Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Kerry Conran
Met onder meer: Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie
Gesproken taal: Tibetaans, Duits en Engels
Releasedatum: 21 oktober 2004
Plot Sky Captain and the World of Tomorrow
"Who will save us?"
New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.
Sky Captain
Dr. Totenkopf
Dr Walter Jennings
Dr. Kessler
wikel
Wat een slechte film. Deze film komt bij mij in de top 5 slechtste films aller tijden. Zoveel simpele camera fouten.
Echt een hele trieste film.
0,5* vindt ik eigenlijk nog te veel maar ok.
Angrod_Pallanén
Oja, vast en zeker één van de slechtse films aller tijden, beetje over dreven vind je niet?
Mc
- 2092 stemmen
Wel raar dat deze zo laag beoordeeld wordt. Ik vond het een heel speciaal filmpje. Leuke rol van Angelina Jolie (zie je ook niet vaak. Een aardig verhaal, en zeker hele aardige special effects. Het is natuurlijk geen topper, maar slecht is hij zeker niet. Puur vermaak: 4*
aerogp1
leuke film, dat hele fotoverhaal, zoveel opnames left, maakte het echt wel grappig. Vooral de eindscene hahaha
pardalis
Totaal mijn genre niet moet ik toegeven. vooral een knip en plak film, je ziet gewoon dat dit met een blue screen gemaakt is... Heel jammer wat dit betreft... Kon beter weergegeven worden, zeker in dezer tijden... een echte tegenvaller, sorry als ik de fans beledig ...
Tin
Tja, middelmatig acteerwerk en een nogal simpel verhaaltje, maar deze film is simpelweg heel erg leuk. De stijl druipt ervan af, niets valt serieus te nemen en de speciale effecten zijn gewoon mooi. Zoals al eerder hier is vermeld, dit is puur vermaak.
Meer dan goed, dus 3,5 sterren.
james.dean
Jammer dat deze film zo slecht was, had ik niet verwacht. Had eerder een leuke ontspannende film verwacht, maar dat werd het niet.
otherfool
Love it or hate it film? Absoluut! But I loved it!
Prachtig vormgegeven film, een ouderwets matinee verhaal gecombineerd met de prachtigste effecten. Debuterend bedenker/regisseur Conran verdient een pluim voor een verpletterende film, die alleen naar het einde toe een klein beetje aan kracht (want noviteit) verliest.
3,5*.
lauwi_b
Ik heb deze van de week gekeken, maar wat een slechte film is dit. De special effects zijn echt slecht, wat niet combineert met de acteerprestaties van de acteurs. Er is totaal geen spanning te merken en het verhaal is matig.
Witch-king
Ik vond het niet echt een goede film, je merkt soms dat ze tegen een (blauwe) achtergrond spelen.
beaster1256
flauwe film , geen verhaal , zwakke speciale effecten en matige acteerprestaties , wel mooi verfilmd , en goed om één keer te bekijken
FRANKY PANKY
ik, of moet ik zeggen wij, vonden het een matige film. Vooral ik had er hoge verwachtingen van, maar helaas. Ik kijk dan toch liever naar een Batman of Hellboy. Veel leuker ! Het moet wel gezegd worden dat het een film is die met veel zorg gemaakt is. Jude Law veel qua acteren erg tegen. Gwyneth Paltrow vond ik het wel weer goed doen. De film is wel uit te kijken, in elk geval heb ik dit gedaan, mijn vriendin is af gehaakt na 3 kwartier. Jammer...
Hij krijgt van mij een 2,5
thunderball
Mooie avonturenfilm, een soort ode aan de oude serials uit de jaren 20/30 (waar Raiders of the lost ark ook goed naar gekeken heeft) en ook een beetje zo geacteerd, maar dan met sfx van tegenwoordig.
Misschien niet voor ieders smaak, maar er valt zeker veel lol te beleven aan dit helaas behoorlijk genegeerd pareltje.
Law is goed opdreef als iet wat houterige held zoals ze in die tijd te zien waren op het witte doek, Palthrow is de koene heldin en Jolie steelt de show als sexy medestandster.
3,5 ster!
Prudh
wat een bagger. Ik vond er niks aan.
Mooi gesproken, applaus!
Mooie avonturenfilm ... sexy medestandster. 3,5 ster!
Ode aan de argumentatie
en mee eens, geen topper maar wel de moeite waard om eens te zien. Acteren blijkt alleen wel lastig voor die blauwe schermpjes, maar dat neem ik de acteurs niet kwalijk
kArIzMa_TuRk
Angelina Jolie was toch niet erg veel in beeld
IcU
Hoe komt het dat deze film al zo snel op tv komt? Meestal zit er tussen de bioscoop en de tv vertoning iets van 4 jaar?
BlueSword
talpa doet dat volgens mij wel vaker.
swankel
volgens mij 3 jaar,want vorig kwam LOTR 2 op TV en dan moet vast deel 3 deze winter op TV komen.
Dat verschilt gewoon per film. De film komt op TV wanneer de filmmaatschappij het goed vind dat de film op TV komt. Soms duurt dat een half jaar, soms 4 jaar.
Rik^
Niet echt mijn soort film, maar t vult de tijd. Ik vind alles wel heel erg ver gezocht in deze film. Ben ook niet zon Jolie fan, nooit goed of mooi gevonden. Er is zoveel beter...
ivon901
Ik vind alles wel heel erg ver gezocht in deze film.
Had ik ook de eerste keer dat ik deze film keek. Maar dat is alweer een tijdje geleden, dus ga ik hem vanavond weer kijken. Kijken wat ik er daarna van vind
IcU
Aha, ik vond het al een beetje raar.
x_Roxanne_x
Ik zat te twijfelen of deze of s.w.a.t., maar voorkeur gaat naar s.w.a.t. Helaas.
martijntjuhh
boeiende cast, maar echt een tegenvallende film!
al met al 2 magere sterretjes
Anakin01
Vond het wel een goede film.
Matig ontspannend, en het kon me wel nog boeien.
davidov
De stijl is geniaal. Had de film destijds 3* gegeven omdat ik de film eigenlijk niet af had gezien (shame on me...) Echter na het herzien vandaag omhoog naar 4*.
Erg erg tof. Visueel vooral, maar ook de humor tussen Law en Paltrow was heerlijk
The One Ring
Deze film vond ik erg leuk bedacht en uitgevoerd. De film oogt totaal als een ouderwetse, cheesy science-fiction/ avonturen film. Het ziet er allemaal prachtig uit en lekker afgezaagd, zoals het hoort. Zelfs het kleurgebruik heeft wel wat weg van het oude techinicolor, alleen iets scherper wellicht. Ook mooi dat de laserstralen er bewust nep uitzien. Een beetje zoals in een oude film als The War of the Worlds.
Verder een hoop nonsens en genreclichés. Een gemene Duitse schurk met de naam Totenkopf. Typische oude professortjes met wilf haar, overdreven brillen en Duitse namen. Typische robots. Mystieke, oostere rustplaats. Kibbelend liefdeskoppel zonder enige chemie. Een verborgen lab. Niks wat cliché is ontbreekt. Net als die oude films is ook deze film nu totaal niet spannend. Zelfs de acteerprestaties en humor is afgestemd op het niveau van de oude cheesy science-fiction. Hier zit ook meteen het probleem. De film ziet er mooi uit, maar wat valt er verder te beleven? Geen spanning, geen werkelijk geslaagde humor, geen goed acteerwerk, cliché verhaal... Er blijft weinig over om werkelijk van te genieten. Conran slaagt in zijn opzet, maar ik was hem dankbaar geweest als hij er toch iets meer mee gedaan had. Iets minder cliché zou achteraf toch leuker zijn geweest. Maar al met al best vermakelijke nonsens.
ILDIB
Onbegrijpelijk dat deze film zon lage waardering krijgt. Het verhaal is misschien wat mager, maar dan kan ik nog 20 films uit de top100 opnoemen. Geweldige sfeer, en geweldig gemaakt..

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Shi Mian Mai Fu

The Abyss
Sciencefiction, 1989

Wo Hu Cang Long
Avontuur / Actie, 2000
londen, engelandhimalaya mountain rangejournalistkiller robotcomputer war steampunkrobot