• 9.373.656 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Hele mooie romantische film, alleen vond ik het ietwat standaard verhaaltje wel een beetje tegenvallen. Na al die goede dingen die ik erover gehoord had, had ik echt een bijzonder verhaal verwacht, maar dat was het net niet. Ondanks dat is het hele verhaal wel prachtig geacteerd en in beeld gebracht, waardoor de cliche's voor mij wat minder erg worden.

Wat ik ook jammer vond, was dat hele dementie-gebeuren, want iemand die dementeert, die onthoudt wel al zijn vroegere herinneringen, dat is mijn ervaring daarmee in ieder geval.

Achja, verder heb ik natuurlijk wel een traantje weggepinkt, omdat de film wel aangrijpt, mede door de mooie acteurs en alle zoetsappigheid. Dit is een van die films, waarin de zoetsappigheid erg ver gaat, maar wel nog kán, naar mijn mening, ik irriteerde me er niet echt aan.

Echt een supermooie romantische film en zeker één van de betere in zijn genre.

avatar van Kelluu

Kelluu

Geweldig! Keek hem een paar jaar geleden voor het eerst en heb hem nu al zooo vaak gezien!! Zo mooi!

avatar van iris.vessem

iris.vessem

opzich wel een leuke film, maar niet dat je zegt van: Echt een prachtige film...

avatar van Rabbitto

Rabbitto

wat een mooie film zeg. Rachel Mcadams is sowieso 1 van mijn favorietjes omdat ze zo lief en leuk kan acteren. Liet wel even een impact achter.

Nicholas sparks is 1 van de beste schrijvers ooit in dat genre. Samen met A walk to remember helemaal top!

avatar van rose

rose

Rabbitto schreef:

Nicholas sparks is 1 van de beste schrijvers ooit in dat genre.

!

Eens!

avatar van Allis

Allis

Best film ever! Die emotie, geweldig!

avatar van xxtanjabxx

xxtanjabxx

Heb deze film al een poos geleden gezien maar herriner me hem nog precies. Kreeg tranen in mijn ogen, prachtig gewoon. En dan dat einde. Orgineel, lief en sterk.

Je moet deze film zeker kijken, een echte aanrader!

avatar van nicolaas1974

nicolaas1974

Prachtige film. Heb 'm gisteren voor de tweede keer gezien.

Echt heel goed, sterk verhaal en twee zeer goede hoofdrolspelers!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

zeker niet slecht maar toch zwaar overschat...

Het plot had je door int begin van de film, happy-end kon je van mijlenver voelen aankomen.

Garden state vond ik dan 3x beter en sterker...

avatar van Vogel18

Vogel18

Ongelofelijk geweldige film.

Meer heb ik niet te zeggen erover !

(ll)

avatar van joaquim05

joaquim05

zwaar overschat.

dat mensen in z'n domme cliche trappen.

alles wat een typische romantiche film heeft hebben zij bij elkaar gedaan en je kon alles zien aankomen.

heb het met moeite afgekeken viel vaak in slaap.

nou een 2 voor de moeite

goeie romantische film tip :Le.Fabuleux.Destin.d'Amélie.Poulain[2001]

avatar van DureGast

DureGast

Tsjah hij staat dus wel keihard in de top 250 en hij is vanavond op tv maar ik weet niet of ik hem wel wil zien. De trailer is echt mierzoet en ik ben niet echt van die slappe hollywood liefdesdramas.

Kijken of niet? Rrrroept u maar.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Niet kijken, als je de trailer al mierzoet vind en je bent niet zo weg van drama en romantiek is het geen film voor jou. (ik vind het overigens geen typische hollywood film, maar dat is mijn mening)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Maar niet doen. Sowieso is het niet aan te raden films op televisie te kijken.

avatar van The Oceanic Six

Rianneke_Dan schreef:

De film is juist niet mierzoet. Het is juist een sterk drama dat teert op leed dat is opgelopen in de romantiek.

Voor mietzoete films in dit genre moet je eerder kijken bij films als Love Actually of Notting Hill (ook leuk!).

The Notebook ontroert, emotioneerd en is gewoon geweldig mooi.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

@ Naomi Watts

Precies, zo'n mooie film moet je gewoon met blu-ray kwaliteit op een groot flatscreen kijken! Dat is pas een ervaring.

@Ajax

Het verhaal is ook niet mierzoet en de film in totaal ook niet, maar het bevat zeker wel wat mierzoete scenes. Ik heb daar geen problemen mee, maar je kan zo zien aan het bericht van DureGast dat het geen film voor hem is.

avatar van stefan0991

stefan0991

Prachtige film, zet je (mij) maar weer is aan het denken wat te doen met het leven en over het eindigen en het nut er van.

avatar van Spetie

Eindelijk deze film dan ook gezien en het viel me alleszins mee. Gelukkig geen A Walk to Remember gedoe, nee deze film is toch wel een klasse beter. Dit komt vooral ook door de twee hoofdrolspelers. Zowel Mc Adams als Gosling spelen allebei zeer overtuigend hun rol en hebben daarnaast en dat is zeker niet onbelangrijk een erg sterke chemie met elkaar. Beiden hebben daarnaast ook een eerlijk oprechte uitstraling, een noodzakelijk iets om een film als deze te laten slagen. De vertelstijl doet een beetje aan Titanic denken en hoewel een en ander qua afloop vrij voorspelbaar is, weet de film ondanks een paar kleine langdradige momenten de aandacht tot het eind redelijk goed vast te houden. Wel jammer vond ik dat er zo kort werd stilgestaan bij de dood van Noah’s vader, want je kon zien dat hij echt een sterke band met hem had. Verder was de muziek op sommige momenten net iets te nadrukkelijk aanwezig, hoewel de gekozen muziek verder wel goed was. Leuke romantische film dus!

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Wat een prachtfiilm zeg, net pas voor het eerst gekeken.

Zeker de beste romantische film die ik ooit heb gezien!

avatar van Countrynies

Countrynies

PRACHTIG film.. meer kan ik niet zeggen

avatar van rose

rose

Rianneke_Dan schreef:

@ Naomi Watts

@Ajax

Deze film had ik idd graag in de bios gezien. Op groot doek zal hij idd nog veel mooier zijn.

avatar van Mlis

Mlis

Een prachtige film. Ik vind de film niet overschat, hij is erg mooi en goed gespeeld. Deze film moet het niet hebben van het 'originele' verhaal, maar van de emotie en de goede acteurs. De vader van Noah had inderdaad bij de begrafenis een grotere rol mogen spelen. Nu lijkt het alsof Noah zijn vader niet erg mist, terwijl dit na mijn idee wel zo is.

avatar van Resh

Resh

Prachtig!

avatar van bellaatje

bellaatje

heerlijke film

avatar van moviemarloes

moviemarloes

Heerlijke romantische film om lekker bij weg te zwijmelen.

Natuurlijk geen super sterke verhaallijn & dialogen maar wel erg leuk om naar te kijken. De hele 'jaren 40 scene' is leuk!

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Wel een mooie zwijmel film. Verhaal is niet bijster sterk maar opzich is dat niet echt storend. Vooral de chemie tussen de hoofdrolspelers is erg goed. Cliché types zoals de moeder is ook aanwezig. Enige storende aan de film vond ik de overgang van de periode dat ze uit elkaar gaan tot aan dat ze elkaar weer tegen komen. Dat ging naar mijn mening veel te snel. Als je hier dan al leest dat hij naar het leger ging. Nou dat was echt bij elkaar 3 minuten in beeld. Dat vond ik wat afgeraffeld.

avatar van Toontje35

Toontje35

Prachtige film

Niet direkt mijn soort film. Maar ik heb genoten van de acteurs, het verhaal.

Top

avatar van Schildpad.

Schildpad.

Wel oké. het verhaal is mooi, maar helaas niet bijster origineel. Verder werd het vooral richting het einde iets te zoetsappig voor mij.

avatar van TubeHead

TubeHead

stefan0991 schreef:

Ja inderdaad !

Ben normaal niet zown romantische film kijker... en vanwege de hoge notering en Rachel McAdams toch even gekeken.

Vond die dementie stukjes er goed bij horen maar ook beetje storend soms... zat je net helemaal int verhaal en dan krijg je opeens die senioren te zien.

Voor de rest geniale film ! der vloog zeker een traan bij mij uit het oog.

Leefde helemaal mee !

4,5 *

avatar van Gideon86

Gideon86

Nr. 1 in mijn top 10. Wat een sfeer! Het verhaal van de jonge Noah en Allie is ongelooflijk meeslepend. De stukken in het tehuis zijn goed in elkaar gezet, al mist hier wel de flair van het vertelde verhaal maar dit wordt meer dan goed gemaakt in de rest van de film. Rachel McAdams en Ryan Gosling zijn een geweldige combinatie!

Echt een aanrader!

Ondanks de onderbrekingen van het echte verhaal is deze film de 5,0 dik waard!