• 9.377.892 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van AGE-411

AGE-411

Ik ben maar beginnen posten toen ik de film voort eerst zag: vanaf 3 januarie dus maar. (pagina 90 ofzo)

Naomi Watts

En 70 pagina's later ben je hier nog dagelijks te vinden.

avatar van grid8400

grid8400

Nakkie13 schreef:

Heb m in 2d gezien. En vond m wel tof.

Is 3d nu echt zo', toevoeging?

Ps: Als je avatar gezien hebt en je afvroeg hoe die ene scene nu ook weer ging, kijkt dit even.( pg 13 ) http://www.newgrounds.com/portal/view/524391

HAHAHAHAA grappig lol

avatar van Zavo

Zavo

Hoofdpijn door Avatar

"Dat kijkers het onscherpe deel van het beeld uitchecken, is niet zo gek als het op het eerste gezicht misschien lijkt. Met name horrorregisseurs hebben er een handje van om monsters en moordenaars "out of focus" te filmen. Menige kijker is er daardoor op gespitst dat het onscherpe deel van het beeld belangrijke informatie kan bevatten."

Hier zit ook voor een deel mijn probleem met deze film. Nog buiten dat ik er hoofdpijn van kreeg, vind ik dat het canvas van de film volledig gebruikt moet worden om een mooi beeld te tonen. Bij 3D is dat toch wat moeilijker, omdat grote delen niet scherp zijn, waardoor het beeld nooit één mooi geheel vormt. Dit probleem weet Cameron niet op te lossen. Ik weet dat bij 2D ook niet altijd alles scherp is, maar dan heb je wel gelijk het overzicht en gaan je ogen niet proberen de onscherpe delen alsnog scherp te krijgen (wat dus de hoofdpijn oplevert, althans bij mij). Ik vond het bijvoorbeeld heel irritant (en eigenlijk ook lelijk) dat dingen onscherp in de voorgrond verschenen als de focus ergens anders lag.

Ik kijk graag naar alles wat er op het scherm te zien is en als dat met 3D niet mogelijk is, dan vind ik dat wel een heel groot minpunt. Ik ben wel benieuwd hoe andere 3D films dat oplossen, de trailer voor Alice in Wonderland vond ik er mooier uitzien dan Avatar, ik ben heel benieuwd hoe Tim Burton dit oplost.

En ik ben trouwens ook erg benieuwd naar de 3D-versie van Dial M for Murder, die op het IFFR draait.

avatar van rep_robert

Volgens mij doen ze dat omdat de elfen in LOTR al een eigen taal hebben, dat kan natuurlijk niet in Avatar

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Avatar blies me niet weg, films als Cloverfield en District 9 vond ik veel intenser. Het neemt niet weg dat Avatar een prima film is. Cameron hoef je natuurlijk ook niet uit te leggen hoe je een actiescène filmt maar in vergelijking met eerder genoemde films is het allemaal wat te standaard.

Qua verhaal is er geen originele gedachte te bekennen maar het werkt wel allemaal, mede door de prachtig vormgegeven wereld. Wat dat betreft kijk je je ogen uit en het 3D voegt daar zeker wel wat aan toe. Dat er geen flauwe dingen naar je gegooid worden is ook alleen maar een pluspunt. Vaak had je niet eens door dat het geheel 3D was, daarom denk ik dat het op een tv scherm ook prima overeind blijft.

Hoofdpijn door Avatar

Tsja, kan weinig met dit soort piepvolk. Blijkbaar ook de mensen die een kater overhouden aan het verorberen van één alcoholpraliné.

avatar van Ricardos

de paginas zo vergallen met hun onnozele discussies.

Daar zit ik en menig anderen niet op te wachten. Ik loop nu constant te scrollen tot ik weer de mening van een ander kan lezen over de film.

Kan hier niets iets aan gedaan worden, Moviemeter?

Naomi Watts

Discussies zijn voornamelijk ontopic, die mening filter zit er niet voor niks.

avatar van Ricardos

Ow, dat wist ik niet

Ik heb niets gezegd.

Naomi Watts

Moeten de serieuze review schrijvers nog wel het sterretje aanvinken natuurlijk . Maar die functie is speciaal in het leven geroepen voor users als jou die zich kapot ergeren aan dat randzaak gelul .

Zavo schreef:

Het is wel mogelijk als je elk shot met deep focus draait. In het openingsshot in het ruimteschip was bijvoorbeeld alles scherp.

Zelf vond ik dat de trailers voor de film veel minder dan Avatar, die leken mij zich met name te richten op dingen de zaal in te laten komen (wat ik dan weer er onnatuurlijk uit vind zien). En klagen over dat het niet overal scherp is mag, maar vrees dat dat nu eenmaal bij de gimick hoort, het is ook kut Cola drinken in de achtbaan en je mag niet meer roken in het cafe.....

avatar van Zavo

Zavo

Reinbo schreef:

Ja, dat was ook één van de betere shots, toen dacht ik nog dat het misschien toch een leuke film zou worden. Ik vond de mooiste 3D ook de menselijk gezichten, superscherp en met diepte. Deze scenes (zonder of met weinig CGI) zijn waarschijnlijk stereoscopisch opgenomen? Dat zag er veel scherper uit dan de CGI-scenes (en met meer diepte). De combinatie CGI en 3D vond ik vooral erg teleurstellend, daar is volgens mij nog veel te winnen.

p.s. Ik ga nu naar Precious, zou ook interessant kunnen zijn in 3D.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ricardos schreef:

de paginas zo vergallen met hun onnozele discussies.

Haha, zo jij komt even nieuwe vrienden maken op Moviemeter?

avatar van Peter Ho

Peter Ho

AGE-411 schreef:

Wie durft er eigenlijk tellen hoeveel berichten Reinbo hier al gepost heeft?

Tel eens hoeveel berichten van anderen die de film nog niet eens hebben gezien

avatar van AGE-411

AGE-411

Ricardos schreef:

de paginas zo vergallen met hun onnozele discussies.

Kan hier niets iets aan gedaan worden, Moviemeter?

Ricardos

Is moviemeter een discussieforum of een recensiesite?

avatar van The Oceanic Six

AGE-411 schreef:

Is moviemeter een discussieforum of een recensiesite?

Het begint wel erg saai te worden dat een paar lieden dit topic nu al een hele periode volspammen. Dat ben ik helemaal met hem eens. Laat nu anderen eens discussie voeren.

avatar van Reinbo

Ik zou zegge: Wat let je?

avatar van yeyo

yeyo

Waar wacht je nog op?

what is truth

Ondanks zeer hoge bezoekersaantallen mogen de meeste Chinese bioscopen Avatar vanaf vrijdag niet meer vertonen. Alleen in speciale 3D-bioscopen mag het Sci-fi spektakel van James Cameron nog draaien.

Het verbod is ingesteld uit ideologische gronden en om de concurrentie met Chinese films een halt toe te roepen. De Chinese overheid vindt bovendien dat de film teveel aan deportaties doet denken en daarom mogelijk geweld kan uitlokken.

De zeer bekende Chinese blogger Han Han schreef dat voor bezoekers in andere landen een dergelijke brutale ontruiming alle verbeeldingskracht te boven gaat. ''Zoiets kan alleen maar op een andere planeet of in China gebeuren''.

not made in China

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

what is truth

ja weet ik, mijn excuses, maar vond het wel schokkend nieuws. Ik ben zelf erg bezig met China en wat ze wel en niet in de ban doen. Al onze elektronica komt uit dat land.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Avatar was al een hele hype nog voordat de film zelf uitkwam. De verwachtingen waren hoog gespannen; en gelukkig kon Avatar ook redelijk aan mijn verwachtingen voldoen.

Allereerst is er natuurlijk de prachtige flora en fauna die Pandora rijk is; werkelijk subliem gedaan en eigenlijk al reden genoeg om naar de film te gaan.
Helaas is het 3D systeem nog niet optimaal genoeg om dit allemaal perfect te kunnen verwerken (wat tot hoofdpijn kan leiden). Dit is vooral te merken als je een scene bekijkt maar niet let op hetgeen waar normaal gesproken de aandacht op gevestigd zou zijn; bijvoorbeeld een dialoog tussen twee personen. De omgeving van die personages komt niet altijd even scherp over in 3D beeld.
Over het algemeen zijn de 3D effecten op een subtiele manier gebruikt, iets wat de film zeker ten goede komt. Maar op bepaalde punten had het wel iets extremer gemogen om nog meer het gevoel te krijgen dat je midden in de film zit (zoals Jake's eerste vlucht op zijn Mountain Banshee).

Echter waar het Avatar aan ontbreekt, is een origineel verhaallijn, nu lijkt het verhaal een beetje op een sciencefiction versie van Pocahontas. Maar ach, een kleinigheidje blijf je houden.

Al met al kan ik Avatar aan vrijwel iedereen aanraden; goede sountrack, prachtige CGI en redelijk goede acteerprestaties. Verwacht je een diepgaand plot, dan zit je fout bij Avatar. Maar als je op zoek bent naar een visueel spektakel, dan is er vrijwel geen film die Avatar overtreft (naar mijn mening althans).

avatar van mikey

mikey

lordsnoopy schreef:

Echter waar het Avatar aan ontbreekt, is een origineel verhaal, nu lijkt het verhaal een beetje op een sciencefiction versie van Pocahontas. Maar ach, een kleinigheidje blijf je houden.

Als dat een kleinigheidje is; wat zou is dan een groter probleem kunnen zij??????

what is truth

eens de 3D is nog niet waar het in de toekomst, zeg 30 jaar vanaf nu naar toe zal gaan. Maar voor nu was het zeker baanbrekend en nieuw. Dat zullen we over 10 jaar niet meer zeggen, maar dat is met alles zo in the age of technology.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

mikey schreef:

Als dat een kleinigheidje is; wat zou is dan een groter probleem??????

Een slecht uitgewerkte versie van het ''pocahontas'' verhaal zou een groter probleem zijn.

Tonypulp schreef:

avatar van mikey

mikey

Als je dat al leuk vindt dan snap ik ook waarom je zo uitbundig orgastisch doet over deze film