• 9.376.911 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Wouw wat een film!!

Ik ben redelijk overdonderd door deze film. Ik heb regelmatig kippenvel gehad, vooral de beelden vond ik schitterend. Ik ben normaal echt geen voorstander van science-fiction maar deze film staat absoluut op 1 bij mij qua science-fiction films, dit komt mede door de special effects. Daarbij wordt er ook goed en sterk geacteerd.

Ik ben wel heel eerlijk, qua verhaal is het natuurlijk heel cliche en niet ijzersterk. Maar even goed voldoende!

Verhaal: 3

De rest: 5+

BillyMac

adembenemende beelden, ze prikkelen letterlijk je hersenen. Maar daarvoor krijgt hij natuurlijk geen 5 sterren, maar wel drie verdiende sterren

avatar van Thom1994

Thom1994

BillyMac schreef:

Kun je dan ook argumenten geven die je tot deze, ondanks je positieve woorden, zeer lage beoordeling hebben gebracht?

BillyMac

Is toch geen lage beoordeling, 0.5 is een lage beoordeling. Ik kan trouwens niet elke film die ik leuk vind 5 sterren geven, zou zich beginnen opstapelen. Film moet toch de sterren verdienen? Drie sterren lijken me trouwens heel veel aangezien het voor de beelden alleen zijn...

avatar van Thom1994

Thom1994

3 sterren is erg gemiddeld, en gezien je reactie was je er wel onder de indruk van, maak er dan 3,5* van, en trouwens, je hebt nog niet eens gestemd.

BillyMac

Kan dat niet voor iemand erg gemiddeld zijn en voor mij veel? Vergeleken met het gemiddelde van 4,14 mag mijn stem misschien gemiddeld lijken maar dat is het niet voor mij.

Karl van H.

Flauw hoor, om users te verleiden een hoger punt te geven. Volgens mij heeft BillyMac de film prima beoordeeld. Sterker nog, nu je het zegt, doe er maar een half puntje vanaf

avatar van Noodless

Noodless

Dit is weer een bewijs dat punten zeer relatief zijn, voor de ene is bv. 6/10 goed, voor de ander is 6/10 gemiddeld. Het laatste geldt voor mij. Een gewone, degelijke film geef ik een 6/10, dus hier drie sterren.

avatar van AC1

AC1

5 op 10 is net niet gebuisd. Met 6 op 10 klinkt er nog steeds een alarmbelletje. Een 7 op 10 is goed.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

goede film! alleen soms verliest hij zijn spanning en vaart in het verhaal en dan is het bets wel saai

avatar van rensiemetal

rensiemetal

Maar alsnog stem je 5,0*?

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Skullcandygirl geeft ook 5 sterren aan confessions of a shopaholic, dus ik zal het niet al te serieus nemen

planet_of_death

Uiteraard een perfect argument. Ik mag jou hond niet omdat jij in een Ferarri rijdt.

avatar van Bélon

Bélon

De Site >> Algemeen >> Veel gemaakte taalfouten op MM

avatar van panjoe

panjoe

???

Hoe loopt dat in godsnaam analoog met "Jij geeft Confessions of a Shopaholic 5* dus is een 5* van jou met een korreltje zout te nemen"?

planet_of_death

Het slaat gewoon nergens op.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind het echt een verschrikkelijke film. In 2D gezien trouwens. Plotje van niks (bijelkaar gejatte elementen uit andere films) en ik vind de designs van de inboorlingen en wezens foeilelijk (het lelijke broertje van Miyazaki aan het roer?). Alleen de designs van de omgevingen en de vele neonlichtjes in de film maakten nog een beetje indruk. Uiteindelijk uitgezeten met behulp van de fastforward-button. Niet mijn ding: 1,5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ook al kijk je hem in 3D dan is het niks spectaculairder dan de gewone versie. Voor een keer te zien is ie best wel aardig, maar om nou te zeggen dat het een topfilm is, nee sorry dat vind ik ook niet, maar wel vermaak.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Wat een baggerfilm, zelden zo'n film met zo'n k*tverhaal zo overgewaardeerd zien worden.

(zie alle op de pik getrapte fannetjes al spitten in welke films ik wel goed vind om daar over te gaan beginnen).

avatar van skullcandygirl94

De rest: 5+

yeah! helemaal mee eens

avatar van Infected

Infected

Zucht, ja.. Avatar.. Uiteindelijk toch maar gezien.

En echt vrolijk werd ik er niet van.

Het geheel kwam op mij een beetje over als een lange Droomvlucht op een autobeurs. Al die felle regenboogkleurtjes.. jammer.

Ook allemaal erg simpel en onvolwassen (dat laatste was wel te verwachten natuurlijk).

Ik heb me eigenlijk de hele tijd afgevraagd waarom mensen zo onder de indruk waren van de special effects. Of eigenlijk: waarom ik niet. Natuurlijk zie ik ook meteen dat er behoorlijk wat daagjes gerenderd is op de farm, maar ondanks dat kwam alles behoorlijk nep over.

Misschien zit ik fout, maar ik denk dat 't komt omdat alles compleet onnatuurlijk was: de felle kleurtjes, de blauwe gedisproportioneerde(?) mannetjes, vliegende rotsen, etc..

In ieder geval: deze tekenfilm duurde me echt te lang. Het scenario stond te ver van m'n bed en het was allemaal veel te simpel.

Kortom: Perfecte film voor een kinderfeestje! Maar niet een film die je bezig zal houden voor een lange tijd.

avatar van pumpking

pumpking

Ik vind twee sterren eigenlijk meer dan genoeg aangezien het verhaal op niet veel trekt en ik in slaap gevallen ben.

Karl van H.

Het valt me wel op dat veel mensen hier schijnbaar neerkijken op tekenfilms. Onzin natuurlijk, want met een tekenfilm kun je net zoveel uitdrukken als met een 'echte' film. Dat dit bij deze film niet het geval is, doet er wat dat betreft even niet toe

avatar van AC1

AC1

Karl van H. schreef:

Misschien maar ik vermoed dat je er dan wel vatbaar moet voor zijn. Overigens zijn tekenfilms meestal wel bedoeld voor een jonger publiek.

Karl van H.

Vaak wel, maar niet noodzakelijkerwijs. Bovendien kan een tekenfilm voor kinderen ook heel goed in elkaar steken; ik kan bijvoorbeeld nog altijd met veel plezier naar Popeye of Donald Duck kijken. Spirited Away is ook een goed voorbeeld van een film die voor kinderen bedoeld is/lijkt, maar toch ook veel volwassenen aanspreekt. Veel nieuwere tekenfilms zijn helaas wel onnodig infantiel en druk.

Bovendien bestaan er wel degelijk tekenfilms voor volwassenen, al moet je daarvoor wel eerder uitwijken naar Japan en dergelijke. Waltz With Bashir (die ik overigens nog niet heb gezien) is een recent voorbeeld uit Israel dat betrekkelijk goed werd/wordt onvangen.

Dezelfde discussie geldt trouwens ook voor stripverhalen, die als minderwaardig worden gezien ten opzichte van 'echte' literatuur. Dat terwijl sinds Art Spiegelmans Maus voor het grotere publiek duidelijk is dat je met een stripverhaal wel degelijk iets moois kunt neerzettien.

Maar volgens mij moeten we maar weer terug naar de film

planet_of_death

Uiteraard heb je ook nog The Simpsons. Family Guy en South Park.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

planet_of_death schreef:

Uiteraard heb je ook nog The Simpsons. Family Guy en South Park.

en Futurama.

avatar van han de barman

han de barman

Lief volkje.... Lekker lang kijken...

avatar van dinhus

dinhus

Sodeju, al een tijdje niet meer gekeken, maar 't zat eraan te komen: 8488 berichten . Is vast de meestbesproken film op moviemeter?

En heeft iemand iets gehoord over een vervolg? Een tijdje geleden, toen ik nog zo'n ontzettend avatar fanboy was; nog nog steeds maar minder, zocht ik fanatiek iedere dag allerlei websites af naar een vervolg. Nu hoef je trouwens niet te denken dat ik in een of ander T-shirt of merchandise van avatar rondloop, maar het gewoon als de beste film beschouw. Maar het is een beetje bij mij weggezakt, dus vraag ik 't maar aan jullie

Oja, en ik kan 't vreselijke late tijdstip verklaren!

Ik had toch nachtdienst, wat ik nooit heb, maar eens een keer probeerde. Nou ben ik rustig gaan douchen, kijk hier en daar wat rond en duik zo m'n nest in:P

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Het vervolg gaat zich richten op de oceanen van Pandora , dat is het laatste wat ik erover las.