Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Franka Potente, Vas Blackwood en Sean Harris
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot Creep
"Your journey terminates here"
Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...
Arie18
De Creep is prima genoeg voor een avondje mee door te slaan. Het bevat enkele leuke scenes, maar is zeker geen hoogvlieger. Redelijke film.
Helemaal mee eens.
Op de dvdhoes staat 18+. Beetje overdreven!
JDSsmetje
Gelieve dergelijke opmerkingen voor jezelf te houden. Slaat namelijk nergens op.
Ik geef toe dat dat misschien wel een domme opmerking is maar ik vind het gewoon moeilijk om te begrijpen dat iemand die van zo'n genre houdt deze film niets vind...
Glacius
Begin was erg sterk en spannend.
Zodra 'Creep' tevoorschijn komt, daalt het spannings niveau drastisch.
Het verandert in een typisch voorspelbare slasher, en niet één van bijster hoog niveau.
Geen slechte film 'overall', dat niet.
Ralf81
Tegenvallende film. Franka Potente is mooi om te zien, maar acteren kan ze niet. Het komt niet vaak voor dat slechte acteerprestaties me opvallen, maar met haar gebeurde dat wel. Ze kon niet overtuigen. Mede hierdoor vond ik vooral de eerste helft van de film weinig boeiend. Daarnaast heeft ook de absurde rol van die Guy hieraan bijgedragen. Deze sloeg werkelijk nergens op.
De laatste 45 minuten bloeit de film wat op. De schrikeffecten gaan over in suspense en met name Franka groeit in haar rol. Helaas krijgt de Creep (die wel wat weg heeft van Smeagol uit LOTR) ook iets van een verleden mee; dit wordt eigenlijk nauwelijks uitgewerkt en heeft dan ook niet echt een meerwaarde voor de film. Sterker nog, het doet hier afbreuk aan.
Een pluspunt dat ik nog wel wil noemen vormen wel de angstaanjagende beelden van de verlaten stations en haltes...brrr!
Toch maakt dit het totaal niet meer waard dan een 2,5-je en ik zou de film dan ook niet aanraden aan de horrorliefhebbers, op JDSsmetje na dan natuurlijk
Killerkip
Heerlijke creepy film
Doet zn naam eer aan, soms wat bizarre dingen maar kon dat wel waarderen
Heb zelfs een paar keer moeten lachen, hoe de creep de handschoenen aantrekt en aanheeft, haha.
voomzap
Slappe film. Zeer slecht acteerwerk (op zich niet erg in dit genre, maar hier op een zeer irritante manier) - Stuk voor stuk oninteressante doorsnee personages. Spannend vond ik het nergens. Deze is zonde van de tijd. 1,0 voor de make-up.
De laatste film van deze regisseur is overigens vele malen beter en wél de moeite waard: Severance (2006)
Nienke1981
Deze film heb ik gisteren gekeken en hij viel zeker niet tegen! Heerlijke horrorfilm... Beetje sick wel. Ik hou wel van deze horrors: waar er dingen in gebeuren die in het echt ook nog wel zouden kunnen gebeuren (like Saw). Dus niet met van die monsters e.d.
3,5* (voor een horror)
JDSsmetje
. Niet meer op 1 ondertussen maar op 28/450. Deze film kun je natuurlijk niet echt HORROR noemen maar gewoon een thriller.
En als je bij een thriller veel spanning hebt, is deze film toch wel geslaagd vind ik
. Ondertussen enkele betere horrorthrillers gezien:
The Hills Have Eyes, midnight meat train, P2, the descent, Shuttle, black cadilac... Maar goed, ik blijf deze film spannend vinden !
megaman
De film begint erg sterk maar de spanning neemt af op 't moment dat we teveel krijgen te zien van de 'creep' in kwestie. En uiteindelijk is het gewoon een Hills Have Eyes/Wrong Turn look-alike in de subway. Jammer van de setting, daar hadden ze veel meer mee kunnen doen. Wat dat betreft kijk ik liever de film 'Mimic'. Met magere schrikeffecten en weinig spanning (na de eerste helft van de film) hoef je nog geen slechte horrorfilm te hebben. Uiteindelijk heb je ook nog de gore-afdeling...die jammergenoeg ook weer heel erg braaf was.
Wat acteerwerk betreft zat het wel snor bij 'Creep'. Maar wat die blonde chick nou aan 't doen was toen die neger werd vast gepakt? De tijd dat hij bij z'n hoofd werd gepakt en langzaam richting die uitstekende pin werd geduwd werd opgevuld met alleen maar gegil. Ik weet wel dat veel horrorfilms van dit soort momenten hebben: 'loop nou niet daar heen trut....blijf bij elkaar!'. Maar kom op, ze had genoeg tijd om dat mormel op z'n kop te rammen met die staaf. Dat was gewoon lame van de regisseur. Verder vondt ik 't opzich geen slechte film maar ik had er meer van verwacht. Ik hoop dat 'Midnight Meat Train' beter is.
horrorfreak23
Ik had veel meer van deze film verwacht toen ik hem bekeek maar hij viel al bij al nog mee. Niet het spetterende horrorverhaal dat me beloofd werd door vrienden maar een doorsnee horror met af en toe wat schrikmomenten
*2.5
Frok
Hier en daar erg spannende horrorfilm die toch wel erg standaard is. De acteerprestaties van Potente zijn goed maar verre van subliem.
Verhaal/Script .................................................. 3,00
Acteerwerk ....................................................... 3,00
Cinematografie/Regie ................................... 3,00
Muziek/Speelduur e.d. ................................... 3,00
evolva20
het is weer een tijd geleden dat ik deze film heb bekeken, binnekort weer is herzien, maar voor nu blijf ik steken bij 3 sterren.
wat ik me nog wel goed kan herrineren is dat de "creep" niet echt kan overtuigen, eerder lachwekkend, toch goed vermaakt tijdens deze film
evolva20
Heerlijke creepy film
Doet zn naam eer aan, soms wat bizarre dingen maar kon dat wel waarderen
haha ja dit kan ik me ook nog goed voor me halen!
(verwijderd)
Ik vind Creep een slechte horror.
Zonder spanning.
Er gebeurt vrijwel niks wat echt spannend is.
Verder is de creep zelf ook onrealistisch.
Kortom: saai.
ik geef een 0.5
Niino
Deze film vond ik nu is echt spannend, zat een rare sfeer in de film wat bij andere films soms ver te zoeken is.
powerman
Simpele, slimme intrige (want mogelijkheid om goedkoop op locatie te filmen) levert een horrorfilm op die zeker in het begin behoorlijk spannend is en je toch hier en daar de nodige rillingen kan bezorgen. Helaas valt het scenario in de aloude val door een volstrekt oninteressante en uiteindelijk zelfs ondermijnende 'logische' verklaring te geven voor de gebeurtenissen, zodat de tot dan toe behoorlijk creepy creep als een treurig manspersoon het einde haalt. Daar zat ík bepaald niet op te wachten.
t-i-m
cheap verhaal, cheap gespeeld ( ik snap niet waarom mvr potente er zo'n potje van maakt) make up is cheap, de horror is cheap, de creep is cheap....jongens jongens waarom moeten we zo verschrikkelijk veel van die creep zien? zodra hij duidelijk in beeld was, was alle spanning die de film in het begin nog had compleet weg, jammer 1 grote misser, ik denk dat je veel leukere dingen had kunnen doen met die prachtige locatie. einde van de film was trouwens wel goed, er werd ons nog even een mooi sociaal onderwerp door de strot geduwd...verder gewoon zeer zwak
Nomak
De locatie is eigenlijk perfect om een spannende horrorfilm te maken. Het verhaal hierboven lijkt dan ook erg boeiend en spannend. Helaas is het allemaal heel erg slecht uitgewerkt.
De actrice die de hoofdrol heeft is één of ander blond en egocentrisch kreng. En acteren kan ze ook niet, maarja dat geldt dan meteen voor de hele cast. Het liefst zou ik zien dat die creep haar meteen al brutaal in stukken zou scheuren. Helaas gebeurt dat niet, erger nog, zij haalt zelfs het einde van de film.
De manier waarop ze in slaap valt is ook te belachelijk voor woorden. Ogen gaan dicht, camera blijft enkele seconden op haar gericht, ogen gaan weer open en het hele station is leeg. Alles in één shot, dit werkt gewoon niet. Als men de kijker wil laten geloven dat er heel wat tijd voorbij is gegaan, dan moet men toch even dat shot onderbreken.
De regisseur wil ons blijkbaar ook hints geven over het verleden van de creep. Zo krijgen we foto's en een operatiekamer te zien. Maar er wordt totaal niets uitgediept, tja dan kan je natuurlijk beter niets laten zien. Hier wordt de film dan ook totaal ongeloofwaardig. Hoe komt er een operatiekamer daar beneden?? En dan keer op keer die clichés waar je je als kijker aan gaat ergeren. Zo krijgen ze verschillende keren de kans om de creep makkelijk te vermoorden. Maar nee, dat doen ze natuurlijk niet. En zijn er nog meer voorbeelden. Dit zorgt ervoor dat de film gewoon niet eng en spannend is.
Het is ook vrij duidelijk dat die creep al een hele tijd daar actief is. Waarom heeft hij daar zolang vrij spel gehad? Op een bepaald moment had ik ook het idee dat er een hele bende van die creeps waren. Die kerel was gewoon overal.
Ik vind de film toch maar een tegenvaller. Het is wel leuk geprobeerd, maar veel te zwak uitgewerkt. Zonde, want hier had veel meer ingezeten!
Glacius
Wat een onzin...
Wat een onzin...
Heb je nog iets beter dan zo een kromme oneliner?
Kijk de scène eens opnieuw zou ik zeggen.
maerk
Goede recensie Nomak! Voor een goede horrorfilm met de metrosetting kan ik je The Midnight Meat Train aanbevelen, die vond ik in ieder geval erg leuk.
Nomak
Bedankt voor de tip maerk. Net de trailer eens bekeken en het plot gelezen. Binnenkort zeker eens kijken.
Vascago
Of anders : End Of The Line
Zandadder
redelijk, redelijk.
Een keer wat anders in de zin van toffe setting, maar toch wel te vergezocht. Een zesje.
komerad
Lekker duistere film vrij 'spannende' sfeer maar daar houd het positieve ook op.
Verder kan ik mij wel aansluiten bij voorgaande, hoe verder de film vorderde hoe meer mijn ogen begonnen te rollen.
DjFrankie
Geen goede film, zeker in het begin denk je kijk ik dit af?
Na een ahlf uur komt er meer spanning in, maar over het geheel genomen slecht uitgewerkt verhaal, alleen wel een prima einde.
Kristeeel
Wat had ik toch een bloedhekel aan dat wijf....
Ze had ongeveer meer dan 3x de kans om hem aftemaken, en het enigste wat ze doet is schreeuwen..
Voor de rest vond ik de film wel spannend, hoewel ik van die 'Creep' soms wel de slappe lach kreeg.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Frágiles
Thriller / Horror, 2005

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
londen, engelandmetrocellarjachtkrankzinnigheidlondon undergroundontsnappenrape attempttreinsewervagrant tunnel