• 9.373.593 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van teunz

teunz

Ben het helemaal met Ramon eens. De film zit vol zit met clichés. Je ziet alles al van veraf aankomen en tegen het einde van de film begon ik me hier echt super aan te ergeren. Heb hem toch maar uitgekeken, maar ik vond het niet veel soeps. 1,5*

avatar van Jordy

Jordy

He steun, nu durf ik eindelijk ook wel

Ik ging hier echt voor zitten, had wel weer 's zin in zo'n slijmfilm die precies op de goede knopjes weet te drukken. Maar het deed me allemaal weinig, zag alles van mijlenver aankomen en kon me totaal niet inleven in de personages.

avatar van sydney

sydney

De personages vond ik juist behoorlijk realistisch. Maar ik ben het met je eens dat je alles al ver vantevoren ziet aankomen. Maar toch is dat bij zulk soort verhalen niet ongewoon. Want wat er aankomt is juist wat de kijker wil zien. Dit soort films daar weet je gewoon van wat begin, midden en eind is. Het belangrijkste is dat de vorm waarin dit gegoten wordt perfect is. Je bent dan altijd in Romantische Drama's aan het lot overgeleverd van de twee hoofdpersonages. De dressing van The Notebook is prima gelukt...

avatar van femaleappearance

femaleappearance

Vond dit een erg goede film. Het verhaal opzich is erg cliché, maar werd naar mijn idee erg realistisch en origineel gebracht. Erg goed geacteerd, ik kon me helemaal inleven. Misschien dat ik in een sentimentele bui was, maar ik kon het af en toe met moeite maar bij een paar traantjes laten. Van mij 4 welverdiende sterretjes.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

hans vd togt schreef:

he heeft iemand het einde van de film gezien in de bios en op dvd... dacht dat deze anders was. er mist volgens mij een klein stukje aan het einde of heb ik het mis...

NOU; iemand ??? volgens mij wel hoor

avatar van skapig

skapig

wat een heerlijke en jank film heeeeerlijk

avatar van tevelenco

tevelenco

Mooie romantische film.

Met een klasiek liefdesverhaal en veel mooie plaatjes.

Het verhaal kent inderdaad weinig verassingen en zit vol met cliche`s.

Maar het stoorde mij niet zo erg , mede omdat het verhaal voor de rest mooi verteld en verfilmd werd.

Vooral de scene aan het eind van de film tussen de oude Noah en zijn vrouw maakte indruk.

avatar van janah

janah

Voorspelbaar maar toch genietbaar.

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

ontroerend...

avatar van Waku

Waku

Een zeer mooie film.

Natuurlijk is het een voorspelbaar verhaaltje en het is ook snel duidelijk wie de personages zijn en wat de link is.

Desondanks is het gegeven prachtig.

Samen oud worden ondanks tegenslagen,ware liefde overwint.

Mierzoet natuurlijk maar zeker op een regenachtige zaterdagavond een genot om naar te kijken met je partner.

Een levensverhaal van twee mensen, beiden van andere komaf, tegengewerkt door anderen en toch weer bijelkaar komen, dat is ongeveer het verhaal. Niet iedereen zal er van gecharmeerd zijn maar ik kon het persoonlijk waarderen.

avatar van Tara

Tara

Ik heb genoten van deze film.

Voor het soort film zijn de cliche's prachtig!

Lekker sentimenteel liefdesverhaal.

avatar van Esje

Esje

Deze film is voorspelbaar, maar dit maakt hem niet minder leuk om naar te kijken.

Ik heb echt genoten van deze film.

Deze hebben ze mij aangeraden, anders had ik hem denk ik niet eens gekeken.

avatar van Nimo

Nimo

Mooie film,.... een echte aanrader. 4*

avatar van spuit11

spuit11

Dacht van te voren dat het een zoete, over the top film zou worden, maar hij is me reuze meegevallen. Er wordt een mooi verhaal verteld waarbij je af en toe en heerlijk bij kunt wegdromen. Het is allemaal wel erg voorspelbaar, maar dat was deze keer helemaal niet storend door de acteerprestaties van de 2 hoofdpersonen. Het einde vond ik juist ook heel mooi gedaan, 3,5*

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Deze film is volledig aan mij voorbijgegaan.Maar nu ik hier al die reacties lees zal ik eens een poging wagen

Dringend eens huren in de videotheek !

avatar van mooiweer

mooiweer

wat is dit een mooie film, de twee uur zijn zo voor bij.samen op de bank nog naar genieten.

avatar van Safri

Safri

Inderdaad, in alle opzichten een mooie film. Cliche verhaaltje, maar wel tot in de perfectie uitgewerkt. Verhoog het naar 4 sterren.

avatar van Freddy1953

Freddy1953

Mooie romantische en onderhoudende film.Dit genre ligt me normaal niet zo goed,maar deze is een uitzondering.Mooie beelden,mooi verhaal en goede acteurs.Ik geef deze film 4,5.

avatar van Fonnie

Fonnie

Dit is een hele ontroerende film. Normaal gesproken is dit niet mijn favoriete genre, maar ik heb wel gewoon 2 uur lang geboeid lopen kijken en meegeleven met de personages. Hij is een beetje voorspelbaar, maar dat heeft me geen moment gestoord. 4 sterren.

avatar van iivan

iivan

dit is en erg goeie film.

het is niet echt mijn soort film , maar toch een mooie film.

zelfs een traan gelaten, deze is echt een aanrader.

*****

avatar van Carow

Carow

Geweldig! 4,5 *!

avatar van Carow

Carow

Goed geacteerd, mooi verhaal.

avatar van avaassen

avaassen

Na het voorstukje in de bioscoop dacht ik dit is een echte 'wanne have' dus heb ik gewacht dat hij op dvd uitkwam,maar eigenlijk is een keer kijken voldoende.

Mooi, gevoelig, maar wel wat traag verhaal.

Sommige opnames zijn echt op top locaties gemaakt.

Heb je zin om met zijn tweeen lekker weg te zakken bij een goed gevoelig verhaal met de nodige emotie dan is dit zeker een aanrader!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

mooie, romantische film met prachtige sfeerbeelden. Alleen had dat laatste kwartier eraf gemogen, was het een topfilm geweest. Nu werd het een beetje drakerig.

Naomi Watts

Prachtige film met onderhoudend acteerwerk van voormalig Mouseketeer Ryan Gosling en de knappe Rachel McAdams. Tuurlijk heeft de film veel cliche's maar dat willen we ook zien in deze films, toch? (Al heeft Pacino veel gelijk in zijn "Nothing is more cliche than saying that something is a cliche". Echte liefde is niet te verstoren. McAdams die mij hier erg deed denken aan Scarlett Johansson en hier bewijst dat ze goed kan acteren en ook erg leuk kan uit zien. Ongelooflijk dat deze vrouw al 28 jaar is, ik geef haar makkelijk begin 20.

De film bevat genoeg mooie scenes voor de zwijmelaar, een geslaagde romantische flick die zoals elke goede romantische film mij weer met de neus op de feite ndrukt, ik mis iets essentieels in mijn leven. Ik kan hier niet minder voor geven dan 4,5*.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Echt een hele mooie film, zéker in zijn genre!!

Bij de eerste paar minuten was ik echt bang waar ik nu weer in beland was.. Die ganzen, ZO lelijk en ZO nep.. Zelfs een kind van 3 weet bijvoorbeeld dat ganzen ALTIJD (al vliegen ze maar met 3) in een 'V' vorm vliegen en dat zij echt niet zo dicht bij een huis vliegen, blabla.. Maargoed, het zij vergeven.

Vanaf dat het verhaal wordt verteld, is de film super.. Echter, wat mij betreft is Noah een beetje verkeerd gecast, en zouden er HEEL veel een stuk beter zijn geweest dan Ryan Gosling.. Maargoed, dat is mijn mening.

Waar ik echter nu nog steeds mee in mijn maag zit, 20 minuten nadat ik de film heb gekeken, is of het wel klopt? Is Duke wel Noah? Op een gegeven moment, zie je foto's uit zijn album.. Je ziet dan duidelijk, ook in de jongere jaren, een zwarte vetkuif.. Was dat niet de vetkuif van Lon!? Zit hij zich daar niet voor te doen als Allies échte liefde Noah, welke Allie na haar wellicht verkeerde keuze door bij Lon te blijven, nooit is vergeten? Of denk ik nu iets te diep na.. Ik heb het stuk 3x teruggespoeld, en het bleef de zwarte vetkuif en niet het blonde Noah-kapsel.. Achjah, Duke zal wel gewoon Noah zijn.

Nou, ik zat eerst met 4 sterren in mijn hoofd.. Maar nu ik er nog eens over nadenk, en als ik de film gewoon in zijn genre leg. 4,5 hele dikke sterren!

DiKKe_OsCaR schreef:

Dat dacht ik nou ook, dat Lon zich voordeed als Noah. Misschien erg vergezocht maar ik heb zo mijn twijfels.

Afgezien daarvan is het verhaal van Allie en Noah natuurlijk prachtig.

Naomi Watts schreef:

McAdams die mij hier erg deed denken aan Scarlett Johansson

Op wat voor manier dan? Totaal onvergelijkbaar imo.

avatar van Rascal

Rascal

Mooi liefdesverhaal, en de hoofdrolspeler lijkt als 2 druppels water op Daan Schuurmans. 4**

kos schreef:

Op wat voor manier dan? Totaal onvergelijkbaar imo.

Bepaalde blikken en hoe ze eruit zag op sommige momenten.