Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
crown_secure
Ik vind dit soort films echt niks aan. Hij boeide mij niet en ik vind hem absoluut geen aanrader! Geen enkle film van Quentin trouwens, dat zogenaamde vage verhaallijn en zijn manier van produceren en acteren vind ik niks aan. Een dubbele 0.
mikoz
kanje aub wel normaal stemmen .. en niet alleen 5 en 0,5 geven .. en dan plump fiction een 5 ... pfff triest dit soort users
crown_secure
Beter kijk je eerst op mijn account voor dat je gaat oordelen over wat ik wel en niet moet doen, dan kun je zelf ook wel zien wat mijn stem gedrag is. Ik breng mijn stem uit zoals ik vind dat ik het moet doen, gelukkig kan dat nog in dit land. Ik ga jou ook niet bekritiseren wat jij wel en niet moet doen, dus doe dat AUB ook niet bij mij.
Don Gertus
Ik poets mijn tanden niet, dus zou jij dat ook niet moeten doen...rare denkwijze.
HiLL

ROOSKY
Zal wel een proteststem zijn of zo, valt anders nauwelijks te verdedigen...
Don Gertus
Als ik de vage berichtjes die ik waardeer doordat ze anders zijn, lees, dan kijg ik het idee dat het een proteststem is.
Jaysee
Erg Goede Film ..
de onliners zijn goed ..
Goed Verfilmd en de manier hoe de verschillende verhaallijnen met elkaar te maken hebben en door elkaar heen gaan vind ik erg goed gedaan ..
*****
Ro0sCorleone
Superfilm..vooral de gesprekken tussen vincent en jules zijn goedd
Egbertbos
Een meer dan geslaagde film van Quintin Tarantino. Een niets ontziende misdaadfilm die de comeback van John Travolta Betekende
Saarah
Vind het een heel goede film, hoewel het normaal niet echt m'n genre is. Als ik de commentaren hierzo lees, moet ik Reservoir Dogs ook nog maar eens gaan zien
, daar heb ik ook al veel van gehoord trouwens.
(Alleen snap ik niet dat er op de hoes van de DVD staat dat de film maar 95 minuten duurt, wtf?!)
Ivettetjah
Erug goeie film met vette acteurs erin... al die verhaal lijnen, en hoe ze allemaal door elkaar heen liepe... alles klopte gwoon in deze film!!
Darth Dennis
Heb mijn stem nu al voor de 2e keer aangepast, nu naar een 5!
Heb m gister nog ff op dvd bekeken, maar het blijft toch wel een meesterwerk! Voor mij een zekere notering in mijn persoonlijke top 10 (die ik nog niet ken maken)
HeatWave
Ik vind Pulp Fiction vooral zo goed omdat het een paar verschillende verhalen door elkaar zijn, en toch één geheel vormen. De vele bekende acteurs in de film zette allen hun rol voortreffelijk neer.
crown_secure
Na veel discussie over deze film, had ik besloten om hem maar nog eens te bekijken. Velen vinden dit een absolute topper, ik niet. Mij heeft deze film alsnog niet kunnen boeien. Heb hem nogmaals eens bekeken, en wat ik wel wil zeggen, is dat er wel stukjes waren die ik vergat te vermelden, die wel leuk waren.
Dat verhaal over de voetmassage.
Wanneer Vincent en Mia aan het dansen zijn.
Wanneer Mia een overdosis kreeg, en vincent tegen het huis van die dealer aanreed en Mia eruit trok en opeens liet vallen.
''Ik ga naar huis om een hart aanval te krijgen''
Smakelijk om een horloge aan te nemen die 5 en 2 jaar in iemand zijn kont heeft gezeten.
''You ok?'' ''No, I'm pretty fucking far from ok''
Nou dat zijn voor mij de enige stukjes geweest die een beetje leuk geweest zijn, maar verder vind ik het verhaal nog steeds erg langdradig en zeker niet boeiend. Verhoog mijn stem van 0,5 naar een 2.
chainzz
Heel goede film, krijgt van mij 4 sterren. Vooral origineel zijn de 3 verhalen die door elkaar heenlopen. Toch is deze film nét niet zo goed als Reservoir Dogs.
Rancid
Voor mij staat Pulp Fiction al enkele jaren op nummer 1. Gewoonweg briljant hoe je verschillende verhalen van mensen die je volgt zo door elkaar kan mixen én ook nog eens de chronologie totaal door elkaar gooit. Vaak genoeg zit er ineens een stukje film in mn hoofd, waarvan ik me afvraag uit welke film die ook al weer komt en meestal blijkt dat dan toch weer uit Pulp Fiction te komen. Zoals Walken het horloge aan de ´jonge Willis´ geeft, Jackson en Travolta schoon gespoten worden door the Wolf, de hysterische scene van Thurman met haar overdosis, in dat hippiehuis, de openingsscene alleen al met daarna Dick Dale´s Misirlou etc etc en dat allemaal in één en dezelfde film! En dat in combinatie met nog meer geweldige grappen, vette dialogen, gangsters waar je van gaat houden, nog meer prachtige muziek: ik zit te wachten op de dag dat ik een film zie die me nóg meer kan boeien en bezig houden, maar eerlijk gezegd vraag ik me af of dat ooit zal gebeuren. Gewoon Pulp Fiction nog maar eens kijken dus!:)
mikoz
toch kanje na al die honderden stemmen en votes nog lekker disscuseren
Flipman
Ja, maar dan moeten er wel genoeg mensen zijn die 't niet met 't Feit (althans, voor MIJ is 't 'n Feit) eens zijn dat eigenlijk Alles gewoon Goed is aan deze film
!
Want qua Verhaal ken ik weinig Films die ZÓ Goed inelkaar zitten. "Lock, Stock & TwoSmoking Barrels" komt in de buurt, maar die is qua Sfeer iets Subliemer dan qua Verhaal.
frosty
Op het moment dat deze film uitkwam was het gewoon een goede en originele film. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ben je geneigd de film lager te waarderen.
Ook omdat "iedereen" het zo'n super film vindt.
Ik heb hem laatst gezien ( voor de 4e keer ofzo) en ja, hij lijkt dan toch minder maar toch geef ik pulp 4* omdat hij toen gewoon zwaar kont schopte!..
jessis
Ik vind hem ook iets te overschat door "iedereen"
leuke film ,ook 4 sterren maar minder dan resevoir dogs
twg
ik ga jullie een vervelend bericht geven...
ik ben van een 3 naar 2 gezakt.
pulp fiction kan mij gewoon niet boeien.
het houd mij niet aan de buis gekluisterd
reservoir dogs ging nog wel was nog wel te pruimen.
maar ik miste hier iets..maar dat is het vervelnde met dit soort situaties ikweet niet wat.
iets positiefs...het originele scenario.
dat vindt ik wel goed.
maar voor de rest.......
mikoz
geen vervelend berricht hoor twg , ik ben blij dat je teminste een goede verklaring voor je cijfer geeft
twg
ooh...
ik had de volle laag verwacht eigelijk.
heel aardig bericht van je.
ik dank u.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994