Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Tom Kenny, Bill Fagerbakke en Scarlett Johansson
Releasedatum: 3 februari 2005
Plot The SpongeBob SquarePants Movie
"Hero. Legend. Sponge."
SpongeBob SquarePants leeft op de zeebodem in een grote ananas. Hij werkt in de fast-food branche bij de Krusty Krab diner. Wanneer de kroon van Koning Neptunes wordt gestolen is het aan SpongeBob om met z'n vriend Patrick Star hier iets aan te doen. Gebaseerd op de populaire Nickelodeon-serie.
SpongeBob / Narrator / Gary / Various (stemrol)
Mr. Krabs (stemrol)
Squidward / Fish #4 (stemrol)
Patrick Star / Fish #2 / Chum Customer / Local Fish (stemrol)
Plankton / Fish #7 / Attendant #2 (stemrol)
Karen / Old Lady (stemrol)
Sandy (stemrol)
Mrs. Puff (stemrol)
King Neptune (stemrol)
Mindy (stemrol)
jasper filmfreak
In 2004 komt er een film van de tekenfilm Sponebob Sqarepants.
Ze gaan het weer in tekenfilm maken, en ze doen weer de zelfde stemmen als in de TV serie
Linda
Mijn broer (bijna 17?!) sprong een gat in de lucht toen hij het hoorde. Hij kan nu al niet meer wachten om de film in de bioscoop te gaan zien. Echt niet te geloven, iedereen rond die leeftijd vindt Spongebob nog leuker dan alle kleuters
Linda
Hehe daar heb je gelijk in. (alhoewel ik meer ging om een vriendin gezelschap te houden) Maar ik mag idd mijn mond wel houden want ik ga morgen namelijk naar Ratjetoe
. Nooit echt van kleuterseries gehouden maar Ratjetoe heb ik toch altijd zo leuk gevonden
jester
Een film lijkt me wat veel van het goede, maar ik vind de filmpjes van Spongebob over het algemeen erg leuk.
Phooze
Kan iemand mij uitleggen wat voor n soort tekenfilm Spongebob Squarepants is? Via google word ik niet veel wijzer.
Phooze
SpongeBob is een vierkante gele zeespons en woont in een grote ananas heel diep in de oceaan. In de plaats Bikinibroek woont hij met zijn vrienden en zijn huisdier, Gerrit de slak. SpongeBob is een lieve spons, optimistisch ingesteld en heeft altijd het beste met iedereen voor. Juist hierdoor gaat er natuurlijk van alles mis daar op de bodem van de zee!
Ja, uiteraard....

neo
Nog een leuke weetje. De persoon die de stem van Spongebob inspreekt is ook de te horen in Final Flight Of The Osiris, vandaar dat ik de tekenfilm ken
FeZ
Dit is trouwens de enigste tekenfilm waarbij ik de Nederlandse stemmen beter vind dan de Engelse.
jasper filmfreak
In het engels hebben ze super geke, rare, lachwekkende stemmen.
jester
Dat ben ik met je eens, vooral de stem van Spongebob (de nederlandse dan) is perfect.
Phoenix
Spongebob roeleert! Geweldig droge humor. De nederlandse stemmen zijn inderdaad veel beter (vooral de stem van Spongebob is goed, gewoon perfect irritant, dat lachje). Oja, ik ben 17
NERD
Moet bij Spongebob Squarepants altijd aan de film Orange County denken. Waar Jack Black als 20+ nietsnut zonder baan thuis de hele dag cartoons zit te kijken (o.a. Spongebob).
Vooral gedurende afgelopen zomer voelde ik mij net een Jack Black....geweldig!
Diesel
Inderdaad erg leuk.
SpongeBob is hilarisch
Phoenix
W00teh! Spongebob roeleert echt zwaar...
Het is trouwens geen denneNappel maar een ananas. Klein detail
Justice4All
W00teh! Spongebob roeleert echt zwaar...
Hopen dat de Nederlandse stemmen in deze film hetzelfde zijn als in de serie want ik vind die beter dan de Engelse, Spongebob is nog irritanter met de NL stemmen...
KillaJah
Ik heb nog nooit spongebob gezien maar de trailer vind ik in ieder geval enorm grappig.

The SpongeBob Movie: Search for SquarePants
2025

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run
2020

The SpongeBob Movie: Sponge out of Water
2015

'Eén van de beste films ooit': 'Speed' vanavond op televisie

'Man on Fire' in een nieuw jasje: misdaadserie nu te zien op Netflix

David Hasselhoff gespot met rollator tijdens revalidatie na operaties

Komische horrorserie ' Widow's Bay' vandaag van start op Apple TV

Merry Christmas, Drake & Josh
Komedie / Familie, 2008

The Gruffalo
Animatie / Familie, 2009
oceaanzeevals beschuldigdvillainwatersquid gebaseerd op tv-seriesfreeze post-credits sceneduringcreditsstingerspongebob live action and animationbased on tv seriesadmiringadoringapproving