• 9.379.408 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

LimeLou schreef:

Is dat dan niet vervelend? Al die verschillende taaljes door elkaar gedubt?

Niet door elkaar natuurlijk. Verschillende geluidssporen dus...

Engelse geluidsspoor, op mijn DVD. Misschien ook een Italiaans geluidsspoor, maar dat dacht ik niet...

avatar van neo

neo

Reeks berichten met persoonlijke aanvallen verwijderd. Hou het svp netjes.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

De film is ook in het Italiaans op DVD uitgebracht, door verschillende labels zelfs. Onder andere de Neo Publishing en Alan Young Pictures uitgaves hebben de Italiaanse audio.

avatar van yeyo

yeyo

LimeLou schreef:

Is dat dan niet vervelend? Al die verschillende taaljes door elkaar gedubt?

Ze nemen het enkel op in verschillende talen, en dubben het vervolgens in het Engels (voor buitenlandse markt) en het Italiaans (voor de binnenlandse markt).

jeroentjuhhhhh schreef:
Alleen voor die soundtrack mag je dit al geen 0,5 geven...c'mooonnnn (één van) dé meest sfeervolle soundtrack(s) ooit Hoor je de soundtrack, dan zie je de film.

Het openingsliedje is inderdaad geweldig, maar tussen het begin en einde is het vooral jaren 80 synthesizer meuk Sfeervol dat wel.

Erg goede horrorfilm, het woord 'classic' straalt ervan af. Vast veel controversie voor toentertijd maar nu is het allemaal vrij gematigd. De gore was echt heel goed gedaan Zoals dat meisje dat was doorboort door de houten stok En vergeet niet het laatste kwartier toen het hele team een gruwelijke dood stierf. Vooral toen die vent zijn piemel werd afgesneden.. Dat moet zeer doen

Belichting is in ieder geval stukken beter dan in Jungle Holocaust. Ik kreeg ook minder het gevoel of ik naar een underground B-film zat te kijken. Ook vel lof voor de acteurs en actrices. Volgens mij waren ze de helft van de film zonder kleren aan, daar heb je wel lef voor nodig. Ze deden het ook best wel redelijk.

Wat ik vooral leuk aan de film vind , is de nogal rauwe uitstraling. Geen gepolijste beelden maar een beetje een experimentele film waar het meer omgaat om originaliteit dan alles achter goed in elkaar te zetten. De film kent veel schoonheidsfoutjes en de stukjes van de documentaire waren vooral boeiend vanwege de special effects en niet zo zeer andere belangrijke zaken. Maar zo zijn meeste horrorfilms (denk ik)

De film heeft ook een sterk moraal. Zijn wij westerlingen echt zo beschaafd dat we genieten van sensatie-verhalen over de meest afschuwelijke dingen? En macht is vooral misbruikt door 'beschaafde' westerlingen (kijk maar naar slavenhandel en de wereldoorlogen) Maar echt overtuigd was ik niet. Die filmcrew was wel behoorlijk psychopathisch, gewoon een stelletje mafkezen, behalve die vrouw dan. Maar dat was dan weer een eersteklas slet

****

avatar van FillumGek

FillumGek

LimeLou schreef:

Robert Kerman was een porno acteur en die naakte vrouwen waar hij mee zwemt waren locale hoertjes dus veel moeite om naakt te gaan hadden zij in elk geval niet denk ik

FillumGek schreef:

Maarja het idee dat miljoenen je film gaan kijken en dat ze je naakt te zien krijgen vind ik wel dapper

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Cultklassieker ofzow ?

Jazeker

avatar van Vascago

Vascago

Vanavond maar weer eens een keer in de dvd speler gedrukt en ik blijf het een fantastische film vinden.

avatar van Jonesy

Jonesy

Onlangs herzien, en dat hij onder de 3 sterren scoort is echt triest. Kijk ook voor de grap eens naar het stemverleden van deze film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

@Vascago

Aangezien je Cannibal ferox een 2,0 geeft moet je die ook eens eens 'n herziening geven. In het begin vond ik dat ook een vrij matige film maar na een herziening vond ik hem best goed.

avatar van Vascago

Vascago

Zal ik snel eens een keer gaan doen.

avatar van puckb96

puckb96

Jonesy schreef:

Vind je dat triest? De film zelf alleen is triest! Denk je echt dat iedereen naar van die gore bloederige afslachtingen willen zien? Niet iedereen houd daarvan. Ikke, op dit niveau dan, ook niet! Ik heb zeker genoten van films Saw en 28 Days/Weeks Later, maar de gore vind ik absoluut niet te vergelijken met deze film.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tuurlijk is het wel triest, enorme cultstatus heeft deze film, al is dat dan ook de reden van de lage score. Zie je ook terug bij Day of the Woman (1978) e.d.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Of door het hele turtle debacle natuurlijk, en daar valt wat voor te zeggen.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Uiteraard, al ben ik er van overtuigt dat ook de fans van deze film niet voor dierenleed zijn.

Boogeyman schreef:

Je hebt het mis, kijk maar eens hier:

animal cruelty
En de reactie daarop:
Lord Flashheart schreef:

avatar van erik1677

erik1677

dat ben ik helemaal met je eens Boogeyman!

IK kan me ook niet voorstellen dat de fans van deze film, en ik ben er zelf een van voor dierenleed is.

Maar ontkennen dat deze film een klasieker is wel heel triest.

In mijn ogen is het ook de beste kanibalenfilm ooit gemaakt.

Niet dat het erg is!, maar dat gezeur hier over die schilpaddenscene hebben we nu hier wel een keer gehad.

En volgends mij,weten de meeste mensen nu wel zo onderhand dat er op dat gebied een paar schrijnende scenes inzitten.

Kijk dan niet,luid mijn motto, als je daar absoluut niet tegen kan, om daarna alleen maar commentaar te kunnen leveren op deze cultfilm.

Persoonlijk als ik van te voren al weet dat ik iets helemaal niks vind, of me er aan ga ergeren, dan kijk ik al helemaal niet.

Leuk

avatar van puckb96

puckb96

erik1677 schreef:

dat ben ik helemaal met je eens Boogeyman!

Maar ontkennen dat deze film een klasieker is wel heel triest.

In mijn ogen is het ook de beste kanibalenfilm ooit gemaakt.

Oh lekker menneke erik117 dus gai zal zonder emotie gewoon effe een hond afslachten?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

zonder emotie gewoon effe een hond afslachten?

Doe jij dat nooit dan? Hmm

Erik's commentaar is spot on, waarom hij dan ineens een hond af zou kunnen slachten...?

puckb96 schreef:

Nee volgens mij zegt erik dat de discussie over die scene gewoon een keer afgelopen moet zijn......

vistrida schreef:

Ik bepaal niets... ik lees beter

Tonypulp schreef:

Erik's commentaar is spot on

Erik's commentaar slaat nergens op. Hij zegt dat de liefhebbers niet pro-dierenleed zijn.

Gemakkelijkheidshalve slaat hij mijn berichtje maar over waar ik een voorbeeld geef van een user die duidelijk geilt op dierenleed.

vistrida schreef:

Ik bepaal niets... ik lees beter

Ik heb het niet over jou. Ik zeg toch duidelijk hij.

Maarja, lezen is een kunst.

avatar van jordandejong

jordandejong

En wie is hij om dat te bepalen?

Inderdaad, die schildpadscene (en alle andere dierenleed scenes) zijn natuurlijk ook verschrikkelijk. Maar door de ongekende realistische sfeer, de soundtrack en al het andere wat geweldig aan deze film is wil ik nog een keer zien. Daarom kijk ik de volgende keer de Grindhouse dvd release van Cannibal Holocaust waar het (schijnt) dat je kan kiezen op het menu voor de versie zonder dierenleed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nomak schreef:

Puur sarcasme van LF's kant, geen twijfel. Lekkere sneer en het werkt ook nog (flauw)

Nomak schreef:

Ik begrijp je punt... maar ik vond de film ook goed en ik heb hier thuis 3 schildpadden in mn aquarium, dus om die ene scene moet een dierenliefhebber de film gelijk slecht vinden??