Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 7 oktober 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Frank Calhoun
Nurse Esther
fappie
- 2005 stemmen
verdiend top 250, niet alle mensen gaan met een notitiboekje voor de tv zitten en kijken wat er wel en niet goed aan is.. ik vind het echt een superfilm(H)!!!
Chainsaw
Aardige romantische film, maar helaas niet meer dan dat. Nu is er niets mis met zo nu en dan eens flink wegzwijmelen voor de televisie, maar The Notebook ging op bepaalde momenten net een paar stapjes te ver. Slowmotion shots van een jongedame die uitbundig lacht met een portie overdreven vioolmuziek eronder, het is mij allemaal net iets teveel. Sowieso was nagenoeg de hele score van Aaron Zigman te aanwezig, dat mocht allemaal wel iets subtieler.
En verder is er het script en de voorspelbaarheid hiervan. Alle standaard ingrediënten voor een romantische film zitten erin (met natuurlijk die rijke boze schoonouders). En als laatste viel het me op dat de film soms wel erg snel door bepaalde hoofdstukken heen gaat. Het gebeuren rond Marsden's personage, maar vooral zaken als de dood van Noah's beste vriend en Noah's pa worden er in een paar seconden door gejast. Zag het nut daar niet helemaal van.
Maar goed, zoals gezegd is The Notebook verder geen slecht filmpje. Inhoudelijk is het dan niet erg sterk, de beelden die worden geschoten zijn wel prachtig. De mooie dromerige en kleurrijke locaties geven de film een mooi warm gevoel. En dan zijn er nog McAdams en Gosling, tussen wie de chemie bijzonder voelbaar is. En daar gaat het toch vooral om. The Notebook is dan ook een liefdevolle en redelijk sfeervolle film met het hart op de juiste plaats. Als dat geen wegzwijmelen is ...
3 sterren.
Yennick11
Ik heb de film net gezien, af en toe wel een "brok in je keel momentje" hoor. Als je begint met kijken dan wil je hem helemaal uitzien ook.
Wat ik storend vind is de manier van vertellen, het voegt weinig toe en kan op de momenten tijdens de film soms net zo storend zijn als reclame.
Maar al met al de moeite waard, ik zeg : Tip voor als je met een meisje een filmpje wilt kijken (alhoewel zij de film wellicht al kent).
13woutie13
wat een trieste maar ontroerende film.
het wat langdradige begin en spetterende einde maakt een prachtige roman.
Ryan Gosling speelt zo goed dat je alles met hem meevoelt wat hem gebeurt.
bij Rachel mcAdams had ik een iets minder gevoel, maar ze speelde haar rol wel heel goed.
ik ben toevallig een jongen en hou ook best van dit soort films.
ik geef in totaal 4.5 sterren.
enigste minpuntje is dat allie moet kiezen tussen de twee mannen en dat je alleen vaag ziet dat ze terugkomt bij hem.
Fingquality
Mooie romantische film. Rachel McAdams is erg goed en mooi in deze film. Verder ligt het er allemaal iets te dik bovenop zo af en toe. Iets 'te gemaakt', iets 'te geacteerd'. Het had soms allemaal wel iets subtieler gemogen.
Verder wel heel standaard verhaal. Jongen van lagere stand wordt verliefd op meisje van hogere status, etc.
Ook die hele scenes met die 'oudere mensen' was gewoon vervelend en had wat mij betreft geschrapt mogen worden. Heel voorspelbaar en droeg voor mij weinig bij aan het verhaal.
Toch wel een mooie film om te zien. Af en toe erg mooie beelden. Lekker kleurrijk ook. Ondanks het standaard verhaal ontroerd het toch en is dit zeker een romantische film die je gezien moet hebben.
xKelly..
Ik heb eerst het boek gelezen en toen de film gekeken. Misschien niet de goede volgorde. Ik vond het boek echt zo ontzettend mooi dat ik dacht die film moet ik zien! Maar nu ik de film heb gezien valt hij tegenover het boek ontzettend tegen. Zoveel details zijn weggelaten en gedeeltes van het verhaal die ik echt miste. Maar goed dat heb je meestal wel als je eerst het boek leest en daarna de verfilming kijkt.
Hankieh
Wel een mooie film maar hij pakt me niet goed.
't Is denk ik ook niet mijn soort film.
the new guy
Absoluut een mooie film. Ik houd niet zo van zoetsappige verhalen, maar dit was absoluut te behappen.
Ik vind het wel jammer dat er weinig gebruik is gemaakt van de ziekte van de hoofdrolspeelster , daar kon toch meer mee gedaan worden.
-Marye
Heerlijke romantische film!
Echt wel favoriet der favorieten
De scène in de regen, wauw I love it!
jpbols
Echt een irritante film, langdradig en ik weet dat ik het niet zo mogen zeggen maar ze krijgt wat haar toekomt overheerst een beetje. Echt zonde van mijn tijd
lieswarmie
Mooie doch voorspelbare film. Zat op het eind ook tegen een bijna 'traantje laten' aan. Maar dat maakt het juist een goede film.
Jammer is dat als je er net helemaal in zit, je weer terug wordt gehaald naar het 'nu'. Maar buiten dat > erg mooie romantische film!
3,5 ster van mij
Nancy1980
Ja dit is gewoon een prachtige film, goed geacteerd, mooi verhaal, meeslepend , goede muziek, alles vindt ik er mooi aan.
voor mij net zo goed als Titanic. deze staat zeker in mijn top 5 romantische films.
GinolaEHV
Zeer aardige dramafilm.
Verhaal is opzich redelijk standaard.
Het feit dat het verhaal verteld werd door de hoofdpersoon zelf (alleen dan de 'oudere versie' daarvan), beviel mij goed. Het overschakelen van het nu naar het verleden (het verhaal zelf) en vice versa vond ik leuk gedaan. Vooral op het einde was dat mooi om te zien. Dat gaf de film wat mij betreft wat extra glans en zorgt ervoor dat het een bovengemiddelde film is.
Voorspelbaar is het allemaal wel, en natuurlijk mocht een happy end niet ontbreken. Het had pas een echte dramafilm geweest als zij gewoon had gekozen voor de 'rijke snob' en niet voor de 'boerenknul'.
3,5*.
Christopher99
ik ben eigenlijk een groot fan van Terminator 2 en Aliens, Full Metal Jacket, The Dark Knight vooral...maar....
Dit is een van de weinige romantische films die mij raakt. Ik werd helemaal meegesleept door alle drama en het is perfect verfilmd. Goed verhaal, je voelt erg mee met het lot van de hoofdpersonen, heel zielig allemaal.
Dit is echt een geweldige film!
evalish
Zeker een goud waard! Top film!
Mooie acteerwerk, en zo realtisch enzovoorts!
5,0 * sterren
nathalie22
Ik ben niet iemand die gauw een traantje wegpinkt bij een film, maar de deze heeft me toch te pakken gekregen. Wat een mooi liefdesverhaal seg. En wat hier betreft de scenes met de "oudere mensen" deze mag zeker niet geschrapt worden, dat zou zeer jammer zijn. Het maakt de film des te dramatischer
obsessedbymovies
Ongelovelijk mooie film, ik kan m 3x achter elkaar kijken en alsnog elke x tranen in me ogen krijgen.. Ryan Gosling en Rachel McAdams kunnen echt goed acteren..! Staat sowieso in mijn top 10!
flups
prachtige film
inderdaad goed geacteerd, geweldig verhaal, echt niets op aan te merken. natuurlijk is de film voorspelbaar en natuurlijk kiest ze voor Noah.. maar dat maakt hier helemaal niets uit! het is gewoon achteruit zitten en genieten van deze film en dan vooral van het prachtige einde
DeCol
Zeer mooie en toch wel ontroerende film. Het verhaal is goed, enigszins voorspelbaar maar ook met een verrassing. De twee hoofdrolspelers acteren heel sterk. De combinatie van drama en romantiek is duidelijk in de sfeer van de film verwerkt. Mijn vriendin had deze film al langer op de plank liggen en zelf al 4 keer gezien, mij sprak die niet zo aan maar ben toch blij dat ik gekeken heb.
Remi
Het liefdesverhaal van Noah en Allie doet mij een beetje denken aan Jack & Rose uit Titanic, een levenslustige, arme jongeman die achter een rijke, maar naieve vrouw aangaat om zijn liefde te kunnen uiten.
Een mooie, maar ook een aparte film. In het begin van de film zie je een oudere man die een oudere vrouw een dagboek voorleest, waarbij je dan eigenlijk pas het verhaal ziet, vanuit het perspectief van de oudere man.
Het verhaal lijkt in het begin allemaal een beetje op een modern sprookje, waardoor het toch allemaal wat romantischer overkomt en dan toch wat makkelijker weg te kijken is. Maar hoe meer The Notebook vordert, zie je dat de liefde ook de andere kant op kan gaan, maar echte liefde overwint alles...
Het verhaal vond ik eigenlijk wat dunnetjes. Het is een leuke bedoeling, maar gewoon te voorspelbaar. Ik heb het blijkbaar niet zo met zulke romantische films, te zoetsappig... Maar toch had het wel wat. De sfeer in de film vond ik namelijk erg prettig en visueel ziet de film er prachtig uit, de mooie beelden en de muziek waren voor mij best indrukwekkend.
Wat mij tegenviel was de oudere Allie, die haar man niet meer herinnerde, omdat zij aan het dementeren was. Dat kwam gewoon ongeloofwaardig over. Je kan dementie namelijk zien als glas die je met water vult. Opeens is het glas vol en loopt het er meteen weer uit. Dat is ook met dementie, het laatste wat erin komt, vergeet je het eerste (kortetermijn geheugen). Maar wat er vroeger is gebeurd, dat onthoud je. Ik heb zelf op een psychogeriatrische afdeling gewerkt met zwaar dementerende ouderen, maar als het een stel was, herkenden zij elkaar wel... Dat vond ik gewoon erg jammer, maar toch leuk geprobeerd
Kortom; Een prachtige film, maar helaas niet helemaal voor mij weggelegd.
Dridge
Na een paar jaar maar weer eens gekeken en het blijft een goede film , hier en daar iets te zoetsappig naar mijn smaak.
"Do you think love could take us away together?",aldus Allie op de vooravond van hun gezamelijke sterven. Hand in hand worden ze de volgende ochtend gevonden door de zuster."
Die scene vond ik echt over de schreef gaan en door die scene had ik het gevoel dat dit soort eindes alleen in sprookjes mogen gebeuren.
De film had wat mij betreft een iets harder einde mogen krijgen. bv. Noah sterft die avond aan een hartaanval en Allie sukkelt nog een aantal jaren voort........ja , ik ben een romanticus.
Zo waren er nog wel een aantal dingen waar ik over struikelde maar geen gezeik ,gewoon een mooie film.
Willie_Baas
Het verhaal is goed. Cliché, maar dat hoort bij een film als deze. De ydillische plaatjes in de film zijn ook geweldig. Maar wat dit verhaal vooral een 5* maakt zijn de acteerprestaties van Ryan Gosling en, met name, Ryan McAdams. En ook de stukjes ertussendoor met de oudere Noah en Allie zijn ook goed. Wat ik ook leuk vond aan deze film is dat het verhaal dat je ziet eigenlijk een verteld verhaal is. 5*, zeker waard!
james2311
Een super mooie film!
Ik ben een stoere jongen van 21 jaar, maar heb menig traantje weggepinkt.
Een super romantische story-line, verder geeft de film mooi weer zoals het leven is, van begin tot eind en ertussenin.
Naar mijn mening de mooiste romantische film tot nu toe.
Joshua-Roger
Geweldig gecast Gosling en mcAdams, heb al meerdere kere van deze film genoten, goed emotioneel neergezet, het verhaal kan mij iedere keer van begin tot eind meezuigen...!! 0,5 eraf voor het irri lachje wat mcAdams meerdere malen laat horen...!!
shannen128
Wat een prachtige film!!
(na Gladiator mijn favoriet)
Is eigenlijk heel standaard verhaal maar begon toch een beetje te twijfelen halverwege. Prachtig einde, absoluut niet afgezaagd.
Echt een geweldige film , waar je vanaf het begin al gelijk helemaal in zit. Deze film moet je niet kijken met om de minuut een reclame.
Ga hem gewoon kopen echt de moeite waard!!!!!!!!!
Naar mijn mening de beste romantische film.
james2311
Wat een prachtige film!!
(na Gladiator mijn favoriet)
Ga hem gewoon kopen echt de moeite waard!!!!!!!!!
Naar mijn mening de beste romantische film.
Absoluut!
Dit is de mooiste en meest romantische die ik ooit gezien heb!

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation