Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Franka Potente, Vas Blackwood en Sean Harris
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot Creep
"Your journey terminates here"
Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...
Kan me haast ook niet voorstellen dat iemand dit een 4 wil geven maar jah gelukkig smaken verschil he
Juist smaken verschillen.
erik1677
Persoonlijk vind ik creep van christopher smith dan wel weer een lekkere horrorfilm.
Vooral de sfeer in het begin vind ik lekker creepy.
En de creep zelf vind ik er nog wel redelijk uitzien, en soms best wel ziekelijk.
Zoals hij op ten duur aan de slag gaat met een operatie, vind ik een geweldige scene.
Tja niks mis mee.
m1701
Vond de film wel erg goed!
Zeer spannend, de film had zelf wel wat langer mogen duren.
De spanning zat er goed in. Vond ook de operatie wel erg gaaf gedaan! Snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom het zo'n laag gemiddelde heeft.
Bottleneck
Erg leuk horrortje zeg.
Het begint al met een benauwde maar tegelijkertijd ook geinige openingsscene met die accenten
Eigenlijk sowieso wel lekker droge dialogen en one liners, en op z';n tijd een beetje ranzigheid. De personages spreken me allemaal aan, vooral die security 'supervisor'. En Franka Potente bevalt me prima als de Duitse Bridget Jones, leuke en mooie meid die overtuigend haar rol van het rennende grietje neerzet, niets op af te dingen.
De killer komt wel te vroeg in beeld maar het spreekt voor 'em dat hij netjes te werk gaat: handjes wassen en "keurig" z'n handschoentjes om
Echt spannend is het niet, op het eerste gedeelte na dan, maar de opgesloten setting heeft wel wat. Best mooi ook met al die kleuren in de metrogangen, en het einde is goed en origineel.
Een eigenzinnig filmpje met wat komische noten en een goede sound score, prima. Zeker iemand met talent, die Smith, en dikke kans dat dit binnen een jaar of wat een cultfilmpje is.
Erg leuk horrortje zeg.
precies.
aburex
Soms wansmakelijke horrorfilm, maar niet echt spannend. Gelukkig duurt hij niet al te lang
dominion
Weer een matige horror in de metro.
Vind de setting in de metro altijd echt prachtig voor een Horror film.
Donker, creepy, luguber en erg sfeervol maar hier viel dat nog wat tegen.
Het begint heel erg spannend en sfeervol maar als de film steeds meer naar het einde toe gaat wordt hij steeds minder.
Hij is wel tien keer beter dan Stag Night die ik een tijdje geleden had gezien.
Ook wel erg veel ranzigheid en gore als hij steeds meer naar het einde toe gaat.
Op elk vlak is hij wel beter dan Stag Night maar dat komt ook door het veel hogere budget.
Alleen vond ik de moordenaar juist zo dom en het bracht de film gelijk naar beneden met de score.
Hij maakte het juist meer lachwekkend dan eng of spannend.
Dat was echt een grote minpunt in de film.
Maar goed de acteurs waren ook niet al te best maar ook niet storend slecht en dat was nou juist wel bij Stag Night.
Dus twijfel tussen een voldoende of een onvoldoende.
Voor nu dus een 2,5.
killer13
leuke horrorfilm. ik had geen hoge verwachtingen door de lage score hier maar toch is crrep een degenlijke horrorfilm. de film heeft vele foutjes (zoals het slechte acteerwerk) maar de gore, duistere sfeer, korte duur (de film verveelt nooit echt) en de omgeving compenseren dat met gemak voor mij. niet zo goed als the midnight meat train maar ook zeer aangernaam om te zien.
voor mij is deze een dikke 4 waard
Reint
Ik moet zeggen dat de underground metro-sfeer er érg goed uitzag, zeer claustrofobisch. Verder ook een hele hoop minpunten (die hier al vaker zijn genoemd).
Als verklaring van 'de creep' is dit wellicht een optie:
Ook las ik ergens dat er vroeger in Engeland stiekeme abortie-klinieken in de 'metro underground' waren gevestigd. In dat geval kan de creep dus een mislukte abortie zijn.
Donkerwoud
Heb wel een zwak voor deze film. De killer blijkt juist een meelijwekkende figuur te zijn, anders dan wat je er de hele tijd van verwacht. Dat past wel binnen die sfeer van een geïsoleerde persoon die handen valt van iemand die niet bij de maatschappij past.
blisteringdude
Kent iemand meer van dit soort metro horror's? Wil die persoon mij deze films in een PM sturen? Had deze film overigens al ooit een keer gezien en zat net een beetje half mee te kijken. 3 Blijft staan.
maerk
PsykoPumpkin
In het begin een goed onderhoudende film, maar toen dat mismaakte surrealistische element erin voorkwam was voor mij alle spanning weg en was de film min of meer verpest. Verder heb ik me ongelooflijk geïrriteerd aan het accent van de hoofdrolspeelster.
Sfeer en camerawerk waren wel erg goed. 3*
Mad Man Mundt
Of nog beter: Kontroll
blisteringdude
Bekijk Midnight Meat Train eens.
Al gezien, maar Mad Man Mundt heeft me een PM met enkele metro horrors/acties gestuurd. Midnight Meat Train vond ik overigens ook wel vet
!
TragieStar.*
Toen ik de film begon met kijken dacht ik: Waar ben ik aan begonnen. Het acteerwerk was echt om te huilen. Het verhaal kwam ook moeizaam en irritant over. Dat was dus het eerste deel. Het 2de deel was veel beter, en werd ook lekker spannend. Ik had de film totaal anders verwacht, en ik had ook niet verwacht om Franka terug te zien na Lola Rennt te hebben bekeken. Lola Rennt vond ik echt helemaal niks, maar ik herkende haar meteen. Toen was ik wel even verbaasd van mezelf, dat ik haar al vanaf seconde nummer 1 herkende. Maar zij was hier nog redelijk te pruimen. De rest was ook heel erg. Het verhaal nam een hele andere wending, toen het ventje in beeld kwam. Ik was net lekker aan het eten, en jahoor toen was het bijna kokhalsen geblazen. Een beetje overdreven natuurlijk, maar hij was onsmakelijk gewoon. Ik had dus een heel ander beeld van het verhaal, dat was duidelijk. En dan heb je nog het hondje, die was zo schattig
Het einde weer voorspelbaar, maarja daar doe je het allemaal voor. Vreemd dat alles op het begin afgesloten was, en er niet eens bewakers waren en ze niet even controleren of er nog mensen rondlopen. Metro's (stations) zijn altijd creepy. Dus de titel is dus erg toepasselijk, ook voor andere dingen in de film. Soms zag het er erg nep uit, maar heb me opzich wel vermaakt.
moviemafketel
- 19752 berichten
Best een aardige Horror die wat spannende momenten kent. De setting is sowieso prima in orde. Volgens mij hebben ze echt een heel station mogen gebruiken om te filmen. De creep zag er ook eng genoeg uit om te blijven kijken. Uiteraard worden de vaste Horror-paden weer bewandeld en maakt de 1 na de andere een domme beslissing. Wel vaag dat de Creep in sneltreinvaart op alle plekken was waar hij moest wezen, aangezien hij als een slome duikelaar overkomt op het laatst. Ik had het leuker gevonden, mochten er meer Creeps zijn geweest, zoals in the Descent bijvoorbeeld. Had het allemaal wat meer plausibel gemaakt. Voor het acteerwerk hoef je deze film trouwens niet op te zetten, dat was zwak tot slecht te noemen. De achtergrond en beweegredenen van de Creep(die ik nu net pas hieronder lees) bleven vaag. Wel grappig soms die kop van hem dat hij niet echt doorhad dat waar hij mee bezig was niet door de beugel kon haha. Lekker in zijn eigen wereld. Hij was ook bovenmenselijk, want een hak van een schoen of wat het ook was door zijn voorhoofd had het klusje al wel moeten klaren lijkt me.
Maar nogmaals, het station geeft een spannend, benauwend gevoel als kijker. Er lijkt geen ontsnappen aan. De Creep ziet er aardig freaky uit en er het bloed vloeit rijkelijk.
Het einde dat het station weer open is en er een man op Kate afloopt om haar wat geld te geven in de veronderstelling dat ze een zwerver is vond ik grappig gevonden. Vermakelijk hap-slik-weg-horror.
MovieGuy1
Christopher Smiths filmdebuut "Creep" is een horror over een vrouw die midden in de nacht wakker wordt in een verlaten treinstation waar ze in slaap is gevallen en wanneer ze in de trein komt begint er een gruwelijke en misselijke nachtmerrie........
Ik kan eigenlijk al gelijk zeggen: dit was niet wat ik verwachtte. Ik verwachtte dat dit een soort mystery-horror moest voorstellen met een beetje een bovennatuurlijk trekje dat een dikke climax kreeg met enge schrik effecten. Nou jongens, het blijkt dat Creep alles behalve dat is. Het gaat meer over de moordlust van een kannibalistische massamoordenaar dan het verhaal hierboven. Ik vond het nog steeds redelijk maar absoluut niet geweldig en zeker vergeetbaar (dat is het nu al). Het acteerwerk was verschrikkelijk slecht, behalve de echte horror-scènes dan. De regie schijnt wel goed te zijn en Smith's andere films hebben dezelfde elementen. Qua horror viel deze film mee. Meer gore, dan spanning. Dus helaas een redelijke tegenvaller. Toch wel een 3* vanwege de goede start!
Dee Al
Saaie film. Ik had verwacht dat ze gevangen zou zitten in die trein en dat er in die trein dan allemaal geesten zouden zitten. Dat dit niet gebeurde is eigenlijk een pluspunt (het is geen cliché). Creep is inderdaad niet clichématig, maar dat is geen pluspunt. Ik had liever het bovenstaande verhaal zien gebeuren, dan wat er nu gebeurde. De moordenaar joeg me geen angst aan: ik moest eigenlijk alleen lachen om die lelijke kop. Deze moordenaar was een dom wezen zonder motief. Ik ben van mening dat domme moordenaars zonder enig motief de saaiste filmmoordenaars zijn die er bestaan. Dat werd hier weer eens bewezen. Ik vond er niks aan. Het einde is dan op zich wel weer grappig, maar doet de rest van de film een beetje te kort (moet je nagaan!!). Zeer matige film.
maxroelofs
helemaal mee eens, de film was nog best spannend in het begin. Als ze daar met een paar mensen zijn . Maar dan verpesten ze meteen de opgebouwde sfeer en spanning door die ontzettend lelijke/slechte kop te laten zien van ''creep''. Hierdoor wordt het meer naar het lacherige toegetrokken dan dat het de film echt spannend maakt. Hier zijn ze denk ik de fout in gegaan want tot het punt dat je zijn gezicht te zien krijgt is hij nog best spannend. Als dit goed uitgewerkt was had ik hem denk ik nog wel een voldoende gegeven.
Jessen0wnt
Om wat meer inspiratie voor een Halloween evenement op te doen, maar eens aangezet. Niet de film die zoekt naar vernieuwing, echte horror of ook maar enige spanning. Niet echt inspirerend dus, maarja... Boeien! De film kijkt heerlijk weg, is vermakelijk en heeft een creepy sfeer. De tekortkoming van structuur, balans en ook maar enige houvast vond ik juist een groot pluspunt van de film. Het is gewoon allemaal lekker goedkoop, en daar is zo af en toe niets mis mee. Meer dan prima te doen! 2 sterren maar wel de moeite waard als je niets beters te doen hebt

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Frágiles
Thriller / Horror, 2005

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
londen, engelandmetrocellarjachtkrankzinnigheidlondon undergroundontsnappenrape attempttreinsewervagrant tunnel