Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 3 februari 2005
Bekijk via Netflix
Plot The SpongeBob SquarePants Movie
"Hero. Legend. Sponge."
SpongeBob SquarePants leeft op de zeebodem in een grote ananas. Hij werkt in de fast-food branche bij de Krusty Krab diner. Wanneer de kroon van Koning Neptunes wordt gestolen is het aan SpongeBob om met z'n vriend Patrick Star hier iets aan te doen. Gebaseerd op de populaire Nickelodeon-serie.
SpongeBob / Narrator / Gary / Various (stemrol)
Mr. Krabs (stemrol)
Squidward / Fish #4 (stemrol)
Patrick Star / Fish #2 / Chum Customer / Local Fish (stemrol)
Plankton / Fish #7 / Attendant #2 (stemrol)
Karen / Old Lady (stemrol)
Sandy (stemrol)
Mrs. Puff (stemrol)
King Neptune (stemrol)
Mindy (stemrol)
Phoenix
Elke dag om kwart voor 6 2 afleveringen en 's avonds ook nog es 2 in het engels! Vaste kost voor mij
Nick Kang
Ik kan dat mannetje niet uitstaan. Ik zoiezo al niet gek op tekenfilms, maar dit vind ik helemaal een rare tekenfilm. En ook nog stom dat iedereen hem tegenwoordig onwijs 'cool' vind.
Phoenix
Waarom is dat stom? Het gaat trouwens niet alleen om hem hoor, ik vind het gewoon zo gortdroog (ookal is het in de diepzee). De gelaatsuitdrukkingen van bijvoorbeeld Octo of gewoon de klanten bij de Korstige Krab zijn echt ongeëvenaard. Moet er gewoon altijd om lachen.
Diesel
Geweldige trailer.
Stukken uit The Hunt for Red October, U-571 en Das Boot.
Hilarisch
U-96
- 2070 stemmen
Stukken uit The Hunt for Red October, U-571 en Das Boot.
Holahe. Mag ik vragen wat voorn stukken uit Das Boot ?
Phoenix
Vanfaag voor het eerst de serie gezien. Vond er geen zak aan.
Welke aflevering had je gezien?
Irritante stem
Ja, gelukkig hoort dat zo
Diesel
Mag ik vragen wat voorn stukken uit Das Boot ?
Ze horen iets door de hoofdtelefoon en sluiten alles af om goed te luisteren. Het blijkt SpongeBob te zijn
en dan stroomt er opeens water naar binnen.
Een van de vele klassieke en spannende scènes uit Das Boot.
Jij als fan kent die scène vast wel.
Art
Call me stupid, maar wanneer is Thanksgiving eigenlijk?
Dat is de vierde donderdag van November
jester
Afgelopen weekend stond er onze krant (GPD-bladen) een groot artikel over de hype die inmiddels aan het ontstaan is over Spongebob. Daarin werd ook aangegeven dat de stem van de Nederlandse versie veel beter is dan de originele (leuk voor de verandering). In dit geval kun je dus beter de Nederlandse versie bekijken.
Trouwens: één aflevering bekijken is niet genoeg om hem goed te kunnen beoordelen, bij mij heeft het ook langer geduurd, en als je een dochter van ruim 3 hebt, dan gebeurt dat vanzelf.
Voor de fans: Spongebob
De Knip
Ik zag dat Spongebob een van de meest gezochte termen is op google.nl
Had er nog nooit van gehoord eigenlijk...
wackyboy
Ik heb het artikel ook gelezen, in de Zwolse Courant. De feestartikelenwinkel in Zwolle, de enige hier die Sponsbob artikelen voert, schijnt het storm te lopen.
De nederlandstalige Sponsbob is niet slecht, maar haalt het toch niet bij de Amerikaanse. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk.
Ik moet trouwens ook hard op zoek naar een excuus om Sponsbob te kijken. Heb namelijk geen kind van 3.
IkBenErKlaarVoor...IkBenErKlaarVoor...IkBenErKlaarVoor...
.Echt geinig hoe hij dat zegt (NL versie dan, engelse versie ietsje minder)
De GeuS
De trailer is grappig gemaakt, de serie zelf heb ik geloof ik 1 keer gezien; hierin had spongeBob een zeepbel als vriendje en de andere zeedieren/ voorwerpen wilden zijn zeepbel-vriendje lynchen!!

jassonn
Waar en wanneer wordt die tekenfilm uitgezonden?Ik heb weleens een paar aflevetingen gezien maar weet niet op welke zender.
Chainsaw
TV-serie is af en toe bijzonder komisch. Hoop dat de film dat niveau weet te halen.
Phoenix
Elke dag, kwart voor 6, Nickelodeon. Be there.
Justice4All
Elke dag, kwart voor 6, Nickelodeon. Be there.

The SpongeBob Movie: Search for SquarePants

Merry Christmas, Drake & Josh
Komedie / Familie, 2008

The Gruffalo
Familie / Animatie, 2009
oceaanzeevals beschuldigdvillainwatersquid gebaseerd op tv-seriesfreeze post-credits sceneduringcreditsstingerspongebob live action and animationbased on tv seriesadmiringadoringapproving