• 9.373.537 stemmen

Met onder meer: Sean Penn, Michelle Pfeiffer en Dakota Fanning

Releasedatum: 25 april 2002

Plot I Am Sam

"Love is all you need."

Sam Dawson is een verstandelijk gehandicapte met de mentale leeftijd van een 7-jarige. Hij werkt bij StarBucks en heeft een obsessie voor The Beatles. Hij heeft een dochtertje bij een vrouw, die er vanaf de geboorte vandoor is gegaan. Sam staat dus alleen in voor de opvoeding van de kleine Lucy Diamond, genoemd naar de Beatles-hit. Aanvankelijk verloopt alles vlotjes, maar naarmate Lucy groter wordt, beginnen de problemen. De sociale dienst begint zich er mee te bemoeien en besluit Lucy in een opvanggezin te plaatsen. Voor Sam het begin van een lang proces om het hoederecht over zijn eigen dochter.

Sam Dawson

Rita Harrison Williams

Annie Cassell

Lucy Diamond Dawson

Margaret Calgrove

Randy Carpenter

avatar van Jordy

Jordy

bah bah bah bah bah bah bah

Wat een ongelofelijke draak van een goedkope, sentimentele en ongeloofwaardige film. Penn zet werkelijk de slechtste mongool ooit in een film neer, groot schandaal dat dit nog met een oscarnominatie beloond wordt ook

en dan hoe de film gefilmd is.. ik dacht eerst nog dat dit de nieuw dogma film was, maar dat bleek niet zo te zijn...

armageddon moet de titel van Meest Afschuwelijke Film Allertijden voor mij nu delen...

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Ik had altijd een groot respect voor Sean Penn, maar deze film zal ik hem nooit vergeven. Een soort mislukte combinatie van Forrest Gumb en Kramer vs Kramer.

avatar van Armin

Armin

Irritant, ongeloofwaardig etc.

Een werkelijk in alle opzichten mislukte film. *

avatar van dttom

dttom

De film had me nog bijna geraakt, hahaha NOT, alle cliches die er zijn vind je in deze film terug. Zo hopelijk is het nu genoeg geweest met dit soort films!

avatar van Jordy

Jordy

ik heb de film een beetje laten rijpen in m'n gedachten, en ben tot de conclusie gekomen dat m'n beoordeling van 1 ster niet juist was, heb het hersteld

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik weet niet of ik eigenlijk wel mag stemmen, want ik ben in de pauze huilend naar huis gegaan. Als ik een film met een mongool wil kijken, dan ga ik wel Forrest Gump kijken (of ben ik nou heel erg politiek incorrect)

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Het verhaal is natuurlijk tenenkrommend slecht, maar het leuke aan de film zijn al die Beatles-verwijzingen: de flarden liedjesteksten die steeds opduiken in wat Sam zegt. Penn en Pfeiffer vond ik trouwens nog goed spelen, al is die oscar-nominatie wel overdreven.

avatar van ehuurman

ehuurman

Het verhaal was inderdaad erg sentimenteel en Penn was soms niet uit te staan, maar de Beatles-songs en verwijzingen waren leuk.

avatar van shayed

shayed

Vond 't best een leuke film en ik vond Penn juist erg goed spelen.

***1/2

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Ook ik vond het een goeie film met een heel erg sterk acterende Sean Penn!

Deze film heeft mij echt 'geraakt' 3,5*

avatar van Pitbull

Pitbull

Nou, ik vond het een zeer leuke film.

Goede Penn (die vanaf Dead Man Walking toch al een favorietje van mij is), ik heb me niet gestoord aan een zeer slechte mongool o.i.d.

De vriendengroep was ook geinig, alhoewel ik hier die mongool wel een beetje uit de toon vond vallen. Hutchinson ('slechterik' uit Green Mile) en de andere waren echter wel vermakelijk.

Pfeiffer is knap, ik hou meestal niet van mooie vrouwen in films (of het moet een ander soort films zijn maar Pfeiffer had toch iets.

Soundtrack is leuk. Leuke liedjes van de Beatles en ook van Aimee Mann.

Alleen die mislukte Drew Barrymore was wel een beetje irritant soms.

4 sterren.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

wat een akelig goedkoop camerawerk. Werkelijk het meest onbenullig werkje cinematografie ooit. in bijna elke (serieus!) scene wordt wel in- of uitgezoomd, op de meest vreemde momenten.

avatar van Mylene

Mylene

tsja.. vreemde film.

Camera werk was echt drama.

Vond dat Sean Penn het toch best redelijk deed als mongool.

Maar de film is behoorlijk langdradig, maar had toch wel leuke momenten.

Dat meisje vond ik wel heel erg lief

avatar van WtRlNdBm

WtRlNdBm

Ik vond de film best wel gaaf, alleen die gast die de camera stuurt, (cameraman dusss ) loopt behoorlijk irritant te filmen door telkens in en uit te zoomen tijdens de film, hij doet het te vaak en ook gewoon achter elkaar, daar begin je je na verloop van tijd aan te ergeren. Ik in ieder geval, meningen verschillen natuurlijk.

Voor de rest vond ik het een gave film, heeeel soms een beetje langdradig, maar voor de rest was ie goed te doen.

Hij krijgt van mij *** !!!! Toch jammer van die camera en soms wat langdurige stukjes in de film, anders had ik hem waarschijnlijk **** gegeven.

avatar van Ewout

Ewout

Ik vind het een hele mooie en lieve film over de waarden en normen van een verstandelijk gehandicapte vader. Ik vind het verhaal mooi in beeld gebracht en ik vind zelf juist dat het camerawerk er een leuke extra dimensie aan geeft.

Sean Penn vind ik echt schitteren in deze rol als verstandelijk gehandicapte, en wat ik ook super vind is dat er gewoon geen stereotyperingen van verstandelijke handicaps naar voren worden gebracht (misschien dat mensen er anders over denken) maar ik vind juist dat ze als mensen naar voren worden gebracht, en dat mis ik toch echt wel bij menig andere film met daarin een verstandelijk gehandicapt personage.

avatar van Claire

Claire

ik vond dit een hele mooie film! niet de beste die ik ooit gezien heb, maar zeker het kijken waard! ook vond ik penn goed spelen! 4 sterren

avatar van gotti

Gehandicapte mensen in films doen het in de VS altijd goed, wat ook uit deze film maar weer blijkt: een oscar nominatie voor Sean Penn.

Ondanks alle cliché's in het script is het best vermakelijk, maar ik vond de rol van Penn in deze dus film veel te makkelijk. Je scoort er zo snel mee, net als hier dus; Penn lijkt er niet eens moeite voor te doen.

Het uitgangspunt vond ik dus wel goed, maar de uitwerking was stukken minder. 2,5*

avatar van Bloompje

Bloompje

Film nooit gezien, misschien ooit ga ik deze bekijken, alleen voor Sean Penn. Maar ik ben wel verslaafd aan de soundtrack. Geniale covers van Beatles nrs.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Penn is briljant maar de film is dat allerminst.
Wat vooral afbreuk doet aan het geheel is het toch wel open einde.

avatar van gotti

Zo briljant is Penn ook niet hoor. Eerder vrij simpel (letterlijk en figuurlijk dus). Met zulke 'simpele' rollen wordt nogal gauw gescoord in Hollywood (en ja ik weet dat ik Forrest Gump op 5* heb staan, maar die moet ik maar eens snel gaan herzien).

avatar van jassonn

Ikkeuh

dat is geen mooie film, gezien in zedenleer, 0,5 sterren

Ikkeuh schreef:

gezien in zedenleer

Die vakken van tegenwoordig...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zedenleer?

Is dat een Vlaamse term voor levensbeschouwing ofzo? Of is het echt wat het woord betekent; leer van de zeden?

Wat leer je daar? "Het is niet netjes om mensen zomaar te slaan?" Of "Nederlandse meisjes willen over het algemeen eerst een goed gesprek voordat je ze naar de tieten grijpt"

?

avatar van FisherKing

FisherKing

Zedenleer klinkt beter dan dat belachelijke "waarden en normen-verhaal" . En nu maar hopen dat ze er iets van opsteken.

avatar van marssu

marssu

Goed acteerwerk van Sean Penn. Mooi verhaal.

avatar van Hanne

Hanne

hele mooie film. Penn was heel goed. 3,5 **

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Mooie film met goede acteerprestaties van zowel Penn,Pfeiffer als de kleine Fanning! Knap toch als je de rol van Penn zo weet te spelen als hij doet. Kwam zeer realistisch over.
De kleine Fanning beviel mij zeer! Erg goed! Dat wordt een zéér goede actrice als ze zo door weet te gaan! Mits ze over 10 jaar nog actrice wil zijn natuurlijk,want ze is pas 10 jaar!
De covers van de nummers van de Beatles vond ik ook erg leuk gevonden. Ook wel grappig dat Sam het in de film ook een paar keer had over John (Lennon).

Kortom 3,5 ster

avatar van RRT

RRT

Aandoenlijke film, met goed acteerwerk van Penn en Pfeiffer. Misschien vinden sommigen deze film te zoetsappig?, maar vond zelf dat de sentimentele - en de komische stukken elkaar goed afwisselden.

En al het commentaar over dat Penn de slechtste "mongool" ooit speelt. Nou sorry, als je 't verschil niet weet tussen een mongool en een verstandelijk gehandicapte, misschien toch ook tijd voor een iq test.(of ontzegging uit de ouderlijke macht)

Even resumerend, ik heb me best vermaakt bij deze film. 4*