• 9.379.410 stemmen

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Sciencefiction / Thriller | 107 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: Kerry Conran

Met onder meer: Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie

Gesproken taal: Tibetaans, Duits en Engels

Releasedatum: 21 oktober 2004

Plot Sky Captain and the World of Tomorrow

"Who will save us?"

New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Oeps!!! Sorry. Nogmaals

avatar van Vinco

Vinco

Ik vond dit een zeer vermakelijke film!

Ik ben wel van mening dat je echt van dit genre film moet houden.

Ik vond dit weer es wat anders dan andere films!

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Wat een k*t Film. Alles grijs en donker en kon mij niet boeien.

avatar van argus

argus

Weinig originele film ,schijnt de bedoeling te zijn geweest : zoveel mogelijk cliches van andere kaskrakers erin te stoppen. Had misschien grappig geweest. Maar dat gebeurde niet door de volslagen stomzinnige en irritante opmerkingen die de acteurs en actrices maakten. Blijkbaar de verkeerde smakeloze cliches uit andere films overgenomen. Als dit geheel tot infantiliteit moet leiden, dan is er maar één conclusie mogelijk : waardeloze vervelende film. Een punt voor de moeite.

avatar van james_cameron

Schitterend vormgegeven pulp. Je moet even wennen aan de stijl en de humor, maar als je er eenmaal in meegaat is de film prima te genieten. Het verhaal wordt zeker beter naarmate de film vordert; hetzelfde geldt voor de special effects en de set-pieces. Even geduld dus, niet direct opgeven.

avatar van hypochonder

hypochonder

Heel geslaagd, deze zogezegde parodie. Die heerlijk zwart-wit karakters (bad guy VS. good guy) met belachelijke namen zoals Sky captain en Totenkopf. De vorm kon me ook zeker bekoren en de scène met die robots was net magistraal simplistisch. En die corny grappen zoals op het einde en die dwaze decors.

Perfect feel good-entertainment.

avatar van argus

argus

hypochonder schreef:

... En die corny grappen zoals op het einde...

Ja, vooral die talloze one-liners die blijkbaar als grappen bedoeld waren, waren zo ongelooflijk slecht, dat moet dan haast wel als grap bedoeld zijn. Ik vond het maar matig. En naarmate het einde van de film naderde werd het steeds waardelozer en het begon al zo matig. Hoewel die robots in het begin inderdaad wel aardig waren.

avatar van Tara

Tara

Ik vond de film niet grappig, ook al was dat soms wel de bedoeling. De ouderwetse look maakt de film niet bijzonder. Het verhaaltje is wat slap ook.

Ik heb hem wel afgekeken, maar ik vond het niks.

avatar van RUBO

RUBO

Voor een film die één van de toppers van het jaar moest worden,kan je het verhaal inderdaad wat slap noemen.Maar wat een beeldenpracht!Voor de liefhebbers van dit genre is dit toch wel een aanrader.Wat mijzelf betreft:Ik blijf me verbazen over het technisch hoogstaande.Voor de rest is dit een stripverhaal.Je zou het ook kunnen lezen,en voor een half uurtje weg zijn van de wereld.Dit ervaar je ook met deze verfilming,al duurt het iets langer...

Prachtig verfilmde comic! 4*

avatar van bjarni

bjarni

hij kon mij niet echt bekoren. misschien kwam het omdat ik de film bekeek toen ik onder invloed was van ... maar echt kon maar niet begrijpen waarom dit leuk is. en waarom niet saai

avatar van gerardo

gerardo

Er zijn maar weinig fantasyfilms die het bekijken waard zijn en deze was alleen maar aardig om te zien. In ieder geval geen verloren tijd.

avatar van gotti

Wat een debuut! Wat een sfeer! Wat een cast!

Ik heb genoten! Conran laat zien dat hét kan, zonder dat het storend wordt. Geweldig!

avatar van bri560

bri560

apart genre, verhaal slecht, leuke wisseling acteerwerk van jude en guylneth, af en toe zit er geen kop of staart, wel originel qua nieuwe sfeer, breng jou in een andere wereld dimensie, de moiete waarde als je zoekt iets anders te zien.

avatar van christian

christian

heb hem na een half uur uit gedaan. het verhaal trok me echt niet. Dit is gewoon niet mij soort film.

avatar van moviefreak1

moviefreak1

christian schreef:

je moet er inderdaad van houden , van het soort belichting dan denk ik en de kleuren er omheen , was anders een heel gewone actiefilm geweest .

avatar van christian

christian

moviefreak1 schreef:

het ziet er meer uit als een sprookje als werkelijkheid het komt gewoon onrealistisch over dat ergde mij aan deze film

avatar van spuit11

spuit11

Ik vond het wel een amusante film, maar je moet hem niet te serieus nemen. Vond de setting en cinematografie wel heel mooi gedaan. En heb toch wel af en toe gelachen om de onnozele Gwyneth.

avatar van V

V

Heerlijke actiefilm, boordevol geweldige special effects. Tevens een verhaal die je absoluut met een gigantische korrel zout moet nemen. Dat ligt er gelukkig dik bovenop.

Alles ziet er prachtig uit en ik heb heerlijk genoten van de onnozele grappen, vooral de eindjoke was hilarisch. 3,5*

avatar van seth gecko

seth gecko

de look van de film is een kruising van een 50'sfilm ,een comic maar spijtigenoeg ook soms een videogame.

best vermakelijke film wel met een aantal erg visueel indrukwekkende actiescenes,een onbenullig verhaal maar best een leuke sfeer met knipoogjes naar bvb indiana jones.

vermakelijk

3***

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Erg matige poging om een eerbetoon te geven aan de jaren '50 SF films. Het scenario is vaak een zootje, personages en situaties komen uit het niets opdagen en het springt erg van de hak op de tak. Daarbij komen dan ook nog eens de nodige (eigenlijk dus onnodige) cliches.

De animaties waren wisselend van kwaliteit vond ik, af en toe leek het mij allemaal wel erg veel op een videogame. Iets wat ik eigenlijk helemaal niet vind passen als je een eerbetoon wilt brengen aan de aandoenlijke knullige 'special effects' van deze klassieke films. Nee wat dat betreft deden de Beasty Boys het met hun clip Intergalactic in 6 minuten een pak beter dan Sky captain in ruim 1,5 uur. 2*

avatar van Pkunk

Pkunk

Met m'n verstand op nul 3,5* Ik heb er lekker van genoten. Schijt aan de clichés e.d.

avatar van frosty

frosty

na een moeizame start kwam ik er wat meer in, vond hem naarmate de film vorderde steeds leuker. Helaas werd het nooit echt spannend en het einde viel ook tegen..

avatar van De GeuS

De GeuS

Bij herziening op goede DVD kwaliteit mijn mening toch herzien; visueel pachtig en Paltrow leek minder irritant. verhoogt naar 3,5*

avatar van covenant

covenant

Stomme film!

Te veel effectjes willen proberen die op niets lijken.

avatar van ewalk

ewalk

Slap verhaal, origineel verfilmd, onderhoudend.

3x*

avatar van Brinta

Brinta

Wat een troep

avatar van [Preketero]

[Preketero]

De film valt mee, maar Angelina Jolie was toch niet erg veel in beeld

avatar van fabbyke

fabbyke

ik vond dat de film nog meeviel ik had er minder van verwacht maar alles was weer juist optijd het aftellen duurde weer veel langer dan het had moeten zijn en hij was natuurlijk wel voorspelbaar er zijn zo veel films met iemand die de wereld wilt kapot maken maar dit vind ik toch nog een van de beste 3.5

avatar van rainmaker

rainmaker

Een combinatie van geniale en alle genialiteit ontberende momenten. Voor alles wat niet was: 0,5* en voor alles erbij kwam: 1,5*. Totaal: 2*

avatar van Hannibal

Hannibal

Leuke film, leuk verhaal en de ontknoping was super.

De beelden zijn ongelofelijk mooi en apart om te zien. Het lijkt wel een mix van War of The Worlds, Indiana Jones en James Bond.

Gwyneth Paltrow was wel ongelofelijk irritant, maar verder niets mis met deze film.