• 9.379.524 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.625)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van fabbyke

fabbyke

Bij zo'n bekende film als Pulp Fiction zou je het toch zeker niet verwachten he.

avatar van sk8ter1

sk8ter1

zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig gewoon deze film is gewoon de beste tarantino ooit en willis is weer zo goed in zijn rol lang leven bruce willis

whahahhah deze film is gruwlijk

avatar van muismat

muismat

Net als bij Reservoir Dogs geldt: bij elke keer kijken word hij weer beter, heerlijk!

avatar van Capo

Capo

muismat schreef:

hier ben ik het trouwens mee eens. alleen vind ik em net geen 5 sterren

avatar van twg

twg

U-96 schreef:

Geen kritiek op jou hoor, maar het feit dat men al van tevoren aangeeft dat je een 'vervelend bericht' gaat geven (ik deed het ook), laat al deels zien dat dit een film is waarbij je kwa minder waarderende mening erg op je teentjes moet lopen.

^^^^^^^^^^^^^^^^

Mening, mening, mening!!

dat kan.. het kan ook dat ik dat expres zeg om degene die de film goed vinden te treiteren

nee hoor... ik bedoel dat omdat er veel mensen zijn die pf goed vinden. En het is natuurlijk jammer wanneer er iemand een film klote vindt wanneer jij die juist heel goed vind. dat bedoelde ik.

avatar van motherspot

motherspot

creatieve film.

avatar van andy1980

andy1980

zalige film met een schitterende cast en goede acteerprestaties

avatar van Mark86

Mark86

Is weer zo'n film die ik de eerste keer niks vond, daarna beter en nu fantastisch.

Dialoog kan niet beter dan het hier is.

avatar van Mustjilp

Mustjilp

Kan geen betere film bedenken in het genre. Ik vind Tarantino gewoon geweldig. Je moet ervan houden, dat wel. Mijn onbetwiste favoriet: 5*

avatar van tommyf

tommyf

geweldige film, geweldige cast, een meesterwerk, zit vol met meesterlijke conversaties ik denk een film waar iedereen wel wat text van onthouden heeft.

meesterlijk

avatar van Respekked

Respekked

Mustjilp schreef:

denk dat deze film wel redelijk toegankelijk is voor een groot publiek met meer dan 2400 stemmen en een gemiddelde van 4,30..

avatar van Marsmillo

Marsmillo

Film is een echte klassieker, en het 100% waard om in de top 250 te staan van deze site!

Muziek en humor zijn de sterkste punten van deze film!

avatar van MXO

MXO

Ik heb gisteren eindelijk Pulp Fiction gezien. Wat een top film. Ik was al in de wolken van Reservoir Dogs dat ook zo'n top film. Pulp Fiction is misschien nog wel een beetje beter. De stijl van Quentin Tarantino is nog ingewikkelder maar wel te begrijpen. Echt een held die Tarantino. Hoe je zo'n verhaal kan neerzetten, zulke mooie dialogen in het script kan zetten, de cast zo goed kunt leiden en daarna ook nog zelf een rolletje in de film vervullen. Echt fantastisch. Alleen is de Kill Bill reeks een smetje op z'n carrière maar daar zal ik het niet over hebben bij deze film. Super!

MXO schreef:

Ik heb gisteren eindelijk Pulp Fiction gezien.

Van harte welkom in het leven.

avatar van MXO

MXO

DRJeFF schreef:

Van harte welkom in het leven.

Haha ik ben een beetje een kluizenaar . Ik heb trouwens eindelijk een minpuntje kunnen vinden. Ik vind de cover van Pulp Fiction graflelijk. Daar had ik toch iets meer van verwacht. Daarbij vind ik dat Uma Thurman niet zo'n grote rol vervult in de film. Daardoor snap ik die keuze niet. Maar ja wat is nouw een mening van een kluizenaar

Turkeyloverz

deze film was zoo ingewikkeld dat het leuk was om naar te kijken.een aanrader!

avatar van die Lange

die Lange

Echt de beste film ooit. Alles klopt eraan en het verhaal is echt perfect

Ik vind het echt machtig als Vincent de Nederlanders belachelijk maakt door te zeggen dat ze mayonaise op hun friet doen

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Juist geweldig, ik vind ketchup dan weer erg vies, gewoon een cultuurverschil

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

machtig=positief, dus hij vind het ook geweldig

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Volgens mij stond er eerst matig ipv machtig en is dat inmiddels aangepast. Vandaar het misverstand.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dacht ook dat er matig stond Of ik heb het foutgelezen of het is veranderd

Turkeyloverz

We mogen blij zijn dat er in een film als Pulp fiction iets over Nederland wordt gezegd.Ook al is het negatief...

Wat kan mij het nou schelen of ze iets over nederland zeggen. Moeten we zoveel respect hebben voor Hollywood dat ze zomaar ons landje een keer noemen? laat me niet lachen .

ik zei niet dat we Hollywood moeten respecteren,

maar als zo een klein land ( en vrij onbekent) in een film voorkomt heb je toch een trotsgevoel, maar je hebt gelijk dit is wat overdreven, laten we het over de film hebben.......

Oke. Van mij mag je er best trots over zijn hoor .

Turkeyloverz schreef:

ik zei niet dat we Hollywood moeten respecteren,

Nu ga ik je echt heeeeeel blij maken.hou je maar vast.

Turkeyloverz

een gigolo in Amsterdam....en mayo eten in Nederland....

vind jij deze 2 dingen hetzelfde?

Turkeyloverz schreef:

een gigolo in Amsterdam....en mayo eten in Nederland....

vind jij deze 2 dingen hetzelfde?

Het ging jou er toch om dat "een klein land"in een film voorkwam.

Maakt niet uit.Discussie gesloten.

Turkeyloverz

Daar heb je wel gelijk in maar ik had niet gedacht dat iemand mijn mening zO zou opvatten