• 9.420.172 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Blijft fascineren hoe deze film de kampen weet te verdelen, dijkieR wordt zelfs een beetje agressief.

De plot kun je doorzichtig vinden, maar een film gaat ook - of voor mij misschien wel juist - om beeld en sfeer .

Simon Smith schreef:

haha dat valt nog wah met !!!

maar idd het is het ene of het andere uiterste met deze film.

dijkieR schreef:

De belabberde plot zou cultstatus kunnen verwerven als de aandacht niet werd afgeleid door het acteerwerk van Bryce Dallas Howard die de rol van Ivy Walker speelt. Dat moet gezegd.

!

je hebt het over cultstatus? nu is het wel heel duidelijk dat je niet eens weet waar je het over hebt en gewoon een meelopertje bent en doe je je top10 wel degeglijk eer aan

tevens het prive bericht waarin je mij uitscheldt komt erg volwassen over

ik heb een verassing voor je, vandaag is de 101 dalmatiers uit op dvd

avatar van tyleet11

tyleet11

DijkieR, in de eerste plaats vind ik het geweldig dat je een 500 woorden tellend stukje schrijft over een film die jou blijkbaar niet aanspreekt. Ik heb zelf ooit een scriptie geschreven over Uwe Boll, een regisseur die films maakt die mij totaal niet aanstaan. Maar wat ik niet snap is de functie van jouw tekst. Is het een recensie, een samenvatting van de film, een uitbarsting van je walging voor de film? Als het een poging is om argumenten te geven voor je mening over The Village, zie ik niet veel interessante opmerkingen die mijn mening over de film zou doen veranderen. Zoals Chiel al aangeeft The Village is echt een film die voor iedereen een andere uitwerking kan hebben. De ene voelt zich genaaid, de andere geniet van de sfeer en de kadrering. Nog een vraagje: Is de tekst van 2004 die je noemt afkomstig van moviemeter?

deTuinman

nee van de filmkrant met een recensie die ook weer niets laat weten

avatar van tyleet11

tyleet11

Aha, het hele artikel is afkomstig van de Filmkrant. Ik dacht dat het eerste stuk van DijkieR was en vanaf "Lachwekkend" het een artikel betrof. Mmmm, vreemde recensie van de Filmkrant moet ik zeggen.

deTuinman schreef:

tevens het prive bericht waarin je mij uitscheldt komt erg volwassen over

ik heb een verassing voor je, vandaag is de 101 dalmatiers uit op dvd

ben je een beetje beledigd dat iemand anders je lievelingsfilm niet kan bekoren.

zoas ik al zei een wanproduct eerste klas.

maar hij heeft dan ook maar 1 goeie film gemaakt en dat is de sixth sense.

daarna ging t van kwaad tot erger.

maar tuinman mocht je dhr. shyamalan tegen komen niet vergeten om een handtekening te vragen he,en als je heel aardig voor m bent mag je heel misschien ook zun tuin wel doen.

heel volwassen zeg je.

dank je wel,ik voel me ook een hele kerel nou.

hahaha meeloper zegt ie dan.

nogmaals dank mijn beste

101 dalmatiers vandaag uit ja.

jij weet t blijkbaar,dus dat zegt meer over jou dan over mij denk ik.

deTuinman

ik beledigd? ik kan het idd niet hebben als een film een beoordeling krijgt van een een kortzichtig iemand die denkt dat hij een onderbouwing kan bieden die de doorslag geeft

je kunt niet uitleggen wat er nou slecht aan de film is, het is niet je ding, maar dat zegt niets over de film

als jij het niet kan waarderen dat 101 dalmatiers op dvd uitkomt dan ben je dus absoluut geen filmliefhebber

als je niet snap wanneer het erg goed is dat een disney classic na al die jaar nu pas op dvd uitkomt, dan ben je erg dom

hshyamalan heeft 1 goede film gemaakt? haha volgens jou ja een lulletje rozenwater

avatar van CTK

CTK

Ik moet Tuinman toch ook teleurstellen.

De film kon zelden mijn aandacht vasthouden.

Het idee achter de film is nochtans niet slecht, maar de uitwerking ervan past totaal niet bij hetgeen ik graag zie.

@ CTK

jij brengt het heel anders dan dijkieR, er zit meer argumentatie en volwassen indruk in het antwoord van jou dan alleen al in de nam van dijkieR

Tevens zegt een top10 en het stemmentabel iets over een persoon.

dijkieR is duidelijk hardcore mainstream

avatar van Mug

Mug

Altijd leuk, op de man spelen. Discussie-niveau is hier wel erg laag. Nou ja, discussie...

Even die Filmkrant recensent quoten:

De invloed van angst op een gemeenschap en de afschrikking van de kleur rood (terreuralarm) zijn verwijzingen naar het Amerika van na de aanslagen van 11 september, maar de onderliggende psychologie van de angst wordt door de regisseur nauwelijks geraakt. Hij was duidelijk te druk met de beelden en de sfeer.

Typische recensie van 'ik wilde wat anders, maar ik kreeg het niet'. Ik moet toegeven, ook ik vond de uitwerking te karig om daadwerkelijk het woord 'ingenieus' toe te dichten. Maar goed, blijkbaar wordt het gehele verhaal verheven boven of belangrijker geacht dan de sfeer. Sfeer en kleurgebruik (rood + geel) zijn erg goed mijns inziens. Toch knap dat de recensent wel de thematiek ziet, maar klaarblijkelijk een realistischere kijk op zaken wou hebben dan wel een Bergman-achtige pseudo-analyse.

The Village is gewoon een hapklare Hollywood-film, maar met een boodschap dan wel plotwending die in het gezicht van de ontspannende (mainstream-)kijker wordt gespuugd. Die vindt dat of intrigerend of wil daar niets van hebben (of misschien een onbehaaglijk gevoel).

avatar van Sasja

Sasja

CTK schreef:

Ik moet Tuinman toch ook teleurstellen.

De film kon zelden mijn aandacht vasthouden.

Ik moet Tuinman ook dan teleurstellen. Er gebeurde winig in de films wat me eigenlijk boeide. Niet dat ik zegt datie slecht, want ik heb genoeg slechte films gezien, Maar bij mij was de pret van deze film verpest omdat iemand het einde verklapte. Dus ja, dan houd het op.

En over het berichtje waarin stond dat The Sixth Sense de enige goede film is van Shyamalan: The sixth sense is idd zijn beste film, maar toen sighn uitkwam vond ik die in het eerste begin niet echt slecht (ook niet fantastisch) een 50/50is het. helft saai en de andere heft heeft toch iets mysterieus (vooral toen ik hem voor het eerst zag)

Sasja schreef:

Niet dat ik zegt datie slecht, want ik heb genoeg slechte films gezien,

Je realiseert je wel dat als je 0,5 uitdeelt aan films die niet slecht zijn, er niets overblijft voor films die echt slecht zijn?

avatar van Sasja

Sasja

Norma schreef:

ik bedoelde alleen dat ik slechtere films heb gezien waarvoor ik niet eens de moeite neem om die films hier op te zoeken en een laag cijfer te geven

avatar van The Oceanic Six

Ik ben zelden zo teleurgesteld geraakt over een film als bij deze...

De trailer leek nog wel zo goed....maar wat was het nep. Het einde heeft echt de complete film voor mij verknald. Daarvoor was ie redelijk maar ook best saai, maar dat einde....ongelooflijk wat een climax. Nog nooit zo negatief teleurgesteld over een filmeinde.

0,5 voor deze teringzooi.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wanneer werd je positief teleurgesteld?

avatar van missl

missl

ik vond dit niet eng, en ik vind altijd alles eng. dat maakt het voor mij vrij slecht

missl schreef:

Dat is nu juist het punt waarom de meningen zo uiteenlopen, namelijk de verwachting dat het eng moet/zal zijn. Het is drama, met een dubbele psychologische laag. Iedereen die een enge film verwacht komt bedrogen uit, kan hem zelfs beter links laten liggen.

psycholamp schreef:

Wanneer werd je positief teleurgesteld?

Inderdaad een rare uitdrukking van me.

avatar van Spijtoptant

Spijtoptant

Indertijd toen ik de bios uitliep vond ik het een geweldige film, heerlijke sfeer en toch ook best spannend, hoewel de spanning er voor het einde wel uit was. De sfeer bleef geweldig.

In de weken daarna bij terugdenken aan de film werd ik minder enthousiast en mijn waardering daalde snel tot 2,5 ster (begon met 4,5).

Raar eigenlijk, want sindsdien toch wel weer drie keer op DVD geleend omdat de film toch blijft trekken, en al die drie keren was ik weer lekker enthousiast. Misschien was ik toch teveel met het idee een horror/mysterie-film te gaan zien naar de bios gegaan en moest ik dat nog even laten bezinken.

Het spel is uitermate overtuigend en het camerawerk fantastisch. Jammer van het toch wel teleurstellende einde. Niet dat ik echt kritiek heb op het verhaal, maar het kwam een beetje afgeraffeld op me over.

Blijft voor mij toch wel een 4-sterrenproduct.

(En in tegenstelling tot anderen vind ik Shyamalan door de jaren heen juist sterker worden in zijn films.)

Aantal berichten verwijderd waarin enkel op de man werd gespeeld.

Svp volwassen met elkaar omgaan.

(Ik had nog meer kunnen weghalen, maar inmiddels is de discussie ook deels ontopic voortgezet, dus ik heb dat achterwege gelaten)

kappeuter schreef:

Aantal berichten verwijderd waarin enkel op de man werd gespeeld.

Svp volwassen met elkaar omgaan.

maar dat neemt niet weg dat het een wanproduct eerste klas is en blijft natuurlijk !!!]

avatar van Lad

Lad

Sterk verhaal, goede acteerpestaties vind ik.

3,5 sterren.

MiranLovertje

Prima film hoor. Met toch wel een appart en verassend verhaal. Vind zijn gemiddelde van 2,79 toch wel verassend, maja.

The Oceanic Six schreef:

Ik ben zelden zo teleurgesteld geraakt over een film als bij deze...

0,5 voor deze teringzooi.

wat vond je zo vreemd aan het einde dan?

avatar van The Oceanic Six

Nou....wat verwacht je de hele film en wat krijg je te zien op het eind? Juist...

MiranLovertje

Uuuuh, genoeg... Gewoon ff doordenken. Ik vond het zelfs een prima einde wat goed bij deze film paste, want het draaide namelijk niet om die Lucius maar om die Blinde vrouw. Dus het einde is gewoon goed.

avatar van Torsten

Torsten

De film krijgt een 3,0 van mij.

Het verhaal is goed. Goed acteerwerk, maar het lijkt alsof er iets mist in deze film. Ik heb de film 2x gezien. De eerste keer was hij pas net uit. Toen viel het vies tegen vond ik. Maar toen eht hem een paarmaanden geleden weer zag, vond ik het toch wel een goede film. Vandaar de 3,0

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Kijk, voor sommigen is 4 jaar al voldoende, ipv. 20!

Mary_Shaw schreef:
wel leuk in het begin maar toen begon het allemaal tegenstreidig te worden blijkbaar zagen de makers dat ook en probeerden angstvallig hun fouten te dekken door de schuld in de schoenen van een enkele jongen te schuiven, wat dus totaal mislukte. niets klopte nog tegen het einde van het verhaal en het feit dat die jongen op de openbare weg het meisje zomaar hielp en er niets op zei was lachwekkendsorry hij ziet er mischien indrukwekkend uit maar bereid je maar voor op een zware afknapper .toch voor de moeite

Je hebt er niet veel van begrepen, of wel?