Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Morgen om 00:40 uur op BBC 1
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Fin
Frank Calhoun
Nurse Esther
Xvibe
Wat een film, je leeft je helemaal mee. Mooi verhaal, zeer goed geacteerd. Een dikke 5!
Traumato
Gewoonweg een geweldige film! Je wordt helemaal in het verhaal opgenomen, van de eerste tot de laatste minuut. Heel romantisch, heel heel erg ontroerend met zeker wat humor. Wat mijn betreft: zet de pc uit en ga hem nu kijken!
coldheaven
Hij viel me reuze mee; interessante settings en aardig acteerwerk dragen dit sentimentje.
TIP: dé film als je 'n meisje over de vloer hebt
ViggøJøhnny
Prachtige film!
Je leeft helemaal met de karakters mee en soms zijn de settings ook prachtig gefilmd!
Zeker de beste romantische film die ik tot nu toe heb gezien!
Kellytjah
Zo romantisch!!
Een betere film bestaat gewoon niet! Plus de rollen zijn prachtig gespeeld! Zeker als ze jong zijn! Fantastisch
akira
Zo romantisch en o zo onzettend zoet, normaliter is mijn glazuur hier niet tegen bestand. Erg hoge boeketreeks gehalte....
Acteerwerk en regie is echter erg goed. Ik keek de film zonder te weten waarover het ging en heb het niet uitgezet.
Leuk voor samen met de vriendin te kijken.
gebruiker_56935
Overtrof mijn verwachtingen. Goede film. Natuurlijk wel voorspelbaar en idd erg zoet . Maar bij deze film kun je het hebben. Ook door de nodige humor. Goede film!
xxxxDorienn
Ik ben het echt helemaal met je eens, echt een prachtige film. Ik ben dan nog wel jong, maar dit is echt de mooiste film die ik ooit heb gezien. Prachtig gewoon.
Ker
Al een tijdje willen zien, maar nooit zin voor gemaakt.
Gelukig wel gedaan, aanrader voor anyone who likes romcom's ;p
_marianne_
een vriendin zei al een tijdje dat ik hem moest kijken, uiteindelijk toch maar gedaan... en wat ben ik blij!! heb hem nu al wel 10 keer gezien en hij blijft heerlijk!
Zizzo
viel vies tegen om eerlijk te zijn
had er misschien te veel van verwacht, ik vond Atonment veel beter, ik kon me beter vinden in de hoofdrolspelers. de sfeer van the notebook was wel goed neergezet. maar 5 minuten had ik in de gaten wat er aan de hand was, en ging gebeuren. erg voorspelbaar.
geen diamandje, jammer.
pebe1988
viel vies tegen om eerlijk te zijn
geen diamandje, jammer.
meestal heb je in dit genre wel door wat er gaat gebeuren, de manier waarop het in deze film gebeurt vind ik erg goed! hoe het is neergezet en hoe het word geacteerd.. supermooie film!
Zizzo
heb je Atonment wel eens gezien pebe1988? die is vind ik "persoonlijk natuurlijk"
beter in elkaar gezet en heeft meer sfeer dan the notebook, ik kon me gewoon niet echt vinden in de 2 hoofdrolspelers en de opzet van de film
RagnaToad
Zeer sterk verhaal. Het boek moet wel gewéldig zijn als er zo'n film kan van gemaakt worden.
De (ik ga het woord gebruiken) chemie tussen de twee hoofdpersonages (/acteurs?) is ongrijpbaar. Je wil meevoelen met de leuke scenes, maar eveneens met de pijnlijke momenten, gewoon om het centrale thema zo goed mogelijk te vatten.
Op cinematisch vlak is hij ook heel goed. Her en der wat CGI kan geen kwaad, en de beelden en kleuren zijn haast symbolisch (Eyes Wide Shut, iemand?).
En slechts 1 foutje ontdekt na toch al enkele keren gezien te hebben!
RagnaToad
Welk foutje?
Tijdens de eerste liefdesscene zie je in de linkeronderhoek heel even een deel van de acteur z'n onderbroek. Maar erg is dat niet.
TragieStar.*
The Notebook.
Een super mooie en leuke film.
Veel liefde en drama. Leuk voor een avondje.
Er werd goed geacteerd en het verhaal was leuk.
Deze film staat op mijn favo lijstje en die zal ik niet snel vergeten.
Rachel McAdams steelde de show voor mij. Ze doet het super.
eyeswideshut
geweldige film.
mooie muziek en een prachtig verhaal.
Rachel McAdams en Ryan Gosling zijn erg goed.
maar ook de twee oudere acteurs als de oudere versies van de hoofdpersoon zijn geweldig.
4 sterren!
Shelley 77
Prachtige film. Heel mooi verhaal en goed uitgewerkt. Het einde is echt heel mooi. Er hoorde echt wel een traantje bij. Beste romantische film ooit!
wensingkasper
Mijn vriendin haalde me over toch een keer met haar deze film te kijken. Met behoorlijke tegenzin stemde ik dan toch maar in. Hier heb ik achteraf gezien absoluut geen spijt van, wat een dijk van een film! Nog nooit heeft een romantische film zo'n indruk op mij gemaakt. Kan hem iedereen aanraden.
Astriid*
Een van de beste films die ik ooit gezien heb ^^
Zo mooi uitgewerkt,
En een prachtig einde. =]
5,0 *
Najade
Een mooie romantisch film. Gaaf hoe ze die tijd waarin ze leven, zo goed hebben verfilmd, toppie. Ik moest wel een traantje wegpinken tegen het einde aan, dus die film doet wel wat met je. Een aanrader voor als je in een romantische bui bent.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
me favoriete film in dit genre, terwijl dit genre eigenlijk helemaal niks voor mij is. toch vond ik deze heerlijk, en ook het acteerwerk was geweldig..
joaquim05
wow dat deze film zo hoog scoort ik begrijp het niet echt niet.
in een woord samengevat "typisch".
_stef_
wow dat deze film zo hoog scoort ik begrijp het niet echt niet.
in een woord samengevat "typisch".
Hoe bedoel Typisch dit is wel nen Bestseler onozelaar!!!!!!!!!!
_Lianne_
Heerlijke film
Ik heb hem al zovaak gezien dat ik m wel kan dromen, maar hij blijft lekker!
powerman
Cassavettes weet het allemaal mooi in te pakken met mooi camerawerk en een nauwkeurige reconstructie van de jaren' 30 en '40, maar dat neemt niet weg dat het verhaal het niveau van een stuiverroman nauwelijks weet te ontstijgen. Een opeenstapeling van cliches, zonder enige verrassing en op ronduit kleffe manier vertelt.

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation