Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Kerry Conran
Met onder meer: Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie
Gesproken taal: Tibetaans, Duits en Engels
Releasedatum: 21 oktober 2004
Plot Sky Captain and the World of Tomorrow
"Who will save us?"
New York, 1939. Een journaliste ontdekt dat de topwetenschappers op de wereld één voor één verdwijnen. Samen met de avontuurlijke piloot Sky Captain gaat ze op onderzoek uit en probeert de krankzinnige geleerde die de wereld wil veroveren te pakken te krijgen.
Sky Captain
Dr. Totenkopf
Dr Walter Jennings
Dr. Kessler
brabusRUS
Het was geen saaie film, maar ook geen goede film.
Ik vond het een beetje jammer dat alles uit special effects bestond. Zelfs de auto. Voor de rest mooie special effects.
*Skylar*
Wel grappige film. Allen jammer dat het einde een beetje is afgeraffeld. Verhaal is ook best orgineel.
Snaaf
Een slap verhaal , maar wel een heel erg brute dts soundtrack.
Special effects waren matig, maar je moet het ook een beetje in de juiste tijd plaatsen dus wat dat betreft niet storend.
...Maar wat een geluid zeg...!!!woew!!
lucdecoster
wat een ontgoochelende film! Special effects waren ook zeer slecht!
Voor mij was het zelfs een lelijke film qua kleuren. Het leek wel een lelijke kinderfilm.
Xadyu
Jammer, het kon een fantastische film zijn geweest als mensen nadenken.
Het is een film die op een sci-fi film moet lijken uit de jaren 50 ofzo, dit is goed gedaan, de te mooie mensen, de slappe effects en het nogal neppe acteer werk. Echt fantastisch.
Toch vond ik de film niet veel bijzonders, waarschijnlijk komt dit door Law en Jolie, vooral Jolie. Die konden beter.
king16
- 1904 stemmen
Was een beetje huiverig voor deze film, maar toen ik hem voor 2,99 zag liggen bij de Blokker toch maar gekocht. En tot mijn grote verrassing heb ik me prima vermaakt
Heerlijk retro, en leuk in elkaar gezet. Lekker cliché op momenten, maar ook dusdanig dat het past in de film.
FrisoBoei
Wat een butt film! Jezus! Niet eens helemaal afgekeken. De actie is saai je ziet het allemaal niet goed, die robots zijn kut, alles is kut!
En dan vooral die Paltrow, jezus wat is die overgewaardeerd!
Die soapies in Nederland uit bv GTST kunnen zelfs beter acteren, en dat zegt wat!
Hoop dat ze snel stopt want ze verpest films bijna of in dit geval helemaal.
FreakyGurrl
Eén van de alllllerslechtste films van Angelina Jolie.
Ik huurde als fan dus daarom de film.
Nou halverwege ging ik zelfs afwassen!!
Dat zegt al genoeg2
Tarkus
Ondanks de vele slechte kritieken die de film heeft gekregen en nog steeds krijgt, vind ik persoonlijk dat dit wel een goede film is.
Het verhaal zit goed, en is ook goed in beeld gebracht, zelfs de eenzijdige kleuren (sepia, blauw) die worden gebruikt vind ik bijoznder goed passen in de film.
Ook zit de prent boordevol special effects, die een wereld in de toekomst moeten voorstellen, gezien vanuit de periode kort na WO I, daarom ook dat je zoveel voorwerpen en situaties ziet uit de jaren '50.
Ook de acteerprestaties zijn, naar mijn bescheiden mening, goed, zelfs de rol van Gwyneth Paltrow is nogal verrassend te noemen, nooit gedacht dat ze zich tot een SF-film zou laten verleiden.
Ik vond deze prent dus zeer goed en heb me geen seconde verveeld met het kijken ernaar, zelfs niet toen ik hem een tweede maal zag, en ik denk niet dat het de laatste keer zal zijn.
Gollem
Dit is zeker geen slechte film, maar je moet er wel van houden. Gelukkig doe ik dat, dus ik heb me geen moment verveeld bij deze film. De special effects waren volgens mij ook helemaal niet zo beroerd, al moet ik er eerlijk bij bekennen dat ik de film alweer twee jaar terug heb gezien, dus helemaal zeker weet ik het niet meer.
ghenji
Ik vond dit eprsoonlijk een geweldige film. Zeker nadat ik vroeger Crimson Skies heb gespeelt. het enige wat ik een beetje ordinair vind is de verhaallijn maar acteerwerk en special effects vind ik perfect passend in het plaatje van de film.
Voor die dat neuten over het feit dat die acteerprestaties onder maats zijn moeten zich mar eens inbeelden dat je moet acteren zonder een decoor maar enkel op een blauw doek. Het is helemaal niet zo simpel zoals de meeste lijken te denken.
Nu, ik kan best wel begrijpen dat dit niet het soort film is voor klein janneke en klein peereke in de straat omdat er niet genoeg actie in komt zoals in Rambo toestanden ( wat in weze ook eigenlijk bijna retro is met een touch of sci-fi...je mag eens proberen een machine geweer af te vuren met 1 hand...) Anyway, deze commentaren met "de special effects zuigen" zijn helemaal misplaats en duiden erop dat de poster geen benul had van wat voor een film hij aan het kijken was. Dat deze stijl van film je niet kan aanspreken kan ik begrijpen maar dat je hem 0.5 rate terwijl je hem niet eens uitgekeken hebt...dan is de wereld beter af met een goudvis dan met jou.
Ik was voor deze film ook geen fan van dit soort films ( ik heb "Sin City" voor deze gezien en "300") maar aan deze ben ik verkocht. Krijgt van mij 4.5 omdat neits perfect is.
woeler82
Ik vind niks verkeerd aan de film , leuke muziek, mooie special effects, spannend vanaf het begin tot het einde.
Leuk voor een avond te kijken, aanrader
rick@themovies
Een film boordevol leuke ideeën die helaas niet altijd even goed worden uitgewerkt.
Het acteren is over het algemeen ronduit slecht. Met name Law en Paltrow kunnen absoluut niet overweg met het feit dat ze voor een blue/green screen staan te spelen. Zelfs in de meest hectische toestanden blijven hun uitdrukking en stemgeluid het zelfde vlakke niveau houden. Geen uitsraling, geen chemie. Echt zonde.
Angelina Jolie doet dat gelukkig een stuk beter; ze speelt op het randje van camp maar heeft er overduidelijk veel plezier in en dat straalt er van af.
Positief is de productiekant. Er komt een enorme hoeveelheid referenties aan oude Hollywood serials en (B) SF-films voorbij. De prachtige robots, vliegmachines, raketten, allemaal even leuk. Ook prachtige digitale locaties. Ze doen absoluut niet onder voor de matte paintings die vroeger vaak voor achtergronden gemaakt werden. Ook daar kon je meestal wel aan zien dat het 'niet echt' was, maar dat gaf de films juist meer charme. Zo ook hier.
Een geniale zet vind ik het gebruiken van archiefbeelden van Laurence Olivier voor evil professor Totenkopf. Hierdoor wordt het pastiche effect van deze film als hommage aan het oude Hollywood alleen nog maar versterkt.
Gevolg van al die trucs, trucages en nadruk op design is wel dat de regie er helaas behoorlijk onder te lijden heeft gehad. Het verhaal - sowieso al niet altijd even helder - loopt niet echt lekker en kent weinig dynamiek. Daardoor zakt de film af en toe behoorlijk in, en zijn het echt de visuals die de film overeind moeten houden.
Toch een film die ik zo eens in het jaar uit de kast haal en prima functioneert als 'ouderwetse' matinee voorstelling.
m1701
Ik vond het wel een aardige film
De manier van filmen en de vormgeving maken de film mooier!
Het leek zo erg oud, heel mooi gedaan!!
Verhaal zelf was ook wel apart maar niet bijzonder
Acteerwerk van beide was ook aangenaam.
Klein rolletje van Jolie was ook leuk uitgevoerd
Arnhemmer
Te bedenken dat al het acteerwerk enkel en alleen maar voor een `blue screen` ( dus zonder ook maar èèn enkel referentiepunt) is opgenomen, kan ik het acteerwerk alleen maar grote klasse noemen.
Geweldig gefilmd. Vooral de sepia, blauwe kleuren, onscherpe, en daardoor zachte, close-ups, die ook nog wat onderbelicht zijn, geven het geheel een heerlijke, ouderwetse sfeer. Visueel een artistiek meesterwerk. Het verhaal is mijn inziens aan de dunne kant, het spektakel daarom niet minder. Al met al vond ik `m zeer vermakelijk.
Donkerwoud
Eindelijk eens iemand die probeert om van CGI juist een pluspunt te maken en geen groot minpunt. Deze film had zonder de computer-effecten nooit zo gemaakt kunnen worden, in die kitscherige stijl van de jaren '30 met overdreven locaties. Maakt hem dat goed? Misschien niet, maar er zijn slechtere films gemaakt die hoger in aanzien staan...
Ik verwachte een bagger film maar uiteindelijk is deze film me erg meegevallen. Sterker nog ik vond hem best goed. De CGI effecten zien er in deze film prima uit. Het verhaal vond ik overigens ook best goed en er zat ook veel actie in. Verder zat de vaart er goed in waardoor de film nooit verveeld. Er spelen veel bekende acteurs in mee en ik moet zeggen dat ze het goed deden.
eltorro
Ik hou wel van sf maar deze film viel me echt tegen.
De grootste fout die ze met deze film hebben gemaakt is, om echte acteurs te plaatsen in een animatie, daar door lijken de special effects slechter dan ze zijn. En dan is de film ook nog zo wazig, wat vooral de gevecht scenes onderuit haalt. De personages hebben ook niet echte diepgang, en dan acteert ook nog eens de helft echt slecht. Ze hebben wel veel indrukwekkende beesten en robots in deze film. Dus van mij een gamelle 2,5*
Rosicky
Sky Captain and the world of tomorrow.. Dat klinkt nogal gay.
Ik vind de titel dan ook slecht gekozen, en de film
ondergewaardeerd. Natuurlijk is niet alles perfect, maar het verhaal voelt lekker ouderwets aan vind ik, en alles ziet er prima uit. Jude Law zet een leuk karakter neer, en de bijrollen worden ook goed ingevuld, wat wel zo belangrijk is bij een film tegen een blue-screen. Enige minpunt vind ik de plotwholes..
JohnWilliams
Rare titel voor ook een best wel vreemde film.
Niet een super film naar mijn mening, had er meer van verwacht.
Martijnnn
De titel past juist precies bij deze film. Echt zon titel uit de jaren 30.
Best een leuke film ook trouwens, moet het toch echt wel hebben van de CGI. Erg knap gemaakt, veel mooie plaatjes, leuke acties, een beetje humor. Meer moet je er ook niet van verwachten. Paltrow acteert beneden maats en eigenlijk laat ook de rest niet echt een super indruk achter. Eigenlijk is de film wat te kort, waardoor sommige dingen wat gehaast over komen en ook sommige beslissingen wat abrupt overkomen. Heb ook niet echt het idee dat ik naar een vloeiende film krijgt. Zoals al gezegd, de film moet het vooral hebben van de erg coole special effects, en het lekker geschifte verhaaltje. Als je daar genoegen mee neemt heb je een leuke film.
otherfool
Gaan we nog iets van deze regisseur horen? Dit vond ik een fantastisch, haast idyllisch project. Niet op alle fronten geslaagd misschien, maar een ontzettend leuk idee en prima uitvoering.
movie fan
goede film , met veel actie en ook mooie special effects , spijtig wel dat bijna alles special effects waren , ik denk alles behalfe de personages
. verhaal was goed ,alleen het einde had ik iets meer van verwacht , het was iets te standaard . je weet wat er gaat gebeuren . maar toch voor het entertainment en de zalige soundtrack . een verdiende 4 .
sofripa
Mensen, komt dit zien. Ondanks de soms matige kritieken, wat mij betreft een topper. Ongeevenaarde setting. Laat je maar meeslepen. 4 sterren

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Abyss
Sciencefiction, 1989

Wo Hu Cang Long
Avontuur / Actie, 2000
londen, engelandhimalaya mountain rangejournalistkiller robotcomputer war steampunkrobot