Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Franka Potente, Vas Blackwood en Sean Harris
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot Creep
"Your journey terminates here"
Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...
MaTtIeBoY
Dit klinkt echt goed. Hopelijk komt ie snel bij ons in de videotheek. Weet iemand al een datum? Oh trouwens zij is toch die vrouw van anatomie 1 en 2?
WB
heeft iets weg van The Langoliers van Stephen King...
Lijkt me een goeie film!
Marco1234
Misschien wel de geboorte van een nieuwe dimensie horror films. Laat dit dus maar snel komen mijn zegen hebben jullie.
TVGids
heeft wat weg van de vampier express ofzo
Was dat een serie op tv?
Horrorfanaat
Wanneer komt ie nou uit 2004 zit er al weer bijna op ?
In Augustus in Duitsland uitgekomen, Januari 2005 in Engeland, Februari Frankrijk (volgens IMDB). Zie niks staan over Nederland.
Horrorfanaat
Echt vreemd zou dus wel half volgend jaar kunnen zijn.
Safri
En Lola rennt, Bourne identity/supremacy.
JoeHallenbeck
Het plot lijkt sterk op een kort verhaal van Clive Barker: The Midnight Meat Train.
jassonn
Leuk horrorfilmpje. Beetje in de stijl van Saw wat betreft uiterlijk. Redelijk spannende momenten en ook de "gore" is niet vergeten. 3.5*
Horrorfanaat
Heb je hem in het buitenland gezien?
Zavo
Publiek protesteert tegen Creep
Filmpubliek in Duitsland protesteert
tegen Christopher Smith's horrorfilm
Creep.Volgens de kijkers bevatten de
scènes teveel grafisch geweld.Zo is te
zien hoe een keel doorgesneden wordt en
worden iemands ingewanden blootgelegd.
Distributeur X-Verleih verdedigt zich
door te zeggen dat de filmkeuring de
film heeft goedgekeurd voor 16 jaar en
ouder.Creep is groot uitgebracht in
Duitsland omdat de Duitse actrice
Franka Potente (Lola Rennt) meespeelt.
Ook in Groot-Brittannië was de Britse
productie niet zonder controverse.De
producent noemt het "belachelijk".
bron: Teletekst
jassonn
Ik vond het allemaal wel meevallen, daarnaast vind ik wat goede gorescenes toch beter dan die 12-jaar-en-ouder-net-de-camera-wegdraaien-prul.
Mandrake2005
Begin was spannend maar nadat de creep in beeld kwam vond ik het niks meer aan. B-film.
Horrorfanaat
April is al voorbij en hij is er nog niet.
reveal
Heb em net gezien. Zwaar kut. Hij begon anders best wel goed, maar na 30 was alle spanning eruit en leek het meer een klucht dan een serieuze horror. Jammer van m'n geld en raad deze film niemand aan.
latrat
Ik vond hem zeker goed, nu niet zozeer het verhaal, maar de manier waarop hij gemaakt is.
Het ironische slecht-wordt-goed beeld op het einde, als ze zelf zwervertje wordt.
En de letterlijk adembenemende shot van de creep als we hem voor het eerst zien. Helemaal stil en onverwacht, het duurde enkele voor ik doorhad wat ik juist zag en besefte dat het niet meer de vrouw was.
En ik moet toegeven, Ik heb gegild.
bisse
De film Creep levert af wat het de titel beloofd maar dan ook geen frame of plotwending meer. Ongelofelijk simpele eenzijdige film die toch wel de moeite van het bekijken waard is. 2,5 ster voor een rondlurkende creep die wat lui killed en een meisje dat er de hele film voor weg rend.
Nieke
Een zéér korte film met zéér beperkt acteertalent. En toch ben ik hem al twee keer gaan bekijken.
Hij is lekker akelig, en de tweede keer kon ik m'n haar al weglaten voor m'n ogen (= goede ik-wil-het-niet-zien-truuk).
Zeer snel tempo, wat ook leuk is, je valt van het ene moment in het andere. Soms gaat hij dan net weer iets té snel. Geen topper, wel een aanrader voor de 'horror' fans.
balosa
ik ben het met bisse eens, "ongelooflijk simpel en eenzijdig", de bekende "waarom doe je dat nou" scene's zitten er uiteraard ook weer in en het is allemaal zó vreselijk voorspelbaar, vanwege de gore scené's blijft de film je nog wel even in je geheugen, maar dat is ook het enigste, 2 sterren voor de gore scené's...

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Frágiles
Thriller / Horror, 2005

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
londen, engelandmetrocellarjachtkrankzinnigheidlondon undergroundontsnappenrape attempttreinsewervagrant tunnel