Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Kerry Conran
Met onder meer: Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie
Gesproken taal: Tibetaans, Duits en Engels
Releasedatum: 21 oktober 2004
Plot Sky Captain and the World of Tomorrow
"Who will save us?"
New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.
Sky Captain
Dr. Totenkopf
Dr Walter Jennings
Dr. Kessler
streeter
Hier in de VS is de nieuwe titel idd Sky Captain and the World of Tomorrow - of gewoon 'Sky Captain'.
Trailer ziet er heel goed uit.
GerwinF
Trailer ziet er inderdaad best goed uit, alleen wel een "overkill" aan nep uitziende CG effecten.
jacobine_rodijk
Zie link voor uitleg:
Justice4All
Weten jullie waar dit op gebasseerd is. (stripboek, een remake etc)
Moviestar
Nou de trailer is echt niks en de film op zich ga ik ook zeker skippen want het ziet er niet uit, zonde want de cast is best aardig.
Sjoerd
Lijkt me wel aardig. Naar ik begreep is dit verhaal gebaseerd op ouderwetse comics. En kent iemand het computerspel Crimson Skies? daar doet dit verdacht veel aan denken.
dadude
Het lijkt de ultieme pulpfilm, ik ben heel erg benieuwd wanneer deze uitkomt. Wat ik er al van gezien heb bevalt me wel.
R.
Phooze
Artikel over het ontstaan van deze film
Echt geweldig hoe die gozer het allemaal voor elkaar heeft gekregen. De droom van iedere amateur 3D artist, lijkt me.
No studio would hand a novice $100 million to re-create 1930s Manhattan, so he turned to his Macintosh IIci and started rendering robots while supporting himself with computer consulting gigs. "I sort of disappeared from the face of the earth," he says. He covered his windows with tinfoil, tacked bluescreen to the walls, transformed his living room into a soundstage, and recruited his friends as actors. Then it hit him: After four years he had just six minutes of finished film.
Koen@moviemeter
Wat is een pulpfilm dan eigenlijk?
1 papachtige brij, door vermalen van plantaardig materiaal verkregen => papierbrij
2 boeken, films e.d. van zeer slechte kwaliteit

MWX
Weten jullie waar dit op gebasseerd is. (stripboek, een remake etc)
waarscheinlijk is het gebaseerd op een oud nintendo 8 bit spel. genaamd Captain Skyhawk want wat ik in de trailer heb gezien komt ook redelijk overeen met dat oude spel
aegron
Er is een nieuwe trailer beschikbaar en daarnaast nog een extra stukje film. And boy does it look good!
Ik heb echt superveel zin om deze film te gaan kijken.
De GeuS
Net de trailer bekeken en het ziet er wel erg stripachtig uit. kan goed uitpakken als het maar niet te "nep" wordt....
davidov
extreme stijl, denk dat er veel mensen op zullen afknappen [idiot] "wat is dit voor'n sjit!??!!! alles is zow 1800 ofzow echt lijp, bagger film!!!!!!!11!!! [/idiot]
echter ik vind het wel wat hebben
Minotrax
Mij lijkt het echt een gigantisch loze film. In 1939 zulke ruimteschip 8tige dingen? Dikke vinger zou ik zo zegge tege deze film.
De GeuS
Mij lijkt het echt een gigantisch loze film.
Zoutloos, pijnloos....
Zombie McGruder
Okay, dus ik heb de afgelopen weken/maanden weinig tijd meer gehad om gezellig rond te neuzen en te posten op MM, maar ik MIS het wel hoor.
Anyway, ik wil gewoon even de aandacht vestigen op wat naar mijn bescheiden mening één van de leukste films van het jaar is. Jawel, het was voor mij ook een enorme verrassing, maar Mijn God, wat is Sky Captain een ontzettend vermakelijke, pretentieloze, geestige en verfrissende film zeg!
Toen ik de makers en acteurs in enkele featurettes trots hoorde praten over het feit dat 'de hele film opgenomen is tegen blue- en greenscreen', had ik het eigenlijk al gehad met Sky Captain. We weten allemaal hoe een zekere bebaarde meneer uit San Rafael, California daar mee omging - en tja, het abjecte resultaat daarvan kennen we onder de titel The Phantom Menace. Bleugh en nog eens driewerf bleugh. Maar hey! Het kan kennelijk ook GOED uitpakken, zo bewijst regisseur en schrijver Kerry Conran. En weet je hoe, meneer Lucas? Met een GOED script!!! Dat is hoe.
Sky Captain is een avonturenfilm waarin helden gewoon helden zijn en slechteriken gewoon... tja, slechteriken. Geen halfslachtig gezeur met enge, machtshongerige politieke leiders die wel of niet slecht kunnen zijn. Welnee, in Sky Captain is geen plaats voor complexe karakters met gewetensbezwaren; dit is hoe de Star Wars-prequels hadden moeten zijn. Popcorn-vermaak van de bovenste plank dus.
Toegegeven, niet alle actiescenes zagen er even geslaagd uit (in het bijzonder een sequentie waarin Paltrows karakter door een formatie rondstampende megarobots probeert te rennen komt niet helemaal goed uit de verf), maar ik kan me niet herinneren dat ik zoveel recensenten met zo'n enorme glimlach uit de bioscoopzaal heb zien lopen (en je weet wat een misantropen er bij kunnen zitten
). En dat komt volgens mij niet enkel door die prachtige versie van 'Somewhere over the Rainbow' onder de eindcredits.
Serieus, als je fan bent van de originele Star Wars-trilogie, de Indiana Jones-films, die geweldige Max Fleischer Superman-cartoons en eigenlijk alle '40-'50 era scifi, doe jezelf dan een plezier en ga naar Sky Captain. Je zult na afloop met verbazing in je stem zeggen dat je net misschien wel de leukste film van het jaar gezien hebt.
O en voor de filmscore-liefhebbers: de muziek van Edward Shearmur is echt bril-fuckin-jant. Ik luister er nu naar en geniet van elke noot.
Klinkt goed, ik vond de trailer ook wel wat hebben.
Ik hoop alleen dat er niet een te grote Jude Law-overkill aankomt de aankomende maanden.
De GeuS
Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig....
Vari Shmari
weet er iemand toevallig wanneer hij in belgie in de zalen draait, want geduld is een schone zaak, maar zo verdomd saai...
Phooze
I love that song. Damn, nog een maand wachten.... mooie en hoopvolle recensie Zombie!
zip
27 oktober in België. Imdb, erg handig
De GeuS
Visueel gezien een prachtige film, waardoor een geweldige sfeer gecreerd wordt, maar het verhaal zelf vond ik behoorlijk magertjes; de film hangt een beetje van losse scenes aan elkaar en lijken puur gecreerd om maar weer eens met wat (overigens prachtige) effecten te gooien. Het acteerwerk van Law was voldoende/goed, maar heb me tijdens de film behoorlijk lopen ergeren aan Paltrow; ze las het script nog net niet op. Al met al toch nog wel een redelijk vermakende film die het puur van de grafische hoogstandjes moet hebben; 3 sterren....
WiLL
Het verhaal is wel heel flinterdun en dat is mijn grootste minpunt. Law en Paltrow doen het wel goed, maar om nou 1,5 uur continu die 2 in beeld te hebben is wel erg veel van het goede. Wat meer personages was wel leuk geweest. Jolie de 3e hoofdrol heeft iets van 10 minuten screen time ... zegt genoeg volgens mij.
Ik had graag een echte bad guy willen zien en ook verwacht te zullen zien. Tot er op het eind niemand bleek te zijn :/
De beelden zijn erg mooi, al vond ik bepaalde dingen wel erg ver gezocht en niet in de film passen.
Best een vermakelijke film om een keer te kijken, maar niet veel meer.
Heeft inderdaad wel iets weg van een indiana jones film, maar dan wel van the Temple of Doom en dan wint Temple of Doom het nog kwa verhaal, amusement en Jude Law krijgt nergens in de film de kans om een echte held te worden zoals Indiana Jones dat wel is.
2,5* voor Sky Captain.

The Abyss
Sciencefiction, 1989

Wo Hu Cang Long
Avontuur / Actie, 2000
londen, engelandhimalaya mountain rangejournalistkiller robotcomputer war steampunkrobot