• 9.377.126 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

planet_of_death

Walt Disney gehalte? Leg uit

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

IN YOUR FACE, CAMERON! Deze film heeft enkel drie oscars gewonnen (troost prijzen naar mijn mening: beste camera, beste special effects en beste productie design). Ik vind het zeer terecht dat deze film geen belangrijke filmprijzen in de wacht heeft gesleept, dat had de film niet verdient. Qua verhaallijn is de film ontzettend af te kraken.

Avatar is een vermakelijke en vette film, maar zeker niet oscarwaardig! Ik ben wel erg teleurgesteld dat Inglourious Basterds er maar één gewonnen heeft: Christoph Waltz.

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Filmfreaker schreef:

Euh, de Golden Globe voor Best Director en Best Picture misschien? En bovendien denk ik niet dat Cameron daar wakker van ligt nu hij de twee meest winstgevende films (in de bioscoop) aller tijden op zijn naam staan heeft.

avatar van Justinw

Justinw

3 oscars kan ik mee leven, maar als The Hurt Locker er 6 krijgt

Filmfreaker schreef:

Ach de Hurt Locker is ook maar 40 minuten interessant, daarna ben je bompak uit bompak aan ook wel zat en die film wint 6 oscars. Zie je maar dat het Amerikaanse prijzen zijn.

TriplaR schreef:

Oh, en waarom heb je die bij Avatar dan niet nodig? Pomp een visueel prachtige wereld uit je megacomputer ondersteund door een flinterdun verhaaltje en dan mag de diepgang zelfs achterwege gelaten worden? Blijft er voor mij en menig andere filmgenieter weinig over dan wat mooie plaatjes.

The Hurt Locker heeft naar mijn mening aan oscars gekregen wat hij met recht verdient.

Over het verhaal is al genoeg gezegd. Hoef ik denk ik niet te herhalen maar zal het voor jou toch nog even doen. Avatar is een actie/ avonturenfilm en dat soort film hebben vaak een niet al te gecompliceerd verhaal omdat deze films dat niet nodig hebben. Avatar is meesterlijk op allerlei vlak en het verhaal is gemiddeld wat totaal geen afbreuk doet aan de algehele beleving van de film. Hierdoor kunnen alle scenes meesterlijk in beeld worden gebracht.

Reinbo schreef:

Klopt. Dit jaar had men in Hollywoodkringen blijkbaar geen zin in een 'I'm the King of Pandora' speech en koos voor het eerst voor een vrouw.....

juist, had totaal niets te maken met de film. Want in the hurt locker is het verhaal nog dunner dan in Avatar.

avatar van rep_robert

Filmfreaker schreef:

Als je zo begint had the Hurt Locker de film ook niet hoeven te winnen, er zijn wel films met "betere" verhalen uitgebracht afgelopen jaar. Persoonlijk had ik liever Inglourious Basterds wat meer prijzen zien winnen.

Overigens geloof ik dat de Oscars slechts een extraatje is voor de makers van Avatar, als je film de succesvolste film allertijden is(Worldwide: $2,599,607,444 ). Dan zijn de Oscars toch echt van ondergeschikt belang, hoe waardevol ze ook zijn. It's all about the money....

bertito

Ben blij dat Avatar niet de belangrijkste oscars in de wacht heeft gesleept, best picture, best director. Ondanks de visuele pracht die sterk vernieuwend is, is het niet hoog te houden dat de Avatar-acteurs goed geregisseerd zijn (Bekijk Sigourney Weaver eens in Alien zou ik zeggen) De dialogen zijn niet uitdagend of geestig, toch wel een eerste vereiste voor een oscarwinnende film.

En dan de thematiek, die grossiert in pseudopolitiek, goedkope new age en afgestemd is op IQ 70. Hier is geen excuus voor. De regisseur laat zich kennen als iemand die het ontbreekt aan literaire ontwikkeling en daardoor blind is voor cliche's.

Toch wel weer schitterend dat zijn ex-vrouw er met alle oscars vandoor gaat.

lol. ja oscars moeten maar afgeschaft worden, wint nooit de film die echt het beste was. IQ70 gaat wel heel ver. Er zijn echt mensen met een IQ van boven de 100 die ook graag naar de bioscoop gaan en zich graag laten vermaken door een visueel spektakel als AVATAR.

avatar van TriplaR

TriplaR

what is truth schreef:

Tja, dat is dan jouw persoonlijke mening, tegenover de mijne. Je zegt dat Avatar meesterlijk is op allerlei vlak, welke vlakken bedoel je dan, naast het visuele spektakel? Ik kon er niet meer ontdekken.

Verhaal is tevens niet gemiddeld maar buitengewoon zwak.

Tot slot hoef je ook geen denigrerende houding tegenover mij aan te nemen, dat bewijst des te meer van je onmacht.

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

what is truth schreef:

Ik hoop het, want 100 is nu niet bepaald zo'n hoog IQ.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

Guardian of Isis schreef:

Ik hoop het, want 100 is nu niet bepaald zo'n hoog IQ.

100 is gemiddeld!;-)

Maar weer on topic te gaan:

Geweldig visueel spektakel, waarbij ik het verhaal al eens eerder heb gezien. Soms is het gewoon zo, dat het verhaal ondergeschikt is aan de beelden. Dat was duidelijk het geval bij Avatar!

avatar van Grunner

Grunner

Eindelijk dan toch gezien in 3D, effects zijn buitengewoon bijzonder!

Het verhaal zelf was leuk, niet erg vernieuwend en redelijk voorspelbaar maar alles er omheen maakt het hele geheel.

4,5 *

avatar van Whunter

Whunter

Leuke film non 3D. Lekker wijf trouwens die Avatar! Ga ik vaker kijken...

Toch wel weer schitterend dat zijn ex-vrouw er met alle oscars vandoor gaat.

Ik vind het zo fijn voor je dat zijn ex-vrouw ze heeft gewonnen. Al weet ik niet waarom je een zwak voor zijn ex-vrouw hebt. Maar goed, iets anders, ik heb een IQ van 137 en geef een 5.0 voor avatar. Mag dat?

avatar van nognooit

nognooit

Het mag wel, roept alleen wel een hoop vraagtekens op.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ik ben waarschijnlijk de enigste hier die de animaties echt verschrikkelijk lelijk vind en dan vooral de Na'vi. Een review van Avatar op Prime (in de bioscoop) kon ik dan ook niet helemaal afkijken.

avatar van Zinema

Nee hoor, vind de Navi ook foeilelijk.

avatar van domkey

domkey

swollenaer68 schreef:

Komma vergeten misschien...

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Kevin13 schreef:

haha ,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel mooier animaties heb gezien, maar het zag er niet slecht uit. De Na'vi's zijn inderdaad lelijk

avatar van Cosoco

Cosoco

Kevin13 schreef:

Nee hoor. Vreselijke kitsch. De vergelijking met progrock-hoezen uit de jaren '70 is ook al een paar keer gemaakt.

avatar van Wouter

domkey schreef:

Komma vergeten misschien...

Haha, inderdaad.....137,0

avatar van Reinbo

Zijn er eigenlijk wel mensen die het erg mooi vinden?

Ik vind het hooguit knap gemaakt en effectief, maar ik zou nu niet direct een bedsprei in die stijl willen hebben.

avatar van nognooit

nognooit

Een bedsprei niet, maar in de film zelf vond ik het eigenlijk wel mooi.

Misschien iets té, maar ik vond het zeker wel charmant te noemen.

swollenaer68 schreef:

Ik heb een zwak voor zijn ex-vrouw omdat ik het wrang ironisch vind voor Cameron dat zij een film heeft gemaakt voor $11 miljoen en dat geld bij elkaar moest bedelen en er toch met de allerbelangrijkste oscars vandoor gaat, terwijl hij $230 miljoen kon besteden, en er bovendien 10 jaar aan heeft gewerkt. Oscars kun je niet kopen en haal je ook niet ff op, dat vind ik het goede signaal dat de academy geeft, buiten het feit dat de academy 'dode mensen tot leven bidden' zoals in Avatar, terecht afgestraft heeft. Als je in Irak dood bent, blijf je toch echt dood, en zal de omgeving daarmee moeten omgaan.

Jij mag met je IQ van 137,0 Avatar 5 sterren geven, ik kan het niet verbieden. Maar zie je dan echt de valsheid niet van Avatar?

bertito schreef:

Ik zie geen valsheid in Avatar. Wat de film gekost heeft interesseert me eigenlijk niet zoveel. Net zo min als het feit dat zijn ex het geld bij elkaar moest schrapen. Ik heb de Hurt Locker nog niet gezien, maar ik neem aan dat het een heel interessante film is, die ik zeker nog ga kijken. Ik kan alleen zeggen dat ik ontzettend genoten heb van avatar. In een grote bioscoop gezien in Melbourne. Imax 3d. Het hele publiek was ook laaiend enthousiast daar en gaven na afloop een staande ovatie. Dat was wel een kippenvelmoment. Zie ik hier in ons landje niet zo gauw gebeuren.

Iedereen kijkt om zijn eigen redenen naar een film. Ik hou sowieso heel erg van het fantasy genre. Dus ik ben, figuurlijk gesproken, helemaal aan mijn trekken gekomen.

what is truth schreef:

Ik ga ook graag naar blockbusters en spektakelfilms, Godzilla, Titanic, Jurassic Park, Armageddon, ik zat vooraan en genoot! Wat ik irritiant vind is dat de huidige blockbuster op een geniepige manier aan de haal gaat met politiek en religie, dat bederft voor mij de pret.