Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
AC1
20 minuten is toch wel genoeg om te weten of een film je iets zegt of niet? Ik heb soms aan een trailer al genoeg. Ik had alleen geen punten gegeven.
Maar bij Avatar zit je na 20 minuten nog niet eens in de jungle...
planet_of_death
Om dat laatste gaat het ook.
AC1
Als PSV zo'n goed inzicht heeft dat hij gelijk weet wat hem aanspreekt of niet, dan zal hij ook wel snel inzien dat hij zijn score ongedaan moet maken.
Let maar eens op!
Ligt natuurlijk ook aan de film ,maar na die 20 minuten heb je gewoon nog ruim 2 uur film te gaan.
Gewoon belachelijk dat je er dan al op stemt wat mij betreft. Zo kan ik ook wel aan de hand van de eerste 5 minuten op films gaan stemmen.
Maar leuk dat er PSV aangehaald wordt, opzich wel een mooi voorbeeld. De 1e 20 minuten kunnen ze heel slecht spelen, ga je dan ook al het stadion uit?
Thorongil
Ik probeer altijd elke film volledig uit te kijken. Al moet ik zeggen dat als de trailer me tegen sta, dat de film me meestal ook niet zal weten te bekoren. Ik denk dat je alleszins de helft van een film hoort te zien vooraleer je er een deftig oordeel over kunt vellen.
erik neuteboom
Als je aandacht wil op deze site zeg je gewoon dat je bij een film als Avatar na 20 minuten bent afgehaakt, "say no more"!
dimi303
20 min toch wel iets te kort om een deftig oordeel te kunnen vellen over deze film.
JigSaw_Doll
DVD/Blue-Ray trailer is er
you were stupid buying the first dvd!
Thorak
Als je na 20 minuten nog niet weet of je de film wel of niet kan waarderen kun je beter uberhaupt de film al uitzetten want dan pakt hij je blijkbaar gewoon niet. Meestal heb ik met zo'n 15 minuten ook altijd al wel een indruk of ik het wat vind of niet. Of het verhaal dan al goed en wel begonnen is of niet maakt dan ook meestal niet uit, aan de sfeer en uitwerking zou je toch al genoeg kunnen aflezen.
Zeker bij een film als Avatar (ook al ''zitten ze daar nog niet in de jungle'') is het al veel eerder dan die 20 minuten duidelijk hoe de vork in de steel zit.
mrwhite
That is a fact.
nakada
Wat een onzin. Natuurlijk zijn er films die je binnen 5 minuten beet hebben en er zijn ook films waar je na 10 minuten al weet dat het nooit meer iets kan worden. Maar er zijn ook erg veel films die 'even op gang moeten komen'. Er zijn zelfs films die je pas later gaat waarderen. Om er na een kwartier een punt achter te zetten sluit dus een heleboel films uit van een misschien betere beoordeling.
Zeker bij Avatar is het belangrijk om verder te kijken. Daarna begint immers de essentie van deze film pas : het visuele aspect in de vorm van ( inderdaad ) de jungle, de andere beschaving en dat alles in 3D. Het verhaal is niet het enige waar film om draait, anders bleven er niet veel films over. Binnen 20 minuten weten hoe de vork in de steel zit heeft bij deze film dan ook weinig belang.
AC1
Je kan het mij die uitleg niet verkopen, nakada. Avatar is van begin tot einde een Cameron film. No way dat het even op gang moet komen.
Na 20 minuten ben je de compount nog niet uit geweest..... En iedereen is het er over eens dat de jungle de grote ster is van de film, die heb je dan nog niet gezien (op een paar korte shots na).
nakada
Je kan het mij die uitleg niet verkopen, nakada. Avatar is van begin tot einde een Cameron film. No way dat Avatar even op gang moet komen.
_Se7en_
- 2041 berichten
Naar mijn ervaring komen de meeste films pas na 20 of zelfs 40 minuten echt op gang. Zou dan ook nooit een film eerder dan na 20 minuten af zetten. Je weet dan gewoon nog te weinig om de film te kunnen beoordelen.
Ook worden veel films pas in de laatste 20 minuten echt goed. Kijk bijvoorbeeld naar American Beauty.
Qar
Ik vond zelf toch Pandora het mooiste om te zien, die jungle kwam op mij veel minder over.
AC1
Maar het is toch raar om te beweren dat je elke film die je binnen 15 minuten niet weet te grijpen, net zo goed niet kunt afkijken !?
Heb ik ook al een aantal keren gedaan. Soms denk ik, "Wow, wat slecht!", of, "Nee, dit is niet mijn soort film" en dan gaat er iets anders op.
Pandora = jungle
Pandora = jungle
Foutje, ik bedoel eigenlijk de zwevende bergen. Ik dacht even dat dát juist Pandora heette.
De hele planeet heet Pandora en die bergen zijn ook begroeid met jungle.
Ook goed, jij je zin
Ik dacht dat je met jungle voornamelijk het stukje bushbush van onze blauwe vrienden bedoelde.
Maar dan zijn we het daar dus over eens.
Sasja
Die waren idd erg mooi, de Halleluja moutains.
- 19752 berichten
Zet nooit een film af die verschrikkelijk slecht opent. Gewoon doorzetten en dan zien of dat zwaar beroerde begin nog ergens op sloeg en misschien zelfs wel onmisbaar was.
Ik heb Nutty Professor 2 The Klumps na 20 minuten afgezet? Heb ik nog iets verrassends gemist?
- 19752 berichten
Nee, maar dat weet je zelf pas achteraf toch? En je had The Nutty Professor 1 al gezien neem ik aan? Kun je beetje weten wat je kon verwachten. En humor houd ik even buiten beschouwing, al zit ik die ook gewoon uit ja hoe slecht ook.
nakada
Natuurlijk, doet waarschijnlijk iedereen. Maar dan bestaat de kans dat je juist een verrassend goede film mist. En een beoordeling geven na 20 minuten kan naar mijn mening helemaal niet.
- 19752 berichten
Irreversible was de 1e film waar ik bij twijfelde om hem na een kwartier af te zetten en er ook nooit meer aan te beginnen, maar heb volgehouden en vond het 2e deel erg goed. Dus is gewoon erg zonde om iets vroegtijdig uit te zetten.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful