Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Movieliker1
john travolta ,samuel l jackson, tim roth,uma thurman ,bruce willis op hun best ik ben niet zo,n fan van ving rhames
de scene van : say what again is geweldig.
jammer dat dat soort films niet meer worden gemaakt
ImmortalTech
Geweldige film met ontzettend leuke personages, verhaallijnen en dialogen. De film blijft constant boeien en sleept je mee in het verhaal.
Zonder twijfel een van mijn favorieten. 5 sterren
joeri_filmfreak
meesterlijke film, verhaallijnen die zich uiteindelijk prachtig snijden de gesprekken zijn echt fantastisch, veel mensen hier zeggen dat de film soms saai is maar ik vind hem echt nergens saai, elke beweging elk ding wat gezegt word enz. klopt gewoon, het is gewoon een perfecte film ! hoe ze praten over mac donalds, amsterdam enzo, over de voetmassages, de gesprekken bij de date van vincent en mia enz.
deze film kent een zeer goede intro, met dat 2 mensen net een restaurant gaan overvallen en dan met grote letters pulp fiction komt te staan, het slot is ook erg sterk, eigenlijk is de film gewoon overal ontzettend goed en kent geen mindere punten,
het dooie lijk in de auto, mia die een overdosis had gekregen, de overval die op het einde mislukte, enz. alles is gewoon erg leuk en goed ! deze film verdient het dan ook gewoon de volle 5 sterren en eigenlijk nog wel meer maar dat is helaas niet mogelijk
Ton Paulusse
De film nog eens keer teruggezien. Blijft geweldig, vooral de dialogen spreken me heel erg aan, ook de niet chronologische volgorde is goed aan deze film.
Ik heb er weer van genoten.
Butchers
Pulp Fiction wist me te boeien van begin tot einde. Goede lines vanaf de openingscéne. Ben aan het nadenken over een toppunt, maar kan er niet echt één vinden. De spannendste scéne vond ik toch de overdosis. Wat zou het toch kut voor Vince zijn als dat meisje gestorven zou zijn. Blijft één van de beste gangsterfilms ooit, nog altijd zijn roem niet kwijt. Is denk ik ook de besteTarantino film. Pareltje...
goelian
Dit is wat mij betreft de beste film die ik gezien heb. Boeiende personages, een goede cast, voornamelijk Travolta en Samuel L Jackson vond ik erg boeiend. Mooi door elkaar lopende verhaallijnen, die er constant voor zorgen dat je wilt blijven kijken. Goede dialogen, voornamelijk die van de Royale with cheese, en de "say what again" vond ik erg leuk. Alleen die van de voetmassages vond ik wel een beetje teveel gericht op het zoeken naar een leuk gesprekje.
De sfeer in de film vind ik wellicht wel het meest aantrekkelijk aan deze film. De sfeer is iets wat ik persoonlijk het belangrijkst vind in een film. Pulp fiction is 1 van de films die mij qua sfeer erg aantrekken. De muziek past goed bij deze sfeer, en heb ik intussen op mijn iPod gezet, om soms even in de Pulp Fiction sfeer te raken. De soundtrack en "girl you'll be a woman soon" zijn mijn favo's.
Gewoon 5 sterren hoor!
sweinsteiger
Pulp Fiction
Pulp fiction heeft alles wat een film moet hebben : Humor, verhaal, acteerwerk, muziek, goede cast, ik kan zomaar doorgaan omdat hij zo goed is. Quentin Tarantino's meesterwerk. Te beginnen met de cast : John Travolta, Tim Roth, Uma Thurman, Bruce Willis, ik kan weer verder blijven gaan. De scenes :De dansscene, de openingsscene, Royal with cheese,The golden watch, ik kan... Ik heb de film zoveel keer gekeken dat ik Ezechiel 25:17 uit mijn hoofd ken!! Een briljant verhaal dat goed in mekaar zit en dan nog eens door elkaar word geschud. Spanning tot en met. De humor zit in de voetmassage en de scene waar Jules en Vincent andere kleren moesten aantrekken. Toch had ik een ander genre gekozen zoals Misdaad/Actie. Een dikke 5 en zeker nr.1 in mijn Top 10.
TMP
Aardige film om eenmalig te kijken, maar de grootsheid ontgaat me. Ontzettend grappig vind ik het niet en om nou te zeggen dat het verhaal fantastisch in elkaar zit, dat valt ook wel weer mee. Er zitten wel enkele aardige scenes in, maar het geheel spreekt mij niet aan.
Akkiej
Serieus, kijk hem voor de tweede keer. Ikzelf vond hem de eerste keer ook maar gewoontjes. Maar de tweede keer genoot ik er veel meer van en snapte ik waarom iedereen zo'n hoge score gaf! Dus advies voor jou: kijk hem nog eens! of niet natuurlijk....
goongumpa
Het universum van Pulp Fiction raak ik nooit beu. Een wonderlijk, lichtjes campy samenraapsel van films,tv, stripverhalen, pulpromans, vergeten popmuziek (plus enkele klassiekers) en andere fenomenen uit de Amerikaanse popcultuur - met Tarantino' s unieke auteursstempel erop... Heeerlijk.
Die sfeer komt dan ook nog perfect tot uiting in een fantastisch geschreven en vormgegeven geheel, waarin eigenlijk elke gebeurtenis, elk personage, elke dialoog, perfect uit de verf komt; waarin elke gebruikte "sample" precies juist uitgekozen is en perfect werkt.
Pulp Fiction is een briljante, in alle opzichten compleet unieke en radicale film (wellicht wel wat schatplichtig aan JL Godard), gemaakt door een meest visionaire regisseurs van onze tijd. Je moet zijn stijl wat aanvoelen, maar voor mij (en velen met mij) is deze film - naast een van de meest iconische en spraakmakende fenomenen van de jaren '90 - gewoon een geweldige , heerlijk coole film.
Boefke
ik vind dit eerlijk gezegd gewoon een slechte film ik snap helemaal niks van het verhaal
Boefke
misschien gedeeltelijk aan mij maar ik vind het klote als er van die veel verschillende verhaallijnen in deze film lopen
scc-j
komt uit eindelijk bij elkaar daarom is het zo geniaal!
albertus65
Vanavond deze film op dvd bekeken. Viel me zwaar tegen. Ik ging af op de hoge positie in de top 250, maar ik begrijp echt niet waar deze film die posiie aan te danken heeft, hij kon mij in het geheel niet boeien. Zijn alle recensenten op deze site soms 'deskundigen' die anders kijken dan een 'gewoon' mens als ik? Ik vind 2,5 sterren voldoende.
yeyo
Valt maar te zien wat 'gewoon' is natuurlijk.
Boefke
ik had precies hetzelde als jou
Rosicky
Ik begrijp dan weer niet dat sommige mensen niet begrijpen dat dit geniaal is. Alles, maar dan ook echt alles klopt. De perfecte sfeer, muziek, dialogen, volledig absurde situaties, hilarische personages die geweldig worden neergezet. Schitterend camerawerk, gelikte regie. Het enige waarop ik kritiek enigszins zou kunnen begrijpen is het verhaal. Dat er zielen zijn dat het allemaal niet zo veel kan boeien, dat kan ik nog wel ergens begrijpen. Verder eigenlijk niets.
Sjan
Leuk dat je de overdosis het spannendst vond: hilarisch dat hij het daar redt, maar dat je in een ander gedeelte ziet dat hij na het kakken de wc af komt en zonder emotie neer wordt geschoten door Butch Een van de redenen waarom ook de verhaalstructuur van deze film tamelijk briljant is.
movieonly
ik snap niks van het verhaal , daar zit het em in je moet hem dan nog maar 3 keer bekijken dan kom je tot de conclusie dat je hebt gekeken naar een van de beste films ooit gemaakt.
Deze film met een 1 waarderen slaat echt helemaal nergens op zelfs als je hem niet begrijpt dan moet je nog kunnen genieten van de geweldige scenes het geweldige acteerwerk de superieure dialogen en de geweldige manier van in beeld brengen.
Tarantino
movieonly
Moet je Snatch maar eens proberen of Lock Stock, inception is ook wel een uitdaging voor je.
Je moet gewoon de film laten gaan , meegaan in het verhaal dan komt het aan het einde wel goed.
In mijn optiek de beste film ooit gemaakt.
yasaka
Mooie film, knap verhaal, verveeld op geen enkel moment.
Een dikke 5 waard.
(Voor deze die last hebben met het verhaal, kijk eens op Wikipedia Pulp Fiction.
Door staat het plot en de 4 verhalen volledig uitgeschreven met extra uitleg.)
yasaka
Ook op imdb staat een lijst van FAQ.
Door deze eens door te nemen ben ik zelf ook dieper in het verhaal gegaan,
zoals :
Why would Vince, a professional, leave a submachine gun on the counter at Butch's apartment for anyone to pick up while he uses the toilet?
Why is what Yolanda says in the beginning different from what she says at the end?
How could Mia have OD'd?
What was Vincent's problem with Butch at the bar?
GuyB
@yasaka: Leuk om te lezen maar aan de andere kant een zonde dat dit zo uitbundig wordt uitgelegd, het is namelijk leuk om zelf te gissen.
Thijssie1990
yasaka bedankt voor de tip. Inderdaad erg leuk om sommige dingen te lezen.
What was Vincent's problem with Butch at the bar?

vrossi
film is compleet waardeloos,
snap die hele hype eromheen ook echt niet. kudde gedrag is het, en meer niet..

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994