• 9.374.678 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Michelle Pfeiffer en Dakota Fanning

Releasedatum: 25 april 2002

Plot I Am Sam

"Love is all you need."

Sam Dawson is een verstandelijk gehandicapte met de mentale leeftijd van een 7-jarige. Hij werkt bij StarBucks en heeft een obsessie voor The Beatles. Hij heeft een dochtertje bij een vrouw, die er vanaf de geboorte vandoor is gegaan. Sam staat dus alleen in voor de opvoeding van de kleine Lucy Diamond, genoemd naar de Beatles-hit. Aanvankelijk verloopt alles vlotjes, maar naarmate Lucy groter wordt, beginnen de problemen. De sociale dienst begint zich er mee te bemoeien en besluit Lucy in een opvanggezin te plaatsen. Voor Sam het begin van een lang proces om het hoederecht over zijn eigen dochter.

Sam Dawson

Rita Harrison Williams

Annie Cassell

Lucy Diamond Dawson

Margaret Calgrove

Randy Carpenter

avatar van Skuller

Skuller

Hele mooie film, heel ontroerend verhaal.

Sean Penn zet een ijzer sterke rol neer.

ook Michelle Pfeiffer vond ik heel erg sterk acteren.

en de soundtrack was ook helemaal top.

Volle bak sterren krijgt deze film dan ook van mij.

avatar van *kelly*

*kelly*

Dit was nu echt een prachtig geacteerde film van Dakota Fanning en Sean Penn, die echte natuurtalenten zijn!

Mooi verhaal ook waarbij je een traantje wegpinkt.

----------->4*

avatar van Riddick

Riddick

Goede film.

Na deze film werd Dakota Fanning mijn favorite Female Actrice.

avatar van tombo2222

tombo2222

Geslaagde film.

Ik verwachte ook helemaal niks vandeze film maar het bleef me toch wel boeien tot het eind.

Sean Penn laat zien dat hij heel goed kan acteren. Perfect gedaan Sean!

Een simpel treurig verhaal zonder rare wendingen in het verhaal...maar boeiend tot het eind

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Gevoelige film al ligt dat er soms wel wat TE dik boven op. Penn zet een geloofwaardig personage neer maar komt net niet uit de schaduw van andere acteurs die echt groots waren in dergelijke rollen (denk aan Hoffman in rainman en Billy Bob Thornton die zowel de film regisseerde als de hoofdrol speelde in de ondergewaardeerde Slingblade.

maar toch zeker een goed film die de juiste snaar weet te raken ****

avatar van Demelza

Demelza

een film die een etisch vraagstuk met zich mee draagt, is het verantwoord om een verstandelijk beperkte een kind te laten opvoeden?

Super acteerwerk van Sean Penn die een verstandelijk beperkte weet neer te zetten, met volle overtuiging. Ook een downer heeft er een rol in, super.

jammer dat deze niet in de top staat....4.5 als je het mij vraagt!!

aanrader is het beatles nummer blackbird, maar hier gezongen door Sarah Mclaughlin. (ook van het nummer uit City of Angels)

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Schandalige film vol zielige scènes, als je dit vergelijkt met andere films over mensen met het syndroom van dawn (Le Huitieme jour of Forest Gump bvb.) een dikke, dikke nul.

Ik kan enkel punten geven op de acteerprestatie van Sean Penn die hier toch wel een goeje prestatie aflevert.

avatar van Cinemaatje

Cinemaatje

Deze film sluit perfect aan op het probleem hoe de samenleving in elkaar zit. Dit start bij de inhoud van ons huidige schoolsysteem dat zich alleen maar op de cognatieve vakken en niet op omgang met elkaar, samenwerken, integriteit, acceptatie. In deze film wordt duidelijk aangegeven dat een kind veel meer waarde hecht aan elementen als warmte, liefde, omgaan met elkaar, niet veroordelen. Als iedereen een beetje wakker wordt en zich niet zo materialistisch en hard opstelt tegenover de medemens dan veroordelen we elkaar een stuk minder en ontstaat er meer respect voor elkaar.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Dat heb je heel mooi gezegd!

Verlaagt tot 0.5*

avatar van renekuipers

renekuipers

Ik vond het een hele ontroerende film, je wordt meegezogen in het verhaal mede door de fantastisch gespeelde rol van Sean Penn. Hij speelt echt heel geloofwaardig. Dakota Fanning past hier ook wel goed bij. Kortom 4 sterren.

avatar van veron35

veron35

Ik heb deze nu 2 keer gezien. Echt schitterend en geweldig geacteerd. Dakota Fanning Heeft echt heel veel talent. Als je met je 7e al zo goed kunt acteren wil ik niet weten wat het later word. Sean Penn was wel echt geweldig. De 1e keer (zo'n 4 jaar geleden) dacht ik dat hij echt verstandelijk gehandicapt was. En Michelle Pfeiffer is gewoon de beste actrice die er is. Echt een heel ontroerende film.

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Zeer mooie film! ik moest bijna huilen om sommige stukjes! ik ga hem binnenkort nog een keertje kijken

avatar van wietske

wietske

een geweldig ontroerende film

dakota is super

al meerdere malen gezien!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg goede film! Ik ben anders niet zo'n fan van Dakota Fanning, maar in deze film is ze nog te doen! Sean Penn verdient een oscar voor zijn prestatie, prachtig gewoon! Erg ontroerende film die mij lang zal heugen!

* * * *

avatar van nightbreed

nightbreed

Leuk filmpje maar net ff iets te veel vals sentiment en te geromatiseerd.

avatar van jumpstylemovie

elsterno

Mooie film, super acteerwerk van Sean Penn! Feel good einde. 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

erg mooie film, sommige stukken kreeg ik wel tranen in mijn ogen, en wat speelt sean penn goed!

avatar van veron35

veron35

Erg vreemd dat onze gids deze film maar 2* geeft.

avatar van Xx_YOU

Xx_YOU

leuke..zielige..mooie film!!

***** sterren!..

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Ik verwachtte er niet veel van, maar achteraf een erg mooie, ontroerende film met als pluspunt natuurlijk de muziek van The Beatles die altijd briljant is.

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

ik vond het niet perfect en ik ergerde me soms ook aan die vent die sam speelde(ben zn naam even kwijt)maar Dakota speelde wel goed.

avatar van Love__x

Love__x

Ik had het zo te doen met Sam!

Echt heel goed geacteerd !

5.0

avatar van Distinguished

Distinguished

Hele goede film. Sam wordt briljant neergezet. Alleen blijft het moeilijk om na een goed verhaal ook een goed eind neer te zetten, dat vond ik wel één van de minpunten

avatar van MJ-89

MJ-89

briljant acteerwerk van Sean Penn

ontroerende film

avatar van markUS.009

markUS.009

hele goede film!! een heel goed gespeelde rol van Sean Penn, en een hele grappige, bijna hilarische, rol van michelle pfeiffer!! zij is ook geweldig! 5*!!

avatar van Love__x

Love__x

geweldige film 5,*

avatar van HtoJ

HtoJ

geweldige film, goed geacteerd soms een lach en soms een traantje al met al 5 sterren waard...

avatar van desteven007

desteven007

Gisteren gezien, echt een mooi verhaal. Toen dat die blonde "moeder" zij dat is mijn dochter kon ik ze wel kille