• 9.379.584 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.625)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige film met een van de best haalbare acteerpresaties!

Een uitmuntend verhaal en een geweldige cast die allemaal op hun best acteren.

Goede actie en goede spanning.

Geweldige scenes worden afgewisseld met nog betere scenes..

Bruce willis is heel overtuigend als Butch en Samuel L. Jackson,John Travolta allemaal geweldig!

Een film waarvan het niveau niet snel meer/mischien nooit meer zal kunnen worden geevenaard!

Dikke 5,0*

avatar van Kevin13

Kevin13

Lucasje0 schreef:

Ik had hem na een half uur uitgezet, er zit echt geen spaning in deze film

En die teksten zijn zoo dom, die samuel L jackson denkt echt dat hij kei stoer is

dat is hij ook in deze film.

voor mij is dit het beste einde dat ik in mijn leven al gezien heb.

avatar van Theunissen

Meesterwerk van Quentin Tarantino. Uniek in zijn soort. Het zijn in principe allemaal stukjes verhaal die prima in elkaar overvloeien. De dialogen (vaak over de onnozelste dingen) in deze film zijn prachtig. En met de actie en geweld zit het in deze film meer dan goed. Een van de beste films die ik ooit gezien heb.

Handsome Bill

Het zijn in feite 5 simpele verhaaltjes dat met elkaar een leuke mix van humor, stoere taal en een beetje hitsigheid vormt .

Wat wil je nog meer als puber tijdens het indrinken.

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

Heerlijke film, door deze film is mijn passie voor films begonnen.

heerlijke dialogen, (bijna) perfecte acteerprestaties, van zowel Jackson, Travolta, Thurman, Willis, ...

En ik vond hem helemaal niet te traag, alleen de scène in de taxi met Bruce Willis vond ik een beetje de snelheid eruit halen, niet dat het een slechte scène is maar...

avatar van Mat_

Mat_

Teddy Daniels schreef:

Heerlijke film, door deze film is mijn passie voor films begonnen.

Ben ik alleen die dat denkt of zijn er nog mensen?

Persoonlijk vond ik heel het verhaal rond Bruce Willis wat minder. Het is nog altijd niet slecht, maar de andere verhaallijnen vind ik beter

avatar van Ambru

Ambru

Ik vond het eerste verhaaltje over mia en vincent het minste, het is niet per sé slecht, maar het gaat iets te traag naar men zin. het is niet zo boeiend.

Teddy Daniels schreef:

Ben ik alleen die dat denkt of zijn er nog mensen?

Helemaal met je eens..Q had zelfs van mij die hele bruce eruit mogen halen, ik vind dát het meest zwakke gedeelte van het verhaal..

Zijn verhaal vind ik niet echt sterk, Bruce acteerwerk is natuurlijk super, maar het verhaal van hem vind ik een beetje relevant. Iemand mee eens?

De laatste scene heeft zeker voor mij voor een bevrediging gezorgt, geniale close ups, geniale teksten, en geniale kaders, kan zo nog wel even doorgaan!

Ik heb de subs gewoon uitgezet in deze film, ze waren heerlijk om te volgen terwijl je naar het geniale acteer werk kijk van zowel Samuel L, als John T.

Echt een theather in de vorm van een film, geniaal als je dat kunt!

En dan ook nog eens de dvd kunnen scoopen voor 1 euro 50, bij de blokker!

What else!?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

"Een beetje relevant"..? Wat probeer je hier te zeggen? Ik vond het stuk met Bruce verreweg het best, vooral als je de scène in Zed's shop in ogenschouw neemt

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Vond de taxi en Fabiene scenes zelf vrij vervelend. Alles wat er daarna met Butch gebeurde was natuurlijk brilliant en de Maynard's Shop scene is zeker een highlight in deze film.

orbit schreef:

Dat klopt, 100%. Bruce is gewoon een briljante acteur (die franse niet trouwens).

Maar als ik kijk naar de rest van het verhaal..
Dat stuk vond ik muf, hij vermoord Vincent Vega en heeft vrede afgesloten met Marsellus. Dat zijn eigenlijk de 2 belangrijkste gebeurtenissen in zijn stuk van de film.

Maar die 2 gebeurtenissen hebben niet echt verdere invloed op het verhaal.
Vind het zelfs alleen maar muffer. Vooral de moord van Vega, omdat hij naderhand weer terug komt bij de overval in het restaurant. Hij was alleen bij Bruce thuis, zonder Jules. Dat wil zeggen dat Jules gestopt is, terwijl ik het gevoel krijg op het eind, dat hij doorgaat. "Ze verlaten namelijk samen het restaurant, in sjabbie kleren".
Dit is trouwens ook weer een twijfel geval.

Daarnaast de "verkrachtings scene van Marsellus". Ook dit heeft later geen invloed op het verhaal. Althans..als ik me niet vergis.

Ik ga de film morgen nog maar eens kijken, even kijken wat ik de 2e keer ervan vind. Kan zijn da tik wat dingen over het hoofd zie, maar zonder Bruce, ondanks zijn perfecte acteerwerk, zou het verhaal ook vloeiend lopen.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Let op je spoilers.

Oja, sorry hehe..

niet aan gedacht.

avatar van superbassie

superbassie

Hm, zag dat ik 'slechts' een 3,5* voor deze film had gegeven.
Even rechtzetten dus -> 4,5*
Was wat jonger toen ik hem voor het eerst zag en snapte er niet veel van...

Gister weer eens herkeken en wat is Pulp Fiction toch gruwelijk! Travolta, L. Jackson en Willis, wat speelden ze super. Mooi ook die verschillende verhalen.
Las dat sommige mensen die stukjes van Willis minder vonden, maar ik vond ze juist er vet, met als hoogtepunt Maynard's Shop.
Eén dingetje waar ik mee zit. Op een gegeven moment schiet Travolta die gast per ongeluk door het hoofd in de auto. De hersenen lagen op de achterbank. Maar als ze dan het lijk in de achterbak leggen ziet het hoofd er nog redelijk goed uit...beetje vaag

avatar van wavanbuuren

avatar van Ambru

Ambru

Paul Oz schreef:

...
Maar als ik kijk naar de rest van het verhaal..

Maar die 2 gebeurtenissen hebben niet echt verdere invloed op het verhaal.
...

Al eens aangedacht dat die gebeurtenissen geen verdere invloed hebben omdat ze chronologisch het einde van het verhaal zijn?

avatar van Stef-N

Stef-N

HAHA zomaar staat er bij genre comedy!...er komen wel veel grappen in voor maar het is echt geen comedy...check de IMDB page van Pulp Fiction (maak ook een account)

Handsome Bill

Tarantino is ook een beetje gehyped dat wel.

Maar nogmaals, onder het genot van enkele six packs zijn zijn films best goed te doen.

avatar van Jan1

Jan1

Sja, wel een onderhoudende film hoor, maar in mijn beleving dertien in een dozijn. Ik zal de "dialogen" enz wel weer niet op waarde schatten, maar in mijn ogen beperkt Tarantino zich tot het maken van gemiddelde films, die vervolgens op imdb en moviemeter naar de top worden gehyped. Maar ik geef toe, de wendingen zijn redelijk onverwacht, en voorspelbaar is het allerminst. Daarom toch nog ***

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Handsome Bill schreef:

Tarantino is ook een beetje gehyped dat wel.

Misschien alleen de laatste jaren. En wat dan nog? Is geen reden dat zijn films zo de hemel in worden geprezen natuurlijk...

Jan1 schreef:

Mee eens.

Tarantino maakt in mijn ogen ook matige tot leuke filmpjes die je even tussendoor kijkt maar daarna snel bent vergeten.

Zo staat hij in het wereldje ook wel te boek. Niet echt veel talent.

Pulp fiction was een uitschieter naar boven maar wordt als "lijstduwer" gebruikt voor zo'n beetje alles wat de man daarna deed.

avatar van Metalfist

Metalfist

Handsome Bill schreef:

Zo staat hij in het wereldje ook wel te boek. Niet echt veel talent.

Secondje, jij beweert dat het merendeel van de mensen Tarantino beschouwen als een flutregisseurtje met amper talent? Dat moet je me dan maar eens serieus uitleggen...

Handsome Bill

Ik zei het iets anders maar het komt op hetzelfde neer ja.

Tarantino is met name een verkoper van banaal en dom geweld.

Zo banaal dat je er eigenlijk om moet lachen.

Neem nu die kill bill onzin waarin een vrouwtje met een zwaard rondloopt.

Kortom: historische waarde van 0,0.

Leuke pulp onder het genot van een paar six packs...thats all folks.

avatar van Metalfist

Metalfist

Handsome Bill schreef:

Ik zei het iets anders maar het komt op hetzelfde neer ja.

Tarantino is met name een verkoper van banaal en dom geweld.

Zo banaal dat je er eigenlijk om moet lachen.

Neem nu die kill bill onzin waarin een vrouwtje met een zwaard rondloopt.

Kortom: historische waarde van 0,0.

Leuke pulp onder het genot van een paar six packs...thats all folks.

Corrigeer me als ik het fout heb maar heb je Kill Bill al is in zijn context gezien? Kill Bill is een soort van Oosterse film (kan niet op de juiste naam komen). De afgehakte ledematen en het veel rondspattende bloed zijn juist typerend voor zo'n film. En van Kill Bill Vol.2 heeft hij een prachtige spaghettiwestern gemaakt. Gewoon al om de verschillende verwijzingen zijn al prachtig, (het pak van Uma Thurman dat Bruce Lee ook al in een andere film heeft gedragen, kan weeral niet op de titel komen ) Of het is gewoon je genre niet, dat kan ook altijd.

Ik geloof dat hij ergens op de 8e plaats van beste regisseurs ooit staat dus om te zeggen dat het merendeel van de mensen hem slecht vinden...

avatar van FoxNL

FoxNL

Ik heb deze film pas gezien en heb spijt dat ik hem niet eerder heb gezien. Meesterlijk. Tarantino maakt aparte films maar vindt ze allemaal geweldig.

De manier waarop hij te werk gaat ik gewoon briljant.

(heb veel geleerd van die twist scene:P)

kan niet wachten op Deathproof

*4.5

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

orbit schreef:

Mee eens:D Ook het camerawerk is vet als hij naar zijn oude appartementje loopt.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Tijdloos meesterwerk.

Geniale dialogen en ontzettend stoer en goed geacteerd door vrijwel de gehele cast. (m.n. Jackson, Travolta, Thurman & Willis)

Het verhaal is ook van bijzonder niveau, vooral de manier waarop de verschillende verhaallijnen samenkomen.

Tarantino zit zelf ook even in de flim.

Must see voor iedereen!

avatar van darkjaap

darkjaap

zeer goede misdaad en gangster film die ook echt van die foute grappen heeft die echt gwn zeker in de film passen en die hem ook echt compleet maken

uitstekend acteerwerk van zowel de hele cast !

de film zat met al die flashbacks en swithces naar andere personen

zeer goed in elkaar en dat maakt het gewoon een meesterwerk dikke 5 *

Metalfist schreef:

Nou moet ik ineens films in de context gaan zien?

Alsof het onderdeel is van een groter geheel of zoiets.

Naaaaaj, oosterse kungfu bullshit moet ik ook niets van hebben, bruce lee hahahahaaaa zeg das toch gewoon zielig zo'n schriel ventje dat met allerlei piepgeluidjes zijn maatje 33 in de lucht gooit en iedereen valt om.

Hij is wel lenig ja leuk voor hem.

Nee metal, tarantino is op dit moment "hot" maar zal, voorspel ik, in de toekomst snel vergeten zijn omdat zijn films gewoon geen blijvende waarde zullen blijken te hebben.