• 9.379.256 stemmen

The Bourne Supremacy (2004)

Actie / Thriller | 108 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Joan Allen en Brian Cox

Gesproken taal: Engels, Russisch, Duits en Italiaans

Releasedatum: 9 september 2004

Plot The Bourne Supremacy

"They should have left him alone."

Wanneer een CIA-operatie wordt verstoord door een Russische rivaal - waarbij twee doden vallen - wordt Jason Bourne hiervan beschuldigd. Zelf leeft Bourne (Damon) in een afgelegen dorpje onder een andere naam samen met Marie (Potente). Bourne, die wraak heeft gezworen als iemand uit zijn 'vorige leven' contact met hem opneemt, wordt door de recente ontwikkelingen gedwongen zijn leven als sluipmoordenaar weer op te pakken...

avatar van stinissen

Persoonlijk vond ik deze het minste van de drie.

avatar van STEN_91

STEN_91

lekkere simpele actiefilm. leuke effectjes maar je moet wel van grote hollywood films houden. moeite waard als je een filmpje zoekt die je makkelijk weg wil kunnen kijken.

avatar van reommeke

reommeke

Een film in de categorie: Hapt zo heerlijk weg. Komt misschien ook door de invloed van de zender. Invloed van RTL was: Ze knippen er 7 minuten uit en weten er 35 minuten reclame tussen te stoppen.

avatar van bobolinski

bobolinski

leuke film, af en toe vond ik de muziek wat minder.. ik vond de scene waarin hij die vrouw opbelt en meekijkt met zn sniper echt meesterlijk.

ik ergerde me wel aan de hoeveelheid reclame op rtl er tussen door,

avatar van Mikemans

Mikemans

De Krokodil schreef:

Goed vervolg, slechts ietsjes minder dan haar voorganger. Inhoudelijk sterk. Wat betreft de actie keihard en spektaculair.

Dit is de enige Bourne-film waarin andere acteurs Matt Damon van het doek spelen:

1. Karl Urban (de Russische assassin).

Schandalig dat we Ben Stiller, Will Smith, The Rock, Adam Sandler en die sukkels van Harold en Kumar steevast door de strot geduwd krijgen terwijl deze acteur zonder werk zit.

2. Marton Csokas (de CIA-agent in het landhuis waar Bourne mee vecht)

Schandalig dat deze man nooit een rol aangeboden krijgt terwijl Nicolas Cage, Vin Diesel, Mark Wahlberg en 50 Cent de ene na de andere rol krijgen.

Uuuuh in The Bourne Identity heeft Matt de sniper Clive Owen achter zich aan. Check it out!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

goeie film, die vechtscene in dat huis is echt geweldig.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Echt een superrrr film, meer heb ik er niet over te zeggen, een waardige opvolger.

avatar van 88Fabian

88Fabian

De beste bourne film vind ik,met een goed verhaal.

avatar van Vascago

Vascago

Fantastische film. Lekkere non-stop aktie en een leuk verhaal.

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

Vandaag gratis bij kruitvat gekregen, bij 2 bussen deo,

ben wel nieuwsgierig, heeft in iedergeval hoge score. Zal binnenkort is even kijken.

avatar van ®Tc

®Tc

Een verbetering ten opzichte van het eerste deel maar echt enthousiast ben ik er toch nog niet over.

De goede acteerprestaties zijn er niet op achteruit gegaan en de actie is verbeterd. Veel meer en beter gefilmd dan het eerste deel. De sfeer blijft ook aanwezig. Enkel mist de film net als zijn voorganger de juist spanning.

***

avatar van DONNI

DONNI

Net iets minder dan de eerste, neemt niet weg dat het een goeie aktiefilm is.

Binnenkort de 3de in de reeks zien...

avatar van bobolinski

bobolinski

deze vind ik persoonlijk minder als het laatste deel, te rommelig vooral in de acitescenes. Blijft voor mij toch een goede film

avatar van Saldek

Saldek

In de eerste vond ik de 'distant' Bourne fantastisch en de actie een beetje overbodig. En dat vind ik jammer aan deze. Het voor mij overbodige in de eerste wordt hier nog even meer aangewakkerd.

3 *

avatar van Film Pegasus

2e deel uit de Bourne trilogie. Minder dan het eerste deel, dat zichzelf in de vingers snijdt door teveel te herhalen (leuk voor wie deel 1 niet gezien heeft, maar verder overbodige bladvulling) en de soms warrige montage. De actiescènes zijn wel spannend, dankzij en ondanks de montage. De muziek maakt wel veel goed.

Damon is hier niet meer echt in vorm en heeft het stuur van de film nog amper in handen. De aandacht wordt teveel naar andere personages getrokken. Niet omdat het verhaal dat vraagt, maar omdat Bourne dreigt te verdwijnen in een kleurloos karakter. Goed gevonden dat hij z'n geschiedenis wil zoeken, maar zonder achtergrond wordt het moeilijk om je in te leven in het personage. Terwijl in het Bourne Identity je nog merkte hoe Bourne worstelde met z'n identiteitsloze bestaan en hoe het moet zijn om niet te weten wie je bent. Dat komt veel minder aan bod, terwijl het toch de essentie van de reeks is.

Maar verder past de film wel goed in de reeks en krijg je opnieuw een goeie actiefilm. Benieuwd of hij de tand des tijds kan overleven.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Goede film, is niet slechter dan deel 1vind ik persoonlijk :4,0

avatar van doodah

doodah

Goede film.

Waar ik me bij momenten wel wat aan ergerde was het camerawerk. Af en toe schokte de camera erg, of leek hij onstabiel wat ik wel storend vond.

Het verhaal stak goed in elkaar, de uitvoering was ook in orde.

3.5 sterren.

avatar van dikkop

dikkop

Is en blijft gewoon een topper in de reeks. Je kan alleen maar zeggen "is beter dan" of "is slechter dan". Maar hij blijft top!

avatar van lecks-almelo

lecks-almelo

super film. eerg spannend

*3,5*

avatar van Thiadure

Thiadure

Minste van de drie , maar toch nog zeer vermakelijk.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

prachtige film!

heel goed , de actie scene's zijn zo goed dat k hem al zeker 10 keer gekeke heb

avatar van SvV

SvV

Echt een super film. Misschien vind ik dit wel de beste van de 3. Ze zijn allemaal top. Erg spannend en Matt Damon is top. Boeit vanaf begin tot eind.

avatar van Spetie

Minste deel van de trilogie, maar nog altijd meer dan vermakelijk. De film kent net als zijn voorganger een goed verhaal met bijzonder veel goede actie. Je moet echter wel goed opletten, want een en ander zit af en toe behoorlijk ingewikkeld in elkaar. Matt Damon acteert wederom erg sterk en zet een overtuigende rol neer. Hij lijkt bijna gemaakt voor dit soort films zou ik zeggen, want ik heb hem zelden zo sterk zien acteren als in deze rollen. Een minpunt van de film is de autoachtervolging die er op zich wel spectaculair uit ziet, maar erg chaotisch en onduidelijk gefilmd is, waardoor alles hier en daar net wat minder overtuigend overkomt. Verder zit het verhaal wederom weer aardig in elkaar en vormt de film een mooie brug naar het derde en beste deel van de trilogie.

avatar van Criticism

Criticism

Het minste deel van trilogie, maar dat betekent niet dat het niet vermakelijk was. Het acteerwerk en de actie zijn op ongeveer hetzelfde niveau als de eerste film, maar ik vond de montage beter dan bij de eerste film. Ik blijf het Bourne verhaal erg interessant vinden. Deze film doet eigenlijk wat hij moet doen, en dat is mensen vermaken met een interessant verhaal en leuke actie.

avatar van Chimpz

Chimpz

Meer verhaal dan deel 1, stunts ietsje minder spectaculair. Houdt zich beter stand in de trilogie doordat er nu daadwerkelijk veel losse kantjes zijn om op te lossen.

avatar van Justinw

Justinw

Super film. De actie is lekker "met de losse hand gefilmd".Het einde: wanneer is zeg Take some rest you look tired. En dan die muziek erbij geweldig

een 4 voor een actiefilm

avatar van Robin Peek

Robin Peek

Een top film naar mijn mening ! Waar ik wel meteen bij moet zeggen dat ik een ontzettende fan van de triologie ben en Matt Damon mijn favoriete acteur is.

Ook in dit deel weer een goed verhaal en uitstekend acteerwerk. De actie scènes zijn ook weer goed !

Het einde is inderdaad goed zoals Justinw al zei.

avatar van hpdw

hpdw

beste van de reeks. ongelofelijk goede briljante actie afgewisseld met rust voor de bouw van een geniaal verhaal

avatar van XanderJ

XanderJ

beste van de drie

avatar van Shinobi

Shinobi

Iets minder dan deel één, maar toch wel goed te doen.

De actie is weer goed. Verder zit hier meer verhaal in en je moet goed blijven opletten wil je niks missen.

3, 0 Sterren van mij.