• 9.373.063 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van Esteban

Esteban

Een ongelooflijk aangename trailer, niet? I know, het druipt er allemaal nogal vanaf, maar dat was bij 'Cold Mountain' (die blijft zakken in m'n achting) ook het geval en dat was eveneens een sfeervolle en 'klassieke' trailer. Al klinkt de naam van de regisseur (John Q.) niet echt indrukwekkend, het ziet er allemaal simpelweg 'mooi' uit.

avatar van Bloompje

Bloompje

Ah, de trailer vond ik geweldig. Dit lijkt me een geslaagde film voor een romantisch avondje. En Ryan Gosling in een commerciele film? Dan moet het toch wel goedkomen. De laatste keer was in Murder By Numbers en dat vond ik een meevaller.

avatar van Bloompje

Bloompje

he, er is een nieuwe poster, die veel romantischer is, anyone?

Dit lijkt me echt een film waarbij de traantjes rijkelijk zullen vloeien. Ik heb al een paar positieve kritieken gelezen. Eindelijk nog eens een goed romantisch drama gemaakt door een verdienstelijke regisseur en gedragen door jonge acteurs. Ik ben benieuwd.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Aangename en bijzonder goed geacteerde tranentrekker, waarin vooral Ryan Gosling en de charmante Rachel McAdams veel indruk maken. Naar het einde toe wordt het misschien iets té melig, maar het gros van de film (verteld in flashbacks) is overtuigend gespeeld en boeiend in beeld gebracht. Het verhaaltje is dan wel aan de dunne kant (en behoorlijk voorspelbaar), maar dat neemt niet weg dat ik er toch van heb genoten.

3 sterren.

avatar van Mel24

Mel24

Zeer mooie film, goed geacteerd en heel ontroerend!

Heb enkele traantjes weggepinkt.

avatar van saske

saske

het is inderdaad een hele mooie film. een aanrader.

avatar van stinissen

Volgens mijn vrouw de ultieme liefdesfilm een dikke 10 met de opmerking dat mensen zoveel van elkaar kunnen houden .... en wat een mooie man (Ryan Gosling ) nogmaals een echte aanrader

avatar van gotti

Mierzoet, zo te lezen (en wat ik ervan gehoord heb).

avatar van 11501150

Ik vond hem persoonlijk niet heel erg mierzoet. Het laatste kwartier had voor mij niet gehoeven. Misschien niet de "intelligentie" van een before sunrise/sunset, maar wel een film met veel chemie. Heerlijk spel waarin je wegdroomd. Ik hou er wel van, een echte feel-good movie. (en als je met iemand van het meid heengaat, heb je zeker een leuke tijd na de film) Wat niet wegneemt dat ik de film natuurlijk objectief blijf beoordelen, dus 4*

avatar van stinissen

Laatste kwartier is juist geniaal .....

avatar van amalfi

amalfi

heel lang geleden dat ik zo,n mooi liefdesverhaal heb gezien.

Perfecte cast, ultieme liefde tussen twee totaal verschillende mensen.

avatar van puck

puck

'Onuitstaanbaar', volgens de recensent op cinema.nl (voor volledig artikel klik hier). Na het zien van de trailer had ik ook eigenlijk niks anders verwacht...

avatar van 11501150

Ik vond het laatste kwartier too much. Juist doordat het verhaal al door hem werd voorgelezen aan haar, was het duidelijk dat hun leven zo ging "verder gaan". Om het daarna ook nog daadwerkelijk te laten zien.... tja, dat vond ik dus overbodig en nam voor mij een gedeelte van de kracht van de film weg.

avatar van braambes

braambes

Deze film doet weinig moeite om te verstoppen hoe het verhaal zal aflopen. Dat is echter niet zo erg, je kan toch genieten van de schitterende shots en de romantische scènes. Eens in de zoveel tijd mag er wel eens zo een film gemaakt worden.

avatar van stinissen

Wat een ongelofelijke mooie film, ware liefde prachtig ......na de film nog 10 min in mijn stoel gezeten om het allemaal rustig te laten bezinken.... In dit genre een dikke 10 dus 5 *

Opmerking de films van Gena Rowlands

stonden veelal onder regie van haar man John Cassavetes

Nu heeft haar zoon dit van zijn vader over genomen. En ik moet zeggen met veel sucses.

avatar van zeus

zeus

Werkelijk prachtige film waarbij toch wel onder de indruk was. Er was nog wat gestommel tijdens de film, maar tegen het geniale einde was het muisstil en dat zegt toch iets. Een dikverdiende 5*.

Tommeh

Mierzoet inderdaad, maar toch erg vermakelijk. En wat een mooie vrouw toch die Rachel McAdams.

Tommeh schreef:

Waarom moeten mannen als ze een mooie liefdes film zien zich vaak verschuilen achter de woorden MIERZOET, dat was het namelijk helemaal niet het was gewoon een mooie film.

Tommeh

Ik verschuil me nergens achter, ik zeg nogwel dat ik het een goede film vind. Ze worden alleen wel heel snel verliefd op elkaar en het ligt er verder allemaal wel erg dik bovenop (bijvoorbeeld dat ze na al die jaren meteen haar verloofde verlaat voor hem). Meestal hou ik daar gewoon niet van, maar door het goede spel van beide hoofdrolspelers vond ik het hier wel geslaagd.

avatar van stinissen

Wie weet hoe snel jij verliefd zult raken...

Tommeh

Als het een keer zo snel zal gebeuren zal ik elk woord terugnemen

avatar van Pendek

Pendek

Vond dit een heel goede film, weet iemand wanneer hij uitkomt op dvd zodat ik em kan kopen?

avatar van adeila

adeila

Lijkt mij een erg mooie film, waar ik woon draaide hij niet. Maar ik ben een groot fan van Ryan Gosling, en de trailer was erg mooi

avatar van cabrera

cabrera

Ik ben geen groot liefhebber van romantische films. Maar dit is met afstand de beste die ik ooit heb gezien. Daar zit je dan als stoere vent met vochtige ogen. En maar hopen dat je net zo stoere vriende je niet zien een aanrader.

avatar van Marina

Marina

Bij mij draaide hij ook niet in de bioscoop. Het lijkt mij echter een geweldige film... Nog een maandje wachten dus voor ik hem kan zien....

avatar van narnia

narnia

Hartstikke mooi liefdesverhaal met hele mooie plaatjes.....Echt iets voor een movienight with the girls!

Ik sluit me helemaal aan bij Bioscoopzaal.

Goed gemaakte, ouderwetse romantiek, zoals je tegenwoordig niet veel meer ziet. Het is niet al te verrassend en bepaalde stukken hebben we al eens eerder gezien, maar de sympathieke, goede acteurs maken het prima te bekijken.

Toch vond ook ik het er af en toe iets TE dik opliggen, wat ik niet had verwacht van een regisseur als Cassavetes.

Ik ben benieuwd wat zijn vader hiervan zou vinden .

Ik zat aan 3,5 te denken, maar dat is toch iets te veel voor een film die ik echt niet meer zou hoeven zien. 3 it is.

avatar van bebdn

bebdn

With the girls? Ook wij venten kunnen hiervan genieten. Mooie poster overigens.

avatar van KiDD

KiDD

Mooie film.....de moeite waard om te kijken.

avatar van morpheus

morpheus

Ik ben het volledig eens met kos, sympathieke film die heel aardig is om eens te zien. Lekker 'ongecompliceerde' ouderwetse romantiek alhoewel het er op bepaalde momenten inderdaad wel erg dik bovenop ligt.

***