• 9.378.048 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Deze discussie mag verder in het forum, hier graag weer over de film.

Q Jones schreef:

Ik vind vind niet dat de special effects los van de film staan ik bedoel je moet de film toch in zijn geheel zien. Ik vond de film ook niet zo super maar ik heb me toch kostelijk vermaakt met de mooie vormgeving en de mooie muziek, en Michelle Roderigez is ook geen straf om naar te kijken. Wat sam worthington betreft die man kan niet echt acteren hij kan alleen maar dezelfde blik op zetten, al is hij hier wel beter dan in Clash Of The Titans

Je moet inderdaad de Special effects van deze film niet los zien van het geheel. Dat maakt de film juist bijzonder. Het verhaal is inderdaad niet nieuw dat weten we nu allemaal wel. Maar je kan er niet om heen dat alle technische aspecten in deze film van een erg hoog niveau zijn. Ik heb niet zoveel verstand van al die technische dingen, maar mijn zintuigen werken prima.

avatar van Bélon

Bélon

Ik vond de soundtrack nou niet echt een technisch aspect van hoog niveau in deze film, clichématig en soms zelfs irritant aanwezig (tijdens jungle scenes, waar de jungle geluiden het geluidsbeeld al genoeg vulden, het was niet nodig om tijdens veel van die scenes daar nog muziek onder te zetten)

Bélon schreef:

Het gaat om de geluidskwaliteit van de soundtrack niet of je de soundtrack goed vond of niet

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De geluidskwaliteit van de soundtrack is met dit soort films altijd wel in orde, maar of de muziek je ook bevalt, is weer wat anders.

avatar van Q Jones

Q Jones

Tha-Joker schreef:

kan jezelf nader verklaren want ik snap je punt niet echt

avatar van Glacius

Glacius

Tha-Joker schreef:

Waarom bang? Het is een goede en innovatieve film. Er is voor mij geen reden om hem niet hoog te hebben staan. Er staan wel meer vrij clichematige (verhaallijn) films (wat ik bij deze echt wel vind meevallen en de technische kant overwoekerd dat aspect) maar die wel innovatief zijn in de top250.

Innovatief? De combi van real people en een computer geanimeerde wereld met een cliché verhaaltje vind ik geen top 250 waard, sorry.

Het klinkt misschien alsof ik op je neerkijk als ik zeg dat ik je het vergeef omdat je nog maar 15 jaar oud bent, maar dat is niet zo. Het is een realistisch kijk op hoe jouw mening over 10 jaar hoogst waarschijnlijk vergelijkbaar is met de mijne

avatar van Fonzie

Fonzie

De Blu-ray is binnen... kan niet wachten om em te bekijken weer

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ben zeer benieuwd of de ervaring afdoet omdat je hem thuis bekijkt. Laat het even weten.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Ik denk dat mensen die 'm in de bioscoop hebben gezien niet direct hun stem zullen verlagen, omdat ze uitgaan van de bioscoopervaring bij hun quotering. Tenzij de film wel érg tegenvalt, nu ineens, maar dat lijkt me sterk als je voorheen een 5,0* uitdeelt.

avatar van Q Jones

Q Jones

Glacius schreef:

De film zou van mij wel in de top 250 mogen maar dan op plaats 250, de Titanic was veel beter van James Cameron

avatar van puckb96

puckb96

Want een geweldige film is dit! En vooral het 3D gebeuren. Gewoon één van de beste films van 2010!

avatar van DVD-T

DVD-T

Net even op Blu-Ray herzien. Het zag er schitterend uit in 1080. Rijke diepe kleuren, veel details vallen op en geweldig geluid. Helaas wel een stuk kleiner dan het grote scherm natuurlijk, maar nog steeds een geweldige belevenis. Mijn stem blijft gewoon staan.

Niet echt een speciale uitgave trouwens van de Blu-ray. Ik had toch wel een beetje een uitgebreidere editie verwacht van 1 van de grootste films ooit gemaakt.

avatar van Bélon

Bélon

Tha-Joker schreef:

Die geluidskwaliteit is m.i. uit technisch oogpunt niet beter dan andere (recentere) (Hollywood) films. "3D geluid" is er allang (in de vorm van surround systemen). 3D video was de gimmick van deze film en hoofdzakelijk daardoor is hij zo succesvol.

Glacius schreef:

Phoee, mij op mijn leeftijd afschrijven dat is pas cliché Ik denk niet dat mijn leeftijd hier een hele grote rol in speelt. Het verhaal is inderdaad cliché, maar de film is innovatief qua technische aspecten. De innovatie is voor mij een plaats in de top 250 waard. Wat ik ook met mijn hele 15 jarige bestaan durf te zeggen is dat ik me deze film waarschijnlijk over 10 jaar nog wel herinner. Dat is ook weer iets waarom deze film in de top 250 hoort voor mij. Ook doe je nu alsof alleen maar 15-jarige deze film beoordeelt hebben waardoor deze film 4,16 scoort en dat alle "volwassenen" deze een lager cijfer hebben gegeven. Maarja wat weet ik nou als 15-jarige?

Sorry dat ik zo tegen je uitval, maar er zijn al zooooo veel mensen die op mij neerkijken (ookal zeg je dat je dat niet doet, maar je hebt toch wel even mijn leeftijd gecheckt op mijn pagina, die ik er BTW expres op heb gezet).

Bélon schreef:

Ach het klonk gewoon goed.

avatar van Poppe

Poppe

Net herzien op BluRay, grafisch een spektakel! Een musthave om je HCS te testen en om mee te pronken. Verder uiteraard een kulfilm, die enorm voorspelbaar is, en nergens origineel of prikkelend is.

avatar van christian

christian

De release datum van Avatar 2 lijkt bekend te zijn:

Avatar 2 (2014) - imdb.com

Nog 4 jaar wachten

"Avatar 2 Details: Tucked into an LAT article about the re-release of Avatar this fall with an additional six minutes added (c'mon, sex scene!), James Cameron reveals that Avatar 2 will focus on the oceans of Pandora. Since the director made several underwater documentaries before Avatar, his affinity for that environment comes as no surprise, still: this is going to be the most amazing 3D remake of The Incredible Mr. Limpet ever! "

avatar van Da G

Da G

Gister weer gezien, maar nu op bluray.

En ja, mijn cijfer blijft staan, wat een pracht:)

avatar van Fonzie

Fonzie

planet_of_death schreef:

Net stukken bekeken maar gezien de lengte ga ik deze bewaren voor het weekend waarschijnlijk. Film blijft mooi - detaillering is schitterend en de kleuren spatten van je scherm. Vond het verhaal nooit storend, ook niet in de bios, dus mijn kijk-ervaring gaat er niet door verloren. Het gemis van 3D is misschien jammer, maar goed, Titanic maakte ook meer indruk op een scherm van 40 m2 destijds.

Topper, blij dat ie nu uit is. Extra's interesseren me na 10 jaar DVD niet meer zo. Dus kan prima vooruit met deze editie op BR.

avatar van tv1984

tv1984

Die hoge scores is echt overdreven en ik heb mij daardoor laten vangen om hier mijn zuur verdiende centjes aan uit te geven. Zijn jullie nu echt zo vlug tevreden gewoon omdat de film een beetje mooi oogt? Het verhaal duurt veel te lang is voorspelbaar en totaal niet spannend. Ik zal nog mild zijn en voor de mooie omgeving krijgt hij nog met veel moeite een 2,5 van mij.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Een beetje mooi oogt? Het zit er fenomenaal uit!

avatar van Reinbo

Cameron komt met extra lange Avatar | NUvideo.nl/achterklap | De laatste nieuws video's zie je het eerst op NUvideo.nl!

Het uitmelken is begonnen, toch lijkt het mij ook wel leuk om deze zomer een langere versie te zien.

avatar van wibro

wibro

planet_of_death schreef:

Een beetje mooi oogt? Het zit er fenomenaal uit!

Voor de een is het fenominaal, voor de ander is het kitsch. Ik heb een gedeelte gezien in de FRS op TV scherm. Ik vond het afschuwelijk. Ik zal deze film daarom ook nooit helemaal bekijken op TV scherm, want de kans is 99 % dat mijn herwaardering uit zal komen op 1,0*, voor mij het laagste cijfer dat ik hanteer.

avatar van aspro

aspro

Fonzie schreef:

een film zols deze even als voorbeeld te nemen,die komt in de huiskamer heel anders over dan in de bios heb hem in 3d gezien en gisteren op blu-ray thuis met dts-hd master sound,en eerlijk hij is het kijken waard!

ben van mening dat een ieder de film op zijn eigen manier ziet en beoordeeld.

avatar van ZaKaRo

ZaKaRo

wibro schreef:

ik nodig je uit bij mij thuis om deze op een full hd phillips MET ambilight en de avatar op BLU RAY te bekijken!!Veel scherper als in de bios,alleen je hebt geen 3D,maar eerlijk als je het ziet,dan mis je die 3D totaal niet zo ongelooflijk mooi is het op blu ray!!

avatar van Reinbo

wibro schreef:

Los van eigen smaak kan je de beeldkwaliteit wel objectief beoordelen. Ik jeb het zelf nog niet gezien, maar verwacht een prachtige transfer. En om nu de schermen van frs als uitgangspunt te nemen..... Verwacht niet dat die ook maar enigzins goed zijn ingesteld.

avatar van wibro

wibro

@ ZaKaRo

Ik heb deze film in de bioscoop in 3D gezien. De film deed mij gewoon helemaal niks. Het bekijken op blue ray zal daar absoluut geen verandering in brengen. Ik wil hier bij wel opmerken dat ik deze film nooit bekeken zou hebben als er niet zo veel publiciteit over geweest was. Dit soort films zijn gewoon niet mijn ding.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

@ ZaKaRo

Het moet je inderdaad wel liggen.

Het is en blijft Sience-Fiction en dat is nou eenmaal niet voor iedereen weg gelegd.

avatar van chill-ko

chill-ko

'Prachtige film, maar met zo'n budget is er toch wel iemand te vinden die het verhaal even onder handen wil nemen...

Des al niet te min, zonder problemen in een ruk uitgekeken.