Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Mariana Garcia Guerrero
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
HiLL
Help!!!! Kan er iets aan het Nederlands op deze site gedaan worden? Misschien kunnen er bepaalde toelatingseisen ingevoerd worden, minimaal lagere school ofzo....
lol
jaja ik kan niet typen...
:S
(een Universiteits student
gondwana
Dus jij vindt dat een kind dat verwent wordt opgevoed door haar ouders! Kinderen zijn namelijk niet vanaf hun geboorte af verwent, terecht wordt ontvoerd?? Ofwel het kind mag de rekening betalen..
Buiten dat vind ik absoluut niet dat zij cliche een bijdehand kindje speelt. Ze speelt zelfs erg goed vind ik, sterker nog ze draagt bijna heel de film met haar speelwijze.
Ze hadden Denzel beter ingehuurd om haar eens op d'r plaats te zetten!
Hebben jullie die dakota(!) al eens bezig gehoord in interviews? Het kan gewoon niet gezond zijn voor een kind de idee te hebben dat het al een volwassen persoon is. er staat haar teleurstellingen en verslavingen te wachten de komende jaren...
Ze hadden Denzel beter ingehuurd om haar eens op d'r plaats te zetten!
lol nou nou dat is wel wat voorbarig
Naomi Watts
Ze hadden Denzel beter ingehuurd om haar eens op d'r plaats te zetten!
Dat kind is jarenlang gepusht door haar ouders om in de business te presteren, dus zij ontwikkelt zich sneller dan ons. Dakota heeft zeer spijtig niet eens een jeugd gehad en dan wordt zij persoonlijk afgebrandt om haar mature houding. Think before you act.
HiLL
Dat kind is jarenlang gepusht door haar ouders om in de business te presteren, dus zij ontwikkelt zich sneller dan ons, Dakota heeft zeer spijtig niet eens een jeugd gehad en dan wordt zij persoonlijk afgebrand. Think before you act.
mooi gezegd..
gondwana
M'n enige 'act' is de melding dat ik me erger aan manier van doen en de voorspelling dat ze er later psychologisch problemen van zal ondervinden.
Die ouders verdienen inderdaad een C4-zetpil...
ps. aan de mods: excuzeer voor de offtopicheid.
UnderCover
Weer een van de betere films van 2004, Ikzelf stoorde me niet aan de montage vond het juist wel goed gedaan eigenlijk. Acteer prestaties waren goed, en de payback acties waren ook top.
Disk
Wel jammer dat goede Denzel weer wat ouder begint te worden. Hier was dat jammer genoeg te goed te zien.
vertel eens....
E V
Ik wil alleen zeggen dat de man er wat ouder uitziet. nothing else
Het is mij niet op gevallen, dus storend is 't niet.
Ik wil alleen zeggen dat de man er wat ouder uitziet. nothing else
Reuze meevallen....maar goed wat jij ziet..
roughrider
Een van de beste films die ik het afgelopen jaar gezien heb. Goed verhaal, sterke cast en geweldig gefilmd. 5* van mij
The One Ring
Onverwacht goede film. Ik had een standaard Die Hard-achtige film verwacht, maar deze film blijkt toch wel wat meer te bieden te hebben dat die film. Prachtig gefilmd, mooie actie zonder het verhaal ook maar ergens te verliezen en goed acteerwerk. Jammer dat Christopher Walken ineens uit de film verdween, maar dat is dan ook het enige minpunt van deze, voor de verandering, sterke actiefilm.
jacobine_rodijk
Leuke weetje op IMDB.com

opa_paul
sjaa dat QT geen smaak heeft dat weten we allemaal:D (kill bill troep)
majah deze was toch wel goed. majah niet meer dan goed
Purmerend
Denzel Washington is weer aardig op dreef. Lekkere actie alleen had de film wel wat korter gekund. 3,5*
RemyBl
Gisteren heb ik ''Man on Fire'' gezien thuis op dvd. Mede door de hoge score op Moviemeter dacht ik een goede actiefilm te gaan zien.
Dit viel erg tegen, de film pakte me totaal niet. Ik denk dat dit valt te wijten aan de veels te snelle MTV-achtige montage en te drukke beeldenstroom.
De film duurt naar mijn mening ook te lang. Bij de wending dat het meisje werd ontvoerd en de hoofdpersoon besluit een oorlog te gaan ontketen tegen de ontvoerders, was ik allang afgehaakt.
Mooi detail:
Ondanks een raak schot in z'n porem, loopt Denzel nog "vrolijk'' over het scherm om het meisje te redden...
2,5 *
bri560
een zeer goed actiefilm, denzel terug naar de top na een paar missers. Dat kleine meisje heeft ook is zeer goeie prestatie neergeleegd. ( Maar niet gezond voor zo kind om al zo vroeg, te gaan zich dragen als een volwassen. Nog een paar jaar en we horen niets meer van haar, die wordt al totaal uitgeperst ). Je moet een goede maag hebben om deze film te kijken, gaat af en toe erg ver. Het einde vond ik een beetje tegenvallen. ( Zet maar ook in denzels kont een boom, dan gaat iedereen dood....) dan zijn we allemaal tevreden.
Ook ch. walken heeft een goede acteerprestatie gedaan.
De camerawerk is ook van een hoog niveau.
West
Inderdaad, Denzel Washington weer op zijn best. Wat een goede film! Hierboven wordt vaak actiefilm gezegd, ik vind het meer een 'duopack' van drama en actie. In het begin van de film heeft Denzel een zware depressie en dan ook moeite om te beginnen met de baan, te blijven en om normale relaties aan te knopen. Naar het einde toe wordt het echt meer een actiefilm. Maar wat een goede actie!
Mooie plaatjes, goede wisselende montage en een prima rustig einde, geen sensatieontknoping. Kortom: 4,5*
Hannibal
De camerawerk is ook van een hoog niveau.
Ik had liever gehad dat ze de camera wat stabieler hadden vastgehouden.
Naomi Watts
Het enigste minpunt van deze geweldige film is inderdaad het camerawerk.
Donleo
Briljante film. Regisseur heeft zich juist sterk toegespitst op de achtergrond. Muziek kan een film maken of kraken, en bij deze is maken wel van toepassing lijkt me. Denzel laat weer is zien wat hij kan. 4,5 (bijna naar 5 toe)
helleke
Supergoe film die gewoon blijft boeien van begin tot einde.
Kvind em persoonlijk één van de beste films die er de laatste jaren is uitgekomen.
Meskien wa voorspelbaar mr daarom nie minder mooi.
En Denzel is gewoon één van de beste acteurs van t moment,en zeker de beste zwarte acteur.
Heeft al veel superrollen vertolkt zoals in Training Day,Remember The Titans,Philadelphia,Fallen,Crimson Tide,The Siege,The Hurricane,...
Zeker 4,5 sterren waard
J.R.
Wat een fantastisch werk weer van Denzel.. Mijn favoriete acteur.
Vond het een zeer goede film.. beste film van 2004. Mooie opbouw van de relatie tussen de twee hoofdpersonen en een snoei hard tweede deel van de film.
5* in mijn ogen.

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation