• 9.378.048 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Na'vi

Na'vi

jeroentjuhhhhh schreef:

Een slecht uitgewerkte versie van het ''pocahontas'' verhaal zou een groter probleem zijn.

Lekker droog, toch!

Morgen overigens herziening, kijk er al naar uit!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

mikey schreef:

Als dat een kleinigheidje is; wat zou is dan een groter probleem kunnen zij??????

Als het visueel pover zou zijn, toch wel de essentie bij een film als deze. Veel users hier staren zich veel te blind op verhaaltechnische zaken, die missen veel te veel moois wat cinema te bieden heeft.

Naomi Watts schreef:

verhaaltechnische zaken.

Niet het minst belangrijke aspect. Ik vind het raarder dat mensen zich blind staren op visuele ervaring/ beleving.

avatar van Reinbo

Erg vreemd inderdaad. Wat hebben visuele ervaring en beleving nu met een bioscoopfilm te maken...

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

mikey schreef:

Het verhaal is duidelijk ondergeschikt aan het visuele geheel van Avatar.

Maar dat is niet erg omdat niet iedere film een diepgaand plot nodig heeft.

Het gebrek aan echte diepgang vind ik voor een film als Avatar maar een bijzaak; het gemis is niet storend. Hier is het vooral lekker genieten van de CGI en verder niet teveel je hersens kraken over het plot.

avatar van Biglia

Biglia

Reinbo schreef:

waarom kan/wil je niet begrijpen dat voor sommige mensen 2,5 uur van visuele hoogstandjes niet voldoende is om over een geslaagde film te spreken?

avatar van erwku

erwku

Biglia schreef:

Waarom zijn het altijd dezelfde type mensen die Reservoir Dogs, Seven, Usual Suspects, fight club pulp ficiton , scarface al de beste films allertijden beschouwen?

Biglia schreef:

Dat begrijp ik zeer goed, maar waarom begrijpen die mensen het omgekeerde niet. Heb alleen het idee dat veel van die mensen die zelfde opmerkingen niet maken bij menig andere actiefilm of verhaaltechnisch minimalistisch horrorfimpje. Moet ook erbij zeggen dat Avatar wel wat meer te beiden heeft. Het geluid is ook top.

avatar van grid8400

grid8400

erwku schreef:

En wat voor type mensen zijn dat dan volgens jou? (pulp e.d. staan bij mij ook erg hoog, maar avatar dus ook)....

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Biglia schreef:

Ik vind 2.5 uur van visuele hoogstandjes alleen ook niet goed voor een film, maar deze film was meer dan dat.

lordsnoopy schreef:

Het zijn vooral dit soort opmerkingen die zorgen voor extreem veel scepsis. Het klinkt als 'Lekker genieten bij Marco Borsato en zijn verpletterende show'.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

OliverDogg schreef:

Of had het moeten zijn. Ik denk dat dat het grootste bezwaar is tegen Avatar.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Zo te zien waarderen veel mensen deze film. Ik kan de film ook wel waarderen, maar dan wel vanwege de sterke regie van Cameron, de special effects, het 3-D effect en de actiescènes. Maar het verhaal, kan mij totaal niet bekommeren. Het is erg standaard en niet origineel. Helaas is James Cameron hier helaas de bocht uitgevlogen, want er had duidelijk meer ingezeten qua verhaal. Het einde vond ik ook wat voorspelbaar.

Dus ik vind het ontzettend gek dat deze film een Golden Globe heeft gewonnen voor Beste Dramafilm. Wat ik wel weer goed vindt is dat Cameron eentje gewonnen heeft. Althans was Tarantino ook een goede match voor Beste Regie, want zijn Inglourious Basterds vindt ik 5x zo geniaal als deze film.

Maar goed, ik ben te veel aan het zeuren. Het acteerwerk was in orde, vooral van Weaver, de actiescènes zijn goed verzorgd en met 3-D erbij krijg je een goede bioscoopervaring.

3,5.

avatar van grid8400

grid8400

Filmfreaker schreef:

3,5.

Ik vind dit tot nu toe en vast de meest realistische beoordelingen / kijk op avatar.

In je verhaal kan ik mij wel vinden.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Dan heb je waarschijnlijk nog niet veel van dit topic gelezen grid8400 of wel? Wat Filmfreaker inhoudelijk zegt is al zo'n 200 keer verteld, maar dan vaak zonder spel- en stijlfouten. (sorry moest even )

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zo maar weer eens een veegrondje gedaan. Houdt het eens bij de film zeg en laat zaken als de KKK ver buiten de discussie aub.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

mikey schreef:

Ik bedoelde meer aan te geven dat je twee soorten films hebt. Bij sommige films moet je non-stop goed opletten om de verhaallijn te kunnen volgen, terwijl bij andere films je daarvoor minder moeite hoeft te doen.

De verhaallijn van Avatar was niet slecht, maar voor de volle 5,0* mist het toch net wat meer de diepgang die sommige films wel hebben in hun plot. Dit komt vooral doordat sommige personages zich, tot op zekere hoogte, nogal stereotype gedragen.

No way dat Avatar vergeleken kan worden met Marco Borsato of welke film dan ook visueel gezien. Als je een vergelijking probeert te zoeken blijft Avatar op een vrij eenzame hoogte staan.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Evil Swahili schreef:

Mijn verwachting was niet hoog, het zou een visueel spektakel worden.. maar het verhaal? Ik las in de recensies hier dat menig mens het verhaal maar “flinterdun” vond. Echter, ik kan hier geen waardeoordeel over geven. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik maar weinig van het verhaal mee heb gekregen.

[...] Het leuke aan de brilletjes was dat er een soort rode prisma-kristal-sensordingetje tussen de glazen zat, en als je met je vinger ervoor ging verdween het 3D effect! Ik heb me hiermee urenlang kostelijk mee vermaakt. Sterker nog, ik heb een groot gedeelte van de film gemist.

Na het wat moe worden van het spel (en mezelf) ben ik me maar eens gaan vergapen aan de film.

Echt, dat dit soort "recensies" nog aanmoedigende reacties krijgt ook. Kansloos.

avatar van Stephan

Stephan

Dat moet je 'm vooral citeren. Lig hier weer in een deuk...

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Ja, dat was wel duidelijk na drie van die lachende smiley's.

Maar verder nog steeds onbevooroordeeld, toch?

En dan zijn er nog mensen die vinden dat de kritiek op deze film te snel onder tafel wordt geveegd.

mikey schreef:

Mww Borsato is een local hero, Cameron opereert op een wat groter platform. Je zou het eerder met U2 of de Stones moeten vergelijken. Dan kan ik me er wel in vinden, mits ze wel met het grootse podium ooit komen met tal van nieuwe snufjes.

Maak ik me ook totaal niet druk als ze hun greatest hits afdraaien.

Nakkie13

Ik kon me goed inleven in het verhaal, wat ik niet verwachtte. Mooi geacteerd.

Ik denk dat sommige mensen deze film gewoon aanspreekt omdat het een uitvlucht naar een andere wereld is, en in tijden van depressie / recessie is dat altijd welkom.

Dat is ook de reden dat sommige mensen films als Clockwork Orange of American Beauty niet kunnen waarderen omdat dat veel persoonlijkere en menselijke films zijn. Die confronteren meer en dat bevalt niet altijd.

Films als deze duren altijd even om in te schatten wat voor impact ze maken.

Reinbo schreef:

Ik bedoel Borstao die een show had waarover iedereen, op een nogal genante wijze, extreem veel lof over uitte met zijn 'iedereen moet in het wit'-show. Ik zou ook kunnen denken aan Sensation Black or White.. de ultieme '3D' kick waarin je ook opeens in een andere, nogal freaky, wereld zit. Misschien is dat wel de charme van van deze film hoor: door een brilletje in een andere wereld.

Ikzelf geloof er niet zo in, overigens.

Kijk eens aan!

Kijk eens aan!

Heb je niet gelezen dat mensen in een depressie glippen na het zien van avatar omdat ze de wereld niet meer aan kunnen?

Depressief door Avatar | B R I G H T - bright.nl

mikey schreef:

Ikzelf geloof er niet zo in, overigens.

Zoals ik aangaf, ik snap waar je op doelt, je moet alleen wel een echt groet band nemen. Cameron is geen Dick Maas, in dat laatste geval was je Borsato vergelijking meer op zijn plek geweest.

Verder maakt die bril niet zo heel veel uit, zorgde bij mijn eerste kijkbeurt voor een 0,5-0,75 extra, maar herziening bewees voor mij dat de film op zichzelf gewoon prima in elkaars steekt wat mij betreft.

Depressief door Avatar | B R I G H T - bright.nl

Nee, dat wist ik niet. Ik ken alleen maar de info op dit forum. Maar het is wel een opmerkelijk stukje filmnieuws moet ik toegeven. HEt verklaart wel enkele zaken voor me.

Edit:

@ Reinbo: herken je je hierin??

avatar van Reinbo

Beetje, omschrijf het zelf als heimwee naar Pandora, maar gelukkig heb ik jullie, dat sleept me er doorheen.

Edit:

@ Reinbo: herken je je hierin??

Jep, heb ik ooit met Avatar gehad ( de serie ).

Daar was ik absoluut verslaafd aan.

Kut Cameron heeft de naam van mijn fevoriete serie gegapt!

Nakkie13 schreef:

Jep, heb ik ooit met Avatar gehad ( de serie ).

Daar was ik absoluut verslaafd aan.

Escapisme of kunst? dus. Net als hier. Film >> Algemeen >> Escapisme of kunst ?