Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Near_Dark
Ja, ik heb hem gekeken op mijn Ipod. De promo versie DD 2.0.
Die nags moet je maar even voor lief nemen.
Blijft een toppertje!
Een film bekijken op het kleine schermpje van een MP3-speler....?
Dat zal indrukwekkend geweest zijn...
Juvefan
Nu ben ik oprecht jaloers op je!
hehehe.. Melbourne is heeft toch het grootste IMAX scherm?? ..
Wat mijn vandaag overigens opviel, was dat ik zoveel mogelijk probeerde de ondertitels te mijden, en dat het dan een nog intensere ervaring is. (ze zouden eigenlijk 1 keer per dag een versie zonder subs moeten programmeren).
Sydney heeft het grootste scherm. Dat scherm is ongeveer 30X36 meter. Dat is 1080 vierkante meter. Dat is wel iets anders dan die 164 van Pathé Arena. Maar je zit dus wel warm.
Ik zag net wel het volgnde interessante over 1 van de 2 IMAX bioscopen in Melbourne:
IMAX Melbourne - - imaxmelbourne.com.au
Ik hoop voor je dat je daarheen bent geweest.
Mariami
Vreselijk mooie film. het is net gewoon een bewegend schilderij. Het is niet dat deze film perfect is maar met wat het heeft is ie zo verdomd effectief
Zodanig dus dat je de imperfecties makkelijk kunt vergeven.
Jozz
Prachtig gewoon
. Dit weekend eindelijk de kans gehad om deze veelbesproken film te bekijken, natuurlijk in 3-D.
In het begin had ik even wat moeite om in de film te komen, ik miste een indrukwekkende intro o.i.d., maar na een kwartier raakte ik er vanzelf goed in. Als de film eenmaal op gang is, is het dan ook lust voor het oog. Geweldig mooie beelden die laten zien wat er anno 2009 allemaal gecreëerd kan worden zonder gebruik te maken van echte beelden.
Ik begrijp de kritieken over het verhaal, want dat heeft Cameron inderdaad wel heel simpel gehouden. Aan de ene kant had daar meer ingezeten, aan de andere is dat niet de bedoeling geweest van deze film. Het verhaal is heel meeslepend en moest gewoon een lekker wegkijkend spektakel worden dat vooral visueel hoge ogen zou gooien, en daarin is men 100% geslaagd.
Respect voor deze regisseur, die nu met een totaal andere film (ik refereer maar even aan Titanic) laat zien dat hij wederom een enorm publiek kan bereiken door zijn indrukwekkende films.
Mondragon
Gisteren gezien. Wow ! Wat een kleuren zeg, idd net een schilderij. Dit is toch wel buitencategorie films hoor.
notsub
Deze film is echt super. Het visuele vuurwerk spettert van het scherm en voor je het weet is de film voorbij. Je verveelt je geen moment met al die mooie fantasierijke plaatjes van Pandora. De wereld van de Na'Vi is heel boeiend en moet het liefst in 3D worden bekeken. Alles is tot in de perfectie uitgewerkt en het is dus echt van begin tot eind genieten. Het verhaal is ondergeschikt aan de beelden, maar is zeker niet inhoudsloos.
wulp2
Topfilm, fantastisch, maar dan wel natuurlijk in Imax 3-D. Het is de trip naar Amsterdam waard!
doodah
Deze film moet wel een zegen geweest zijn voor die paar bioscopen die Imax 3D hebben.
jemoedurrr
Erg slechte film vanwege zijn voorspelbaarheid en platte personages. Verder onorigineel en extreem moralistisch. Onbegrijpelijk dat ie zo hoog staat, maarja de massa wil spektakel he
. 2*, eigelijk 1,5* maar een halve ster extra voor de effecten.
angel-eyes18
maarja de massa wil spektakel he
Angrod_Pallanén
Hij geeft zelf al toe dat hij er eigenlijk bij hoort, een halve ster er bij!
Kevin13
Waarom ben jij dan naar AVATAR gegaan?.....duhh..welkom bij de massahh
Nee toch niet. Hij vindt het raar dat hij zo hoog staat, dus hoe behoort hij bij de massa.
angel-eyes18
Tuurlijk vindt hij het raar dat hij zo hoog staat...dat lees ik ook..
Maar als jij de film beoordeelt en tergelijker tijd de mensen omdat ze bij de massa willen horen......snap je?
chevy93
Ik denk dat je het eerder op moet vatten als:
'De massa wil spektakel, dat krijg je bij deze film en daarom geeft men klakkeloos een hoog cijfer.'
jemoedurrr
Waarom ben jij dan naar AVATAR gegaan?.....duhh..welkom bij de massahh
Nou, ik kon er gratis naartoe. Ik was niet gegaan als ik had moeten betalen.
Ik denk dat je het eerder op moet vatten als:
Verder wat hij ^^ zegt inderdaad.
what is truth
Ik denk dat je het eerder op moet vatten als:
Nah meeste spektakel films zijn zwaar bagger, dan geef je ook lager cijfer. Dus bijzonder generaliserend en slecht commentaar.
angel-eyes18
Ik denk dat je eerst nieuwsgierig was naar de film...en dat je hem achteraf niet zo goed vond...dat kan natuurlijk...
maar ik zou nooit naar een film gaan waarvan ik al weet dattie me niet boeit...zelfs niet gratis
Kevin13
Moest ik de kans krijgen om deze film gratis te gaan bekijken zou ik ook gaan hoor. Gewoon om eens zo'n ervaring mee te maken.
swollenaer68
Ik denk dat je het eerder op moet vatten als:
Niet iedereen over een kam scheren. Ergerlijk. Vooral dat klakkeloos. Waarom kun je niet begrijpen dat nog steeds verreweg de meeste mensen genieten van deze film? En het feit dat je de "massa" gebruikt is denigregerend en beledigend voor het grootste deel van de bioscoopbezoekers. Omgekeerde wereld.
swollenaer68
IMAX Melbourne - - imaxmelbourne.com.au
Ik hoop voor je dat je daarheen bent geweest.
ik wel.. en of het de grootste was maakt niet zoveel uit. De ervaring was geweldig. En daar gaat hem om.
Hectometerpaal
Ik ben nu op de helft en kijk morgen de andere helft.
Tot nu toe verbaas ik me over de verbluffende beelden. Echt enorm mooi.
Wel maak ik als kanttekening dat extreem slappe verhaal. Dat typische scenario van: stoer eigenwijs mannetje komt meisje tegen dat hem niet mag maar uiteindelijk bla bla bla. Hij valt met zijn eigenwijs hoofd een paar keer op zijn snufferd natuurlijk. Dingen die je zo aan ziet komen.
Ik stem nog niet maar de balans van verbluffende graphics en tenenkrommend voorspelbaar verhaal staat op 60/40.
Ew_MK1
Verbluffende graphics zal je steeds meer aan wennen en het verhaal wordt niet veel beter dus zal je wrs uitkomen op 50/50 en dus 2,5* net als ik.
Goeie post!

seantogood
Een hele sterke film..
Acteer: Het acteer werk is heel erg goed en de personages worden goed uitgelegd. Er komen bekende gezichten langs.
Het opbouw kan wat beter. Je wordt in de begin erin gegooid. Maar naarmate de film zich vordert. Geniet je van de animatie. Je voelt je helemaal tot de film aangetrokken. Het lijkt zelf dat je in de Avatar wereld zit. Ik moet wel zeggen dat ik het In IMAX 3D heb gezien.
Wat is het contrast mooi ingesteld. Als het donker is wordt alles verlicht en dat vond ik echt magisch. Zeer mooi.
Je voelt echt met de karakters mee. Van begint tot het eind. De emotie en de handelingen.
Ik was helemaal onder de indruk van de camera werk. Dat kon echt niet beter.. De perspectieven waren heel goed. Was daar helemaal weg van!
Visueel heel sterk, je ziet geen fouten.
De soundtracks en muziek waren oke.
Het is een sterke en meeslepende film, in de begin moet je een beetje inkomen en af en toe wil je graag toch in de Avatar wereld blijven, wat niet altijd gaat. Omdat de mensheid zijn ware aard laat zien in deze film. Het geeft een bericht over en aan ons.
De tijd ging snel om. Sommige dingen konden langer uit worden gewerkt. Ik wou nog langer genieten van het vredige sfeer.
Na de film wou ik niet weg van me stoel! Wou daar in Avatar blijven
Nog op het randje een 5*
Ik ben nu op de helft en kijk morgen de andere helft.
Tot nu toe verbaas ik me over de verbluffende beelden. Echt enorm mooi.
Echt iets om in twee delen te kijken, toch wel op je Ipod mag ik hopen.
Hectometerpaal
Nou de baby begon te huilen dus er zat niks anders op. Das iets belangrijker dan dat melodramatische liefdesspel tussen 2 blauwe slungels.
Ew_MK1
Hahaha ik vroeg me ook al af waarom je hem in 2x ging kijken maar je hebt een legitieme reden.
Misschien moet je de baby mee laten kijken, misschien fleurt ie wel op van het prachtige Pandora

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful