• 9.376.808 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.409.228)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja maar Bambi 3 heeft uitglijders als verdriet. Toch jammer.

avatar van belizard

belizard

Geweldige dialogen, geweldig acteerwerk!

Ik kan zo vlug niks verzinnen wat er slecht aan deze film zou zijn, maar dat is waarschijnlijk ook de reden waarom deze op plek 5 in de top 250 staat.

avatar van pumpking

pumpking

Ik ga hem vanavond voor de eerste maal bekijken en ga ff proberen te vergeten dat hij op plaats 5 staat, kwestie van niet ontgoocheld te zijn.

avatar van kramersietse

kramersietse

Het hoeft niet hoor, je mag hem ook links laten liggen, het lijkt wel een zware bevalling waar jij tegen op kijkt.

avatar van Basterds

Basterds

Beste film ooit

Pluspunten: Mooi gefilmd, Pakkend verhaal, goed geacteerd, Boeiende personages, briljante oneliners, verrassende wendingen, bij vlagen gruwelijk grappig

huVILEub

Beste film ooit 4 sterren?

avatar van aburex

aburex

Heb deze film al een tijdje in mijn bezit en ben hem uiteindelijk toch maar eens gaan kijken omwille van de zeer goede kritieken. Wel ik moet zeggen hij is een beetje tegengevallen. Goede acteerprestaties daar niet van, maar het verhaal kan me niet echt boeien en daarbij duurt de film veel te lang.

avatar van jeroen81

jeroen81

2 aburex: je haalt de woorden uit me mond!

snap echt niet wat deze op plaats 5 doet :S

vond em echt doodsaai..

meer dan 2* haalt ie niet bij mij

Hakunamatafaka

DOODSAAI !!??! laat Quentin Tarantino het niet horen.

avatar van ASman

ASman

Saai ...

Tja, sommige mensen hebben nu eenmaal veel liever 120 ontploffingen per minuut. Ieder zo zijn smaak.

Dat zijn domme mensen.

avatar van Kevin13

Kevin13

Omdat hun smaak niet grenst aan de jouwe...

Juist.

avatar van Jesse93

Jesse93

ASman schreef:

Saai ...

Moeten ze lekker Rambo gaan kijken

huVILEub

Misdaad en Actie is toch een andere genre... hij heeft ook helemaal niet gezegd dat hij het 'actieloze' saai vond aan de film.

huVILEub schreef:

Daarom werd er ook gezegd: sommige mensen

huVILEub

Waarom wordt en dan duidelijk doorgelinkt naar zijn bericht?

huVILEub schreef:

Waarom wordt en dan duidelijk doorgelinkt naar zijn bericht?

Nee, hoor. Anders had hij gezegd, alle mensen, ipv sommige mensen, ieder zijn eigen smaak.

Dus zijn smaak kan van alles zijn.

huVILEub

Ik heb het erover dat hij doorlinkt naar 'jeroen81'.

avatar van chevy93

chevy93

Dat lijkt me vrij duidelijk. Gezien zijn stemgedrag denk ik eerlijk gezegd dat hij er niet ver vanaf zit. Het probleem bij deze film is, en bij alle Tarantinofilms, als je niet tegen het (slappe) gelul van de personages kunt, ben je er gauw klaar mee.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Hakunamatafaka schreef:

Dat zijn domme mensen.

Ik snap ook niet waarom hij het doodsaai vind, maar dat kan. Je hoeft deze film niet per se leuk te vinden om slim te zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en als die afwijkt van de jouwe hoeft diegene niet meteen dom te zijn, dat is zijn/haar mening.

huVILEub schreef:

Ik heb het erover dat hij doorlinkt naar 'jeroen81'.

Hmm.... denk het niet. Anders was er een quote gemaakt in het bericht.

Dus je kunt suggereren dat hij alleen het woord "Saai" ergens las en zijn reactie 'sommige mensen' gewoon algemeen was en niet perse gericht naar iemand die de film "SAAI" noemde.

Dat iemand dit saai vindt, moet ie lekker zelf weten.

huVILEub

Ik zeg nergens dat het erg is dat hij (of iemand anders) laag stemt. Juist niet.

En toch denk ik dat hij doorlinkt naar jeroen81...

huVILEub schreef:

Heb ik ergens beweerd dat je dat wel zei?

En toch denk ik dat hij doorlinkt naar jeroen81...

Als jij dat denkt, dan mag de ander ook denken dat iemand de film 'actieloos' en saai vond.

huVILEub

Ja, maar het doorlinken naar hem ligt meer voor de hand dan zijn reden. Het bericht komt 'toevallig' na een reactie op jeroen81.

En dat ik zei dat ik nergens had gezegd dat laag stemmen slecht was, was gebasseerd op 3 berichten die tussen onze discussie door daarop beginnen... misschien zie ik het iets te snel als een persoonlijke aanval .

huVILEub schreef:

Dat kan, maar dan ben je zelf ook aan het suggereren, terwijl je niet 100% zeker van bent dat die bericht bedoeld was naar hem.

Dus net als dat we niet 100% zeker zijn dat hij de film 'actieloos' vond.

Ik weet niet welke 3 berichten je bedoelt.

huVILEub

De berichten van Chevy93, Ajaxrulezzz (daarboven) en jou (daarboven).

En niets is 100% zeker, maar sommigen dingen liggen gewoon meer voor de hand.

huVILEub schreef:

De berichten van Chevy93, Ajaxrulezzz (daarboven) en jou (daarboven).

Volgens mij heb je deze reacties verkeerd begrepen. Er werd nergens gezegd dat jij blijkbaar erg vond dat er lage stemmen worden gegeven.

En niets is 100% zeker, maar sommigen dingen liggen gewoon meer voor de hand.

Sommige dingen wel, maar deze dacht ik niet.

je zei net dat er toevallig een reactie kwam nadat iemand het "Doodsaai" noemde. Toevallig was het Hakunamatafaka die daarna doodsaai opnoemde (maar uiteindelijk niet meende) en daarna kwam de reactie van ASman over "Sommige mensen".

Dus die kan het bericht gelezen hebben van degene voor hem en niet van Jeroen81 zelf.

Peter Ho schreef:

Heb ik ook al toegegeven, niet?

Peter Ho schreef:

Sommige dingen wel, maar deze dacht ik niet.

Waarom dan een vraagteken smiley erbij? Lijkt me toch te verwijzen naar jeroen81.

huVILEub schreef:

Heb ik ook al toegegeven, niet?

Nee hoor, je zei: "misschien zie ik het iets te snel als een persoonlijke aanval". Dat klonk eerder een twijfel dan dat je het toegeeft.

pfff... Deze discussie wordt echt nutteloos.

De opmerking "Saai " is de enige voor de hand liggende verwijzing naar jeroen81. En niks anders.

Z'n tweede bericht "Sommige mensen" was waarschijnlijk bedoeld als mensen in het algemeen. Dat is eerder voor de hand liggend dan een reactie naar jeroen81. Anders was er wel een quote van jeroen81 in het bericht gezet.