Genre: Misdaad
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 22:35 uur op Paramount Network
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Mik
Ik vergelijk films juist wel met elkaar, mits het van eenzelfde soort genre is dan. Al moet ik toegeven dat het enorm moeilijk is dit goed te doen. Ik probeer even een voorbeeld te geven: "the good girl" waar ik totaal niks van verwachte, bleek toch een goede film te zijn, die krijgt dan ook meteen 3,5 sterren van mij. Een andere film "Thursday" waar ik veel verwachtingen van had (omdat iemand me die tipte) viel enorm tegen, dus gaf ik die echt een 1 ofz (ik weet het niemeer precies, en ga het ook nie checken
) maar om nu te zeggen dat "the good girl" 2,5 sterren beter is dan "Thursday" dat klopt dan weer niet.
Het gaat mij dus vooral om de verwachting van een film, en daar beoordeel ik die dan ook na, vergelijken met andere films doe je dan toch wel, bij het kijken naar "Chicken Run" bijvoorbeeld, vergeleek ik deze met "toy story" en zodoende heb ik mijn stem geplaats, dat ik em iets minder vond, dus 3 sterren.. Snap je mijn beredenering een beetje?
SlingBlade
Jah mik, I get it ! Zo kan je het ook bekijken, maar naarmate je meer films gaat kijken en je beoordeelt films op jou manier,s op het einde bijna geen ene film bv meer origineel, omdat alles op een gegeven moment vergelijkbaar is.
Mik
precies, en dat zie je dus ook gebeuren, een film over vietnam is nu super afgezaagd, en zo zijn er nog wel een aantal dingen geheel uitgemolken. Echter, het is dan wel zo dat als er weer zo'n film gemaakt wordt, je er dus minder van verwacht en zodoende kan ie nog goed zijn..
Maar het is inderdaad heel moeilijk ja.
morpheus
Ik heb hem nog een keer gezien en hij is toch nog wel beter dan ik eerst heb gezegd.
**** uit **** (in plaats van 3 ***)
Doe datzelfde ook nog maar eens bij The Big Lebowski. Films van de Coen Bros. worden alleen maar beter bij herhaald zien!
tovenaar
I couldn't agree more, alhoewel ik de Big L bij de eerste keer al 5 sterren vond
Mik
**** uit **** (in plaats van 3 ***)
Das toch 100% ?
En hetzelfde al 5* uit 5*?
ik heb deze poster,
van 140 cm breed en 95 cm lang, echt te cool voor woorden, en de prijs was het beste maar 5 freaking Euro's.
SlingBlade
Waar heb je hem voor 5 gehaald ? bij expo was die namelijk 8
Macmanus
In die grote bij de expo 8, zo dan heb je nog wel een aardig goedkope Expo.
Want ik vind expo altijd abnormaal duur.
Ik heb hem gekocht in de universiteit van Amsterdam daar kun je 1x in de zoveel tijd posters kopen, vaak hele rare die je echt bij nooit ziet (ik tenminste niet)
Mijn broer heeft bijv 1 met Mr Blonde en dan staat er een tekst bij, iets van
Are you gona bark all day little doggy or are you gona bite ofzo iets, die is ook wel stoer
Hun site is trouwens http://www.oneposter.com/Top100.asp
Goodfella
Ze komen dan blijkbaar op meerdere universiteiten. Ruim een maand geleden heb ik op de universiteit van Nijmegen een aantal posters van hen gekocht, waaronder die van Mr. Blonde
Hobbes
bij de hogeschool enschede komen ze ook zo'n 4X per jaar. mooi goedkoop. zijn engelsen of canadesen dacht ik.
ze hadden helaas geen poster van Black Hawk Down.
emile ratelband
ff terug naar de film... een dikke 5, erg cool, en alles klopt ook.
Waar blijt die KILL BILL!!! duurt wel weer erg lang met tarantino
De Knip
Sterke film, al moet ie wel eerst op gang komen door de vele dialogen.
****
Macmanus
Het begin is juist meesterlijk, in het midden vind hem alleen heel even wat traag gaan, vooral die scene met Bruce Willis en dat zijn vriendin.
hans vd togt
SUPER film 6 sterren, enne wat zit er nou in de koffer....ik denk de diamanten van reservoir dogs, ook nooit gezien namelijk!!
Banjo
- 2032 berichten
op gang komen!!!
dit is het beste begin ooit amsterdam tulpen weed!
geweldig gewoon!
*****
Ramon K
Kijk maar op Imdb, ik vind ALLE dialogen geweldig.
narva77 (crew films)
...dus heeft iemand voorbeelden?
Zoiets?
-"Whose motorcycle is this?"
-"It's a chopper, baby."
-"Whose chopper is this?"
-"It's Zed's."
-"Who's Zed?"
-"Zed's dead, baby. Zed's dead."
of iets als dit:
"Any of you fuckin' pricks move, and I'll execute every mother fuckin' last one of ya."
Mik
"would you give a guy a footmassage?"
"You hear me talking hillbilly boy? I'm gonna get medievel on you're ass"
"Vincent, we happy?"
"where's my black medical book?"
"That's right, that's my bad motherfucker"
enz enz enz enz
narva77 (crew films)
Vincent: And you know what they call a... a... a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
Jules: They don't call it a Quarter Pounder with cheese?
Vincent: No man, they got the metric system. They wouldn't know what the fuck a Quarter Pounder is.
Jules: Then what do they call it?
Vincent: They call it a "Royale" with cheese.
Jules: A "Royale" with cheese! What do they call a Big Mac?
Vincent: A Big Mac's a Big Mac, but they call it "le Big-Mac".
Jules: "Le Big-Mac"! Ha ha ha ha! What do they call a Whopper?
Vincent: I dunno, I didn't go into Burger King.
FisherKing
Narva, als iemand de moeite neemt om al die posts te lezen hadden ze dat zeker gezien
StuF
de onderwerpkeuze spreekt mij persoonlijk wat meer aan. zo zit vince in die cabrio te w88 tot mia terugkomt van de wc en zie je vlak voor ze trugkomt ineens een shot van een marilyn monroe wiens jurk omhoog geblazen wordt, waardoor het 1e wat vince tegen mia zegt is: "i still think we should have set in the marilyn monroe section" je zag em toen ze die tent binnenliepen nml ook al in die sectie rondlopen, helemaal genietend van de sfeer, toen hij er ineens weggeroepen werd door mia om naar de cabrio te verhuizen. deze hele scene is zo opgebouwd, echt geweldig!

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994