Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Kerry Conran
Met onder meer: Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie
Gesproken taal: Tibetaans, Duits en Engels
Releasedatum: 21 oktober 2004
Plot Sky Captain and the World of Tomorrow
"Who will save us?"
New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.
Sky Captain
Dr. Totenkopf
Dr Walter Jennings
Dr. Kessler
De GeuS
Wat Onderhond zegt doelde ik ook op, maar in principe hebben jullie gelijk....
Luister: bij IMDB staat bij Goofs:
Incorrectly regarded as goofs: The movie is plainly set in an "alternative" reality, so apparent errors of history and geography can be discounted. We don't know how many World Wars there have been in their reality, nor when films, etc, were released.
So there you have it.
Maar om het bij zo'n film nu ergerlijk te vinden ...
.(Overigens is hij over de rest van de film een stuk lovender dan ik).
Thorndevil
Gaap,
deze film kon me nou niet echt boeien. Blue screen was irritant en zag er nep uit. Van mij krijgt ie 1,5 ster voor de moeite
Zeer matige productie een magere vier dus 2*
kittyklitty
Slap verhaal. Teveel visueel geweld wat kant nog wal slaat. Te ongeloofwaardig door teveel computer. 2*
streeter
Deze week bij De Familie Magdat:
Dode legendarische akteurs (Sir Larry) in je filmpje steken. Mag dat?
Kenshin
Zeer vermakelijke film met een bijzonder sfeertje. De acteurs waren alleen een beetje overbodig.
titia
Vreemde ervaring.
Ik vond de film erg slecht, je zag eigenlijk de hele tijd dat dingen erg nep waren, en echt kloppend is het ook allemaal niet. Desalnieteplus heb ik de hele film met een big smile op mijn gezicht gezeten. Heb me buitengewoon vermaakt! Okee, het is bij elkaar gejat tot en met (waar komt de zin "What took you so long" uit, kwam me zo bekend voor! In de discussie naderhand kwam ik niet verder dan James Bond), maar dat was ook wel duidelijk (boomstam uit Indiana Jones, zwaardgevechten ala star wars, gadgets ala James Bond) en dat vond ik dus wel weer grappig.
Tja, ik wilde hem eerst met stip in mijn lijstje slechtste films allertijde zetten, maar goed, ik geef hem toch maar tweeenhalve sterren, omdat ik eigenlijk wel een leuke avond heb gehad.
neo
Qua setting en aankleding op zich best te pruimen. Het computer gepriegel begint mij de laatste tijd erg te vervelen, als je praat over prachtige bedoelde overviews. Daarentegen stond wel het perfecte bewerking van Laurence Olivier, die allang heen was. Het was even doorbijten, maar uiteindelijk is het een erg vermakelijk geheel met de leukste rol voor Jolie
Shearmur's score is heerlijk van de oude orde. 3 sterren
Goodfella
Als er dit jaar een Frisse Film Award uitgereikt moet worden dan gaat die zonder meer naar Sky Captain, want als ik dit in één woord moet omschrijven dan is 't absoluut: fris!
Ik moest er wel even inkomen. Het acteerwerk is niet zo best en het verhaal begint wat warrig met meteen aan het begin een aantal grote actiescènes die vrij onwennig aanvoelen. Camerawerk en editing doen tijdens deze opening aan Sam Raimi denken, dat was het positieve. Toch kwam ik er langzaam beter in. De filmverwijzingen stapelen zich aan de lopende band op (Star Wars, The Wizard of Oz, A Clockwork Orange, Dr. Strangelove, Indiana Jones, The Matrix, Jurassic Park, James Bond, diverse film-noirs, etc. etc.) en er ontwikkelt zich een uitermate vermakelijke avonturenfilm met lekker veel zelfspot en "
".
Eindelijk ook eens een film waarin men beseft waar de grenzen van CGI liggen. Het was ook nooit de bedoeling om hierdoor een realistisch ogende film te maken, snap die berichten in de trant van "slechte film want het ziet er nep uit" dan ook helemaal niet. Film heeft een gewéldige comic-look en tovert de ene na de andere prachtig geanimeerde wereld op het scherm. Heel soms passen de acteurs niet zo best voor hun bluescreen, maar die momenten zijn gelukkig zeer spaarzaam. Over het algemeen zeer sterke intergratie van mens en CGI, zoals Ghost in the Shell 2 dat doet met ouderwetse animatie en computereffecten.
Ideale pulp. Van mij mag James Bond definitief met pensioen, deze Sky Captain smaakt naar meer
GFM
Pfoe, wat een zit......
Tsja, zeer goede special effects dat wel, maar wat mij steeds meer gaat irriteren is dat elke film keer op keer terugvalt op dezelfde cliche's, zeer jammer... het eerste half uur van deze film is bovengemiddeld...mooi camerawerk, lekker sfeertje en enigszins spanning, net als je denkt dat het wat gaat worden..... de ene dooddoener na de andere, man en vrouw krijgen het met elkaar, net op tijd uit een explosie (wel 4 keer ofzo), en zo kan ik wel doorgaan.....Special effects geven deze film een ster hoger...2,5*
Goodfella
Da's het hele idee van de film juist. Wat dat betreft inderdaad de SF/adventure variant op Kill Bill. De cliché's liggen er zó duimendik bovenop en het jaren '30-'50 concept wordt wordt zó duidelijk in de film verwerkt dat daar voor mij weinig twijfel over bestaat.
Lijkt me eerlijk gezegd gewoon een redelijk dom idee dan
Goodfella
Neen, niet als het met zoveel zelfspot gebeurd als hier. Bovendien zijn films die bewust zijn van hun eigen cliché's al niet meer cliché.
WiLL
Misschien heb je gelijk, maar dat neemt niet weg dat de mensen dit als minpunt van de film kunnen zien.
En als ik er juist naar kijk met het idee James Bond/Indiana Jones, dan mis ik weer een echte schurk die er toch echt wel in had moeten zitten.
Goodfella
Euhm Dr. Totenkopf!? (Die uitspraak mocht wel wat Duitser trouwens. Nu was het meer "Totenkoopv", terwijl "Tótenkopfff" natuurlijk veel meer op z'n plaats is.) Een personage met verwijzingen naar The Wizard uit The Wizard of Oz én Dr. Strangelove, me dunkt.
En je had natuurlijk die robotchick voor de meer fysieke tegenstand.
Word_Play
Ik vond dit een lekker vermakelijke film. Heel mooi gemaakt, luchtige humor en de simpele opzet zorgden ervoor dat ik me gisteren twee uur prima vermaakt heb.
En Angelina Jolie = porno, dus dan is het altijd leuk.:drool
3,5 sterren.:)
Snuck
geweldig leuke film. wat een onzin over dat de film voor een bluescreen is opgenomen. bij star wars, lord of the rings en een hoop andere films is dat toch ook gedaan. dat maakt de film toch niet slecht.
De GeuS
Snuck
misschien heb je gelijk, maar ik stoor me daar niet zo aan. ik ben blij dat ze de techniek hebben om zulke films te maken.
Goodfella
Dit is bij mijn weten de enige film die vollédig voor een bluescreen is opgenomen, da's het verschil.
danuz
Dit is inderdaad de enige film die volledig voor een bluescreen is gemaakt,
(afgezien van de props(voorwerpen direct in aanraking met acteurs)). In dat opzicht is deze film dus behoorlijk revolutionair. Maar kijkend naar de het genre en verhaal en na wat reviews te hebben gelezen lijkt me deze film toch niet heel aantrekkelijk...
Misschien ooit is kijken.
Snuck
het maakt toch niet uit hoe ze een film maken. het gaat er om dat een film leuk is om naar te kijken.
en dat het verhaal iemand niet aanspreekt is weer heel wat anders
Filmtombe
Met name het eerste kwartier was virtuoos, daarna meer een jeugdfilm. Wel erg goed gedaan. 3.5*
satdoxter
Aparte sfeer en pakkende film, ik heb er van genoten het is een visueel spektakel.
Deze film doet je gewoon weer verlangen naar die lekker oude Sky Captain comics.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Abyss
Sciencefiction, 1989

Wo Hu Cang Long
Avontuur / Actie, 2000
londen, engelandhimalaya mountain rangejournalistkiller robotcomputer war steampunkrobot