Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
- 19752 berichten
He Tricky laat iedereen nou gewoon op zijn of haar manier bepalen waarom zij het een goede dan wel slechte film vinden.
huVILEub
Nee, maar ik vind dat je zoiets op zijn minst in je beoordeling mee kunt nemen.
Nee, ik vind dat nergens op slaan. Of hij nou impact had in die tijd of niet, voor mij wordt hij er niet mooier op. Dat kun je zoveel jaar later toch niet meer merken aan een film?
(verwijderd)
Rare redenering wel, zijn al de positieve aspecten van deze film dus al voorbijgestreefd?
Nou ja, als ik deze film 10 jaar geleden heb gezien, of 16, dan zou ik het een betere film vinden.
Ie wat vaag, maar ik denk wel dat je begrijpt waar ik op doel.
Of alle positieven aspecten voor bij gestreefd zijn denk ik niet, maar toch.
Om aan te geven dat ik het nu gewoon minder vind.
Ik vind hem dan niet echt helemaal geweldig om hem dan een 5 te geven.
Nee, maar ik vind dat je zoiets op zijn minst in je beoordeling mee kunt nemen.
Ja, dat zou kunnen ja.
Daar hou ik meestal wel rekening mee,maar zou ik het dan 0.5 hoger moeten geven omdat het van 1994 is?
Ik heb hem gewoon beoordeeld en nog in mijn achterhoofd gehouden dat die van 16 jaar geleden is, storend vind ik het niet.
yeyo
Ik kan mij moeilijk voorstellen dat een film uit de jaren '90 nu al gedateerd is. Maar goed, iedereen mag natuurlijk zijn eigen kijk op het medium film hebben.
(verwijderd)
Wie heeft dan gezegd dat ik deze film gedateerd vind?
Ik kan het niet echt opmaken uit mijn reactie, meer dat ik het niet echt storend vond en dat ik er niet zo veel bij deed bij mijn reactie.
Ik denk, dat als ik deze film 10 jaar geleden, of 16 jaar, dat ik het zelfde aantal lentes jong ben, dat ik dan deze film beter vind.
Pierre1965
Hoe wonderlijk toch.
Niet mijn favo genre, misdaad en drugs.
Toch weet ik deze film enorm te waarderen.
Mooi bedacht hoe alle verhaal- en tijdslijnen samenkomen.
Aparte en boeiende manier van acteren.
Ik heb vanmiddag nog eens gekeken hoe alles ook alweer verloopt.
Klasse bedacht.
Ik ben er elleen weer niet achter gekomen wat in het koffer zit.
ference-b
deze film had ik echt 2 x nodig om goed te begrijpen... geweldig hoe een film je zo van je apropos kan brengen...
stfuympos
Welke scenes brachten jou van je apropos?
stfuympos
Ik ben er elleen weer niet achter gekomen wat in het koffer zit.
Ajax&Filmfreak
Ik vroeg het niet aan jou.
gerwinmaster
Andere erg leuke one-liners, het acteerwerk, zou het 10 jaar geleden zeker bij mij een 5' zijn geweest.
Dan toch maar net niet, aangezien het al anno 2010 is.
4½'
Dus alleen films van dit jaar krijgen bij jou 5 sterren? Sorry, maar dit is de meest wazige review die ik ooit gelezen heb.
chevy93
De volgende gebruiker die alles voor 2000 niet op waarde ik kan schatten. Acteerprestaties zouden anno 2010 beter zijn?
flipflop
Zelfs al was de film in 2010 uitgekomen, dan was het nog steeds een meesterwerk. Zoals Chevy zegt, acteerwerk kan niet dateren. Ook de decors, verlichting, special effects en het camerawerk zijn nauwelijks gedateerd te noemen. (Bij gedateerd denk ik bijvoorbeeld aan de Predator uit Predator[1986] of aan de decorstukken in verscheidenen film-noir films).
- 19752 berichten
Ja en ondanks dat die zaken uit Predator misschien gedateerd zijn, blijft het tot nu toe nog steeds het beste deel.
notoirefilmhater
Wat een superslecht film is dit zeg. Het wekt grote verbazing dat zoveel filmliefhebbers deze baggerfilm zo weinig kritisch beoordelen.
De film gaat sowieso helemaal nergens over en is extreem slaapverwekkend. Pulp Fiction is totaal niet grappig, totaal niet spannend, totaal niet intrigerend etc. Pas na anderhalf uur begint de film eigenlijk (wanneer ene Butch en Marcellus gevangen raken). Maar echt boeiend werd deze goedkope film nooit.
1,0*.
canciser
Je begrijpt de film niet
Heb hem besteld, nu moet hij maar snel binnenkomen. Heb hem namelijk nog maar 1 keer gezien.
chevy93
deze goedkope film nooit.
timmienoelie
Zalige Tarantino-film! Prachtige acteurs die zeer goede personages mogen vertolken. De film is even grappig zoals hij spannend is.
Vind de sfeer ook geweldig en hou er wel van dat de film niet chronologisch verloopt, maar door elkaar.
Hij kan wel niet typen aan Reservoir Dogs maar het scheelt echt niet veel.
De nummer 8 in mijn top 10
chevy93
Ik heb een Herkijk Nodig lijstje gemaakt en daar stond deze op. Op de achterkant van de DVD stond 95 minuten, dus ik dacht even snel Pulp Fiction op te zetten. In mijn herinnering duurde hij altijd 2,5 uur, maar de achterkant van de DVD zou toch wel goed zijn?
Enfin, Pulp Fiction was niet meer zo goed als in mijn gedachten. Op de geweldige hamburgerscène na, was er weinig echt te genieten aan het begin. De dialogen waren nog steeds sterk, maar niet echt top 10 materiaal. Langzaam, maar zeker, kwam de film weer op het niveau, zoals in mijn herinnering. De one-liners/monologen/dialogen/gesprekken, kortom: hetgeen wat de Tarantino-films zo interessant maakt, waren weer ouderwets geweldig! De ene na de andere legendarische quote volgde de andere op. Voeg daar nog een super-Samuel bij en 'iets minder supere, maar nog steeds steengoede'-John en je hebt weer de topfilm die mij beloofd was aan het begin. Met in het bijzonder natuurlijk de eindscène, die (bijna) onovertroffen is.
Conclusie:
Nog steeds top 10 waardig? Ja. Op nummer 3? Nee, gezakt naar plaats 6.
Dat klinkt misschien wat negatief, maar het is nog steeds een van de beste films ooit!
GrimReaper
Pulp Fiction heeft bijna alles: Humor, actie, goeie acteurs, mooie teksten en een letterlijke twist.
- 19752 berichten
Begrijp alleen niet dat mensen die teksten na 100 keer nog steeds grappig vinden. Gaat toch een keer vervelen?
chevy93
Net zoals die teksten van Goodfellas jou blijkbaar ook niet gaan vervelen
- 19752 berichten
Vervelen doen de gesprekken in Goodfellas me idd niet,maar ik kan niet 100 keer om dezelfde grapjes lachen. Lijkt me schier onmogelijk of je moet dement zijn.
Bottleneck
What now? Let me tell you what now. I'ma call a coupla hard, pipe-hittin' niggers, who'll go to work on the homes here with a pair of pliers and a blow torch. You hear me talkin', hillbilly boy? I ain't through with you by a damn sight. I'ma get medieval on your ass.
Lekker nerderig om zo'n quote neer te zetten maar nee verveelt nooit
chevy93
Say 'what' again. Say 'what' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time!
(deze doe ik, en anderen, op school ook altijd
Did you notice a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?

- 19752 berichten
ok, verlaat in slowmotion dit topic en laat de fans achter.
Bottleneck
ok, verlaat in slowmotion dit topic en laat de fans achter.
ik kom je in Scarface nog wel eens lastigvallen

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994