• 9.378.931 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

avatar van Mug

Mug

gorelover schreef:

Ik wil graag een discussie opstarten.

Lees de rest van de 26 pagina's eens door....(daar staat ook de rest van de informatie die je zoekt)

avatar van MovieMusic

MovieMusic

oke bedankt

gorelover schreef:

Zijn sommige scenes in deze film echt, zoals ze beweren of is dit alleen maar een verzinsel als Blarewitch.

Zou toch zweren dat het echt is, maar weet dit niet zeker.

Animal cruelty is echt, de rest is fake. Deodato moest zich wel verschillende keren gaan verantwoorden bij het gerecht en aantonen dat het om special effects ging, omdat het er zo realistisch uitzag allemaal.

MovieMusic schreef:

Een 1-disc en een 2-disc versie. Welke is die bij de Free Records Shop.

Die 2-disc versie, is dat de 25th anniversary collector's edition? Ik heb die namelijk, maar wel zonder Nederlandse subs.

avatar van Quentin

Quentin

Spineglass schreef:

bij de frs is de 1-disc versie. heb de dvd daar onlangs gekocht

Ja maar wel een nieuwe 1-disc.

Niet die de eerdere uitgave van EC entertainment maar nu van FilmFreak, of deze uncut is kan ik niet zeker zeggen.

avatar van gorelover

gorelover

Dank voor de informatie.

avatar van MovieMusic

MovieMusic

is compleet (moet haast Wel) want op dvdcompare staat dat de Nederlandse uitgave de langste is.

metaledje

ik heb hem bij bol.com besteld,maar heb geen idee wat voor versie dat is, er staat ook geen informatie bij ofzo.. wel voor 8.99, bij de free record shop kost ie 11 euro nog wat, zal mij benieuwen wat voor versie ik toegestuurd krijg

metaledje

ik heb hem binnen, 16:4 anamorphic uncut edition, dus ik neem aan dat er niet in geknipt is, mooi zo, hekel aan die versies

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Ik begrijp toch niet goed dat er sommigen zijn die deze film 5 sterren geven: je kunt dit toch moeilijk een sublieme film vinden!

De film verdient zeker lof omwille van de durf en het lef die ze aan boord legt, maar een superieur plot heeft de film niet. Ik was niet echt gechockeerd door de beelden, omdat ik mij op voorhand al aan het ergste verwachtte. Ik kan mij wel makkelijk voorstellen dat de niet-gewaarschuwde kijker gedegouteerd de film uitzet.

Het blijft natuurlijk intrigerend om de duistere kantjes van de mens ( wie zijn hier de echte kannibalen?) te zien. 2,5*

Martin Van K schreef:

Waarom niet? Filmtechnisch zit hij toch goed in mekaar? En ook de soundtrack is van uitzonderlijk hoog niveau.

Dat heeft hij dus wel. Het concept van teruggevonden filmmateriaal was destijds uniek en erg goed gevonden. Later overgenomen door Blair Witch Project en Last Broadcast trouwens...

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Halcyon schreef:

Dat is inderdaad een mooie vondst, maar ik heb het vooral over de geloofwaardigheid van het verhaal. Die jongeren die op zoek gaan naar onbekende stammen met de bedoeling om er unieke beelden te maken om die dan in de VS commercieel te gebruiken: OK, daar kan ik mee leven. Maar als je van dit standpunt uitgaat, is de manier waarop die gasten de stammen behandelen totaal onlogisch: waarom er brand gaan stichten, de lokale vrouwen verkrachten, hun dieren afmaken, ...? dat is absoluut ongeloofwaardig!

ToNe

Kijk de film opnieuw, probeer het verhaal te volgen of lees dit topic er op na.

ToNe schreef:

Kijk de film opnieuw, probeer het verhaal te volgen of lees dit topic er op na.

Inderdaad, die agressie vloeit voort uit het terugvinden van de stoffelijke overschotten van de vermisten. Uiteraard valt dit niet goed te praten, maar het lijkt me wel een logische verklaring.

ToNe

Inderdaad, die agressie vloeit voort uit

Over welke groep heb je het hier nu over?
Aangezien de agressors de uiteindelijk gevonden worden, het stoffelijk overschot zijn.
Dat maakt de zaken een beetje moeilijk, niet?

Halcyon

Wel, ik zou zeggen, lees de filmbeschrijving hierboven eens. Die drukt het misschien iets duidelijker uit .

ToNe

De plotbeschrijving zou dan betekenen dat Prof. Monroe agressief wordt, als je van jouw bericht uitgaat.
Op de vraag van Martin v. K waarom de jongeren zo ongeloofwaardig tekeer gaan, zeg jij: dat die agressie voortvloeit uit het terugvinden van de resten van de vermisten.

Of lees ik het verkeerd?

Halcyon

Ik moet zeggen dat het al 5 jaar geleden is dat ik de film heb gezien, dus ik kan waarschijnlijk beter m'n mond houden .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Broodnodig maar weer eens gaan zien Halcyon. Verplichte kost .

avatar van Rancid

Rancid

Vandaag gezien, vond het allemaal wat meevallen, had erger verwacht. Vaak slecht geacteerd, simpel verhaaltje en af en toe nogal ongeloofwaardig. Maar wel lekkere gore hier en daar, leuke hoeveelheid bloed en shockeffecten. Overigens snap ik niet hoe mensen de soundtrack geniaal kunnen vinden, ik heb me al lang niet meer zo geergerd aan muziek onder een film, dit was echt rampzalig. Toch nog 3,5* omdat het toch één van de (schoon)moeders der shock is.

metaledje

trouwens waar is de film *mountain of the cannibal god*?? kan hem nergens vinden hiero

Halcyon

@Rancid: Simpel verhaaltje? Cannibal Holocaust heeft een van de meest geniale plots in de geschiedenis van de horrorfilms. En eh, die soundtrack is echt wel kwaliteit hoor. De ene keer vervreemdend, de andere keer totaal contrasterend met het beeldmateriaal. Echt puur vakmanschap.

metaledje

danke Quentin, ik heb me echt mateloos geiriteerd aan de nep geluiden en voice overs die niet gelijk liepen, ik bedoel zo kun je toch geen film kijken? verders wel grappig filmpje, maar sommige dingen waren wel enorm klote, zoals die paar stam gasten die peilen lopen te blazen en ze komen allemaal voor die naakte gozers voeten terecht, wat is dat voor dikke onzin? er hadden ook wel wat ergere scenes in gemogen, zo erg vind ik dit helemaal niet, ze laten niet echt veel kannibalisme zien, wat best jammer is, 3 sterren voor de gore effecten(vooral aan het einde) en de acterende stamleden die toch niet steeds in de camera kijken wat je toch wel verwacht in dit soort films

avatar van Hesticus

Hesticus

Er word gezegd dat sommige stukken nep zijn. Maar volgens mij is het laatste gedeelte (dat videomateriaal) wel degelijk echt. Het beeld is ook echt cam en je zag ook echt dat er iemand vermoord werd.

avatar van xangadix

xangadix

Ik zou nog maar eens heel goed kijken...

Hesticus schreef:

Beeld je eens in... Zou een film écht gedistribueerd worden als er een echte moord in gebeurt?

Ik denk het niet...

Het is wel zo dat de effecten levensecht zijn. Deodato heeft zich dan ook meerdere malen moeten gaan verantwoorden bij het gerecht en moeten aantonen dat het om special effects ging. De animal cruelty daarentegen is wél echt.

avatar van xangadix

xangadix

Halcyon schreef:

[quote=De animal cruelty daarentegen is wél echt.

De footage uit The Last Road to Hell ook...

Halcyon

Ik ga deze ook echt nog eens moeten herzien. Is al veel te lang geleden, en dat voor een van m'n favoriete horrorfilms .

ToNe

... en toch heb ik het gevoel dat de meeste comments betrekking hebben tot de 'geknipte' versie.

Die zijn mij toch nog iets te luchtigs...