Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
aspro
een film of de film in dit geval ''avatar'' komt bij ons allemaal in de huiskamer heel anders over dan in de bioscoop.
en er zijn en blijven films die in de bios beter tot zijn recht komen dan in de huiskamer.
bollepeer
jah maar ondanks dat, is avatar een unieke film.
aspro
jah maar ondanks dat, is avatar een unieke film.
zeker weten dat ben ik voor 100% met je eens,
weet je als je een film in de bios hebt gezien en je kijkt hem thuis dan heb ik altijd of ik mis ik weet niet hoe dat komt.
Rickazio
Leuk gemaakt, slap verhaal, aardig voorspelbaar...
p.s: Zit hier niet een beetje een verhaal achter die tegen de oorlog in Afghanistan is? Misschien wat ver gezocht, maar met alle haat tegen Bush W. zou het natuurlijk mogelijk kunnen zijn.
bollepeer
zeker weten dat ben ik voor 100% met je eens,
inderdaad, dat heb ik ook gehad met angels and demons. heel vreemd is dat
Miron
De uitwerking van de boodschap en alle cliche's waar deze film vol mee zit zijn natuurlijk om van te kotsen.
Maar verder is dit natuurlijk een van de meest epische films allertijden.
Met gemak.
Bakharrie
mrwhite
james cameron heeft dit verhaal niet geschreven!!!!
dit is afgesnoept van disney.
Wat een opmerking
helleke
Wat een opmerking
Onder invloed van M & M's, denk ik
StolKKJ
Verdiende meer oscars, prachtige wereld!
Kwam leuk artikel tegen, had verwacht dat deze film er ook wel in zou staan maar nee.
Top 25 Best Movie Titles Ever
De #1 is TAKEN!
skipy05
Zeer goede film. Zeer goed gemaakt en zeer mooi effects. Verhaal is zeer goed. Goede acteurs. Deze wil ik zeker in HD terugzien. Zal dan nog veel mooier zijn.
Wat ik wel van verschiet is dat zoveel mensen deze film goed vinden. Dit is nu niet direct een film die zoveel andere aanspreekt.
louisvf
''nee'' hoor helemaal geen woede een ieder heeft het recht om een film naar eigen inzien te beoordelen,maar dit is eingenlijk wel een beetje kort door de bocht.
Bakharrie zijn reactie slaat op niet veel en is ook erg kort door de bocht zoals jij dat noemt maar uit u reacties blijkt wel dat jij weldegelijk wat woede hebt tegenover de Avatar "haters" en mensen hun recht ontneemt, hoe belachelijk de reacties ook zijn... Als je hier zo blijft op ingaan (zeker wetende dat je rond de 60jaar bent en dus enig niveau zou moeten hebben bereikt) is naar mijn mening even belachelijk te noemen. (niet persoonlijk, gebeurt gewoon vaker hier, vrij zielig, zeker omdat we het maar over films hebben en het niet eens persoonlijk gebeurt en sommigen beter zouden moeten weten)
Dat er nog steeds mensen zijn die denken dat het Pocahontasverhaal door Oom Walt verzonnen is...
polopolo150
Ik heb deze film een paar dagen geleden voor de 2e keer bekeken, maar nu gewoon thuis... en tot mijn grote verbazing is deze film net zo goed als toen het in de bioscoop was...
De emotioneele gehalte van deze film is nogstees groot, de soundtrack blijft een toppie, en hoewel soms de CGI echt om te janken was in vergelijking met sommige momenten van de film, vergeef je het toch snel...
Toch doe ik er 0,5* erbij... want deze film is na het herbekijken beter dan ik dacht.
AGE-411
Verdiende meer oscars, prachtige wereld!
Top 25 Best Movie Titles Ever
De #1 is TAKEN!
Wtf is da?
hessel
Leuke film om te kijken, de spanning blijft goed in de film zitten en hij verveelt geen moment. Wel is het natuurlijk zeer makkelijke koek en dit is ook juist waarom bijna iedereen hem mooi vind denk ik, even lekker ontspannen in een droomwereld. Misschien verlangen we allemaal wel weer terug naar hoe het was om kind te zijn en de Disney films te zien. 3,5* (met als pluspunt muziek en de fantasie, minpunt toch wel iets te cliche en simpel verhaaltje, maar ach...)
p.s. Ik heb in een keer zin in de droomvlucht van de Efteling....
Mirob1
Simpelweg fantastisch. Al het geld waard geweest wat erin is gestopt. Kijkt ondanks de lange speelduur heerlijk weg en de wereld is prachtig gemaakt. Tot op een klein bloemetje in de linkeronderhoek achter de subts prachtig uitgewerkt. Origineel verhaal ook, met de blauwe mensen prachtig gemaakt en uitgewerkt. Acteerwerk is super, ik heb genoten. Twee keer in de bios gezien zelfs en nu op DVD binnen. 5*, zonder enige twijfel.
mrwhite
nee dat zeg ik niet maar het is zeker niet door cameron geschreven!!!!
En? 't gaat er bij film overigens met name om hoe je het vertelt. Wie of wat het wanneer geschreven heeft is wat mij betret totaal irrelevant.
LotusBlossom
lekker dromerig..
love it!
(maar ook keiharde actie, love it more!>
christian
Want imdb staat vol met leugens
"Writer (WGA): James Cameron (written by)"
Miss Sway

Bakharrie

Ja, Dextro...
True

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful