmen in België en Nederland in de bioscoop zullen te zien zijn?
NEW YORK - Conservatief Amerika heeft de oorlog verklaard aan SpongeBob SquarePants. Het immer goedgeluimde sponsje uit de gelijknamige tekenfilmserie lijkt de onschuld zelve, maar zou in werkelijkheid propaganda maken voor tolerantie tegenover homoseksuelen. Dat meldde The New York Times donderdag.
Spongebob.
James Dobson, de stichter van de ultraconservatieve christelijke beweging Focus on the Family 'ontmaskerde' het stoute sponsje tijdens een galadiner in de aanloop naar de inauguratie van president Bush. De reden: SpongeBob figureert in een nieuwe videoclip die kinderen meer verdraagzaamheid moet bijbrengen voor mensen uit andere culturen of met een andere levensstijl.
Volgens Focus on the Family wordt SpongeBob gebruikt om kinderen te manipuleren en mogelijk zelfs te hersenspoelen. Volgens een advocaat van de makers van de clip hebben degenen die dat beweren "medische hulp" nodig. De clip zou juist bedoeld zijn om de christelijke opdracht "heb uw naaste lief" te promoten.
In de video spelen ook andere kinderhelden mee, zoals Bob de Bouwer en figuren uit Sesamstraat en de Muppet Show. De muziek is een remake van de hit We Are Family van Sister Sledge. De clip wordt dit voorjaar verspreid op duizenden Amerikaanse scholen.
SpongeBobs seksuele geaardheid is al langer onderwerp van speculaties. Zo loopt hij voortdurend hand in hand met zijn vriendje Patrick en kijkt hij graag naar de fictieve serie Meerminman en Mosseljongen.
De Britse omroep BBC vergelijkt de ophef met de rel die een paar jaar geleden ontstond rond de Teletubbie Tinky Winky. Conservatieven in de Verenigde Staten beschouwden hem als een homosymbool omdat hij altijd een handtasje droeg.
Bron: Telegraaf.
Zavo
Gelukkig doen ultraconservatieve christenen nooit aan manipulatie en hersenspoelen.
The One Ring
-Telegraaf verhaal -
Pfff, wat een onzin. Ik ben een fan van de geweldig grappige serie en ik heb wel vaker iets negatiefs over de serie gehoord, maar dit slaat alles. Spongebob is meer een kinderlijke volwassene dan een homo.
Captain Pervert
Inderdaad, incest is veel leuker
Spongebob is gewoon een jongetje, en erg infantiel bovendien. Daarnaast is hij een fucking spons. Sterker nog, het is een getekend ventje. Wat een gelul. Waarom ga ik er ueberhaupt op in.
Bron: Telegraaf.
Even de discussie over Spongebob daargelaten, Stinkywinky was natuurlijk een nicht eersteklas
Maar wat ik een beetje jammer vind, is dat deze dwaze uitspatting van een groepje aar(t)sconservatievelingen in de USA metersbreed wordt uitvergroot. Je zal zien dat half Nederland nu weer gaat roepen "Amerikanen zijn dom en conservatief". In Nederland heb je ook de SGP hoor, die op hun website al jarenlang geen informatie aanbiedt op zondag (ga maar kijken, het is zondag vandaag). En over conservatief gesproken, er zijn in Nederland ook mensen die het fenomeen 'eerwraak' hoog in het vaandel hebben staan. Dat valt niet eens meer onder conservatief, dat is domweg primitief.
America, fuck yeah! En nu iedereen de bek dicht
BoordAppel
Maar de groep conservatieve christenen is in Amerika veel groter dan die in NL. Bovendien zitten ze daar op allerlei hoge plaatsen. Zelfs de president is een conservatieve christen!
De makers van deze film zullen wel weer blij zijn. Krijgen er zo gratis publiciteit bij.
cell
ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor hahah
jullie ook ?
Don Gertus

Zijn/haar vriendje is SpongeBob Squarepants en komt in de bioscoop,
ik ben er klaar voor is iets dat SpongeBob dagelijks zegt, hahah
is het lachen om zijn/haar eigen, slechte grap, met het 'jullie ook' gedeelte
bedoelt hij: Zijn jullie er ook klaar voor?

The SpongeBob Movie: Search for SquarePants

Merry Christmas, Drake & Josh
Komedie / Familie, 2008

The Gruffalo
Animatie / Familie, 2009
oceaanzeevals beschuldigdvillainwatersquid gebaseerd op tv-seriesfreeze post-credits sceneduringcreditsstingerspongebob live action and animationbased on tv seriesadmiringadoringapproving