• 9.380.138 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.600)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van zoutzak

zoutzak

Fler wat loop je nou te janken man, alsof deze film zijn status verdient aan de naam QT, Tarantino heeft die status juist te danken aan deze film!!

avatar van Kapstok

Kapstok

AHWA schreef:

Maar het is toch niet verkeerd om enthousiast te worden over de aankomende film van je nieuwe regisseur? Ik kijk ook uit naar de volgende Kevin Smith, de volgende Guy Ritchie, etc. Niet meer dan normaal.

avatar van Fler

Fler

En toch zou ik dan graag willen horen waarom deze film zo'n hoge waardering verdient zonder het feit dat hij is geregisseerd door QT?

avatar van AHWA

AHWA

Zeer humoristische dialogen, zeer sterke acteerprestaties. De muziek sluit naadloos aan op de scenes.

Meerdere zeer coole scenes. Lekker bot geweld. Wat wil je nog meer in een misdaadfilm?

avatar van Fler

Fler

Vind jij de scenes tussen Vince en Mia zowel in dat restaurantje als bij haar thuis dan echt goed? Ik vind het echt vaag en dit maakt voor mij dat deze film niet zo goed is als dat deze staat

avatar van AHWA

AHWA

De scenes tussen Vince en Mia zijn niet de sterkste van de film, maar zeker wel goed. O.a. de dialoog over de Fox Force Five, Antwan Rockamura en Marilyn Monroe zijn erg goed, niet te vergeten de hilarische scene bij Lance thuis.

avatar van Kapstok

Kapstok

Fler schreef:

Ach, ook de betere paarden struikelen wel eens...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De scene tussen die 2 is niet echt ''goed'' te noemen vind ik, maar hun manier van praten en waarover ze praten vond ik relaxed en cool..

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Fler schreef:

Als je misschien even de moeite neemt om terug te bladeren in dit topic ,inplaats van alleen de laatste posts te lezen,kom je er wel achter.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

@Fler:

Wat praat jij een onzin zeg. Je denkt toch niet echt dat iemand, wie deze film helemaal niks aan vind, het een 4.5 of 5.0 geeft, omdat Tarantino het geregisseerd heeft?

avatar van exfrozen

exfrozen

Afgelopen weekend nog een keer gekeken, het blijft in mijn ogen een supergoede film. Ik krik hem een hele punt omhoog van 4 naar 5*.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vind die scène tussen Vince en Mia zeker niet slecht, deze Film ként gewoonweg geen slechte scènes! Dat vind ik het sterke van Tarantino, hij verveelt nooit!

En dat het Tarantino's naam is waardoor ik deze Film geweldig zou vinden? Nee hoor, zijn stijl, de manier waarop de verhalen worden verteld, dus de volgorde en de absurditeit, en het allersterkste aan al Tarantino's Films vind ik nog wel het script. Ik heb "Jackie Brown" nog niet gezien, ik hoop eerst het Boek te kunnen bemachtigen voor ik die Film zie. Maar niet dat zijn regie slecht is of zo (integendeel!!!), toch denk ik dat zijn schrijverskwaliteit een stuk hoger ligt.

Ik bedoel, ik vind het bijna jammer dat Tarantino zelf "True Romance" heeft geregisseerd, maar als de gehele cast & crew hetzelfde zou blijven en alleen Tony Scott vervangen zou worden door Quentin, zou de Film denk ik niet érg veel anders zijn geworden.

Veel mensen concentreren zich bij Films op de acteurs of de regisseurs. Tarantino laat zien dat degene die nog meer in ere gehouden moet worden dan de regisseur de schrijver is.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Pulp Fiction is in mijn ogen een meesterwerk! Mijn bewoordingen voor deze film: geniaal/origineel, magistraal!!! Hoe verzin je zoiets...3 verhaallijnen in 1 film met zulke geweldige dialogen. Schitterende muziek. Mooi in beeld gebracht,, zo gelet op details. Quentin Tarentino is dé Charlie Chaplin van deze eeuw! Van mij *****-sterren. De film is af van begin tot eind of was het nou eind tot begin?

avatar van Flipman

Flipman

Dennis Evahi schreef:

De film is af van begin tot eind of was het nou eind tot begin?

Daar zeg je me wat !

avatar van J.S.

J.S.

Quentin Tarentino is dé Charlie Chaplin van deze eeuw!

Hoe kom je aan die vergelijking ?

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

In mijn optiek is Charlie Chaplin de groten der groten. Charlie Chaplin was een échte controlfreak en perfectionist in hart en nieren. Zijn grote passie was het maken van films. Hij was scriptschrijver, casting-director, producer, regisseur en acteur, en de grootse komiek/entertainer die ooit geleefd heeft, kortom: een zeer talentvol man! Ook mede door zijn zeer vooruitziende blik. The Great Dictator bijvoorbeeld is uitgebracht in 1940(!) maar het script had hij rond 1936 al uitgewerkt (de oorlog begon in Holland in 1940, ongelooflijk toch?!). Hij beeldt Adolf Hitler uit. Dit doet hij op sublieme wijze. Zo gelet op details. Het geeft aan hoe zijn visie was op Hitler. Hij neemt Hitler op zijn manier in de maling, maar met de insteek "wie de schoen past, trekt hem aan". Charlie Chaplin is de grondlegger van de film. Geschiedenis heeft hij gemaakt. Dus het is min of meer een compliment naar Quentin Tarentino toe. Quentin Tarentino en Charlie Chaplin hebben overeenkomsten, althans dat is mijn opinie. Hun passie: FILM!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Toch denk ik dat er meer mensen in de filmwereld zijn met als passie: film.

avatar van J.S.

J.S.

Dennis Evahi schreef:

Prachtig gezegt, hoewel ik niet vind dat Tarantino de positie van Chaplin al heeft bereikt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Quentin Tarentino is dé Charlie Chaplin van deze eeuw!

Tarantino maakte zijn beste films in dezelfde eeuw als dat Chaplin zijn films maakte...

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Oh, your such a smartass...

avatar van Ramon K

Ramon K

Quentin Tarentino is dé Charlie Chaplin van deze eeuw!

Ik snap absoluut niks van deze vergelijking. Na de uitleg ook niet. Ja, het zijn regisseurs.... en ze delen een passie voor film (zoals elke regisseur).

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een geweldige goede film , met een steengoed verhaal, en met topacteurs, die ook fantastisch acteren (applaus waard!). Verder heeft de film een fantastisch doordacht, en spannend einde!! Een van mijn favoriete films, en dat zegt genoeg! ***** (5 sterren)!!

Echt de moeite waard!!

avatar van Werwolf

Werwolf

Einde? Welk einde...?

avatar van Benja

Benja

In mijn geheugen was dit een goede film, maar na herziening verlaag ik m tot 3.5. alhoewel het zeker geen slechte films is, viel die me tog wat tegen hetzelfde geld voor reservoir dogs.

De acteerprestaties zijn natuurlijk wel top, en bepaalde scenes zijn hartstikke goed zoals wanneer jules en vince naar die 4 jongens gaan en het einde met die auto ook. maar toch pakt de film mij niet echt.

Ook snap ik niet echt waarom de liefhebbers het altijd over die ''superdialogen'' hebben, ik heb er eens op gelet bij PF,RD,JB en het zijn gewoon heel simpele dialogen. nou zullen de meesten zeggen dat dat juist de kracht ervan is, maar ik vond dit een minpunt.

avatar van Werwolf

Werwolf

Kom op zeg. Schud jij ze even uit je mouw? Het zijn geweldige dialogen idd! Jij bent van mening dat ze simpel zijn, oke. Ik vind ze briljant. De relaxte manier van praten voordat ze Marvin zijn vriendjes gaan omleggen is toch geweldig! En dan maar te zwijgen over het stuk met die cokedealer.
En hoe de film in elkaar steekt is toch geniaal? Nu is het een afgezaagde manier van filmen ja, maar dit was de eerste film die met de verhaallijnen werkte.
Naar mijn mening terecht zo'n hoge notering in de top 250!

Top 250 discussie verwijderd. Opmerkingen over de top 250 samenstelling horen in het forum, niet bij de film.

avatar van flash_gordon

flash_gordon

Regisseur denkt grappig te wezen bij deze film : laat een paar ogenschijnlijk losstaande verhalen op het einde van de film weer bij elkaar samenkomen. Het had misschien goed gewerkt, ware het niet dat de film vervolgens vol is gestopt met nauwelijks genietbare scenes. 1*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Het valt me op dat je allemaal favoriete films van me afkraakt flash

avatar van flash_gordon

flash_gordon

Ik zit net jouw top tien te bekijken en ik zie daar ineens The Return Of The King als bovenste film staan. Die had ik al vier punten gegeven. Dus helemaal niet waar. Het lijkt denk ik maar zo.

avatar van rising action

rising action

flash_gordon schreef:

Als je dit alleen uit de film haalt dan moet je maar eens verder kijken.

o.a het recyclen(pandjeshuis,autosloperij,Travolta etc.) dat als een rode draad door de film heen gaat, het feit dat ie de typische Aristoteles verhaal techniek de rug toekeert en bijvoorbeeld de psalm die hij voor de helft zelf heeft verzonnen etc getuigen toch van een progressieve fim en naar mijn mening een meesterwerk. Had trouwens nog wel even door kunnen gaan met unieke elementen uit deze top film.